Rihanna - Rated R (2009)

met Young Jeezy

4. Stupid in Love (4:01)
  5. Rockstar 101 (3:58)

met Slash

6. Russian Roulette (3:47)
  7. Fire Bomb (4:17)
  8. Rude Boy (3:42)
  9. Photographs (4:46)

met will.i.am

10. G4L (3:59)
  11. Te Amo (3:28)
  12. Cold Case Love (6:04)
  13. The Last Song (4:16)
avatar van michellle
ik vind het wel een goed album
rude boy vind ik echt een leuk nummer en cold case love..

Valt tegen

elrayo
De intro is echt fantastisch, dat is eigenlijk gewoon dubstep! Er zijn sowieso aardig wat dubstep invloeden te horen op dit album. Wait Your Turn bevat bijvoorbeeld een erg gave dubstep-achtige beat, alleen het refrein is dan wel weer ontzettend flauw. Verder zijn Hard, Rockstar 101 en G4L (gangster for life, till the day that I die ) ook wel aardig.

avatar van Lovekellycl
Na hem een 2de keer te beluisteren blijf ik hetzelfde denken over het album, jammer. Rockstar 101, Hard, G4L, Rudeboy en Photographs kunnen me helemaal niet bekoren.. Valt dik tegen

toris
fantastisch album op rockstar na

Stupid Love!! Echt een mooie tekst,zoo'n perfect nummer!!

Ik mis de zwarte vrouw in haar.

Album is minder dan het vorige, maar is zeker niet slecht. Russian Roulette en Wait your turn zijn mijn favorieten en haar stijl wordt als maar beter en beter.

Valt tegen... Die cover is btw eng....

avatar van Hendrix4live
Russian Roulette vind ik een beetje een saai nummer. Moet de rest nog beluisteren.

avatar van Hendrix4live
kaztor schreef:
Ik ken een ander album genaamd Rated R en dat is wel even andere koek...

avatar van Waste Management
Ik vind het album Good Girl Gone Bad toch iets beter dan deze album, wil niet zeggen dat het slecht is. Er staan gelukkig wel goede nummers op. Mijn favorieten zijn Wait Your Turn, G4L, Russian Roulette, Mad House (Intro is geweldig) en Stupid in Love.

Ik heb laatst dit album bij een vriendin gehoord.. ik verwachte er weing van. maar ik moet zeggen er zitten best wel leuke nummers bij. ze heeft dan wel een zeurderige stem maar bij uptempo nummers vind ik wel dat het aan te horen is. russian roulette haar nieuwste singel geloof ik, vind ik ook nog wel redelijk. al is dit niet echt mijn muziekstijl.

avatar van lauradance
cd begint heel suf, word naar het einde toe wel beter.
ze heeft geen stem waar ik heel lang naar kan luisteren en de ballads kunnen mij dan ook niet bekoren, bij de uptempo songs hoor je dat wat minder en die zijn daardoor beter.

Goed album. Zoals haar andere. Ik ben niet zo een Rihanna fan maar ik vind wel dat ze goed zingt. Russian Roulette vind ik wel een heel goed nummer.

avatar van NewYorkCityLight
Verkoopt dit nou eigenlijk een beetje??

NewYorkCityLight schreef:
Verkoopt dit nou eigenlijk een beetje??

Het verkoopt redeljjk tot nu toe. Kwam binnen op 4 in de V.S. met 181,000 cd's verkocht, en staat nu ongeveer op een half miljoen, en in de U.K. heeft het ongeveer iets meer dan 200,000 verkocht, dus ga uit van een miljoen over de wereld denk ik..? Niet slecht toch?

madonnagirl3
Ja, het zit al over de 1 miljoen heen!

Ik vind dit tot nu toe haar beste plaat toch wel, gedurft. Anders als haar vorige albums, een van de beste platen van 2009.
Dit album heeft ruige en harde sound wat opzich wel goed bevalt, vooral met het hele plaatje erbij en het idee. Ook gevoelige nummers, maar dit toch soort depri sfeertje uitstralen. Nee geen zoetsappige plaatje, maar dat mag ook wel eens een keer. Ze word beter, en durft tenmiste wat anders van zich te vertonen.

Met Rihanna ging het in de persoonlijke sfeer goed mis. Helaas is dat vaak de opmaat voor een goed volgend album. Ook hier zie je dat: het is allemaal veel persoonlijker, donkerder, volwassener, soms rauwer. Slim om Slash mee te laten doen: dan denk je ook aan donker en rauw. Jammer van Will.I.Am (kunnen ze die man in een raket naar Mars schieten of zo?). In ieder geval is dit beter dan het meer commerciele R&B werk van hiervoor.

avatar van Leander1991
1,0
kan er mij iemand vertellen wat er eigenlijk zo goed/speciaal is aan haar? Is het haar stem, performance,..? ik kan er niet bij.

avatar van Lovekellycl
Het album wordt beter naarmate ik hem meer luister.
Rihanna heeft vind ik persoonlijk ook een aangename stem om naar te luisteren (hoewel velen dit helemaal niet zullen vinden) waardoor het album ook een stuk aangenamer wordt. Iemand anders zou met zo een album niet weg komen vrees ik.

avatar van Arrie
Lovekellycl schreef:
Het album wordt beter naarmate ik hem meer luister.
Iemand anders zou met zo een album niet weg komen vrees ik.

Hoezo dat?

avatar van Emile93
Een tegenvaller!!!!! Russian Roulette is verreweg het beste, opgevolgd door Fire Bomb en verder niet veel bijzonders! Jammer!
2 sterren!

avatar van Jeroen65
Ik vind dit album beter dan Good Girl Gone Bad. Op dit album laat Rihanna veel meer van zich horen. Ze experimenteert met verschillende muziekstijlen en heeft veel geschreven op dit album. Gewaagd, maar het heeft erg goed uitgepakt naar mijn mening. Van haar stem moet je houden. Ik vind haar stemgeluid erg prettig om naar te luisteren. Je kan ook horen dat zo vocaal erg vooruit is gegaan. Met dit album bewijst ze dat ze een echte artiest is en niet per se een commercieel album hoeft te maken. Hopelijk krijgt ze nu wat meer respect voor haar artistieke kwaliteiten, want dat verdient ze echt. Zeker met dit album.

MADHOUSE: Erg lekkere intro. Heerlijke dubstep in dit nummer. Goed begin van het album.

WAIT YOUR TURN: Weer een nummer waar je dubstep hoort. Klink erg lekker. Edgy coupletten en een goed refrein.

HARD: Erg arrogant nummer, maar wat een energie en attitude heeft het nummer. Misschien een grower op het eerste gehoor. Maar het is zeker een van de betere nummers/

STUPID IN LOVE: Eerste Ballad van het album. Dit nummer gaat duidelijk over de Chris Brown situatie. Niet het beste nummer van het album, maar de lyrics zijn goed en ze zingt het prima.

ROCKSTAR 101: Fantastisch nummer dit. De lyrics, gitaren, vocalen, alles klopt. Misschien dat het nummer even moet wennen, want dit is geen typisch Rihanna nummer. Maar dat vind ik juist leuk.

RUSSIAN ROULETTE: Eerste single. Goede en gedurfde keuze voor een eerste single. Hiermee bewijst ze dat ze ook met een persoonlijke ballad kan scoren als eerste single in plaats van met een commercieel uptempo nummer. Een dark nummertje, qua lyrics, muziek etc. De 'gunshot' op het eind maakt het nummer echt af.

FIREBOMB: Een van de beste nummers van het album waar Rihanna zich vocaal bewijst wat mij betreft. Ook de lyrics zijn zeer goed. Van de coupletten tot het refrein. En het eind geeft me kippenvel met de sirenes en de klank van brandend vuur.

RUDE BOY: Het meest 'commerciele' nummer van het album. Mix van Reggae, RnB en Pop. Klinkt lekker zomers en geeft een eiland-feel. Lekker nummer.

PHOTOGRAPHS: Hypnotiserend duet tussen Rihanna en Will.I.Am. Vind de lyrics iets sombers hebben, wat wel op dit album past. Goed nummer.

G4L: Misschien wel mijn favoriete nummer van het album. De lyrics zijn geniaal en mid-tempo dubstep beat klinkt erg lekker. Het nummer opent gelijk al sterk: I lick the gun when I'm done, cause I know that revenge is sweet...

Te Amo: Iets andere versie was in Maart 2009 al gelekt. Vond het toen al een erg goed nummer, nu nog steeds. Gaat over een vriendschappelijke relatie tussen haar en een meisje terwijl dat andere meisje meer van haar wil dan een vriendschap. Niet het beste nummer, maar wel goed.

Cold Case Love: Kippenvel! De opbouw van het nummer, de lyrics, de vocals. Alles klopt. Ook al duurt het nummer ruim 6 minuten, je wordt door het nummer heen gesleurd. Erg mooi nummer.

The Last Song: De afsluiter van het album. Ook een van de beter van het album. Het nummer gaat erg diep en de gitaren in dit nummer klinken magisch goed.

Kortom, haar beste album tot nu toe. Blijft ze zulke albums maken, dan gaat ze nog heel groot worden en zal ze ook veel meer gerespecteerd worden als artiest. Het kan dat het album op het eerste gehoor tegenvalt. Tip: luister hem wat vaker en oordeel dan. Mijn mening was na mijn eerste luisterbeurt heel anders (negatiever) dan na een paar luisterbeurten. Laat staan nu.

Favoriete nummers kan ik niet goed kiezen, want de volgorde veranderd echt elke dag.

avatar van Waste Management
Ik vind ''Rated R'' beter dan haar vorige album. Dit album is ruig, donker angstig en persoonlijk en ik geef het album een 4,5.

Ik zal ook een review geven over deze album.

01. Madhouse.
De Opening nummer, wat een heerlijke Intro zeg, velen zeggen het al dit is gewoon dubstep, wat in meerdere nummers te horen is.

02. Wait Your Turn.
Weer een nummer met een dubstep beat, jammer dat het nummer niet is uitgebracht als officiele single maar wel als promo. 1 van mijn favrieten.

03. Hard (feat. Young Jeezy).
De 2de single, lekker ruig en idd arrogant. De samenwerking met Young Jeezy vind ik juist wel goed.

04. Stupid in Love.
Rihannas meest persoonlijke nummer van het album. Bleek eerst 1 van mijn favorieten te zijn maar nee. de lyrics in de coupletten zijn prachtig en diep en het refrein klink ook prachtig maar ook weer grappig.

05. Rockstar 101 (feat. Slash).
1 van de ruige nummers en weer 1 van mijn favorieten. de gitaren en rihannas stem komen goed naar voren, leuk om Slash te laten meedoen.

06. Russian Roulette.
De 1te single van ''Rated R'' en een goede keus om het als 1ste uit te brengen. De lyrics klinken somber, diep en angstig, het is prachtig gedaan en de clip is geweldig.

07. Fire Bomb.
Best een lekker nummer. Beetje ruig, vooral in het begin. Outro is mooi uigewerkt, ik word er stil van, leuk gedaan.

08. Rude Boy.
Nummer klink lekker zomers. de lyrics zijn wel OK. Verder een fijne nummer om naar te luisteren.

09. Photographs (feat. Will.I.Am).
Best een leuke samenwerking met Will.I.Am, alleen heeft het nummer wat tijd nodig om beter naar te kunnen luisteren.

10. G4L.
Alweer een nummer met een dubstep beat. erg sterk nummer is het, met wraakzuchtige lyrics en behoord tot 1 van mijn favorieten.

11. Te Amo.
De beats in het nummer klinken fantastisch alleen is het niet zo tekstueel dan ik verwacht had, verder wel een aanhoorbaar nummer.

12. Cold Case Love.
Het langste nummer van het album. Een nummer waar je lekker relax van word. De opbouw is geweldig, mooi gedaan.

13. The Last Song.
Mooie ballad met rock-invloeden, niet haar beste ballad maar wat klinkt Rihannas stem toch mooi en diep. Nummer is ook lekker zweverig. Wel aanhoorbaar.

avatar van Kill_illuminati
Ligt het aan mij of is Slash nauwelijks te horen op Rockstar 101.

Kill_illuminati schreef:
Ligt het aan mij of is Slash nauwelijks te horen op Rockstar 101.
Dat is waar.

avatar van catdog
Ben het nu even aan het beluisteren en ik ben compleet verrast. Niet dat het een wereldschokkend goed album is.. maar voor een commerciele artiest als Rihanna is dit een gehele gewaagde sprong. Het pakt niet altijd even goed uit maar er loopt toch een bepaald sfeer door het album wat mij wel bevalt. Beoordeling zal snel volgen !

avatar van Kill_illuminati
Mwa ik vind dar Rihanna altijd wel leuke dingen doet als über-commeriële artiest.

avatar van NewYorkCityLight
Nu heb je mij ook nieuwsgierig gemaakt catdog .

Russian Roulette vind ik de laatste tijd veel beter dan eerst.
Wait Your Turn en Hard vond ik altijd wel goed.

Ik ga hem ook beluisteren.