Saldek schreef:
Nu heb ik echt veel ontzag voor een vrouw als Madonna. Weet dat ze op een goeie dag gewoon van ouderlijk huis vertrok (naar New York geloof ik), zonder geld en voorbereiding, puur op zichzelf vertrouwend dat het haar zou lukken. Door sluwheid en gezond verstand wist ze haar charmes en mondje op zeer effectieve wijze te gebruiken om mensen te ontmoeten, zoals een stel lui waarbij ze in de punkband gitaar mocht spelen of zingen. Zo regelde ze war, vond ze onderdak, kreeg ze een beetje geld etc. En ze bleef haar drijfveer vasthouden en werd na deze eerste (muziek-)schakel steeds enthousiaster en overtuigder en schreef ze nog voor de hele Madonnahype al een paar zeer strakke songs. Balletje ging rollen. Haar scherpzinnigheid en waakzaamheid zorgde ervoor dat haar niets ontging, zowel muzikaal als zakelijk en ontmoette ze de juiste mensen. ze heeft werkelijk niet 1 kwaliteit voor ledig gelaten.
Misschien is dit nogal een verhaaltje voor ik tot m'n punt kom, maar ik wil gewoon even kwijt dat Madonna een perfect voorbeeld is van moed, slimheid en karakter met het bewijs dat als je echt iets wil, maar dan ook echt, dat het mogelijk is, dat het kan.
Dat verhaal is verzonnen door Madonna zelf, dat staat ook in het boek dat haar broer heeft geschreven een paar jaar terug (2007 ofzo). Zo moedig en arm was ze helemaal niet. Haar beslissing om naar New York te gaan, tja daar hoorde gewoon echt een heel ander verhaal bij.
Het was verzonnen zodat meer mensen respect voor haar zouden krijgen en bij jou is het blijkbaar gelukt
Geloof nooit zomaar zulke verhalen. Vooral niet van MTV, bij die mensen is alles uit script, alle interviewvragen eeuwen van de tevoren doorgegeven en antwoorden door tientallen mensen bedacht...Net als bij MTV: The rise of [willekeurige ster] , is trouwens al helemaaaal aangedikt en niet alles is op feiten gebaseerd. Zo zoet...het glazuur springt van je tanden. Héél Amerikaans ook, het is nooit "toeval" geweest dat Madonna's verhaal precies in the American Dream story paste. Ze had er namelijk zelf wat randjes afgeknipt (of zeg maar gerust hele bomen aan papier uit haar verhaal aangepast).
Overigens is het "Oh heb aub respect voor mij want ik ben zo arm geweest - verhaal" dunnetjes overgedaan door Jennifer Lopez in 2002. Iedereen vond haar ineens een gewone meid bji "Jenny From the Block" (Don't befooled by the rocks that I got/ I am still Jenny From the block) terwijl ze ondertussen gewoon op ene privé school heeft gezeten tijdens haar kindertijd !! Ze is haar hele leven al een rijke Jenny geweest
The world is made of lies
Even nog over deze plaat: Borderline klinkt iedere keer weer verslavend!
Verder is dit album in vergelijking met She's so Unusual van Cyndi Lauper een gigantische grap. Alleen al openingsnummer "Money Changes Everything" maakt gehakt van alles wat er op deze plaat staat. Een ander verhaal is dat madonna uiteindelijk gehakt van Cyndi heeft gemaakt