The Fame Monster.
Ik hoorde hem voor het eerst en was niet tevreden.
Maar nu iets van 1050x luisteren verder, denk ik:
Ja, dit is geweldig.
Bad Romance 5*
Heerlijk nummer met weer een hele andere kant van Gaga qua stem. Ookal hoor ik hem nu al heel vaak, echt vervelen doet hij nooit.
Alejandro 4,5*
Eerste keer vond ik dit nummer echt niets. Te chaotisch en pijn aan de oren-slecht. Maar op de een of andere manier is hij heel erg gaan groeien. Ik vond hem ineens heel erg lekker voor de oren.
Monster 5*
Tja, apart nummer. Beat flowt in het begin niet echt lekker, maar naar 2x luisteren voel je de beat pas echt. Dan begint alles pas en dan ga je helemaal los. Een Monstergoed nummer.
Speechless 4*
Ja, dit was wel heel erg wennen. Op The Fame vond ik brown eyes al echt een vreselijk nummer. Maar sinds Lady Gaga haar langzame versie van Poker Face liet horen ben ik die toch ook meer gaan luisteren. En hetzelfde geldt voor Speechless. Zeker een mooi nummer, maar valt een beetje buiten dit mooie rijtje.
Dance in the Dark 4,5*
Dit nummer vond ik wel meteen leuk, alleen is deze juist gedaald. Op een gegeven moment heb je een drang om het liedje uit te zetten, misschien omdat hij wat te lang duurt. Als hij korter was geweest had Dance in the Dark van mij 5 sterren gekregen. Al blijft het zeker een 4,5 waard.
Telephone met Beyoncé 5,0*
Wauw. Wat een geweldig nummer blijft dit en ik ben daarom ook erg blij dat Gaga deze als 2de single heeft gekozen. Een lekkere popsingle die voor mij zeker Poker Face en misschien zelfs Just Dance inhaalt. Beyoncé heeft er ook erg goed aangedaan om mee te werken. Ze gebruikt haar stem goed. De combi die mij leek te falen, bleek geweldig.
So Happy I Could Die 4,5*
Beetje rustig, maar naar al die geweldige nummers is dat misschien wel lekker. Een lekker droomplaatje met de typische Gaga zinnetjes(ehe ehe, yeha yeha)
Teeth 4,5*
Voor velen het slechtste nummer van het album, voor mij niet. Dit nummer is dan misschien totaal anders dan al het ander moois wat op Monster staat, maar zeker niet slechter. Dit nummer is wel eentje die past in het straatje: Je moet er van houden.
4,625* oftewel 4,5*
Conclusie:
Gaga flikt het weer. Zonder moeite kan ik zeggen:
Wat een Monsterplaat!