Jay-Z - The Blueprint 3 (2009)

Label: Roc Nation

1. What We Talkin' About (4:04)

met Luke Steele

2. Thank You (4:10)
  3. D.O.A. (Death of Auto-tune) (4:15)
  4. Run This Town (4:27)

met Rihanna en Kanye West

5. Empire State of Mind (4:36)

met Alicia Keys

6. Real as It Gets (4:12)

met Young Jeezy

7. On to the Next One (4:17)

met Swizz Beatz

8. Off That (4:06)

met Drake

9. A Star Is Born (3:48)

met J. Cole

10. Venus Vs. Mars (3:10)
  11. Already Home (4:29)

15. Young Forever (4:13)

met Mr. Hudson

Rene1979
The Opinionated schreef:
Reasonable Doubt blijft voor mij de onbetwiste nummer één qua Jay-Z albums, met daaropvolgend The Blueprint en The Black Album.

Ik las gisteren dat Shock Value 2 van Timbaland 24 november dropt. Eerste single met ene SoShy dropt deze maand al. 'Collaborators include Justin Timberlake, Lady Gaga, Shakira, Kings of Leon, Miley Cyrus, Daughtry, The Fray, and Paramore' Ben benieuwd, maar die namen bevallen me alleszins niet.

On topic: BP3 zit bijna aan de milli qua verkoop.

Dat timberland album heb ik ook geen zin in... Lady gaga pfffff Timba glijdt af

avatar van -marco-
Heb hem toch maar besteld en vind stiekem DOA toch wel erg goed!
Niet doorvertellen he..............

avatar van Waste Management
Ik vind het nummer ''Run This Town (feat. Rihanna & Kanye West)'' best een gave track, zie de clip vaak op TMF.

Relax
Waste Management schreef:

Bij mijn werk hebben we TMF de hele dag aan... en die clip is ongeveer 5x per 4 uur.

avatar van Kill_illuminati
Jay-Z heeft waarschijnlijk aardig wat geldt gepompt in de promotie van dat nummer. Zeker omdat hij hierdoor ook KanYe en Rihanna in de charts houdt.

X-man
Relax schreef:

Interessant nieuws. Zeer interessant nieuws.

avatar van Shelter
lijkt me een duidelijk statement van overkill aan Jay Z.... dat soort dingen kan echt een artiest nekken weet je wel...

avatar van Silky & Smooth
Ja helemaal als nummers pas later op tv komen dan het album uitgekomen is. Dan heb je het vaak gehoord en dan komt het ook og 1000x op tv. Dan kunnen zelfs leuke liedjes je de keel uit komen

The Opinionated
Wie geïnteresseerd is in muziek hoeft gelukkig niet terug te vallen op kanalen als TMF.

avatar van Jay-Run
Beste album van 2009, ondanks alle haat die de afgelopen tijd op Jay-z af komt en ondanks alle hoge verwachtingen heeft hij een prachtalbum afgeleverd. Lyrics kunnen in eerste opzicht ongeïnspireerd klinken maar na meerdere keren luisteren zou dit album tekstueel gezien wel eens zijn beste kunnen zijn. Hij laat duidelijk zien verder te zijn dan andere rappers van zijn tijd. Beste nummers voor mij zijn D.O.A. , Empire State Of Mind, Venus vs. Mars, Already Home en So Ambitious. Het grootste minpunt vind ik dat Empire State Of Mind op het punt staat om een afschuwelijk commercieel nummer te worden terwijl het zo'n mooi New York anthem had kunnen zijn. Verder vrijwel perfect.

avatar van Boy
Boy

Het nummer zelf verandert daardoor toch niet?

Kinderachtige reactie verwijderd.

avatar van nopro
Wat is Alicia Keys goed op Empire State of Mind!

P-DawG
Jay-Run schreef:
Beste album van 2009.
Knap van je dat je alle albums uit 2009 al hebt beluisterd.

avatar van Jay-Run
@P-DawG: mijn excuses, het beste album van 2009 dat ik tot nu toe beluisterd heb.

@Boy: nee zeer zeker niet maar hierdoor verliest het nummer vaak alle positieve aandacht nadat het nummer uit de 'hitlijsten' verwijderd is.

Xtended
Vind het niet zo een super album. De track met J. Cole vind ik de beste, maar dat is mijn mening. D.O.A. vind ik ook een dope track.

Voor alle geïnteresseerde J. Cole heeft een mixtape uitgebracht genaamd The Warm Up, vind hem beter dan de meeste albums die zijn uitgebracht in 2009. Je kan hem gratis downloaden op zijn site.

Rene1979
Jay-Run schreef:
Beste album van 2009.

Dan heb je nog niet veel geluisterd
Er staan voor mij nog steeds maar 3 goede tracks op....

D.O.A. (Death of Auto-tune)
Run This Town
Empire State of Mind

avatar van Filibie
P-DawG schreef:
Knap van je dat je alle albums uit 2009 al hebt beluisterd.

Haha EPIC xD

Harco
Empire State of Mind is wel één van de beste, zo niet de beste, Jay-Z track(s) van de laatste jaren.

avatar van FunkyMonk
Klopt wel.

SPAROOD
Alica Key's stem komt ontzettend mooi tot zijn recht op empire state of mind.

avatar van Kill_illuminati
De zelf verheerlijking is eindelijk weer eens van een hoog niveau.

If you driving it, I drove it,
if you got it, cause I sold it

Of de volgende "nasty " punchline:

Shawty like Pac, me Big Poppa,
screaming hit em up, I'm screaming who shot ya

avatar van Kos
Kos
Album met wel érg grote kwaliteitsverschillen. De singles zijn inderdaad prima te doen en nog een track of 2 die zeer aardig is, maar er staat ook wel echt enorme rommel op. (Forever Young. . please)

Kos schreef:

Absoluut mee eens. D.O.A., Empire State of Mind, Venus vs. Mars, en Run This Town dragen volgens mij absoluut het meeste bij. Ook What We Talkin' About met de helft van Empire of the Sun is nog de moeite waard. Maar Hate.. Kanye West begint toch te vervelen met z'n beats á la 808's & Heartbreak.. En inderdaad, Forever Young..? Jammer. Een schamele 3*. Omdat 2.5 wat laag is..

avatar van Kill_illuminati
Jay-Z doet tegenwoordig zijn uiterste best om aan de top te blijven. Het moge duidelijk zijn dat '09het jaar van Jay-Z is. En dus pakt hij dat ook groots uit. Hij gaat van talk-show naar talkshow en van concert van concert. Zo wint hij allerlei awards bij onder andere BET en MTV (Europe Awards). Hij wint niet voor niets de onderscheiding rapper van het jaar.Jay-Z heeft al samen met Bono en de rest van U2 op het podium gestaan. Ook liet hij critici verbijsterd achter met zijn spectaculaire optreden tijdens het benefiet concert op 11 september. Dit ter gedachtenis van de slachtoffers 8 jaar eerder. Zo staat Run This Town al enig tijdje in de top 40 .En geniet nu zelfs Empire State of Mind van meer aandacht. Zo wordt het nummer al bestempelt als "the anthem"van New York.

New York Yankees optreden.

Voor mij is Empire State of Mind bij deze een klassieker! Deze man heeft veel in zijn mars. We gaan nog veel van hem horen de komende jaren. Zo bewijst hij 's werelds grootste rapper te zijn.

avatar van Game
Dit is inderdaad het jaar van Jay-Z. Je kan gewoon niet om die man heen. In die zin stelt Eminem mij erg teleur dit jaar, alhoewel zijn album wel beter is.

avatar van Silky & Smooth
Er gaat ook een uitgebreide versie van Empire State Of Mind komen. Ben benieuwd!

avatar van T.O.
Dat nummer is toch wel één van de betere commerciële hiphopsingles van de laatste jaren.

The Opinionated
Ik vind Jay-Z sowieso één van de weinige die perfect dat evenwicht kan vinden tussen commercialiteit en kwaliteit.

BSound
T.O. schreef:

Zeker, mooie hook van Keys!