The Flaming Lips - Embryonic (2009)

Label: Warner Bros.

1. Convinced of the Hex (3:54)
  2. The Sparrow Looks Up at the Machine (4:10)
  3. Evil (5:38)
  4. Aquarius Sabotage (2:10)
  5. See the Leaves (4:24)
  6. If (2:04)
  7. Gemini Syringes (3:41)
  8. Your Bats (2:34)
  9. Powerless (6:57)
  10. The Ego's Last Stand (5:39)
  11. I Can Be a Frog (2:14)
  12. Sagittarius Silver Announcement (2:58)
  13. Worm Mountain (5:21)
  14. Scorpio Sword (2:01)
  15. The Impulse (4:06)
  16. Silver Trembling Hands (3:58)
  17. Virgo Self-Esteem Broadcast (3:44)
  18. Watching the Planets (5:16)
  19. UFOs Over Baghdad * (5:17)
  20. What Does It Mean? * (5:10)
  21. Just Above Love * (4:48)
  22. Anything You Say Now, I Believe You * (6:40)
avatar van MartinoBasso
Wauw, mijn eerste echte blootstelling aan the Flaming Lips. Zeer avontuurlijk en prachtige sfeer. Dit smaakt naar meer.

avatar van nikon42
ik krijg hier asociaties met Radiohead mee, ik bedoel daarmee het expirimentele en toch melodieuse.

avatar van Masimo
KampF schreef:
In "The Sparrow Looks Up at the Machine" zit op 2:33 zo'n statische telefoonruis! Haha, echt grappig want ik ging direct naar mijn telefoon op zoek. Leuk grapje van The Flaming Lips.

Verder - op 'Evil' en 'If' na - een uitermate boeiende, eigenzinnige, sympathieke plaat. 't Eerste nummer met Karen O is echt heel charmant en leuk

avatar van aerobag
Ik luister al een goed een aantal jaartjes naar de Lips, maar ik kom nu pas tot de realisatie dat dit eigenlijk, misschien wel, heel stiekem, hun beste werk is.

Dat is niet zo vanzelfsprekend, want The Soft Bulletin huist de onvolwaardelijke blijdschap van een doldwaze hond die zijn baasje hoort thuiskomen en Yoshimi mag klinken als een kinderboek waar de auteur het voorraadje drugs van zijn zoon aanzag voor een potje multi-vitaminen. Maar op dit album, embryonic, daar slijpen Wayne Coyne en co toch echt even de messen.

De productie van dit album is bewonderenswaardig, het voelt zo groots en absurd, maar dan wel samengeperst en gevangen in een voor de geest behapbaar aardse gedaante, een creatie die de heren maar al te trots aan je presenteren.

avatar van Bert Wasbeer
Zo ongeveer elk album van The Flaming lips is sonisch gezien interessant en ze hebben allemaal ook wel hun eigen accenten. Maar Embryonic is in het experiment echt behoorlijk compromisloos. Alhoewel ze zeker niet volledig zijn verdwenen, bevat de plaat minder duidelijke liedjes en songstructuren als op de voorgangers. En een nog forsere dosis gekte als waar ze meestal al mee aan kwamen. Luid overstuurd en dromerig sferisch worden geregeld gelijktijdig over je uitgestort. En net als je denkt dat het dreigt te verzanden in vaag geneuzel, komt er toch weer een soort logica in. Ik kan het maar moeilijk onder woorden brengen, maar het levert wmb een schitterend resultaat op.

avatar van Droombolus
Heb net naar 70+ minuten komplete muzikale gekte zitten luisteren. Ik kon me niet meer zo veel van deze herinneren, ik snap nu waarom. Ik ben meer een songgerichte liefhebber, dit is niet mijn normale luisterwaar. Toch kreeg ik nergens onderweg de neiging om 'm af te zetten.

Ik waardeerde 'm damaals met 3*. Het veelvulding gebruik van de fuzz-bas ( als ze dat geluid met sinteseikers gedaan hebben, hebben ze heel veel moeite gedaan voor iets wat makkelijk met een fuzzboks te krijgen is ) levert ze deze ronde een bonus van een halve * op.