Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures (2009)

Label: Interscope

1. No One Loves Me & Neither Do I (5:10)
  2. Mind Eraser, No Chaser (4:07)
  3. New Fang (3:49)
  4. Dead End Friends (3:15)
  5. Elephants (6:50)
  6. Scumbag Blues (4:26)
  7. Bandoliers (5:42)
  8. Reptiles (4:16)
  9. Interlude with Ludes (3:45)
  10. Warsaw Or the First Breath You Take After You Give Up (7:50)
  11. Caligulove (4:55)
  12. Gunman (4:45)
  13. Spinning in Daffodils (7:28)
  14. No One Loves Me & Neither Do I [Live] * (5:46)
  15. Gunman [Live] * (4:59)
avatar van Barend G
Erikk schreef:
Of moet ik Homme en Grohl tot andere generaties rekenen?

Mja. Ik denk dat Grohl toch wel een jaartje of tien langer op topniveau meedraait dan Homme..

avatar van OldRottenhat
Barend G schreef:

Nouja... naast Queens of the Stone Age heb je natuurlijk ook nog Kyuss waar Josh Homme het toch ook niet belabberd deed...

avatar van Nicholas123
Barend G schreef:

Eh, nee hoor. Zeker nooit van Kyuss gehoord.

Dave Grohl
Years active 1986-present
Josh Homme
Years active since 1987

Bron: wikipedia pages van betreffende heren

OldRottenhat schreef:

En wat te denken van de oh zo lekkere Eagles of Death Metal? Waarmee hij vorige week nog optrad in Nederland en wel op drums (en hoe!).

west schreef:

En die pas sinds 1998 actief zijn, dus dat is niet relevant voor de kwestie at hand . Dave en Josh komen uit dezelfde muzikale generatie, punt.

avatar van Hendrix4live
Heb hem helemaal beluisterd en ik moet zeggen dat ie heel verslavend is. Veel QOTSA, beetje Cream inderdaad, beetje Led Zeppelin. Kortom: zeer sterk rockalbum die niet gaat vervelen.

avatar van Luky12
Them Crooked Vultures wat een band is het!
Drie generaties rock muziek naast mekaar op het podium. En dan krijg je ultieme rocksound. Voor mij zelf zijn Mind Eraser, No Chaser,New Fang,Elephants(mijn persoonlijke favoriet na lowlands) en Warsaw de absolute nummers. Geniaal album en nu al een van de beste albums van 2009!

avatar van JoopKonraad
west schreef:

? waar dan ?

Josh Homme treed (bijna) nooit mee op met Eagles of Death Metal... En al helemaal niet op vasteland Europa... Op die ene show in Ancienne Belgique na; ergens in 2003...

Vorige week stonden op de buhne: Jesse 'The Devil' Everett Hughes, Dave 'Rancho De La Luna' Catching, Brian 'Big Hands' O'Conner en Joey 'The Sexy Mexi' Castillo...

avatar van Obscure Thing
Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben door dit album. Na Lowlands liet ik deze band links liggen. Maar de eerste 5 tracks zijn super. Nu de rest nog luisteren.

avatar van 0kk0 Babaratski
Op Lowlands gaven ze voor mij al een goede show weg, en die weg hebben ze voortgezet op hun debuutalbum. Lekkere rock met van alle bandleden wat eringestopt. In plaats van dat het dan een mislukte brei van rockmuziek wordt, klinkt het alsof het een band is die al jaren bij elkaar is. De uitstekende drum van Dave, het (voor mij) mooie zangwerk van Josh, en het strakke baswerk van John Paul, maken dit debuutalbum tot een mooi rockend geheel.

JoopKonraad schreef:
Joey 'The Sexy Mexi' Castillo

avatar van ChefWerkplaats
Na deze positieve kritieken waag ik me er ook maar eens aan. Ik was er een beetje huiverig voor, gezien ik bij voorbaat meestal afknap bij dit soort gehypte bands. Maar het valt me alleszins mee!
Ik vind het veel gelijkenissen vertonen met onze eigen jongens van De Staat, zouden ze het van onze Nijmeegse vrienden hebben afgekeken?

Met dat gehype weet ik het ook niet zo. Ook niet zo'n beste viral campagne als ik eerlijk ben. De muziek daarentegen is wel goed. De plaat duurt te lang maar ik heb niet het gevoel dat ik nummers wil overslaan. En 'Gunman' is geweldig natuurlijk! Voor nu 4*. Moet wel nog wat vaker beluisterd worden, maar zondag vier ik mn verjaardag en krijg hem dan origineel dus dat komt goed..

avatar van Mr. B
Dead End Friends vind ik super.

Joristus schreef:
En 'Gunman' is geweldig natuurlijk!

Dat vind ik de enige die rechtstreeks van Era Vulgaris had kunnen komen ! Dat is niet negatief natuurlijk, vind ik namelijk ook een heerlijke plaat, maar ik heb meerdere malen gehoord en gelezen dat mensen dit tot "Era Vulgaris II" bombarderen... Vind ik een beetje onzin, het grootste deel van TCV vind ik toch redelijk recht-voor-je-raap-rock terwijl EV voornamelijk lastiger luisterbare "robotrock" bevat. 3's & 7's en Gunman hadden van mij omgewisseld kunnen worden wat dat betreft.

avatar van JoopKonraad
ChefWerkplaats schreef:

Hahaha; mooiste opmerking van het jaar! U verdient een prijs!

Nou ja... Era Vulgaris was niet echt om naar huis te schrijven.... Maar dat is deze plaat wel. *schrijft een brief*

beaster1256
vanavond op bbc 2 hun ganse live optreden in reading !!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van aerogp1
Mensen kinders, die speelduur staat me wat tegen zeg. Misschien maar eens een keer aan beginnen. Elephant Man is in ieder geval een solide single!

Rik H.
Het is echt geen straf om een uur en zes minuten naar deze CD te luisteren, integendeel.
Je kun 'm ook in twee keer luisteren...

De heren schijnen al met een opvolger bezig te zijn, die wordt waarschijnlijk nog steviger.
Them Crooked Vultures klaar voor tweede album | nu.nl/muzieknieuws | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

nijme255@adsl
Het soort zompige woestijnrock waar ik niets mee kan. Vlees nog vis ondanks of dankzij de "hype".

Wat klopt er dan niet aan?

mat
Vette schijf!

Waarom zou de lengte van een album een belemmering zijn? Als de band goed is of in ieder geval je bevalt, zou het alleen maar beter moeten zijn als een album langer duurt. De kwaliteit van een band zou niet afhankelijk mogen of moeten zijn van de duur van een album.

Voor mij mist dit album iets en ik kan niet beschrijven wat, het klinkt allemaal prima maar toch zegt iets me dat dit veel beter had kunnen zijn.

(Na een eerste luisterbeurt)
Ik vind Them Crooked Vultures een goeie CD, maar zeker geen absoluut topper.

Pluspuntjes:
* Ik hou enorm van het rauwe en ruige,
* Je hoort ook duidelijk dat de mannen volwassenen zijn in de muziekwereld
* De eerste drie liedjes en de laatste vind ik echt zalige 'bommekes''

Minpuntjes:
* Na de eerste drie liedjes vind ik de rest niet al te overtuigend.
* Naar mijn gevoel hangt het ook zo wat rond de mediocriteit (voor het niveau van deze mannen).
* Het mist iets. Ik kan het niet echt beschrijven. Een extra touch ofzo.

In het algemeen zeker geen slecht CD! Lekkere rock, ruig, maar net niet de volle pot.

avatar van barrett
Deze plaat komt bijna niet meer in de lader, wsl door de vele nieuwe ontdekkingen die ik laats heb gedaan. Toch is het ergens een teken aan de wand bij deze plaat.

avatar van blonde redhead
1,0
Yamatsuka schreef:

Vaak blijft een cd dan als geheel niet interessant omdat het op een gegeven moment gaat vervelen. Daarom kan een te lange cd minder zijn. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Maar deze cd had voor mij als snel te lang geduurd. Lol.

niks mis mee, niet het allerbeste wat de heren gemaakt hebben maar om nou te zeggen dat het niks is vind ik echt te ver gaan. heb het gevoel dat hier een beetje aan hype-bashing gedaan wordt... iedereen kent het dus het is niet meer cool om het goed te vinden dus gaan we maar elk nummer op een gigantische weegschaal leggen... gewoon een lekker plaatje, niet een die je over 20 jaar nog draait maar dat is ook maar voor weinig platen weggelged. Een van de betere van dit jaar, alleen niet de beste denk ik.