The Cure - Join the Dots (2004)

Alternatieve titel: B-Sides & Rarities 1978>2001 (The Fiction Years)

Label: Polydor

1. 10:15 Saturday Night (3:40)
  2. Plastic Passion (2:14)
  3. Pilbox Tales (2:54)
  4. Do the Hansa (2:38)
  5. I'm Cold (2:47)
  6. Another Journey by Train (3:04)
  7. Descent (3:07)
  8. Splintered in Her Head (5:16)
  9. Lament [Flexipop Version] (4:23)
  10. Just One Kiss (4:08)
  11. The Dream (3:12)
  12. The Upstairs Room (3:29)
  13. Lament (4:23)
  14. Speak My Language (2:42)
  15. Mr. Pink Eyes (2:42)
  16. Happy the Man (2:45)
  17. Throw Your Foot (3:33)
  18. New Day (4:08)
  19. The Exploding Boy (2:52)
  20. A Few Hours After This... (2:26)
  21. A Man Inside My Mouth (3:05)
  22. Stop Dead (4:02)
  23. A Japanese Dream (3:29)
  24. Breathe (4:46)
  25. A Chain of Flowers (4:52)
  26. Snow in Summer (3:25)
  27. Sugar Girl (3:13)
  28. Icing Sugar (3:20)
  29. Hey You!!! [12" Extended Remix] (4:06)
  30. How Beautiful You Are (4:23)
  31. To the Sky (5:13)
  32. Babble (4:18)
  33. Out of Mind (3:51)
  34. 2 Late (2:39)
  35. Fear of Ghosts (6:49)
  36. Hello I Love You [Psychedelic Mix] (6:02)
  37. Hello I Love You (3:29)
  38. Hello I Love You [Slight Return Mix] (0:11)
  39. Harold and Joe (5:07)
  40. Just Like Heaven [Dizzy Mix] (3:43)
  41. This Twilight Garden (4:43)
  42. Play (4:34)
  43. Halo (3:44)
  44. Scared as You (4:10)
  45. The Big Hand (4:51)
  46. A Foolish Arrangement (3:49)
  47. Doing the Unstuck [12" Version] (5:52)
  48. Purple Haze [Virgin Radio Version] (3:16)
  49. Purple Haze (5:20)
  50. Burn (6:35)
  51. Young Americans (6:21)
  52. Dredd Song (4:23)
  53. It Used to Be Me (6:48)
  54. Ocean (3:28)
  55. Adonais (4:11)
  56. Home (3:22)
  57. Waiting (3:32)
  58. A Pink Dream (3:42)
  59. This Is a Lie [Ambient Mix] (4:30)
  60. Wrong Number [P2P Mix] (8:12)
  61. More Than This (5:09)
  62. World in My Eyes (4:50)
  63. Possession (5:15)
  64. Out of This World [Oakenfold Mix] (6:59)
  65. Maybe Someday [Acoustic Mix] (4:57)
  66. Coming Up (6:25)
  67. Signal to Noise [Acoustic Mix] (3:34)
  68. Signal to Noise (4:05)
  69. Just Say Yes [Curve Mix] (3:16)
  70. A Forest [Mark Plati Mix] (6:41)

met Earl Slick

avatar van Dudeness
Mja, ik kan me voorstellen dat dit voor de grondige verzamelaar en fanaticus een godsgeschenk is.

Voor de eenvoudige meerwaardezoeker valt dit echter een beetje tegen. Curiositeiten en vaak minderwaardige schetsen....

Omwille van zijn kwaliteit als box: 2.5/2.5
Omwille van de kwaliteit van de muziek: 1/2.5

Which brings us to....3.5

avatar van orbit
Los van het feit dat ik ook niet zou weten wat de eenvoudige verzamelaar hierbij te zoeken heeft, staan hier dus zoveel geniale nummers op die niet op de reguliere platen zijn te vinden dat dit de status van de band wel degelijk meerwaarde geeft. Tuurlijk staat er ook filler tussen, maar wat verwacht je van bijna 5 uur muziek???

avatar van Edwin
kaztor schreef:
Nu te vinden op CDWOW.com voor €32,-!!

Besteld, want inmiddels verkrijgbaar voor slechts € 24,-. Dat vind ik wel schappelijk genoeg om de gok te wagen. Ik ben geen Cure adept zoals vele andere posters hier, dus volgens Orbit zal ik als eenvoudige meerwaardezoeker van een koude kermis thuiskomen. Het zij zo, de nieuwsgierigheid naar dit curieuze boxje wint het in dit geval. Het kwartet THOTD, Kiss Me (3x), Disintegration en Wish draag ik op handen en kan ik niet genoeg de hemel in prijzen. De albums daarvoor en daarna doen mij veel minder. Als ik het klassieke trio SS, Faith of Pornography draai, met al die kale arrangementen en monotone drums is het net alsof ik naar een andere band luister met alleen de stem van Robert Smith als herkenningspunt. Ik vind dat zo'n wereld van verschil met de volgeproduceerde kleurenpracht van de door vloeiende keyboards gedragen songs van Disintegration. Op Kiss Me hoor ik zelfs strijkers en blazers voorbij komen, prachtig. Dat maakt The Cure toch wel een fenomeen, die diversiteit in hun sound. Ben benieuwd wat deze box allemaal brengt.

avatar van SirNoodle
Edwin schreef:

This Twilight Garden en Play: ideaal dan voor jou om mee te beginnen op deze box, dateert van de 'wish' periode, en echt geniale nummers.

En 'burn' is gewoon 1 van de beste Cure songs ooit.

avatar van Edwin
Ik ben er wel uit: dit is een superieure box set. Favorieten, te veel om op te noemen, zo veel nummers die niet hadden misstaan op een regulier album. De hoeveelheid "filler material" is zeer beperkt en ervaar ik nergens als storend. Binnenin de box een prachtig uitgevoerd boekwerk (geschreven door een zekere Johnny Black) met de levensloop van The Cure, leuke wetenswaardigheden en achtergrondinformatie over letterlijk elk nummer dat op de 4 schijfjes is te vinden. Ik heb het in één adem uitgelezen. Zelfs als halve Cure fan zeg ik: dit is een monument om te koesteren. 5*****

EVANSHEWSON
Dudeness schreef:

Ik vind dit ook een beetje teveel van het goede, niet alles is echt van dezelfde hoge kwaliteit. Nogal wisselvallig, van heel goed tot echt heel wat minder...

***1/2

avatar van orbit
Als ze geslaagd waren om 70 nummers van b-kantjes en bonusmateriaal absoluut topniveau te halen, dan had ik er hoogstpersoonlijk voor zorggedragen bij de wereld muziekpers dat The Cure voortaan tot grootste levende legende vóór de Beatles zou worden verklaard
Oftwel, geen enkele band weet zoveel materiaal boeiend te houden. En tuurlijk ben ik een verzamelaar van deze band, maar zelfs los daarvan moet ik constateren dat dit toch pakken beter is dan waar andere bands mee aan komen sukkelen. Ze hadden gewoon heel erg veel goed materiaal, jammer dat ze op sommige platen daar niet wat meer gebruik van hebben gemaakt (Wish en Bloodflowers bijvoorbeeld), want dan waren hun reguliere albums ook een stuk sterker geworden.

EVANSHEWSON
Ik blijf dit een erg boeiende band vinden, maar helaas het niveau van hun laatste titelloze plaat is bedroevend slecht... zegt deze toch redelijk grote fan!

avatar van Djeff-iz-ded
ik heb laatst de single cd van the 13th gekocht en daarop staan dus de b-kanten it used to be me, ocean en adonais uit de tijd van wild mood swings.
met zoveel tracks op deze box vielen die nummers me niet zo op, maar the cure raken met alle 4 de nummers de gevoelige snaar, het blijft dus echt onbegrijpelijk waarom deze songs niet op wild mood swings zijn gezet.

avatar van azra
Oké, aangeschaft:) Nu maar gaan beluisteren en daarna 'ns kijken of ik er iets nuttigs over kan schrijven =D

avatar van Djeff-iz-ded
breathe, halo, to the sky, signal to noise
wat een verzameling top popsongs, ik vraag me af of nieuwe cure b-kanten ook zo geniaal zullen zijn.

Pieter Paal
'Breathe', het b-kantje van de single 'Catch' is echt prachtig!

avatar van Castle
Pieter Paal schreef:
'Breathe', het b-kantje van de single 'Catch' is echt prachtig!

Inderdaad, net als Descent, Splintered in het head, Babble, New Day, Fear of ghosts, Burn, Big hand en ik kan beter de zwakere snogs opnoemen.

avatar van orbit
Breathe is inderdaad mooi New Day vind ik ook een indrukwekkend nummer, traag en zagend. Had ik Splintered in Her Head al genoemd?.. awel, een schat aan muziek deze verzamelaar

avatar van Fairy Feller
Ik vind deze box wel genieten, maar wel voor Cure liefhebbers.

avatar van kaztor
Fairy Feller schreef:
Ik vind deze box wel genieten, maar wel voor Cure liefhebbers.

Deze box is genieten voor iedere muziekliefhebber met een beetje smaak!

Joy
alleen, als je 5 uur muziek uitbrengt waarvan 1 uur fillers

waarom dan niet 4 uur muziek zonder fillers

avatar van Castle
Er zijn een paar fillers, om er een uur van te maken?
Maar misschien vind ik jouw fillers wel erg ok, kan mag toch.

Wat is "A Chain of Flower" toch een onbeschrijfelijk magnifiek mooi nummer..

avatar van Ikkegoemikke
Vond en vind de The Cure als band nog altijd de grootste aller tijden ! Dit zijn dus echt geen bekende nummers , maar als je een paar keer luistert naar "Halo" dan moet je beamen dat Robert S. een meester is in het creëren van meesterlijke songs ! Schitterend in 1 woord !

avatar van Ikkegoemikke
Btw nr. 70 A Forest is verfrissend en up to date ! Verscheidene bands kunnen hier iets van leren ! Laat de Britneys en andere boys bands hier eens naar luisteren en dan zijn we eindelijk verlost van flut-muziek

avatar van lebowski
Weet iemand of dit ook op vinyl is verschenen?

avatar van orbit
Ik weet bijna wel zeker van niet. Discogs is de meest komplete site wat betreft releases en http://www.discogs.com/artist/Cure%2C+The een speurtocht naar Join The Dots levert alleen maar CD versies op. Zouden ook flink wat elpees zijn trouwens

avatar van lebowski
Klopt, een stuk of zes lp's toch minstens. Wow, die had ik graag in de kast gehad. Dan ga ik vanmiddag maar deze fraaie CD-Box aanschaffen. Draai de laatste tijd weer bijna niets anders dan The Cure en ik ben bijna zover dat ik meega in het feit dat
orbit schreef:
The Cure voortaan tot grootste levende legende vóór de Beatles zou worden verklaard.

Van Seventeen Seconds tot Disintegration amper een zwak moment. Ongelooflijk eigenlijk

avatar van VanDeGriend
Ik heb deze box van de kerstman gekregen. Heb inmiddels de eerste twee schijfjes gedraaid en t valt me zeer mee. Inderdaad veel materiaal dat niet perse misstaan had op de reguliere releases. Nu nog de twee schijfjes uit de periode die ik minder boeiend vind alvorens een defintief oordeel te vellen. Maar mooi boxje en de eerste twee schijfjes maken mij alvast best blij.

avatar van VanDeGriend
Toch wel verrassend hoor. Ik heb niet zo gek veel meer met The Cure van de laatste jaren en de verwachtingen over deze box waren niet super. Maar dit is werkelijk een prima collectie. En voor inmiddels 29 euro ofzo bepaald value for money.

avatar van GothicBowie
een heel leuke interssante box dit, een aanrader

VanDeGriend schreef:
Maar dit is werkelijk een prima collectie
Mm....bij nadere beluistering staat er ook wel vrij veel geneuzel op. Niet gek natuurlijk voor een rarities box maar moet mijn eigen enthousiasme deels herroepen. Ook is de teloorgang van The Cure dankzij de chronologische opbouw goed te volgen en eigenlijk redelijk pijnlijk wel. Blijft overigens een zeer nette aanschaf hoor want er staat genoeg fraais op maar denk dat 2 cd's genoeg was geweest. Hadden we alleen die fraai vorm gegeven box niet gehad dus dit is prima zo. Had toch nog twee onderzetters nodig.

avatar van kaztor
Castle schreef:
Er zijn een paar fillers, om er een uur van te maken?
Maar misschien vind ik jouw fillers wel erg ok, kan mag toch.

Ik vind het allemaal wel meevallen. De latere Cure ging gewoon mee met de tijd en daar zitten toch heel wat geslaagde nummers tussen. De covers zijn duidelijk de dieptepunten.

Let op mensen: alleen vandaag is 'ie 6,40 Pond thuisgestuurd op cdwow com, is ongeveer 7,00 euro......!