Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures (2009)

Label: Interscope

1. No One Loves Me & Neither Do I (5:10)
  2. Mind Eraser, No Chaser (4:07)
  3. New Fang (3:49)
  4. Dead End Friends (3:15)
  5. Elephants (6:50)
  6. Scumbag Blues (4:26)
  7. Bandoliers (5:42)
  8. Reptiles (4:16)
  9. Interlude with Ludes (3:45)
  10. Warsaw Or the First Breath You Take After You Give Up (7:50)
  11. Caligulove (4:55)
  12. Gunman (4:45)
  13. Spinning in Daffodils (7:28)
  14. No One Loves Me & Neither Do I [Live] * (5:46)
  15. Gunman [Live] * (4:59)
avatar van lowieke
Dat supergroep idee blijf ik me irriteren. Boeien hoe je het noemt...

Het is gewoon een ijzersterke plaat. Ik denk dat als ze niet hun echte namen hadden vrijgegeven het werd ontvangen als beste debuut plaat ooit... Ik vind het onnodig om het met hun (verschillende) verledens te gaan vergelijken.

avatar van Smiechtel
beste debuut plaat ooit.

Dubieuze uitspraak, maar ik snap je punt.

avatar van Doc
Doc

Barend G schreef:
Benieuwd hoe we zouden oordelen als we niet wisten dat 't om Homme, Grohl en Jones ging. 'Matige QOTSA-kloon' waarschijnlijk, 'met wel erg weinig memorabele songs'.
Wedden?

Tis maar hoe je het bekijkt

avatar van lowieke
Ja nu ik dat zo lees, zou dat ook uitstekend kunnen hahaha:P

Maar voor mij geld de 1e optie, want ik vind deze plaat al steengoed terwijl ik het wel weet

Razor Disk
Ik ben wat nummers van deze nieuwe band aan het luisteren, en tot mijn verassing ben ik er zeer over te spreken, Normaal gesproken ga ik altijd voor de nummers zonder zang (elektronische muziek), maar dit klinkt mij zeer goed in de oren.

Rik H.
Pas op dat je je niet brandt bij dat verassen Razor Disk!
Dat zou nogal verrassend zijn
In ieder geval erg veel plezier met het beluisteren van deze erg goede CD!

Razor Disk
Ehh.. dankuwel. Misschien haat ik nummers met zang wel omdat the Jonas Brothers bestaan.

avatar van Banjo
the queens of the stone age zit achter deze band he!
anders kan het bijna niet...

avatar van lowieke
Zingt Mark Lanegan mee op spinning in daffodils ofzo?? Zo klinkt het een beetje.

Zoals alles wat Homme maakt blijft dit gewoon een groeiplaat, met uitzondering dat deze nog niet helemaal wilt vallen. Maar als je dan het nog niet uitgebrachte highway 1hoort kun je toch de conclusie trekken dat deze mannen elkaars horizon kunnen verbreden. Het is misschien raar om te zeggen over een supergroep, maar dit is een band voor de toekomst.

avatar van Doc
Doc
Heeft Homme alleen maar groeiplaten gemaakt dan?
Ik ken er eigenlijk maar 1, en dat is era vulgaris met een beetje fantasie.
Kyuss was vanaf het begin eigenlijk al volgroeid, EODM is degelijk maar ook niet meer dan dat, QOTSA heeft een paar geweldige platen gemaakt, maar het werd op een gegeven moment wel wat voorspelbaar (met uitzondering van era vulgaris) en dit project.......... Ik vind het nog steeds niet veel soeps eerlijk gezegd.
Een band voor de toekomst. Ik hoop het oprecht, want tegen de tijd dat deze plaat begint met groeien, ben ik waarschijnlijk al gekrompen.

avatar van jeroenheinz
lowieke schreef:

Had Mark Lanegan de zang op deze plaat maar voor zun rekening genomen, dat had voor mij een hoop gescheeld.. Ben op dit moment de plaat nog een keer aan het beluisteren na hem een paar maanden niet gedraaid te hebben. Vind het nog steeds niet geniaal, maar moet mijn eerste reactie denk ik toch wat bijstellen en mijn stem verhogen. Er zitten toch wel een paar vette nummers op

avatar van FourSymbols
Net weer even beluisterd.
En ik vind het geen slechte plaat. Ik vind het niet echt "perfect" of "goed".
Maar deze band bestaat nog niet heel lang en ik geef ze een kans.

En ik vind het leuk weer wat eens van John Paul Jones te horen

Guardian of Isis
Razor Disk schreef:
Dat is als zeggen dat je keyboards haat omdat Regi bestaat.

Voor wie het interesseert: Them Crooked Vultures staat op dag 4 op Werchter, samen met Wolfmother, Alice in Chains, Black Box Revelation en Pearl Jam. Dat wordt een feestje!

avatar van Ducoz
Guardian of Isis schreef:
Dat is als zeggen dat je keyboards haat omdat Regi bestaat.

Grungy:P

SSS
Bij 'Interlude with Ludes' hoor ik op 2:24 een msn geluid... viel mij net op.

Guardian of Isis
? Dat betekent minimum één van deze 2 dingen:

a) Je verwart een toevallige opeenvolging van gelijkaardige noten met dat MSN-geluid.
b) Je hebt je versie op een... minder dan legale wijze verkregen.

avatar van Banjo
bij de freerecord shop is deze cd te koop voor 10 euro!
ik haal m nu op

heb hem ook al gekocht, voor 10 euro echt een koopje

avatar van Koston
Ik heb hem al in andere, vnl. kleinere muziekwinkels, zien liggen voor 8 of 9 euro.
Ga ook eens in die winkels kijken, daar kan je pas echte koopjes doen

strudelhund
Met nogal twee luidruchtige bovenburen is dit album bij uitstek het wapen om mee terug te slaan. Omdat de hele hype verleden jaar totaal aan ondergetekende is voorbij gegaan waren mijn verwachtingen ook niet zo hooggespannen, met als gevolg dat de plaat niet uit de cd-speler te krijgen is. Heerlijke rock!

avatar van My Addiction
Amai, bien cd. Nummers die moeilijk zijn en muzikaal erg sterk in elkaar zitten. Dave Grohl zoals hij nog nooit gedrumd heeft, wat een drummer man niet normaal! John Paul Jones zijn bass lines zijn ook geniaal en word meer mee gedaan dan gewoon het nummer ondersteunen. Toffe geluiden en effecten van de gitaren wat elk nummer een uniek stuk op zich maakt.
Het enige nadeel is dat het in het begin wat overweldigend kan zijn..
4*****

avatar van My Addiction
En elephants is een muzikaal pareltje!

miloz
Het is een goed album, maar een half jaar nadat ik hem voor het eerst heb gehoord ben ik er toch nog steeds niet helemaal kapot van. Songs die het in zich hebben om uit te groeien tot klassiekers worden afgewisseld met erg zwakke nummers als Gunman en het saaie Spinning in Daffodils.

Bovendien vind ik dat het trio een beetje is doorgeslagen in het toevoegen van sporen. Het zit allemaal bomvol. Als de hoofdmelodie al eens wordt afgezwakt, hoor ik op de achtergrond weer een of ander raar melodietje. Het doet me verlangen naar de tijd dat Josh Homme nog in een trio speelde.

Wat ik echter ook kwijt moet is dat Elephants en Bandoliers tot het beste werk van Homme behoren. Al zijn muzikale eigenschappen komen hier zelf. stevige riffs, vreemde toonladders en psychedelische jams.

Toch verlaag ik me stem van 4 naar 3,5.

avatar van hoi123
Nirvana, Foo Fighters, Led Zeppelin en Queens of the Stone Age komen bijeen in één heerlijke brok energie! De rage rond deze supergroep is langs mij heen gegaan, waar ik achteraf blij mee ben, want dan had ik niet zo'n hoge verwachtingen voor dit album.

Heerlijke gitaarriffs, baslijnen die veel meer doen dan alleen ondersteunen en niet te vergeten de geweldige drums van alleskunner Dave Grohl maken hier 11 heerlijke, energetische tracks van, met als hoogtepunten de heerlijke jamsessie Elephants, waar ik de gitaren persoonlijk ook echt als getoeter van olifanten vind klinken, de 4 minuten durende brok energie New Fang en natuurlijk ook Bandoliers, wat misschien wel het beste nummer is wat Dave Grohl én Josh Homme hebben gemaakt. Ook zijn de teksten heel goed, iets dat ik niet van Josh Homme gewend ben.

Let op: daarnet zei ik 11 heerlijke, energetische nummers, maar er zijn 13 nummers. De 2 minpunten van de cd zijn het bizarre Interludes With Ludes, die voor een paar keer leuk is, maar daarna wel héél snel gaat vervelen, en Spinning In Daffodils, die ik ook na vele keren verwoed luisteren ronduit saai vind. Desondanks nog een ruime 4*.

avatar van Ducoz
Wanneer zou nummer 2 eens uitkomen?!

avatar van Nanne-1995
Voor mij is dit de laatste plaat die ik koop van Foo Fighters, Queens of the Stone Age en Them Crooked Vulteres. Voor mij is de pret er nu af. Foo Fighters heb ik nooit veel naar geluisterd, maar Queens of the Stone Age wel degelijk maar die bands hebben altijd al dezelfde sounds. Wanneer ik een van hun platen opzet heb ik niet eens het idee dat er een nieuw nummer begint want alles lijkt zo erg op mekaar.

Voor mij is dit ook gewoon een nieuwe Queens of the Stone Age plaat. Er zitten genoeg leuke nummers tussen maar om dit nou een uur lang aan te horen word ik gek.

Ik moet toch nog maar eens goed luisteren als het lukt maar ik denk niet dat mijn stem hoger dan 3 sterren zal zijn.

Rik H.
Soms valt een CD na een half jaar weg in de vergetelheid, maar deze CD blijf ik in de auto maar draaien.
Het kwartetje Dead End Friends, Elephants (wereldintro/-riff!!), Scumbag Blues en Bandoliers is erg slecht voor de trommelvliezen, zeker als dit aangevuld wordt met No One Loves Me & Neither Do (zeker na 2 minuut en 42 seconden) en Warsaw.

avatar van spinoraptorrex
Heb ze gisteren live gezien. Fan-tas-tisch. Werkelijk geweldig. Het was ruig, luid en erg goed gespeeld. Iets wat je als fan toch eens moet zien.