Kid Cudi - Man on the Moon: The End of Day (2009)

Hip-Hop / Pop
Label: GOOD

1. In My Dreams (Cudder Anthem) (3:19)
  2. Soundtrack 2 My Life (3:55)
  3. Simple As... (2:31)
  4. Solo Dolo (Nightmare) (4:26)
  5. Heart of a Lion (Kid Cudi Theme Music) (4:21)
  6. My World (4:03)

met Billy Cravens

7. Day 'N' Nite (Nightmare) (3:41)
  8. Sky Might Fall (3:41)
  9. Enter Galactic (Love Connection Part I) (4:20)
  10. Alive (Nightmare) (4:06)

met Ratatat

11. Cudi Zone (4:19)
  12. Make Her Say (3:36)

met Kanye West en Common

13. Pursuit of Happiness (Nightmare) (4:55)

met MGMT en Ratatat

14. Hyyerr (3:32)

met Chip tha Ripper

15. Up Up & Away (The Wake & Bake Song) (3:47)
  16. Day 'N' Nite [Crookers Remix] *
  17. T.G.I.F. *

met Chip tha Ripper

18. Man on the Moon *
  19. Is There Any Love? *

met Wale

avatar van Game
Ik ben weer helemaal verslaafd geraakt aan dit album. Valt me op hoe weinig minpunten er in dit album zitten.

avatar van thgryda
Ik vind dit toch geen hip hop

avatar van catdog
Wat is er dan geen Hip-Hop aan ?

avatar van Silky & Smooth
Las laatst op wikipedia dat KiD CuDi onder het genre Wonky Pop viel...

avatar van MAS
MAS
Haha alweer een wel/niet hiphop discussie bij dit album. Maar wtf is Wonky Pop?

avatar van Silky & Smooth
Haha jaa inderdaad, ga mij er ook niet in mengen. Maar dit vond ik toch wel grappig om te melden
Kwam er via Dan Black bij: Wonky Pop

avatar van MJ_DA_MAN
Ik hoor op de radio wel eens een nummer van, denk ik, Cudi, met een Fatboy Slim-sample erin (van Right Here, Right Now); is dat een nummer van deze plaat, of is het überhaupt niet van Cudi?

Ik denk dat je bedoelt:

David Guetta featuring Kid Cudi - Memories

Zou het willen linken naar Youtube maar de computer werkt even niet mee.

avatar van musicfriek
Youtube is momenteel ook uit de lucht... (service unavailable).

Maar een verdraaid lekker nummer

Fijn liedje wel ja.

avatar van MJ_DA_MAN
Nja, ik vind er zelf niet zo heel veel aan, maar de manier van zingen van Cudi op dat nummer (een beetje sloom/ongeïnspireerd maar toch melodieus) viel me direct op; toen ik dat gezang voor het eerst hoorde vond ik het zelfs een beetje geniaal. Op andere nummers die ik ken van hem had ik namelijk nooit dat gevoel.

avatar van Sandokan-veld
Ja, het gaat ook vooral om die lome flow die hij erin legt. Verder is het geen revolutionair nummer ofzo, maar ik ken het uit het 'nieuw in de top 40'- topic, en vergeleken met de toelie die daar normaal voorbij komt is dit een betrekkelijke verademing, geloof me.

avatar van musicfriek
Sandokan-veld schreef:

Haha, precies, zeker een verademing! Maarre, zou ik dit album kunnen waarderen? Single Day 'N' Nite vind ik namelijk erg prettig (en dan bedoel ik niet die Crookers Mix)

RedLightCityBoy
musicfriek schreef:
Maarre, zou ik dit album kunnen waarderen?
Ik zou het zeker proberen!

musicfriek schreef:

Dan zou ik het zeker proberen, er staan namelijk veel betere nummers op dan Day 'N' Nite

avatar van Silky & Smooth
Day N Nite vind ik ook niet te vergelijken met de rest. Dat is wat relaxter

avatar van pascal83
Het blijft me verbazen dat zo'n slecht album zo'n hoog gemiddelde heeft. Overigens heeft dit album naar mijn mening ook weinig met hip-hop te maken. Ray rapte ook bij 2 Unlimited, maar dat had ook weinig met hip-hop te maken.

Hyyerr klonk ook erg lekker toen ik vanmorgen vroeg in het zonnetje zat

Silky & Smooth schreef:
Hyyerr klonk ook erg lekker toen ik vanmorgen vroeg in het zonnetje zat

Pursuit Of Happiness en My World ook

avatar van Kos
Kos
Ik begin me toch een beetje af te vragen wanneer bij mij het kwartje gaat vallen....

avatar van Yamato
Dit album vind ik steeds beter worden. Zeker nummers als Sky Might Fall, Soundtrack 2 My Life en natuurlijk Pursuit of Happiness weten mij altijd wel te amuseren maar eigenlijk is het album over de hele breedte boeiend. Een van de betere hiphopplaten die ik de afgelopen jaren heb gehoord.

De Schaafkaas
Kos schreef:

Waarschijnlijk nooit. Ik heb al mijn zakgeld al weggegooid, maar geen enkel kwartje is tot nu toe gevallen

Volgens mij is dit zo'n hate it or love it plaat. Als het je niet ligt, zul je het waarschijnlijk nooit kunnen waarderen.

avatar van Anne Maaike
Dit album is voor mij bij elke luisterbeurt weer genieten. De zweverige beats en Kid Cudi die er overheen rapt en ook goed bij de beats past. Ik blijf het een leuk debuut vinden.

avatar van soer1988
Lekker divers album, sommige nummers vind ik echter te traag. 3 sterren!

avatar van fabblwaps
Lekker zweverig album, klinkt erg goed, maar aan het begin staan wat mij betreft een paar mindere nummers. De hoes is ook erg mooi trouwens.

avatar van MAS
MAS
Ik vind de hoes juist afschuwelijk.

avatar van fabblwaps
Ik vind 'm wel wat hebben, gewoon een tekening van zijn gezicht.

beste album van 09 nog steeds verslaafd aan dit album sinds de release

avatar van fabblwaps
Wat zijn die bonustracks slecht zeg. Gelukkig luistert het album zelf wel lekker weg. Ik heb de bonustracks maar buiten beschouwing gelaten bij mijn beoordeling, omdat ze gewoon niet bij de rest passen.

avatar van GijsV
Ik had zo veel meer verwacht van dit album. Maar ik vind het echt heel slecht...