Vampire Weekend - Contra (2010)

Label: XL

1. Horchata (3:27)
  2. White Sky (2:59)
  3. Holiday (2:18)
  4. California English (2:30)
  5. Taxi Cab (3:56)
  6. Run (3:53)
  7. Cousins (2:25)
  8. Giving Up the Gun (4:46)
  9. Diplomat's Son (6:01)
  10. I Think Ur a Contra (4:26)
  11. Giant * (2:50)
  12. California English, Pt. 2 * (2:57)
  13. Contramelt A * (6:11)
  14. Contramelt B * (4:36)
  15. Cousins [Toy Selectah Mex-More Remix] * (3:20)
  16. Ottoman * (4:02)
Vizzle schreef:
Volgens mij is hij gelekt....

Morgen eens luisteren!

Ben benieuwd!!!

En? Net zo goed als het debuut?

Cousins!

Wat een feest is 'Cousins' zeg!

avatar van Doc
Doc
Ik vind Cousins bepaald niet geweldig.
Hopelijk is het geen voorbode voor de rest van het album.

avatar van japser121
nu toch al de helft van het album gehoord en het valt nog mee
Cousins, Horchata en White sky zijn tot nu toe de beste,
Holiday, California English en Run zijn nog te pruimen

avatar van Bartjeking
Ik denk dat deze plaat me wederom een zomergevoel in de winter gaat geven, blij dat de vrolijke uit afrika geleende deuntjes gebleven zijn. Kan niet wachten!

elrayo
Van de nummers die al te vinden zijn op YouTube (in slechte live kwaliteit) vind ik vooralsnog alleen California English wat tegenvallen. Ik heb niets tegen auto-tune, maar het klinkt gewoon echt niet op dat nummer!

Bartjeking schreef:
Kan niet wachten!

Ik ook niet...

avatar van Chronos85
24 februari in Paradiso te bewonderen! Verheug me nu al op Contra en in het verlengde daarvan, op dit optreden. Op Lowlands was het al geweldig maar een intiem cluboptreden heeft de mogelijkheid nog magischer te worden!

Cousins is trouwens een heel aardig surf-nummer (leuke clip!) en ook aan Horchata begin ik aardig gewend te raken (duurde eerst even). Vooral naar de albumversie van White Sky ben ik erg benieuwd!

avatar van lowieke
Die hoes doet me toch eens een partijtje hier aan denken Gabriel Rios - Ghostboy (2004)

avatar van Bart
'White Sky' is inmiddels ook te beluisteren op de Myspace-pagina van de band. Klinkt erg vertrouwd!

elrayo
Wat een fantastisch nummer! Laat dat album maar komen!!!

avatar van LucM
Zal dit het eerste album zijn van 2010 dat ik ga aanschaffen? Hun vorige album viel erg mee en Cousins klinkt veelbelovend.

UnknownPleasure
white sky is goed, de eerste die me echt doet dansen ( en dan niet alleen fysiek )

UnknownPleasure
leuk dat sommige noten ook niet goed worden aangeslagen

Zoals Inge de Bruijn zou zeggen: toppie joppie!
Wat een gaaf nummer weer, kan echt niet wachten tot januari!
Nieuwe Vampire Weekend en OK Go albums, en dat allemaal op dezelfde dag..

avatar van Lennonlover
Jepa! Een nieuwe Vampire Weekend! Goed nieuws. Hun vorige klonk verfrissend en ik hoop dat ze niet al te veel aan hun concept zullen veranderen. Het is altijd aangenaam luisteren. Cousins belooft veel goeds. Benieuwd!

avatar van wvv89
Ik hoop dat het niveau van alle nummers wat 'hoger' ligt dan het debuut album. Daar waren toch de eerste zes nummers knallers en de rest wat minder.

"White Sky" en "Cousins" zijn in ieder geval weer knallers!

avatar van Bart
De plaat is te beluisteren via de Myspace-pagina van de band. Zie hier:

Vampire Weekend op MySpace Music â€" Gratis gestreamde MP3â€%u2122s, fotoâ€%u2122s en Videoclips

Het luisteren kan nu dus beginnen!

avatar van wvv89
Ik heb Contra nu op 3,5* staan na 2 rondjes. En ik moet zeggen dat het zeker naar een vier neigt. Het einde (vanaf Cousins) vind ik erg sterk met "Giving Up The Gun" als uitschieter. Dat nummer kan zeker een hitje gaan worden.
En natuurlijk het begin met "Horchata" en "White Sky".
Het midden stuk moet ik nog wat meer gaan draaien. Dat kan me nog niet helemaal pakken.

Berichten over incontinentie verwijderd.

Ik vind het vreselijk goed klinken zo voor een eerste keer!

avatar van Doc
Doc
Het is toch wel een leuke plaat geworden.
Cousins vond ik in eerste instantie niet veel, en is nog steeds niet het beste nummer van Contra naar mijn smaak, maar het wordt er iedere luisterbeurt wel beter op.

Ik vind 'Cousins' he-le-maal te gek gewoon. Lekker wild, niet nadenken en toch je aandacht behouden tijdens het beluisteren. Hele album nu 2 keer beluisterd. Zet voorzichtig in op 3,5* maar dit gaat hoger worden!

avatar van Mctijn
Iets minder "fris" dan de eerste plaat en minder memorabele deuntjes. Een aardig vervolg, maar geen plaat die 2010 zal beetpakken. Zal uiteraard wel gehyped worden tot een topplaat....

avatar van Chronos85
Ja, cousins is écht super! Via Pitchfork kan je trouwens een formidabele live-versie beluisteren (met strijkers).

elrayo
Vind het album toch wat minder dan het fantastische debuut, al zal ik deze waarschijnlijk ook helemaal ''kapot''-draaien. Mijn voorlopige favorieten zijn White Sky, Holiday en Cousins - het einde van I Think Ur a Contra is trouwens ook wel mooi... Helaas staan er ook een aantal nietszeggende nummers tussen als Taxi Cab, Run en Diplomat's Son.

To go away on a summer's day, never seen so clear!!!

UnknownPleasure
ik vind cousins en vooral holiday wat minder, diplomat's son vind ik daarentegen wel oke, en taxi cab is eveneens een mooi rustpunt , om daarna met run lekker weg te huppelen ; het huppelt misschien wat meer dan dat het rent..Is het jullie ook opgevallen dat op het eind van run er een valse trompet , of wat het dan ook is door het getater heen tatert ? white sky is ook een erg leuk nummer

avatar van lowieke
Ik vind cousins heel goed juist. Heerlijk chaotisch. Dus als mensen zeggen dat dat 1 van de minste is dan kijk ik hier heel erg naar uit.

hij valt mij wat tegen maar kan natuurlijk nog veranderen