Snoop Dogg - Malice N Wonderland (2009)

Label: Priority

1. Intro (0:14)
  2. I Wanna Rock (3:56)
  3. 2 Minute Warning (1:54)
  4. 1800 (3:36)

met Lil' Jon

5. Different Languages (4:45)

met Jazmine Sullivan

6. Gangsta Luv (4:17)

met The-Dream

7. Pronto (4:57)

met Soulja Boy

8. That's tha Homie (5:43)
  9. Upside Down (4:44)

met Nipsey Hussle en Problem

10. Secrets (4:53)

met Kokane

11. Pimpin Ain't EZ (4:12)

met R. Kelly

12. Luv Drunk (3:55)

met The-Dream

13. Special (5:27)

met Brandy en Pharrell

14. Outro (1:32)
  15. Bootiez Automatic * (3:27)
avatar van Jorge-E
Niet om je af te breken Capo, maar ik wou toch even dat je dat wist. Mooie recensie trouwens, maar ik denk niet dat ze op een site als hiphopleeft zo'n foutje graag hebben.

Harco
Souf is Hiphopleeft, man!

Post verwijderd.

avatar van -marco-
Deze vandaag cadau gehad en ja is idd snoop's slechste werk tot heden.
Als verzamelaar had ik hem ooit wel zelf gekocht, maar ben blij dat ik erzelf geen geld aan heb uitgegeven, maar m'n snoop collectie is wel weer compleet

Ondanks toch nog wel 3 a 4 vermakelijke nummertjes, dus toch een 2,5 *
( vind i wanna rock, gangsta luv en pimpin ain't nog wel lekker )

Tja, dat Soulja Boy op de tracklist staat zegt eigenlijk wel genoeg. Al vind ik Pronto nog wel meevallen, de beat is wel lekker. Ook is Pimpin' Ain't Easy wel lekker, net als I Wanna Rock. Maar ja, ik ga deze iig niet kopen.

Daily Operator
mwaaaaaaaaaaah beetje een been there done that track

avatar van thomzi50
Inderdaad een vrij belabberde plaat. Begint nog wel aardig, paar fijne tracks, vond ook die met Lil Jon zeker vermakelijk, maar daarna stort het in rap tempo ineen, met slappe raps, saaie beats en veelal afschuwelijke refreinen.

t-h-y-$
Snoog Dogg levert met Malice N Wonderland inmiddels zijn tiende studio album af. Steeds als er weer een album van Snooop uit komt hoop ik dat het dezelfde impact heeft als zijn debuut Doggystyle, dikke beats van Dr Dre en de laid back rapper die er overheen flowt. Doggystyle is vooralsnog echter onovertroffen en zal hoogstwaarschijnlijk ook nu niet geëvenaard worden. Toch wil dat niet zeggen dat het nieuwe werk niet de moeite waard is. De vraag is alleen hoe goed het huidige album is.

Snoop heeft enkele mindere albums uitgebracht, maar is de laatste jaren bezig met het produceren van dikke hits zonder daarbij concessies te doen aan zijn stijl. Hij verstaat de kunst om next level te denken, tegen dogma’s in te gaan en nieuwe muziek snel op te pikken. 'I wanna rock', het eerste nummer en een co-productie van Dr Dre is de eerste single van het album en een voorbeeld van zo’n hit. Het geeft je bij de eerste keer luisteren meteen het idee dat je dit nummer al eerder gehoord hebt. De single is vergelijkbaar met de hit 'Drop it like it’s hot', ook zo’n nummer wat niet dansbaar lijkt, maar juist wel ontzettend dansbaar blijkt te zijn. De autotune stemmen van The Dream op 'Gangsta Luv' en Soulja Boy op 'Pronto' leveren erg aanstekelijke nummers. Op 'Pimpin aint EZ' met een zingende R Kelly is Snoop zelf heerlijk aan het vertellen, je ziet hem bijna achterover leunen in een stoel en relaxed een verhaaltje vertellen. Het laatste nummer van het album is een samenwerking met nichtje Brandy en Pharell, een lekkere R&B song. De cd is wel wat kort. Daar waar alle vorige albums rond de 20 nummers bevatten, staan er op zijn tiende album slechts een veertiental nummers. Geen of slechts een enkele daarvan is matig en daaraan dankt deze schijf misschien ook wel zijn kracht en hoge niveau. Gooi alles wat slecht is weg en je houdt een supergoed product over. Verwacht echter geen hoogstaande verhandelingen op het album. Vrouwen blijven ‘Bitches’, Snoop blijft een ‘Pimp, Player, Gangster of Hustler’ en rookt graag zijn wiet. De rapper heeft gewoon een fijne stem om naar te luisteren en dan maakt het niet zoveel uit wat je zegt. Meer van hetzelfde, maar het klinkt gewoon weer eens ontzettend lekker.

Zijn tiende album zal niet als zijn allerbeste album ooit de geschiedenisboeken in gaan maar je kunt haast wel stellen dat Malice N Wonderland een van de beste Snoop Dogg albums tot nu toe is. Mocht er ooit postuum een ‘best of Snoop Dogg verzamelbox’ uitkomen dan kunnen van dit album ook weer enkele mooie hits geplukt worden.

avatar van Dirruk
Wat mij betreft de belabberste plaat die hij heeft gemaakt. Toch vind ik I Wanna Rock en Secrets egt goeie nummers. De rest val tegen helaas...

avatar van Boy
Boy
Dat blijft voor mij toch Da Game Is To Be Told. Hoewel deze aardig kan concurreren met zijn No Limit-werken.

avatar van Stapler
Eindelijk weer een vette beat van Dr. Dre. Snooop Dogg!!!!
Ik heb het natuurijk over I Wanna Rock .

avatar van Jurrien
Die heeft Scoop Deville toch geproduceerd? of bedoel je dat niet?

avatar van Stapler
Op wiki staat Dr. Dre & Scoop Deville.

avatar van Jurrien
Oke wist ik niet. Het is wel een harde beat, maar er zijn nu ongeveer al 30 rappers die overheen hebben gerapt toch wel een overkill.

avatar van Stapler
Ja en ik heb alleen deze nog maar gehoort xD staan de rest op mixtapes ofzo?

avatar van Boy
Boy
Ik vind dit album bij nader inzien toch wel meevallen...

avatar van doornappel
Ik kan Snoop best waarderen, maar deze synth-pop r&b electro rotzooi kan ik simpelweg helemaal niets mee! Dit uitstapje naar een recente Snoop Dogg plaat is me totaal niet bevallen, helaas...

avatar van MAS
MAS
Dit album laat pijnlijk blijken dat Snoop zijn beste tijd gehad heeft. De eerste 2 nummers gaan nog wel maar daarna wordt het vermoeiend om naar te luisteren. Het absolute dieptepunt is het nummer met Soulya Boy. Ik was blij toen het laatste nummer was afgelopen en ik iets anders kon gaan luisteren.

Een 1,5 omdat Snoop nog altijd een erg vette stem heeft om naar te luisteren.

avatar van Timmie
slechter als het vorige (bleu treatment nogwat...) maar niet slecht sommige nummers zijn nog wel leuk

Relax
Wat een bagger album, ik had dit niet verwacht van Snoop... die track I Wanna Rock alleen al... pfff, heb er snel doorheen geluisterd, maar het was echt niet om aan te horen.

avatar van Silky & Smooth
Dat nummer met KiD CuDi vindt in tegenstelling tot bijna alle andere nummers zeker de moeite waard!

avatar van Timmie
dat hoort op de extra bonus More Malice komt 23 maart uit maar dat nummer was al uit. is opzich wel een vet nummer ja

avatar van Dirruk
More Malice had ik net zitten luisteren. Het zijn iets van 8 nrs fso met een remix van I Wanna Rock met Jay-Z. Maar de nieuwe nummers vind ik voor de rest ook niet geweldig, eigenlijk verschilt het niet veel met Malice N Wonderland vind ik

avatar van TheLegacy
Protocol enige vette track die Snoop Dogg laatste tijd heeft uitgebracht

De Schaafkaas
Malice N Wonderland...wat is het? Een goedkope manier om snel wat geld te cashen? Of een serieus album?

Van het laatste kan, en wil, ik niet uitgaan, aangezien Snoop Dogg in zijn lange carrière wel bewezen heeft goede muziek te kunnen maken.

Gezien de features van Soulja Boy (?!) en Lil' Jon lijkt het me eerder een snel in elkaar gezet album om wat geld aan te verdienen en om zichzelf nog een beetje in de picture te houden.

De producties zijn nog wel aardig, hier en daar wel een tikkeltje té commercieel en gelikt, maar Snoop Dogg zelf lijkt wel alles op de automatische piloot te doen. Het klinkt allemaal inspiratieloos, inhoudsloos en uitgekauwd. En dat is zeer zonde, want Snoop Dogg is een man met een unieke stijl, waar hij veel meer mee had kunnen doen op dit album.

avatar van jordidj1
I Wanna Rock The King G-Mix is een best wel nice nummer hoor...

verder zijn "Pronto" , "gangsta luv" best wel goeie tracks

maar de rest is drama

1,5 :$

avatar van KILLERBEE99
I Wanna Rock vind ik eigenlijk het enige mooie nummer (van de 1ste release dan, More Malice heb ik nog niet geluisterd)...

De rest is echt niet veel aan.

SPAROOD
Toch wel een voldoende, dan wel met more malice en de itunes bonustracks erbij!

Rene1979
Zo af en toe is het best leuk luisteren naar Snoop. Hier staan alleen teveel echt slechte tracks op. Zker die met Souljaboy