The Cure - Join the Dots (2004)

Alternatieve titel: B-Sides & Rarities 1978>2001 (The Fiction Years)

Label: Polydor

1. 10:15 Saturday Night (3:40)
  2. Plastic Passion (2:14)
  3. Pilbox Tales (2:54)
  4. Do the Hansa (2:38)
  5. I'm Cold (2:47)
  6. Another Journey by Train (3:04)
  7. Descent (3:07)
  8. Splintered in Her Head (5:16)
  9. Lament [Flexipop Version] (4:23)
  10. Just One Kiss (4:08)
  11. The Dream (3:12)
  12. The Upstairs Room (3:29)
  13. Lament (4:23)
  14. Speak My Language (2:42)
  15. Mr. Pink Eyes (2:42)
  16. Happy the Man (2:45)
  17. Throw Your Foot (3:33)
  18. New Day (4:08)
  19. The Exploding Boy (2:52)
  20. A Few Hours After This... (2:26)
  21. A Man Inside My Mouth (3:05)
  22. Stop Dead (4:02)
  23. A Japanese Dream (3:29)
  24. Breathe (4:46)
  25. A Chain of Flowers (4:52)
  26. Snow in Summer (3:25)
  27. Sugar Girl (3:13)
  28. Icing Sugar (3:20)
  29. Hey You!!! [12" Extended Remix] (4:06)
  30. How Beautiful You Are (4:23)
  31. To the Sky (5:13)
  32. Babble (4:18)
  33. Out of Mind (3:51)
  34. 2 Late (2:39)
  35. Fear of Ghosts (6:49)
  36. Hello I Love You [Psychedelic Mix] (6:02)
  37. Hello I Love You (3:29)
  38. Hello I Love You [Slight Return Mix] (0:11)
  39. Harold and Joe (5:07)
  40. Just Like Heaven [Dizzy Mix] (3:43)
  41. This Twilight Garden (4:43)
  42. Play (4:34)
  43. Halo (3:44)
  44. Scared as You (4:10)
  45. The Big Hand (4:51)
  46. A Foolish Arrangement (3:49)
  47. Doing the Unstuck [12" Version] (5:52)
  48. Purple Haze [Virgin Radio Version] (3:16)
  49. Purple Haze (5:20)
  50. Burn (6:35)
  51. Young Americans (6:21)
  52. Dredd Song (4:23)
  53. It Used to Be Me (6:48)
  54. Ocean (3:28)
  55. Adonais (4:11)
  56. Home (3:22)
  57. Waiting (3:32)
  58. A Pink Dream (3:42)
  59. This Is a Lie [Ambient Mix] (4:30)
  60. Wrong Number [P2P Mix] (8:12)
  61. More Than This (5:09)
  62. World in My Eyes (4:50)
  63. Possession (5:15)
  64. Out of This World [Oakenfold Mix] (6:59)
  65. Maybe Someday [Acoustic Mix] (4:57)
  66. Coming Up (6:25)
  67. Signal to Noise [Acoustic Mix] (3:34)
  68. Signal to Noise (4:05)
  69. Just Say Yes [Curve Mix] (3:16)
  70. A Forest [Mark Plati Mix] (6:41)

met Earl Slick

Verzamelaar die iedere rechtgeaarde Cure-liefhebber in huis moet hebben!

hoeveel cd's zijn dit?
4 of 5, waarschijnlijk en hoe zitten ze verpakt?

Vier cd's met een 76 pagina's dik boekje met foto's en dergelijke en een 'complete fiction discography'.

Ik vind het in ieder geval schitterend, maar ik ben dan ook een Cure-verzamelaar. Het zijn hoofdzakelijk b-kantjes, onuitgebracht materiaal, songs uit films, remixes en dergelijke.
Voor de niet-fan kan het mischien allemaal niet zo interessant zijn.
Ik heb hem destijds voor 40€ gekocht, dus qua prijs valt het best mee, je krijgt een zeer mooie verpakking, en het bijhorende boekje is ook best interessant.

avatar van Castle
Ik had/heb veel op cassette of op de 7" vinyl staan, maar zo is het heerlijk door luisteren!!

avatar van orbit
Hier staan prachtige dingetjes op! Als Robert nou wat minder wispelturig was had hij hier met gemak een briljante nieuwe ceedee uit kunnen halen. This Twilight Garden blijft een van de mooiste Cure-nummers ooit, raar dat die nooit gewoon op de ceedee wish is gezet
Verder staan hier nog een aantal toppertjes op, zoals Babble (met een ziekelijk baby-gehuil op de achtergrond). Dit nummer heeft trouwens bijna een identieke riff (met synth) aan out of nowhere van Faith no more, maar zijn gelijktijdig uitgekomen Ik vind Babble een stuk beter, was b-kantje van Love Song van disintegration trouwens.
Er staan ook nog een paar lekkere donkere ragnummers op van de begintijd zoals Splintered in Her Head.

Het beste nummer van de hele ceedee-verzameling tenslotte (alhoewel ik hem al een hele tijd had) vind ik "Burn", het nummer dat ook in de film "the crow" is te horen. Een perfect upbeat nummer met dezelfde tribal drums als in the hanging garden, maar m.i. met nog betere uitwerking en tekst. Eén van mijn absolute Cure-favorieten alltime!

avatar van the viking
Orbit wij zijn het volkomen eens! Ga binnenkort Join the Dots
nog eens wat nader beluisteren om dieper op de muziek in te gaan!

met vriendelijke groet the viking

Ben blij dat we het ergens over eens kunnen zijn viking

Ik moet er natuurlijk ook wel aan toevoegen dat er tevens erg veel vullers en oninteressante stuff op deze cd-verzameling staat (een aantal overbodige remixes bijvoorbeeld al), maar dat is logisch met zoveel materiaal.

avatar van the viking
orbit schreef:
Ben blij dat we het ergens over eens kunnen zijn viking

Ja Orbit maar er staan ook prachtige juweeltjes tussen en daar gaat het toch om ? En dat ik niet geef om muziek als Orbital,en jij omgekeerd niet houd van typische ''bakkebaarden'' muziek maakt MusicMeter mijn inziens alleen maar kleurrijker en zorgt tevens vaak voor vermakelijke discussies !
En wat U2 en de Simple Minds betreft zitten we ook wel weer op dezelfde golflengte !

met vriendelijke groet

the viking schreef:
en jij omgekeerd niet houd van typische ''bakkebaarden'' muziek

Mooie omschrijving

Verder ben ik geheel akkoord met je woorden. Diversiteit is goed, ook in muziek trouwens.

Fantastisch!

avatar van moedermaria91
Ik denk eraan om deze box in huis te halen aangezien julie er vol lof over spreken..:)

Ik hou van bakkebaarden, maar ook van Orbital

moedermaria91 schreef:

Ik hou van bakkebaarden, maar ook van Orbital

Je kan het ook te gek maken natuurlijk..

Maar deze verzamelaar is héél erg de moeite! Hij is alleen wel een beetje prijzig, maar dat is niet meer dan logisch met zo waanzinnig veel materiaal

Feeder
Eindelijk heb ik hem ! En na alles grondig bekeken en beluisterd te hebben kan ik maar 1 conclusie trekken.
Dit is een must-have voor iedere "the cure-fan". Je krijgt vijf uren muziek van een weliswaar schommelend niveau maar die enkele miskleuntjes kunnen de pret niet bedereven. Bovendien krijg je nog een aangename verrassing als je dacht dat het buiten die 4 cd's niet veel soeps zou zijn. Want binnenin zit een erg mooi uitgewerkt 'boekje' die de buitengewone muziekcarriere van robert smith weergeeft.

Kopen die handel !

BenicioDelToro schreef:

Een van de weinige goed uitgevoerde box sets (dwz: een waarbij het boekwerk blijft zitten).

En het is ook een buitengewoon coole luistervaring. Alle kantjes van The Cure komen aan bod, maar niet op zo'n ADHD-manier als op Kiss Me 3x. Nee, dat gebeurd hier wat meer gelijkmatig, naar gelang de periodes het toelaten, zeg maar. Daardoor blijft het enerveren. Dit is een groot voorbeeld der boxsets!

4,5.

avatar van orbit
Sluit me hier volledig bij aan kaztor, naast de boxset van the police ook de enige die het volle pond verdient wat mij betreft

avatar van SirNoodle
Dit is tenminste een box die echt zijn waarde heeft, en niet de typische mix is van greatest hits met wat rommelmateriaal... box blijft natuurlijk overeind omdat The Cure gewoon altijd al fantastisch b-side materiaal heeft gehad.

De meeste zaken had ik al, en toch is voor mij deze box ook geweldig, alles netjes bij elkaar, knappe lay-out, een pak extra info, Robert & co. hebben er hun werk van gemaakt.

Hoogtepunten: zoals iemand al aanhaalde 'BURN', zowat 1 van hun beste nummers ooit, man inside my mouth, twilight garden, de hello I love you trash mix vond ik altijd al een goeie puntige versie, enz enz enz...

djeffibrelich
mooie box met alle cure b-kanten, voor de liefhebber essentieel.
en zoals gezegd heeft the cure altijd fantastisch b materiaal gehad.
hoogtepunten voor mij: burn(dit liedje is de perfecte mix van oude cure en nieuwe cure, de tribal drums als bij pornography, en het herkenbare gitaargeluid van de disintegration t/m nu periode) this twilight garden, en it used to be me.

de mindere nummers: alle covers van the doors hello i love you.
een ongeinspireerde en simpele cover.het origineel is beter.
die versie van 3 minuten stoort met het minst, want die kan ik nog wel uitzitten.maar die psychedelic mix hadden ze van mij weg kunnen laten.dank u

met het prachtige boekje erbij is dit alle euros die je er aan besteed waard.

avatar van Oldfart
En ik zie ook Purple Haze staan; komt dat niet van een Hendrix tribute plaat? Had dat jaren geleden op tape. Een beetje zweverig met van die "luchtdrums" ?
Was wel een leuke versie als mijn herinnering me niet bedriegd.

djeffibrelich
ik weet echt niet wat je bedoelt met "luchtdrums".
maar het is opzich wel een leuke cover, stond op de hendrix tribute album "stone free"
en world in my eyes stond ook op een tribute album van depeche mode.

avatar van orbit
Ik weet wel dat de gitaar flink door de remix-mangel is gehaald. Best aardige adaptatie, maar liefhebbers van het origineel zullen het waarschijnlijk niet veel vinden.
Rare nummers hier zijn Breathe, Dredd Song en New Day (de stem van Smith gaat hier totaal overboord).

Breathe vind ik wel mooi; is toch de B kant van Catch?

uh huh, de b kant van catch uit 1987

avatar van lullaby1987
deze vandaag maar eens in mijn cd speler gedaan, en weer wat nieuws ondekt. ik was al overdonderd door de schoonheid van this twilligt garden (ondertussen een van mijn favo cure nummers) en ik ben verliefd geworden op play (ook een b-side van high) ook the big hand is lekker om naar te luisteren, a foolish arrangement, burn, it used to be me, new day, happy the man, plastic passion, breathe, to the sky, babble, out of mind, en more then this (van the x files)
ik ben nog lang niet klaar met luisteren

djeffibrelich
Ja dit is een verzamelaar waar je op lange termijn toch wel een tijdje mee zoet bent.
Ook ik ben nog lang niet klaar met luisteren.
Goede actie van the cure om er zoveel materiaal op te zetten.

avatar van orbit
En eindelijk eens al hun betere werk van b-kantjes enzo, ipv dat matige materiaal wat ze vaak op deluxe editions zetten.
Twilight Garden is ook een van mijn heimelijke favorieten, maar dat zijn er bij deze band al snel zo'n 25

kaztor schreef:

4,5.

4,5?????

Jezus, Jan..... wat dacht je?

5!!!!!!!!!!!

avatar van kaztor
Nu te vinden op CDWOW.com voor €32,-!!

avatar van Edwin
kaztor schreef:
Nu te vinden op CDWOW.com voor €32,-!!

Ik heb de indruk dat er een 2e editie is gereleased, die veel goedkoper is. Laatst bij Fame zag ik een grote langwerpige box met een hoge prijs (tegen de EUR 60,00 als ik mij goed herinner) en kleinere box die inderdaad in de buurt van de prijs op CDWOW ligt. Opvallend, want de inhoud is volgens mij hetzelfde.

avatar van kaztor
CDWOW heeft nou eenmaal alles veel goedkoper. Alles komt geloof ik uit het midden-oosten.