A Perfect Circle - Mer de Noms (2000)

Label: Virgin

1. The Hollow (2:58)
  2. Magdalena (4:06)
  3. Rose (3:25)
  4. Judith (4:07)
  5. Orestes (4:48)
  6. 3 Libras (3:39)
  7. Sleeping Beauty (4:10)
  8. Thomas (3:29)
  9. Renholdër (2:24)
  10. Thinking of You (4:34)
  11. Breña (4:24)
  12. Over (2:21)
  13. Orestes [Demo] * (3:24)
avatar van fluidvirgo
Misschien niet, dat mag de pret echter niet drukken. En genoeg luisterpret te beleven aan een van de eerste parels van dit nieuwe millenium..
Het album verdween voor het eerst sinds tijden weer eens in mijn cd-speler, en nu vraag ik me toch af hoe dat toch zo gekomen is. Werkelijk geen zwak moment te ontdekken op deze prachtplaat.
Ik zal nooit een Toolfan worden, hoewel ik de kwaliteit erken, komt het geheel ietwat steriel op me over. Bovendien krijgt Maynard mijns inziens hier veel meer de ruimte om zijn vocale kwaliteiten te tonen, en die mogen er wezen!! Het blijft een kwestie van smaak, maar deze band raakt me, Tool niet. Maar goed, Tool en a Perfect Circle is natuurlijk appels met peren vergelijken.
Vooral de eerste helft van dit album is gewoonweg fenomenaal!
Persoonlijk heb ik net iets meer met dit album dan met Thirteenth Step, maar feit blijft dat dit voor mij een van de meest interessante bands van deze eeuw is!

****1/2

avatar van Ludakris
Enorm sterk album, voor mij het beste werk van APC. Meer uitgebalanceerd ook. Maar dat heb ik doorgaans wel vaker met de eerste albums van een groep die ik ontdek. Ik moet de andere albums eens wat meer opzetten.

****1/2

avatar van KampF
Achja, leuk fontje. Albumtitel is ook Maynardiaans trouwens;
merde + de noms = beide een vloek
mer de noms = zee van namen

AvRiL*AsHLEe*fan
DonDijk schreef:
dit doet me op één of andere manier meer denken aan At The Drive In dan aan Tool...maar dan wel de rustige variant..zeg maar..

Precies. Dat idee had ik er ook bij, maar dan vooral bij, maar dan vooral bij The Package (Thirteenth Step dus).

Overigens een prachtige cd. Net iets minder dan Thirteenth Step, maar het scheelt niet veel.

M'n favorieten zijn op dit moment Brena en Magdalena.

Oude bandlogo-discussie en nog wat berichten over de Tool-connectie verplaatst naar A Perfect Circle

Hoor hier nog duidelijk Tool in terug. Verder is het allemaal wat meer toegankelijk.
Dit album aan geschaft vanwege het mooie onderschatte Judith.

Uitschieter is toch vooral Breña

Ik ga toch voor 3 Libras, bezorgt me elke keer weer kippenvel.

avatar van Mr T
Realiseer me net dat ik A Perfect Circle eerder kende dan Tool. Eerste wat ik ooit hoorde was een reclame op tv voor dit album met het nummer Judith, wat ik nog altijd een prachtig nummer vind. Staan nog een paar mooie nummers op, maar ook mindere wat mij betreft. Thirteenth Step vind ik uiteindelijk net wat beter.

Paulusss
Potverdorie wat is dit toch een goede plaat. Duister, melodieus, compacte nummers, maar wel heel gelaagd. Veel wordt in 6/8 (walsritme) gespeeld, dat is ook zo apart. Misschien is dat wel het geheim van dit album.

avatar van kaztor
Fikse tegenvalller. Judith vind ik absoluut een hoogtepunt, maar het is dan ook het spannendste nummer uit een collectie die hier en daar blaft, maar nergens voor mijn gevoel bijt. Ik vind het allemaal zo behouden klinken. Voor een Tool-fan zoals ik is dat toch wel een deceptie. Okee, het is geen Tool, dat snap ik ook wel, maar vergeleken met andere bands vind ik dit ook zo middelmaat klinken.

avatar van sjoerd5
Sonic Nurse schreef:
Gewldig album! Niet te vergelijken met TOOL omdat dit vele malen toegankelijker is. Dit is -cd opzetten en knallen met die hap- terwijl TOOL een stuk moeilijker is. Ik vind TOOL altijd een beetje de Frank Zappa van de metal zeg maar...

TOOL is niet de Frank Zappa van de metal.
TOOL is de King Crimson van de metal.

avatar van chicorei
net eerste vijf nummers beluisterd : HEERLIJK!!!!!

Joy
king crimson is de god van , ueh

straffe plaat

avatar van Gajarigon
Nog een interessante live performance gevonden van Judith voor de Franse televisie. Paz Lenchantin loopt er ook weer mooi te wezen.

Joy
niks sexier dan ene lief meisje met een loei van een basgitaar

avatar van kaztor
Joy schreef:
niks sexier dan ene lief meisje met een loei van een basgitaar

Zie: Coal Chamber (met het verschil dat ik toch deze band vele malen hoger heb zitten).

Nicholas123 schreef:

Ik durf zelfs te zeggen dat A Perfect Circle met gemak de beste rockband van de 21e eeuw tot nu toe is.

Whoo!

avatar van Snowblood
Verlaagd met een 1* .

De eerste paar platen vind ik echt goed, de rest toch minder.
4,5 was te gortig destijds..

avatar van fluidvirgo
Mja, ik moet ook eerlijk zeggen dat ik in een melancholische bui wat enthousiast ben geweest. De eerste helft van het album (1 t/m 6) is fantastisch, daarna wordt het toch wat minder... Ik verlaag ook met 1*

avatar van Henjo
Goede plaat maar ligt het nou aan mij of zitten er helemaal geen lage tonen in dit album of licht dat aan mij?

Helemaal geen lage tonen? Denk dat het aan jou ligt.

Heb je per ongeluk de bas-knop je versterker omlaag gedraaid wellicht?

Henjo schreef:

Aan jou!

avatar van puppy
Henjo schreef:

Magdalena al geluisterd?
En dat is trouwens lang niet het enige nummer met lage tonen.

avatar van Henjo
Het zal wel aan mijn versie liggen.

Had dit bij Thirteenth Step ook maar minder, dat vind ik toch jammer aan dit album. Zal eens nog even verder kijken naar pindakazen.

avatar van Thomzic
Het album er laatst eens bijgepakt. Zitten een paar aardige nummers tussen, maar kan me niet boeien van begin tot eind. Ik mis het overweldigende, de intensiteit, eigenlijk alles wat Thirtheenth Step zo uitzonderlijk goed maakt. Uitzondering op de regel is natuurlijk het nummer Thomas

avatar van Gajarigon
Ik kan me het hoofd wel breken over de vraag welke nu de beste is van A Perfect Circle. Alleszins is deze ook van een hoog niveau - ik ben verrast door het lage stemgemiddelde hier - en erg vergelijkbaar met de opvolger Thirteenth Step.

De alternatieve rock die ze brengen doet wat denken aan een mix van Tool (MJK) en Smashing Pumpkins (al doet James Iha hier nog niet mee), maar kan ook zeker genoten worden zonder voorgenoemde te kennen. De muziek klinkt gladjes en ligt erg goed in het gehoor, maar de sterkte ligt duidelijk bij Keenan, die in zijn gekende stijl de nummers naar een hoger niveau schreeuwt. Judith, Magdalena en natuurlijk het wondermooie Breña kunnen zeker de vergelijking doorstaan met het werk van Tool. Helaas staan er hier net als op TS ook weer wat kleine missers op: Over, Thinking of You en Renholder niet echt slecht, maar toch ook niet denderend. 4* voor een erg leuk rockalbum, en 5* voor mijn zelfgemaakte mix-cd van Mer de Noms en Thirteenth Step.

avatar van Edwynn
Mer de Noms biedt een mooie verzameling emotioneel getinte rocksongs. Veel compacter en meer songgericht dan Tool. Het is dan ook niet te vergelijken met elkaar.
Magdalena, Orestes, Judith, Breña etc. Keenan zingt meer dan bij Tool, maar dat komt door het feit dat de melodielijnen hier wat meer voor de hand liggend zijn. Toch zijn er best veel leuke muzikale details te ontdekken. Zoals bijvoorbeeld in Magdalena waar de leadgitaar als een verdwaalde bliksemschicht boven het pulserende ritmewerk rondzweeft.

avatar van GothicBowie
In eerste instantie had ik iets van ''een Tool kopie'' maar na beluisteren van hun cd's moet ik toch vast stellen dat het net iets anders is met inderdaad Keenan die meer zingt dan bij Tool, dit album is ook mijn favoriet van hen, ook al kan ik me niet van de indruk ontdoen dat al hun albums beetje op dezelfde lijn liggen?? mij ligt het in al geval. vandaar een 5.0

1,0
Een total rip off deze band. Niets maar dan ook werkelijk niets origineels aan te ontdekken.