Pulp - This Is Hardcore (1998)

Rock / Pop
Label: Island

1. The Fear (5:35)
  2. Dishes (3:30)
  3. Party Hard (4:01)
  4. Help the Aged (4:28)
  5. This Is Hardcore (6:25)
  6. TV Movie (3:25)
  7. A Little Soul (3:20)
  8. I'm a Man (4:59)
  9. Seductive Barry (8:31)

met Neneh Cherry

10. Sylvia (5:44)
  11. Glory Days (4:55)
  12. The Day After the Revolution (5:51)
  13. Cocaine Socialism * (5:13)
  14. It's a Dirty World * (5:13)
  15. Like a Friend * (4:33)
  16. The Professional * (5:09)
  17. Ladies' Man * (4:45)
  18. Laughing Boy * (3:50)
  19. We Are the Boyz * (3:15)
  20. Tomorrow Never Lies * (4:53)
  21. Can I Have My Balls Back, Please? * (4:16)
  22. Modern Marriage * (4:54)
  23. My Erection * (4:22)
  24. You Are the One * (4:27)
  25. Street Operator * (3:53)
  26. This Is Hardcore [End of the Line Mix] * (3:05)
  27. The Fear [Live] * (7:48)
  28. Live Bed Show [Live] * (4:32)
  29. TV Movie [Live] * (3:54)
  30. A Little Soul [Live] * (4:35)
  31. Party Hard [Live] * (4:28)
  32. Help the Aged [Live] * (5:33)
  33. Seductive Barry [Live] * (9:50)
  34. This Is Hardcore * (7:16)
  35. Glory People: Glory Days / Common People * (11:13)
Omsk schreef:
Waar staat die op dan ?

Dat was een b-kantje van een van de singles van dit album. Ik meen Help The Aged. Ladies Man was ook een geniaal b-kantje uit die tijd, beter dan het meeste van dit album ook.

beaster1256

aan iedereen , dit is geen hardcore , dit is gewone vervelende pulp

Dat mag je óf uitleggen óf terugnemen .

fastpulseboy

LOL

avatar van Yeahz
aan iedereen , dit is geen hardcore , dit is gewone vervelende pulp

Hardcore lijkt mij eerder gewone vervelende Pulp, dus wat dat betreft doet deze groepsnaam het werk geen eer aan .

Ik ken Pulp dus nog niet zo lang, maar sinds ik 'This is Hardcore' voor het eerst een paar dagen geleden hoorde, liet het me niet meer los en heb ik deze plaat nog vaak opgezet. Ik ben van plan dit de komende tijd ook nog veel te doen en dan ben ik benieuwd waar het schip strandt .. Of ik het uiteindelijk als een meesterwerkje 'mag' typeren. Ik hoop het, maar de potentie heeft het in ieder geval al.

avatar van Harribo
Ik kon moeilijk in dit album komen. Ik was Different Class gewend, die kan je gewoon niet missen.
Begin deze steeds meer te waarderen....maar het gaat langzaam....moet hem er flink voor draaien maar hij wordt wel steeds genialer vind ik, dus heb dat er graag voor over.

Heb wel een groot minpunt : A little soul, wat een slecht nummer is dat, erg jammer van een verder sterk album.
Sterke nummers: The Fear (vooral laatste minuten), Help the aged
Geniaal nummer : This is hardcore (wel vaak horen)

avatar van Omsk
A Little Soul vind ik nu juist een van de best in elkaar stekende nummers van deze CD. De videoclip ervan vind ik wel matig.

avatar van robbizzel
geweldige plaat, maar snap niet dat de laatste 2 nummers hier zo worden ondergewaardeerd glory days en the day after the revolution, vind het juist heerlijke rocknummers met geweldige zang en een lekkere spacey feeling.

avatar van Wickerman
'Glory Days' is schitterend en na de het ruige uiteinde van dat nummer is het relativerende 'The Day After The Revolution' een verademing. Sterk einde hoor.

avatar van joyce19791
Help the Aged kwam net voorbij op de Ipod-shuffle . Ik was helemaal vergeten wat een leuk liedje dat is!

Gregson
Tja, 11 jaar geleden kocht ik dit album en pas weer eens opgezet. Hij blijft sterk.

"I'm not Jesus, though I have the same initals. I'm the man who stays home and does the dishes." .

avatar van LucM
Na het prachtige "Different Class" heb ik "This Is Hardcore" ook aangeschaft en ook dit vind ik een prima album, zij het minder indrukwekkend dan de voorganger.
Dit album klinkt somberder en bij wijlen ook wat bombastisch. Het doet mij bij momenten sterk denken aan David Bowie, mede door de zang van Jarvis Cocker.

avatar van Omsk
Vandaag zag ik in een Spaanse winkel een CD liggen met een parodie op deze hoes; de liggene vrouw was vervangen door een barbiepop. Het droeg de tekst "This Is *core". Die * kan staan voor club, dub, punk.. ik weet het niet meer. Iemand die er meer van deze parodie weet?

the sound of loneliness turned up to ten

Een van de mooiste Jarvis uitspraken ooit

avatar van lennon
Ondanks dat ik dit toch best een aardig album vind, draai ik het eigenlijk zeer zelden... Best vaag...

avatar van divart
Het album is wat onevenwichtig maar het titelnummer is wel heel erg fraai zeg!

avatar van jassn
herman schreef:
Wauw, dat hier nog geen berichten bij stonden. Misschien moest ik hier ook 's een epistel aan wijden.
ik ben benieuwd

Ik begin stilletjes aan een Pulp-fan te worden.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Dit album al jaren niet meer gedraait, en onterecht is eigenlijk wel een goeie cd. Alleen een stuk minder gedreven als zijn 2 voorganger, wel veel sfeer hierop.
Prijsnummer opener The Fear.

Bij Different Class had ik al het Franse film gevoel; bij dit album zelfs nog meer.
En toch doet Pulp wel degelijk ook Brits aan.

avatar van Twinpeaks
Heb na lange tijd weer eens uit de krochten van mijn cd kast deze opgevist.Het was te lang geleden dat ik iets van Pulp tot me had genomen ,maar na zoveel jaar blijkt de plaat zelfs nog aan glorie te hebben gewonnen in mijn optiek.Ooit eigenlijk blind aangeschaft omdat ik de titelsong magistraal vond en dan tot de conclusie gekomen dat het hele album gewoon van hele hoge kwaliteit is.Prachtige kwaliteitspop/rock uit de U.K..Jammer dat men eigenlijk zich nooit heeft kunnen ontworstelen aan Blur/Oasis.Achteraf gezien ben ik van mening dat Pulp toch meer te bieden had,dan de twee andere bands. 4 en halve ster met kans op het volle pond.

avatar van Leptop
Eigenlijk best vreemd dat dit album nog geen 200 stemmen heeft en momenteel nog onder 3,75 staat. Pulp heeft meer te bieden dan de naam doet vermoeden...

avatar van luigifort
Dit is mijn fav van ze..lekker donkere sfeer en groezelig..jam

avatar van davevr
Deze vind ik dus ook de beste van hen. Dat sfeertje, na de e's and whizz the comedown.

yeah mooi gezegd

avatar van bikkel2
Vorige week maar eens aangeschaft.
Een fijne band Pulp, al vind ik ze zeker niet de meest originele britpoppers.
Zanger Jarvis Cocker moet bij de grootste Bowiefans van de wereld horen, want zijn voordracht en stem komen vaak akelig dicht in de buurt.
This Is Hardcore blijft echter wel van het begin tot het einde boeien.
De grimmige opener The Fear zet ook gelijk de boel op scherp.
Is wel een song die tot de beste van het album behoort. Geen vrolijke boodschap en muzikaal een perfecte score voor een ijzige thriller.
Dat filmische karakter heeft het album helemaal wel. Het is theatraal, heeft her en der aardig wat bombast, maar ze komen er uitstekend mee weg.
Vooral ook omdat er in dat opzicht op tijd weer gas wordt teruggenomen. En zo blijft het zaakje goed in balans.
Ik moet wel kwijt dat het briliante epische titelnummer het album meerwaarde geeft.
Wat een fantastische song en goed uitgewerkt.
Een andere favo is overigens Sylvia.

Goede plaat met sterke afwisseling in sfeer, wel wat sombertjes( hou ik van) maar ondanks de verwijzingen naar Bowie, een voldoende originele sound.
Pulp is echter geen band voor drastische koerswijzigingen heb ik het idee.

avatar van Wickerman
bikkel2 schreef:
Een fijne band Pulp, al vind ik ze zeker niet de meest originele britpoppers.

Niet vervelend bedoeld, maar wie zijn dan wel originele britpoppers? Ik vind dit album, samen met Blurs 13 toch een van de meest uitdagende britpopalbums.

avatar van bikkel2
Idd is het zo dat de britpop in zijn algemeenheid invloeden kent uit het verleden.
Blur en Oasis bijv.deden dat natuurlijk ook.
Je noemt 13 van Blur en daar je hoor je een veel tegenstrijdiger en alternatiever geluid - wellicht ook beinvloed door de opkomst en ontwikkeling door een band als Radiohead.
Ik vind 13 trouwens ook een prima album.

Betreft Pulp, het zal voornamelijk door Jarvis Cocker komen dat het Bowiegehalte best hoog is.
Ook hoor ik het regelmatig terug in de sfeer en het gitaarspel.
Het is niet storend, integendeel zelfs. Dit is zoals ik al schreef een prima plaat.
Maar wat ik constateer is de dat de invloeden van buitenaf mij wat meer opvallen.
Met een Damon Albarn bij Blur, heb je meer een vocalist met een eigen geluid. En Blur wijkt wel eens af in stijl. ( nieuwe album is denk ik een goed voorbeeld.......veel variatie.)
Bij Oasis hoor je ook duidelijk een Beatles stempel, alleen dan steviger en ongepolijster.

avatar van luigifort
Mooi te horen bikkel..op naar hun laatste dan maar..We love life...

luigifort schreef:
Mooi te horen bikkel..op naar hun laatste dan maar..We love life...

Zeker wel. Het oudere spul trouwens ook !

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Ik zou His'n'Hers (en evt. ouder) hoger op het prioriteitenlijstje zetten dan We Love Life...