Michael Jackson - This Is It (2009)

Pop / Soul
Label: Epic

1. Wanna Be Startin' Somethin' (6:02)
  2. Jam (5:38)

met Heavy D

3. They Don't Care About Us [Censored Version] (4:44)
  4. Human Nature (4:05)
  5. Smooth Criminal (4:17)
  6. The Way You Make Me Feel (4:58)
  7. Shake Your Body [Down to the Ground) (Single Edit] (3:53)
  8. I Just Can't Stop Loving You [Single Edit] (4:12)

met Siedah Garrett

9. Thriller (5:57)

met Vincent Price

10. Beat It (4:17)
  11. Black or White (4:16)

met L.T.B.

12. Earth Song (6:46)
  13. Billie Jean (4:54)
  14. Man in the Mirror (5:19)
  15. This Is It (3:36)
  16. This Is It [Orchestra Version] (4:55)
  17. She's Out of My Life [Demo] (3:19)
  18. Wanna Be Startin' Somethin' [Demo] (5:43)
  19. Beat It [Demo] (2:03)
  20. Planet Earth (Poem) (3:14)
avatar van lennon
Music & Me schreef:
Ja dat is dan persoonlijk. Ik denk dat het merendeel het daar niet mee eens is. Er was eens een optreden van James Brown, waar beiden op het podium geroepen werden. MJ zong prachtig en zette echt een MJ/J. Brown showtje neer en van Prince kreeg ik plaatsvervangende schaamte. Het was niet eens zingen te noemen. Hij speelde wat op zijn gitaar, begon echt te krijsen (niet overdreven)en viel Vervolgens van het podium en trok een lantaarnpaal die daar voor de sier stond mee. Los van dat, heb ik meerdere Prince optredens gezien maar hem nog nooit geweldig horen zingen. Dat is denk ik ook niet zijn sterke kant, meer het muzikale gedeelte.

Ik weet exact welke opname jij bedoeld en ik vind dat juist weer andersom.. Prince die staat daar echt het mannetje te zijn, terwijl MJ liever niet op dat podium had gestaan, want JB trok hem er werkelijk op... Zowel MJ als P doen hier niet langer dan 30 seconden hun ding, en voor beiden is het improvisatie, dus echt een heel goede indruk krijg je hier ook niet van

anyway.. jammer dat er niet veel op Youtube te vinden is van P (door zijn eigen achterlijke eigenwijsheid) maar zou je graag eea willen laten zien waardoor je niet kan zeggen dat P niet sterk is met live zingen.. Ik heb meer dan 20 shows live gezien.. en ik kan dat toch echt ontkrachten... anyway.. weet niet of het met smaak te maken heeft, want ik vond MJ live ook heel erg goed (gelukkig ook nog in goede staat live gezien) maar zoals P nu live kan zingen, dat redde MJ helaas niet meer.. iig niet in combinatie met bewegen, want dat was echt te veel voor hem.

Ik heb altijd geroepen: MJ moet lekker op een stoel gaan zitten, en zijn nummer zo live brengen.. akoestisch ofzo.. dat had geweldig kunnen zijn....

BLijft wel een gemiste kans van de maatschappij dat ze idd de rehearsals niet op cd hebben gezet, maar gewoon weer de reguliere nummers, aangevuld met het zwakke This is it... doet MJ geen eer aan naar mijn idee

avatar van rkdev
Michael Jackson en Prince zijn beiden geweldige performers die ook nog eens hun eigen muziek schrijven en (soms) produceren, maar beiden hebben ook een hele eigen stijl en daar moet je van houden. Ik hou van de muziek van beiden al is natuurlijk niet alles even goed.

Wat me wel opvalt is dat er van 2 zulke iconen en performers nooit echt een goed live document is verschenen. Met This is It had de platenmaatschappij in het geval van Michael in ieder geval nu een gouden document in handen. Maar Michael blijft voor de pm natuurlijk een ideale melkkoe, dus zeg nooit nooit.

rkdev schreef:
Maar Michael blijft voor de pm natuurlijk een ideale melkkoe
Dat gezegd hebbende zal de platenmaatschappij nu wel aan het bedenken zijn hoe ze een heel album rondom de (gelekte) track met Lenny Kravitz uit kunnen brengen

Music & Me schreef:

Meningen verschillen, maar ik denk dat Qua zang, en dan heb ik het echt alleen over zang, prince niet eens in de schaduw van MJ staat. Dan doel ik voornamelijk op The Jacksons & Bad Periode. Dat Michael de laatste jaren een hoop playbackte had met longproblemen te maken, iets waar je dus niets aan kan doen. Zingen en dansen was om die reden niet echt te combineren zoals in de Bad periode.

Het lijkt mij toch echt duidelijk dat beiden rasartiesten zijn. Ik vind het daarom wat onzinnig om de kwaliteiten van Prince en Michael Jackson te vergelijken: beiden zijn absolute top (geweest).

Ik heb Prince 8 of 9x live zien optreden en hij heeft een herkenbare aangename stem. Hij beheerst daarbij zeer veel stemtechnieken. Bovenal was hij een fantastische gitarist. Hij is zelfs een keer tot gitarist van het jaar gekozen in The Rolling Stone.
Live was zijn totaalbeeld: kwaliteit van de live muziek, improvisaties, show en pure klasse echt geweldig. En dat was het natuurlijk ook bij Michael Jackson toen ik 'm zag in 1988: the Bad Tour in De Kuip. Hoewel wij toen soms al het gevoel hadden teveel naar een videoclip te kijken. Ik bedenk dat de platenmaatschappij toen al bang was om MJ 'puur' live te laten zien. Het was toen al overgeregiseerd en dat werd alleen maar erger (helaas).

Mijn kritiekpunt op de MJ Shows zijn, dat het vervolgens een herhaling van zetten werd. De nummers uit 1988 en ervoor werden in alle shows erna steeds hetzelfde gebracht: net als in die Bad Tour. Het werd daarom teveel een herhaling van zetten. Daarom vind ik het verrassend en leuk om in de film This Is It wel improvisaties van MJ te zien en zelfs nieuwe beelden en stukken muziek. Kijk bijvoorbeeld naar Thriller. Juist die improvisaties laten de echte MJ aan het werk zien. Het werd tijd ook.

avatar van lennon
west schreef:

Ik deel je mening volledig hier.. Heb de Bad tour (gelukkig) ook mogen aanschouwen, maar zelfs toen viel me al op dat ie daar stukken deed, die ik ook al kende van the Jackson live cd (uit 1981??) zoals de medley van J5, en "can I come down there" in She'sout of my life.. En inderdaad.. zelfs tijdens the HIStory tour in 1996 deed ie die delen nog steeds.. maar de J5 medley in this is it, is WEER dezelfde...

Maar goed.. een MJ show was toch een spektakel, al zag je 't voor de 80e keer... Maar feit dat ik de MJ op zijn top live heb kunnen zien (in 1988), ben ik toch wel heel blij om....

Zo, dat ben ik ook! En ook nog eens in die mooie Kuip met lekker weer en een prima stemming in het stadion. Toch grappig: ik ben echt naar veel concerten geweest, maar dit concert uit 1988 weet ik nog als de dag van gisteren.

avatar van seanpuffy
een voor een parels!!

Heerlijke muziek met natuurlijk Smooth Criminal als de beste! Geweldig. This is it ook goed, voor de rest ouwe trouwe!

avatar van rkdev
Lang gewacht met kopen (omdat het zo weinig toevoegt), maar nu voor een prikkie kunnen kopen, natuurlijk vooral voor disc 2.
Ondertussen alweer een jaar geleden dat hij overleed. Wat een verlies !

avatar van SpaceyKing99
Vind het wel raar. Het enige nieuwe nummer is This Is It (of er moeten nog andere zijn). De rest is gewoon oud.
Wel 'n 3.5* waard, aangezien de nummers wel top zijn.

ps. Ik hoorde dat er in november 'n nieuw album van MJ komt. Lijkt me nie heel sterk, want MJ is dood. Weet iemand daar meer over?

avatar van IntoMusic
SpaceyKing99 schreef:

Iemand hoeft niet in leven te zijn om nieuw materiaal uit te brengen...

Voor de rest zie ik inderdaad ook niet veel nieuws bij deze verzamelaar staan, behalve wat demootjes. Jammer (maar dat is al vaker gezegd) dat hier niet de filmuitvoeringen van de nummers op staan.

avatar van SpaceyKing99
Oke. Bedankt.

avatar van rkdev
Het zoveelste verzamelalbum dat de laatste jaren is verschenen van dit muzikaal genie. Op disc 1 staan de studio-versies van de nummers die Michael live zou gaan brengen tijdens de This Is It concertreeks die er uiteindelijk niet meer van gekomen is.

Aangezien vele rehearsals zijn opgenomen is het dus eeuwig zonde dat er gekozen is om de studio-versies te gebruiken in plaats van de live opnamen zoals getoond in de film. Gemiste kans, want DAT is waar de fans op wachten, en niet de volgende verzamelaar.

Om te zorgen dat het toch gekocht wordt, staat er 1 nieuw nummer op (het titelnummer in 2 versies), een recentelijk bewerkte versie van een nummer dat Michael al jaren geleden opnam. Maar of Michael het zelf ook had uitgebracht zullen we nooit weten.

Is er dan helemaal niks positiefs te melden over deze release? Jawel hoor. Op de 2e disc staan 3 demo's van nummers uit Michaels hoogtijdagen. En ik moet zeggen dat de demo's van deze 3 nummers werkelijk fantastisch zijn. Ze geven perfect aan hoe briljant deze man was. En alleen daarom is dit toch wel een aanrader voor echte fans.

avatar van kingofmusic
de album is natuurlijk uitgebracht om extra winsten te maken (wat ook is gelukt) het is ook wel te begrijpen.

maar waar ik me vooral erger aan deze album is dat de album gewoon de oude versie is van de liedjes en niet de versie van this is it, daarom is toevallig i want you back niet in deze album omdat die daar nog kind was.

ze willen met dit album doen alsof alles opnieuw is ingezongen.
maar nog steeds een 5 voor de prachtige liedjes

Xibalba
kingofmusic schreef:
ze willen met dit album doen alsof alles opnieuw is ingezongen.

Complete onzin, aangezien ze op de officiele sites [Michael Jackson/Sony] al weken voor de release aangaven dat het om studio versies ging. Is gewoon bedoeld als extra verkoop voor de mensen die niet direct fan waren, maar toch de nummers uit de film op cd wilden. De demo's zijn toegevoegd om de fans over de streep te trekken dit album toch te kopen (wat ze uiteraard gelukt is)

Xibalba
Omdat ik alle cd's van Michael Jackson in mijn bezit heb kon ik deze niet laten liggen (om de collectie compleet te houden) Ben dan ook enorm blij met de toegevoegde demo's, zodat ik deze eens in de zoveel tijd toch nog er eens opzet.

Ik vind het enorm jammer dat ze voor de Radio-Edit van 'Shake Your Body' hebben gekozen. Dat doet enorm veel afbreuk aan hoe de track bedoeld was, ze hebben er zoveel in lopen knippen dat er een heleboel genialiteit verloren is gegaan, dat vind ik erg jammer, en daarom ook niet de volle mep. De muziek die op het schijfje staat is natuurlijk top. Dat het verzamelaar nummer zoveel is neem ik dan maar op de koop toe.

Omdat er voor zover ik weet nog geen plaats is waar ik mijn vraag kan stellen vraag ik het hier maar even.
Weet iemand hoe het nieuwe album van MJ gaat heten, welke nummers erop komen en of het gaat om oude nummers uit de tijd van bijvoorbeeld Bad of dat er alleen maar nummers die gemaakt zijn na de release van Invincible of een mix daarvan (dat laatste zou ik geldklopperij vinden) op komen?

avatar van Julie
Romijn schreef:

Ik dacht dat het nieuwe album 'Michael' zou heten.
En nieuwe of oude nummers: ik weet alleen dat er zeker 1 nieuw opstaat, nl 'breaking news'. Dus ik hoop dat de rest van het album ook zo is.

Men zegt dat 70% van alle Michael Jacksonnummer die ooit opgenomen zijn, nog niet eens zijn uitgegeven.
Genoeg materiaal dus om nog nieuwe cd's te maken, zelfs als hij er niet mer is
kassa kassa voor de platenindustrie
en music music voor ons
iedereen blij

Ezechiël
Julie schreef:

Ik dacht dat het nieuwe album 'Michael' zou heten.

Dat moet je als Michael Jackson fan toch wel weten. Het wordt een postuum album, dus allemaal 'nieuwe' niet eerder uitgebrachte nummers. De komende 7 jaar komen er 10 van dit soort cd's uit liet Sony vorig jaar weten. Tevens zijn het nummers uit Michael's hele carriere na The Jackson's. Dus van 1979 t/m 2008 die op de cd's zullen komen.

Er is trouwens een hoop speculatie of het wel allemaal nummers zijn die door Michael zijn ingezongen, waaronder ook het nummer 'Breaking News' die overigens uit 2007 moet komen.

avatar van Julie
Ezechiƫl schreef:

best mogelijk

De nummers:
Geweldige nummers 1 voor 1, en met een nieuwe mooie nummer erbij (This Is It).

De demo´s:
Leuk om te horen, en het maakt het extra leuk omdat hij het live zingt .

Het gedicht:
Prachtig .

PS: Wat heeft hij deze (live-gezongen) nummers toch prachtig gezongen in This Is It de film.

avatar van BB King
1,0
rip-off van 2009? iedereen wilde nieuwe songs horen, komen ze met een verzamelalbum met nummers die iedereen al in de kast heeft staan..... De demo's voegen niets toe, het gedicht is om te kotsen en de nieuwe song bleek niet nieuw te zijn....

Esequiel
Het is inderdaad het zoveelste verzamelalbum maar dat heb je met zoveel artiesten. Ik stem liever op de muziek (zoals de bedoeling is volgens mij) dan dat ik laag stem omdat het album niets toe zou voegen. Demos voegen voor mij wel degelijk wat toe aan Michael's discography. Het is geweldig om te horen hoe de man zijn geniale songs heeft gecreëerd. Het gedicht is eveneens prachtig om te horen omdat dat dat precies laat horen hoe de man in het leven stond. Degenen die het Dangerous album in bezit hebben kenden het gedicht al (stond in het boekje), maar het is mooi om het hem nu zelf te horen voordragen. Het titelnummer vind ik lang niet zo slecht als sommige mensen je hier willen doen laten geloven. Het behoort niet tot zijn beste werk, maar het is altijd leuk om een Michael Jackson nummer te horen die ons nog niet eerder ten gehore is gekomen.

Bericht verwijderd. Sommige dingen zijn meer iets voor pm.

avatar van gukker
Dames en heren: We hebben niet NOG een Michael Jackson verzamelaar nodig. Hierop staan precies dezelfde nummers als op z'n greatest hits, z'n History tour etc.

De enige reden om dit album te kopen is this is it, en 10 euro betalen voor een niet meer dan redelijk nummer, dat is geldklopperij!

avatar van ThePrinceOfPop
Vind je de album 2 sterren waard of geef je 2 sterren omdat het de zoveelste verzameling is?

Koetje83
Ik weet ook niet echt wat hij bedoeld met Dames en Heren. We hebben met z'n allen echt wel door dat dit de zoveelste verzamelaar is, dus snap niet wie hij nu probeert te overtuigen. En ik zie in de bonuscd nog een reden om dit album aan te schaffen, al moet ieder dat voor zich weten natuurlijk. Michael in demo is ook erg goed en leuk. Maar ja inderdaad, het is de zoveelste verzamelaar. Maar ik kan nog wel 100 artiesten die zo uitgemolken worden. Je HOEFT het niet te kopen.

Daarnaast is zijn History Tour niet te koop en om nou zijn concert te gaan vergelijken met een verzamelcd? Vreemde vergelijking in mijn ogen.

ThePrinceOfPop schreef:

Ik geef het 2 sterren omdat ik geen waar voor m'n geld krijg (heb het album overigens niet zelf gekocht, maar het gaat om het principe) Het is toch niet normaal dat je zo'n 10 euro moet betalen voor 1 nieuw numme, een paar nieuwe demootjes/andere versies die geen reet toevoegen en voor de rest allemaal nummers die ik al driedubbel heb (op de albums, eeen greatest hits en nog een of andere greatest hits)

De prijskwaliteitsverhouding is in dit geval totaal uit balans en dat straf ik keihard af.

History tour meen ik trouwens iets van te hebben, maar dat zal dan wel een bootleg of zoiets zijn, kan de cd niet meer vinden dus kan het ook niet controler

avatar van ThePrinceOfPop
Dus je kijkt niet of de nummers goed zijn, maar of er nieuwe nummers erop staan die 10 euro waard zijn?

Jij stemt dan heel raar (vind ik ).

ThePrinceOfPop schreef:

Jij stemt dan heel raar (vind ik ).

Waarom zou ik een album goed beoordelen als er alleen maar nummers staan die ik al eerder gehoord heb? Van een goed album/verzamelaar verwacht ik gewoon dat het iets toevoegt aan het oeuvre van de artiest, en bij dit album is dat niet het geval, zelfs al zijn de nummers los van elkaar goed.