Robbie Williams - Reality Killed the Video Star (2009)

Label: EMI

1. Morning Sun (4:05)
  2. Bodies (4:04)
  3. You Know Me (4:27)
  4. Blasphemy (4:18)
  5. Do You Mind? (4:06)
  6. Last Days of Disco (4:50)
  7. Somewhere (1:01)
  8. Deceptacon (5:01)
  9. Starstruck (5:21)
  10. Difficult for Weirdos (4:29)
  11. Superblind (4:46)
  12. Won't Do That (3:38)
  13. Morning Sun [Reprise] (1:19)
  14. Arizona * (5:38)
F-e-n-o-m-e-n-a-a-l

Wat een heerlijke cd, nu al [bijna] even goed al "ESCAPOLOGY"

Rudebox schreef:
F-e-n-o-m-e-n-a-a-l

Wat een heerlijke cd, nu al [bijna] even goed al "ESCAPOLOGY"

Ik volg je hier volledig in!
Op het eerste zicht echt een zalige cd!!!

Uitschieters zijn:
- Last Days of disco
- Difficult for weirdos

Nuja, eigenlijk bijna allemaal

Eerste score is 4,5* maar dat kan volgens mij nog wel 5* worden

Mijnheer Williams heeft gelukkig weer eens gedaan waar hij goed in is: lekkere popsongs vertolken.

Verwacht van Robbie geen baanbrekende muzikale uitstapjes.
Maar verwacht wel bubblegum pop die de Sky Radio gemiddelden met gemak overstijgen in kwaliteit. Songs gebracht met gevoel.

En dit keer ook nog eens voorzien van een uitstekend productioneel sausje van Trevor Horn. Vanaf het moment dat ik hoorde dat deze man de 'wederopstanding' van Robbie Williams zou gaan begeleiden, had ik er alle vertrouwen in dat het helemaal goed zou komen.
En hij heeft me niet teleurgesteld. Persoonlijk denk ik niet dat hij ooit het niveau van I've been expecting you zal overtreffen, maar dit album is absoluut een zeer sterke poging daartoe.

avatar van KKOPPI
hij is al te downloaden via torrents, ben nu bezig:D

avatar van KKOPPI
Hij is klaar hoor, en ik moet zeggen dat ik het fantastisch vind. heerlijke nummers, prachtige muziek! ik heb het globaal geluisterd, en enkele nummers helemaal...Robbie Williams wordt absoluut de nieuwe king of pop.

Hij is terug en de nieuwe klinkt zeker goed staan paar heerlijke nummers op hij is terug en hoe GEWELDIG!!!!

avatar van hankster
Nee, het is het toch niet helemaal... Het mist net als Intensive Care (om over Rudebox maar helemaal te zwijgen) iets, wat de voorgaande albums wel hadden.

Waar is de lekkere tongue-in-cheek pop? Nummers als Rock DJ, Supreme, naja, gewoon heel Sing When You're Winning zeg maar. Zijn gave cover van Video Killed The Radio Star op de Electric Proms had het album een stuk leuker gemaakt, iig. En dat zegt veel over het album...

2,5*, maar wellicht een halfje omhoog na een volgende luisterbeurt.

KKOPPI schreef:
ik heb het globaal geluisterd, en enkele nummers helemaal

Dan hoef je ook nog niet te stemmen... stem + berichten daarover verwijderd.

avatar van Scython
Vind ''Last Days of Disco'' zeker 'n lekker nummer, heb de rest nog niet geluisterd. Al vind ik meestal bij elk Robbie Williams album maar 2-3 nummer goed.

Behalve 'Sing When You're Winning'. Dat album is geweldig

Reality Killed the Video Star

MORNING SUN:

Een heerlijke start van het album. Kan mij niet heugen wanneer een Robbie album zo sterk is begonnen.

BODIES:

Een prima single. Klinkt een beetje jaren '80, maar dat is Trevor Horn ook wel toevertrouwd. Heeft het meest weg van Millenium. Het wekt wel gelijk interesse in het album verder.

YOU KNOW ME:

De 2e single van dit album, en niet gelijk mijn eerste keus voor een 2e single. Niet dat daarmee het nummer niet goed is natuurlijk, want het is een typische "groei" nummer. Live klonk het in ieder geval heel erg goed.

BLASPHEMY:

Het nummer, stemgeluid, lyrics alles lijkt te kloppen. Een heerlijke nummer, dat was blijven liggen na "Escapology". Uit dit nummer blijkt maar weer dat Robbie een geniale stem heeft + het is geschreven door Guy Chambers..!!

DO YOU MIND?:

De gitaren zijn deels terug..!! Het opent zo sterk dit nummer, net zoals bij "Life Thru a Lens".

LAST DAYS OF DISCO:

Gelijk na de eerste luisterbeurt één van mijn favorieten. Maar dat zijn er mee bij dit album. Klinkt een beetje "She's Madonna" achtig. En dan vooral de zin..."Don't call it a comeback"...is gewoon gaaf. Iets zegt mij dat dit nummer ook op het album "Rudebox" had gekund.

SOMEWHERE:

Muzikaal klinkt het heel erg goed. Het nummer zelf trekt mij weinig. Gewoon een tussendoortje.

DECEPTACON:

Wat een mooie ballad. Soms kun je bij een nummer gewoon wegdromen, en dit is een van die nummers.

STARSTRUCK:

A-B-S-O-L-U-U-T single waardig. En zoals Robbie al zei, een typische George Michael nummer. Nogmaals, één van mijn favorieten.

DIFFICULT FOR WEIRDOS:

Kijk, dit noem ik een dipje in het album. Wel heb ik het idee dat Robbie van deze electro muziek houdt. Maar nee, ik heb weinig met dit nummer...

SUPERBLIND:

...maar dit nummer maakt het weer goed. De inleiding klinkt zo lekker uit je speakers.

WON'T DO THAT:

Dit is een van de sterkere live nummers, met een heerlijk opzwepend refrein.

MORNING SUN [REPRISE]:

Echt een nummer om met je buurman de cd door te nemen, en dit op de achtergrond. Het rond de cd mooi af, enige wat je dat nog moet doen is de repeat knop omdraaien, en jawel...het album begint wederom met de klanken van een ??? mondharmonica ???

avatar van Azzurro
schitterende review Rudebox! Ik zou het niet beter kunnen zeggen...

Trouwens, wat me wel opviel. Blasphemy is al geschreven in 2002... want als je het boek "Feel" van Robbie Williams gelezen hebt, merk je dat er in het eerste hoofdstuk van het boek al een passage uit de tekst staat...
Dit was toen het laatste nummer dat Robbie en Guy samen geschreven hebben...

Ben het helemaal met Hankster eens. Reality Killed The Video Star is net als zijn voorganger Intensive Care (Rudebox daargelaten) zeker geen slechte plaat, maar mist inderdaad juweeltjes, rock-songs en klassiekers zoals Robbie deze met Guy Chambers schreef op zijn eerste 4 albums (Swing daargelaten).
Songs als Heaven From Here, Phoenix From The Flames, Strong, No Regrets, Angels, Karma Killer, Feel, Let Me Entertain You, Supreme en Sexed Up zijn liedjes die tijdloos zijn en dat soort liedjes vind ik niet terug op Intensive Care en Reality... sterker nog: er zijn maar 5 songs die me aanspreken op deze nieuwe plaat: Morning Sun, You Know Me, Blasphemy, Somewhere (waarom zo kort?!) en Won't Do That.
De nieuwe Robbie-dance-stijl zoals geïntroduceerd op Rudebox trekt me totaal niet. Daarnaast slaat zelfs wanna-be rocker Do You Mind wat mij betreft de plank volledig mis. Nee, doe mij maar de oude Robbie met meer Guy Chambers. Wat was dat een wereld-combi zeg!

avatar van KKOPPI
Erg veel variatie in dit album wel. Bodies is wel jaren 80 stijl, Last Days Of Disco jaren 80/90, You Know Me jaren 60 en Morning Sun typisch van deze tijd. De rest moet ik nog eens goed beluisteren

avatar van KKOPPI
heb het nu wel aardig beluisted denk ik

avatar van NewYorkCityLight
Bodies vind ik een lekker nummer .

avatar van Darkzone
Wat mij na de eerste luisterbeurt opviel, was dat het album 'rustig' overkomt zonder knallers, op Bodies na.
Maar je hoort ook meteen dat het ook bijna allemaal groeibriljantjes zijn. En dat Robbie muzikaal ouder begint te worden, geen wilde tiener meer is. En gelukkig groeien de meeste fans ook met hem mee. En als je ook nogeens van jaren 80 electro houdt (en van een geintje), dan ben je bij Robbie helemaal op je plek.

De tracks Difficult For Weidos en Last Days Of Disco hadden zo op Rudebox kunnen staan en zijn naast Bodies muzikaal de knallers van het album. En daar bedoel ik energiek, luid, pompend mee. Nummers die je ook heel goed kunt remixen.

Een van mijn favoriete nummers op dit moment is Starstruck (geen Lady Gaga cover). Voor mensen die de Britse BBC-serie Hotel Babylon kennen, zullen de sfeer van die muziek in dit nummer kunnen herkennen.

Mogelijk de beste pop-plaat van het jaar. Klinkt nergens gedwongen popie jopie of geforceerd. Gewoonweg weer een topalbum die je met je ouders op visite kunt draaien en wat ze ook leuk vinden.

De Body Double Remix van Bodies is ook een erg prima remix. Alleen jammer dat er geen cd- of dvd-maxi's meer verschijnen van Robbie met videoclips, non-album tracks etc. Want zelfs de non-album tracks zijn van grote klasse van de Robster.

avatar van loveis
Niet slecht maar zeker geen Escapology of Sing When You're Winning.
Maar wat mist Robbie "Guy Chambers". Beter danRudebox maar laat hij iemand zoeken als Guy anders gaat zijn carriere als een nachtkaars uit.

loveis schreef:
Niet slecht maar zeker geen Escapology of Sing When You're Winning.

das helemaal niet waar, het is goede muziek volgens mij hoor...

KKOPPI schreef:

das helemaal niet waar, het is goede muziek volgens mij hoor...

lieve meisjes muziek

fastpulseboy schreef:

lieve meisjes muziek

nou, niet echt..

nee?

Rizz
Darkzone schreef:

Als je een album maakt dat je kunt draaien terwijl je met je visite aan het praten bent, heb je inderdaad echt een geweldige knaller-comeback gemaakt... ? ;D

However; Bodies vond ik een leuk oké nummer. You Know Me vind ik echt 1 van de meest cliché-nummers aller tijden. Hoe dan ook ben ik bang dat het album wel in m'n kast komt te staan. Ben benieuwd naar de rest.

avatar van Scython
Difficult For Weirdos vind ik toch zo'n geweldig nummer zeg. Robbie Williams moet echt eens een Electronica/Pop album maken, aangezien ik 'She's Maddona' ook al zo goed vond.

Dit geeft me de doorbraak om het hele album te beluisteren. Het oordeel volgt nog.

Scython schreef:

dat heeft hij gedaan met Rudebox, en dat was nu niet echt zo'n succes hé...

Azzurro schreef:
dat heeft hij gedaan met Rudebox, en dat was nu niet echt zo'n succes hé...

Nah, bij Rudebox ging hij ook rappen en zo. In ieder geval hadden de songs lang niet zo'n goede flow als de nummers die hier op staan. Lag echt aan de songwriting.

avatar van KKOPPI

ik weet niet wat jij lieve meisjes muziek noemt, maar als Bodies dat is, wat is dan mannenmuziek? hardcore?

avatar van Maximusic
Mannenmuziek, vrouwenmuziek, dat vind ik sowieso zo iets belachelijks. Als een vrouw naar naar rock luisterd wordt dat normaal gevonden maar als een man naar wat softere pop luisterd zou die door sommigen als homo gezien worden

Verder over dit album, Morning Sun is echt een prachtig nummer! You Know Me moet ik nog aan wennen. De rest ga ik pas vaker luisteren als ik het album heb.

Maximusic schreef:

smaak heeft weinig met geaardheid te maken.

avatar van Scython
Ik verhoog dit naar een 4.5.

Deceptacon en Blasphemy zijn toch zulke prachtige nummers. Heel mooi album.

Maximusic schreef:

vat een verschrikkelijke onzin...