Lady Gaga - The Fame Monster (2009)

Pop / Dance
Label: Kon Live

1. Bad Romance (4:55)
  2. Alejandro (4:37)
  3. Monster (4:09)
  4. Speechless (4:30)
  5. Dance in the Dark (4:49)
  6. Telephone (3:40)

met Beyoncé

7. So Happy I Could Die (3:55)
  8. Teeth (3:40)
avatar van Leander1991
Het is iemand die haar instrument beheerst (in dit geval piano) en iemand die kan zingen. In dat geval vind ik ze al acceptabel. Maar invloedrijk, no way. Eigenlijk doet ze niets wat Madonna al heeft gedaan 20 jaar geleden

avatar van Reint
Ik ben het met James Sawyer eens. Lady Gaga is een samenraapsel van allerlei dingen die er allang waren. Wel moet ik zeggen dat bijvoorbeeld artiesten als Beyonce ook gelijk een stap verder moeten gaan om niet opeens braaf te lijken ten opzichte van Lady Gaga. Maar vernieuwend zou ik haar nooit durven noemen. Haal alle clips, optredens en modeverschijnselen van haar weg en je houdt goed uitgevoerde, en goed in het gehoor liggende electropop over.

Nog een vraag: het nummer Alejandro bestond toch al heel lang? Ik was verbaasd dat de clip nu pas uit is gekomen, terwijl ik dat nummer al veel eerder had gehoord...

avatar van Lexcoaster
Reint schreef:

Volgens mij was het nummer destijds geschreven voor Britney Spears, maar die weigerde het uit te geven. Altans dat heb ik gehoord.

Domme move van Britney, 't is namelijk een hit geworden.

avatar van NewYorkCityLight
Volgens mij heb jij het over Telephone. Die was ooit bedoelt voor Britney.

avatar van Lexcoaster
Dan ben ik daar inderdaad mee in de war.

avatar van catdog
YouTube - Britney Spears Telephone Fanmade Music Video

Maar die klonk ook écht nergens naar. We mogen blij zijn dat Lady GaGa het tóch heeft mogen uitbrengen.

avatar van NewYorkCityLight
Nja, het is ook nog maar een demo neem ik aan maar hij moest inderdaad nog flink bijgeschaafd worden.

avatar van catdog
Maar dat zou met een 'artiest' eigenlijk niet nodig hoeven zijn. Die moet voluit een liedje kunnen zingen.

avatar van luisje
0,5
Lady GaGa wordt erg overschat, ze zingt niet als andere 'goede' zangeressen. Laten we zeggen dat ze matig zingt. Haar clips zijn soms om te lachen maar sommige zijn ook belachelijk. Haar kleding wordt als een nieuwe fashiontrend gezien maar het zijn gewoon een paar kijk-mij-outfits.
Ik respecteer de mensen die haar leuk vinden maar ik vind dit album echt slecht.

Lukk0
Klein vraagje: wie zijn die andere 'goede' zangeressen dan? En een tweede vraag: is het erg dat ze anders zingt dan andere zangeressen? Bij mij is het anders zijn van Lady Gaga juist een groot pluspunt.

avatar van Lovekellycl
Ik ben het eens met één punt. Lady Gaga zingt niet goed, ze zingt matig. Maar ik vind haar een erg grote artiest, ze heeft het erg ver gebracht dankzij haar creativiteit op zowel muziekaal vlak als kledingstijl, stijl van videoclips e.d en ik denk niet dat iemand het haar zo gauw allemaal nadoet.

Rizz
YouTube - Vintage Lady Gaga Live at NYU - Captivated & Electric Kiss

Matige zangeres? Matige muzikant?

Graag jullie mening

avatar van Lovekellycl
Ik weet het, ik heb haar al verschillende keren mooi horen zingen, maar ik heb haar tevens in het sportpaleis gehoord en wanneer je haar Bad Romance hoort schreeuwen weet ik het soms zo toch niet. Soms vind ik dat ze erg mooi kan zingen, net zoals Bad romance in American Idol (Acoustische versie) maar als ik haar dan weer You and I hoorde zingen op youtube vond ik het toch weer niet schitterend. En hoge noten zingt ze ook niet, vandaar dat ik zeg matig, niet slecht

avatar van Emile93

Wow: hier zingt ze echt prachtig!!!!! Jammer dat ze niet op deze manier (ballads) is doorgegaan. Alleen Speechless is echt een (uptown)ballad.

avatar van Leander1991

Dat zijn dan ook technisch zeer gemakkelijke nummers om te zingen.

avatar van lauradance
Wel fascinerend dat ze bijna ieder nummer van dit album uitgebracht heeft op singel. De nieuwe Madonna is dit maar dan wat beter live.
Overigens ben ik nog steeds Gaga moe.

3/8 is niet bijna ieder nummer

avatar van lauradance
Monster niet? Dan was het toch 50%! Nee, oke je hebt gelijk, ik was aan het overdrijven.
Dan voelt het als meer omdat het allemaal hetzelfde klinkt

Muziek hoeft niet 'goed' te zijn. Gewoon heerlijk om de auto boxen mee te martelen.

En zometeen de nieuwe Arcade Fire luisteren

James Sawyer schreef:
Zit wel een verschil in wat je nu zegt natuurlijk. Dat die drie/vier artiesten haar goed/gewedlig vinden wilt niet zeggen dat ze er door geïnspireerd worden ik zie Gaga in die artiesten niet terug in ieder geval.

Ik bedoelde het overigens niet als aanval op jou, maar de dingen die je noemde zag ik niet terug. Ik vind gewoon dat ze groter gemaakt wordt dan dat ze daadwerkelijk is. Copy cats zijn er altijd zeg je, natuurlijk zie je sommige artiesten terug in andere, maar die kunnen dan toch vernieuwend zijn. Bij de Beatles hoorde je op een gegeven moment ook de invloed van Bob Dylan op hun teksten. Bij Michael Jackson zag je ook artiesten terug, maar toch waren ze fenomenaal en vernieuwend. We hebben allemaal wel wat invloed op elkaar, maar wat betreft Gaga zie ik eigenlijk helemaal geen eigen inbreng, echt alles heb ik al tig keer gezien en gehoord.

Als iemand maar doet waar die zin in heeft is het volgens jou Rock&Roll. Dan kan je dat ook terug vinden bij Spears, Lindsay Lohan en Rihanna, die ook gewoon doen waar ze zogenaamd zin in hebben. En daarbij wil ik ook nog even zeggen dat het van mij echt niet allemaal zo vernieuwend hoeft te zijn, als het maar 'eerlijk' overkomt, omdat je het zelf leuk vind en niet om maar zo populair mogelijk te worden. Dat gevoel heb ik namelijk bij veel van die artiesten, ze doen het niet omdat ze de muziek zelf zo leuk vinden, maar omdat het hap slik weg muziek is en snel cashen, ik heb meer het gevoel dat ze allemaal gestuurd worden door platenbazen en dat ze dus helemaal niet doen waar ze zelf zin in hebben.

Katie Melua is ook niet vernieuwend, maar vind ik wel aangenaam, evenals Duffy of Winehouse. Antony and the Johnsons. Muziek met heel je ziel en zaligheid waar je zelf 100% achter staat. Dat mis ik bij Gaga, Spears, Beyonce, Madonna [zeker de laatste jaren], Rihanna, Bieber, noem maar op. Maar goed dat is dan wel mijn mening. Ze lijken te zijn vergeten dat je met kwaliteits muziek ook heel populair kunt zijn, als je dezer dagen een normale clip uitbrengt, gewoon zingend op een podium met een broek aan en een fatsoenlijk shirtje of truitje erboven ben je al bijna weer vernieuwend. Dat zegt genoeg lijkt me. Het is nu meer een wedstrijd van wie durft er met het minste kleding aan in een clip en wie zingt de meeste regels met een autotune.

Doe mij dan maar de gewone man met een gitaar en een blocknote en een pen ofzo bijv.

Gaga brengt misschien geen clips uit waarin ze op een stoel zit te zingen, maar ze zingt váák genoeg op een ingetogen manier. Zo heeft ze vrijwel alle nummers van The fame (sowieso de singles) en TF monster, acoustisch gespeeld. Maar aan de andere kant snap ik wat je zegt wel. Ik ben in mei naar Lady Gaga's concert geweest en voordat ze opkwam, speelde Semi Precious weapons in het voorprogramma. En ik had dus nog nooit zo'n band gezien, want ze zijn fking sexsistisch en beeeest extreem, ook qua kleren enzo; wat je zegt. En toen dacht ik nog ff van: hm, maar dat moet toch ook een keer stoppen ? I mean, je kan moeilijk naakt op het podium gaan staan zingen, naja maybe Lady Gaga can. But het had iets 'triest' vond ik! Het lijkt idd soms een wedstrijd wie extremer is!

En van heel dat gecopy-crap heb ík gelukkig geen last, want Madonna ken ik alleen van Hard Candy en Hung up; dus niet really van haar vroegere albums. En who cares youknow, als Gaga met copying een hele menigte gek kan laten worden en kan laten dansen; wat maakt dat dan uit ?
Ik vind gaga trouwens unieeeeeeek, I love love love her!

avatar van Leander1991
en al dat gezeur over hoe creatief ze wel niet is. Terwijl ze alles heeft geleend bij andere, betere vrouwelijke artiesten.

SSS
Cborg6 schreef:

Ik vind gaga trouwens unieeeeeeek, I love love love her!

Het gaat er toch juist om dat ze extreem is qua outfits, mensen worden dan fan van haar en dat brengt geld op. Daar is niks unieks aan, Madonna teert er al jaren op en de bekendere platenlabels weten precies hoe ze dat moeten doen. En dan ook nog beweren dat Madonna vernieuwend is terwijl haar muziek gewoon met de tijd mee gaat.

Als Stefani gewoon op een stoel gaat zitten in een videoclip en een nummer zingt, dan vraagt iedereen zich af of ze ziek is/was, omdat haar imago nou eenmaal in stand dient gehouden te worden.

avatar van Reint
SSS schreef:

Zoals in Cool?

SSS
Reint schreef:

Zoals in Cool?

Ja en nee, ik bedoel natuurlijk Stefani Germanotta en niet Gwen Stefani!

avatar van Pittaman
"Terwijl ze alles heeft geleend bij andere, betere vrouwelijke artiesten."

Welkom in de wereld van de popmuziek... vertel nu eens iets nieuws!

Punt is, het is duidelijk dat er doelbewust op de grote popindustrieconsumenten is gemikt met "Lady Gaga" en alles wat daarrond hangt. En dat is op zo'n geniale wijze gelukt dat het lijkt alsof iedereen zomaar wereldwijd kan doorbreken op zo'n manier.

avatar van pompompom
Ik heb collega's die denken dat het allemaal 'echt' is...

avatar van Pittaman
Tis ook "echt" hé. Tis geen droom of nachtmerrie ofzo hé...

avatar van VanDeGriend
Trollbericht plus reacties daarop en reacties daar weer op, verwijderd.

Wat heeft iedereen tegenwoordig met Lady Gaga. Ze is OK, niet geweldig. OK. Meer niet, haar stem is niet meer dan matig. Ik heb haar al een paar uitschuivers zien maken.

Haar muziek is vernieuwend. Ik heb haar nog niet veel verniewend zien doen. Muziek die Britney Spears, Christina Agulaire, Madonna en zo voor waren. Stemmen die echt geweldig zijn: Beyoncé, Alicia Keys, Selena Quintanilla Pérez,

-Podium stijl zou vernieuwend zijn. Nog nooit gezien. Meeste van deze dingen heb ik door Madonna zien doen, ze herhaalt gewoon Madonna. Niets vernieuwed aan dat.
-Haar videoclips zijn soms bijzonder belachelijk, hebben weinig met de liedjes te maken, en soms willen ze gewoon opvallen. Echt vernieuwend zijn ze nu ook weer niet. Ik heb al veel beter videoclips gezien, voornamelijk door Michael Jackson.

Over het algemeen ben ik een Madonna fen, maar ik moet toch zeggen dat Gaga meestal een beter stem heeft dan Madonna. Alleen ontbreekt haar de flair en de durf. Madonna is en blijft de Queen of pop, daar in kan Lady Gaga nooit iets veranderen. Ik ben geen fen, ik ben geen hater van Gaga. Alhoewel ik wel pisnijdig werd door dat kleed op de VMA's van 2010. Een vleeskleed vind ik als vegetarier niet echt smakelijk.

Lady Gaga, ik zal nooit echt een fen van haar muziek zijn. maar dan opnieuw, ik hou meer van Tejano, Country en Rock. Toch een 2,5. Mijn zus en mijn vrienden vinden haar fantastisch, dus..

In welke nummers gebruiken de door jou genoemde zangeressen dan elementen van opera?