Aerosmith - Get a Grip (1993)

Label: Geffen

1. Intro (0:23)
  2. Eat the Rich (4:09)
  3. Get a Grip (3:58)
  4. Fever (4:15)
  5. Livin' on the Edge (6:20)
  6. Flesh (5:56)
  7. Walk on Down (3:37)
  8. Shut Up and Dance (4:55)
  9. Cryin' (5:08)
  10. Gotta Love It (5:58)
  11. Crazy (5:16)
  12. Line Up (4:02)
  13. Can't Stop Messin' * (3:31)
  14. Amazing (5:56)
  15. Boogie Man (2:16)
avatar van Dielie
heb hem vandaag gekocht omdat ik de nostalgie van 93', het tweede middelbaar nog eens wou voelen, helaas heb ik het gevoel van die (toch wel fantastische) tijd niet herbeleeft.

juist maar de singles zijn vetjes

avatar van BlauweVla
Ik vind dit een lekker album dat ik al meer dan tien jaar regelmatig luister. Enige nummer dat ik minder vind is "Walk on Down", daarop zingt Joe Perry... De rest, helemaal geweldig en natuurlijk veel beter als de platen die Aerosmith hierna uitbracht.

DutchViking
Get A Grip is het enige Aerosmith-album dat ik echt goed vind. Vooral Crazy, Amazing en Livin' On The Edge zijn te gek. Inderdaad jammer dat ze dit nooit meer hebben weten te overtreffen (en het zal er ook wel niet meer van komen, denk ik).

DonDijk
Aahhhh..wat eeuwig zonde.met dit album begon het Aerosmith-verval.waar ze eerder echt wel rock 'n roll waren, bekend stonden om hun loops en lekkere riffs, komen ze aan metr dit over-commercieel nietszeggend vlak album.
simpele twijfelnummers als eat the rich, fever, flesh en walk on down zijn echt niet van hun niveau.
ook zou ik graag willen dat of Crying of Crazy of Amazing was geschrapt.eentje van die 3, er staan duidelijk teveel (rock) ballads op.
ik had hem eerst op 3 staan maar ook omdat ze hierna alleen maar achteruit hollen en duidelijk nog zo snel mogelijk geld willen buiten door commerciele slappe nummers, zet ik ze op 2.5.

En weer een cd vol jeugsentiment, raar dat je zo'n album op je 6e helemaal te gek kan vinden

aerosmith is gewoon een van de beste bands!!!(vind ik )
geweldig album met prachtige nummers als:eat the rich,shut up and dance,can't stop messin' en nog veel meer!

ps. op het hoesje dat ik heb staat op nummer 13 can't stop messin,maar die zie ik hier er(nog) niet bij staan

avatar van FunkStar
Absoluut het beste Aerosmith album. Vooral de prachtige single Cryin' is van grote klasse. Verder is ook Amazing een goed nummer.Het album kent verder nog enkele toppertjes zoals Eat the Rich en Livin' on the Edge!

Er staan een paar hele goeie nummers op dit album zoals living on the edge, crying,amazing en crazy Ik geef het 4 sterren!

Ik mis alleen de clip van amazing.

avatar van mstb
Ik heb het vandaag gekocht voor 1 luttele euro. 'k Dacht dit kan ik niet laten liggen en het klinkt nog goed ook. Weer een goede aankoop gedaan. 3.5 of 4 sterren ga ik geven, ben bezig te beluisteren en tot nu toe bevalt het me goed.

Eat the rich , Get a grip, Cryin, Crazy & Boogie man zijn de enige leuke nummers. de rest klinkt te normaaltjes. Te normaaltjes in de zin van dat elke band dit wel kan maken. dit album krijgt van mij 3 sterren.

avatar van zwartexlola
Bah, vond er niet veel aan, behalve de al hier vijf keer eerder vernoemde tracks.

FunkStar schreef:
Absoluut het beste Aerosmith album.

Pardon, dan ken je Toys In The Attic en Night In The Ruts zeker nog niet? Daar staan i.t.t. dit album geen slecht/minder nummer op.
Klinken totaal niet gedateerd en knallen lekker je boxen uit. Kwalitatief ook een stuk beter.

EVANSHEWSON
In mijn deejay periode heb ik deze uier nog gehad, al gelukkig lang weer kwijtgeraakt op een rommelmarkt, je kreeg er een best of van Bon Jovi zomaar cadeau bij, leuk hé ?

Met de opbrengst ging ik een paar lekkere verse ontbijtkoeken halen bij de bakker, mmmmm!

*1/2

avatar van Axl_Rose
Matig album... 2 vette nummers (Eat The Rich, Get A Grip), veel te veel ballads (Cryin zou voldoende zijn geweest) en een paar degelijke songs (Living On The Edge, Line Up,...)

Heb dit album eigenlijk enkel gekocht voor Eat The Rich

Op Get A Grip begint jammer genoeg het verval van Aerosmith. Dit album is veel te commercieel en zo niks-zeggend: aan de ene kant klinkt het allemaal wel goed, maar het voelt ook zo leeg aan. Eat The Rich, Get A Grip, Fever en de mooie afsluiter Boogie Man zijn erg goed, Walk On Down, Gotta Love it, Livin' on the Edge en het einde van Amazing zijn redelijk goed, maar het album bevat vooral naar het einde toe te veel ballads en te veel gladde gepolijste nummers. 3.5e ster

avatar van Lepel
Tja. Het album rond '94 aangeschaft. Destijds geregeld gedraaid om het vervolgens zo'n tien jaar niet meer aan te raken. Luister er op het moment naar. Fever, nummer vier, door de speakers... ik denk niet dat ik dit kan uitzitten. Waardeloze drumpartijen. Recht toe recht aan rocken. Ah. 'Living on the edge'. Dat intro is niet onaardig. Maar dan komt de drummer de boel weer vernachelen. Boem tjak boem tjak. Hmm. Uit nostalgie dan maar een voldoende, dus 3 sterren? Of eerlijk zijn en concluderen dat dit niet meer dan 2 sterren waard is?
Gulden middenweg: 2,5

Joy
sluit deze plaat toch mijn mijn hart

want ik draaide dit grijs toen ik ooit dag en nacht in een slachterij stond te werken voor een vakantie naar indonesie

memories enzo:P

vind ik toch hun mooiste album, samen met Big ones

avatar van James Douglas
En laat dat nu een compilatie zijn.

stuart
Ik vind het een redelijk album , maar een stuk minder dan hun vorige album, Pump.

avatar van Pinsnider
Ha, net na jaaaaaren weer eens op de draaitafel gelegd en: wat lekker eigenlijk!!! Er staan wel wat mindere nummertjes op, maar Fever, Livin' on the edge en vooral Line Up (Come On Joe!!!) doen de afwas toch sneller verdwijnen. Ultiem jeugdsentiment!!
Ik mis inderdaad ook nummer 13: Can't stop messin'...

heerlijk album
net gekregen van sinterklaas, heerlijke nummers. Ik vind het de beste cd ooit gehoord

avatar van Lepel
psst, Morti, je hebt per ongeluk bovenstaande reactie gepost bij Aerosmiths 'Get a grip'.

en per ongeluk tik ik nu dat ik (ook) liever naar Aerosmith luister dan naar de Beatles, maar ik heb er dan ook helemaal geen verstand van en ben bovendien een enorm simpele ziel.

avatar van Rogyros
Axl_Rose schreef:

Heb dit album eigenlijk enkel gekocht voor Eat The Rich

Matig album, en je geeft toch 3,5 ster? Waarom dan niet 2,5? Althans, als je het matig vindt?

avatar van Axl_Rose
Rogyros schreef:

Omdat ik nu eenmaal een grote aerosmith-fan ben En "matig" album gebruikte ik ook in vergelijking met hun andere albums...

Dit is toch wel een goed album en die ballads vind ik echt niet te veel.

Ik vind dit wel een erg goed album. Het blaast de stof uit je speakers. Alleen Line Up had wel vervangen mogen worden door iets anders.

avatar van richiedoom
Zeer goed album, maar hij had nog beter geweest als er een paar nummertjes waren afgehaald. Haal bijvoorbeeld alleen al flesh en gotta love it weg, dan duurt dit album lang zat. Nu duurt ie gewoon net iets te lang