Pantha du Prince - Black Noise (2010)

Duitsland
Electronic
Label: Rough Trade

1. Lay in a Shimmer (6:37)
  2. Abglanz (6:04)
  3. The Splendour (5:59)
  4. Stick to My Side (7:51)

met Panda Bear

5. A Nomads Retreat (6:41)
  6. Satellite Snyper (5:28)
  7. Behind the Stars (6:50)
  8. Bohemian Forest (7:24)
  9. Welt Am Draht (7:10)
  10. Im Bann (3:26)
  11. Es Schneit (6:45)
Ik draai dit graag in de trein na een dag werken. Ogen dicht en luisteren. Of op de fiets. Lekker wegdromen en genieten bij een nummer als Bohemian Forest.

avatar van Hendrix4live
Lekker dromerige cd. Het is dan wel een electronic-album, maar alles is heel erg intens en zacht gespeeld. Bijzonder album. Het enige wat jammer vind ik bij electronic dat het vaak dezelfde beats zijn de hele tijd, dat ik er niet de hele tijd naar kan luisteren en dat het ook vaak nooit gemixt is met een zang (zoals bij Tom Yorke). Wel erg lekker door al die belletjes. Dat vind ik wel weer een pluspunt.

3*.

GrafGantz schreef:

Dat dus...

...maar heeft dat misschien iets te zeggen over deze muziek? Ik moet bekennen dat ik van deze muziek niet zo gecharmeerd ben, maar ik herkende het beeld van Berchtesgaden, mede omdat ik daar zelf geweest ben.

Het is alom bekend dat Hitler en zijn getrouwen zich vestigden op de Obersalzberg bij Berchtesgaden. Geeft zo'n beeld van een eeuwenoude kerk aan de Konigssee bij genoemd dorp dan misschien een toegevoegde betekenis aan het album? En hiemee bedoel ik niet dat de uitvoerenden neonazi's zouden zijn, maar wellicht hebben ze een bepaald statement?

kom op zeg, zo moet je dit echt niet zien Dit is dromerige techno. Daar zit verder echt geen boodschap achter. Die mag je er van mij achter zoeken, maar dat gaat bij deze muziek wel heel ver.

ThirdEyedCitizen schreef:

Dat dacht ik eigenlijk al. Door de hoes moest ik alleen denken dat er toch iets meer achter zat.

Bedankt voor de info!

JdW
Op zich wel een lekkere plaat die rustig kabbelend aan je voorbij gaat. Mooie hoes, doet mij bijna denken aan mijn vakanties in Oostenrijk in mijn jeugd. Ohh sentiment

avatar van KampF
Welt Am Draht vind ik nog steeds 1 van de beste nummers. En echt waar, hoe harder hoe beter Gedraaid met een rookmachine, 4 superboxen en wat disco verlichting. Prachtig.

avatar van sander.
Deze gaat lekker diep zo hier en daar, mooie belletjes en tingelgeluiden. Als ik het zou moeten plaatsen: ergens tussen Dominik Eulberg en Four Tet in. Tja, dan kan Stick to My Side eigenlijk niets anders dan geweldig zijn, echt een schitterend liedje (zo na de vijf minuten, soort Shackleton-achtige percussie, heerlijk). Kampf heeft ook wel n beetje gelijk met Welt Am Draht, dat nummer klopt precies, plus prachtige melodieën. Dan vergeet je even dat het techno is. 4* waard.

De hoes deed me overigens even aan dit album denken, even vlug qua voorstelling en genre dan.

tof album, raakt me wel niet zo als de nieuwe van four tet.
Misschien iets teveel van hetzelfde, nummer dat eruit springt is voor mij the splendour

Nihilisme
Nihilisme schreef:
Echt élk nummer waar Panda Bear aan mee doet is gewoon geniaal. Hier is 't niet anders. Snel de rest van deze plaat luisteren.

Waar ik van Diamond Daze en This Bliss enkele losse nummers had geluisterd, maar nooit overtuigd was geraakt, spreekt Black Noise me wél vanaf de eerste seconde aan. Welt Am Draht is zo ongelooflijk goed! Heerlijke minimale muziek, goed voor 4*.

avatar van AOVV
Dromerige muziek, ideaal om, als je 'ns een dik uur de tijd hebt, in de sofa te gaan liggen en deze met de ogen dicht in je op te nemen. Uitschieters staan er niet echt op in mijn ogen, de plaat haalt gewoon een constant, vrij hoog niveau, wat geen sinecure is voor zo'n tijdsduur.

3,5 sterren

Lukk0
Dan zou ik de voorganger eens gaan beluisteren, deze kan daar mijns inziens bij lange na niet aan tippen. Ik vind dit album niet zo spannend, het is inderdaad zo'n sofa album dat een beetje op de achtergrond kan pruttelen zonder dat het echt doordringt. Voor mij echte achtergrondmuziek, waar de voorganger veel meer oproept en me ook echt in de muziek trekt. Waar het aan ligt is me niet direct duidelijk, want het lijkt wel veel op elkaar.

tuktak
oeioeioei

Stick to My Side" single:

A1 Stick to My Side (Efdemin Remix)
A2 Stick to My Side
B1 Stick to My Side (Four Tet Remix)
B2 Stick to My Side (Lawrence remix)

Digital-only bonus tracks:

Stick to My Side (Carsten Jost & Efdemin Remix)
Stick to My Side (Walls Remix)

avatar van twelve
tuktak schreef:

A1 Stick to My Side (Efdemin Remix)
A2 Stick to My Side
B1 Stick to My Side (Four Tet Remix)
B2 Stick to My Side (Lawrence remix)

Efdemin, Four Tet en Lawrence, klinkt interessant!

Four Tet remix is erg tof, de rest heb ik nog niet beluisterd.

avatar van Yamato
Ik vind de remix van Four Tet op het eerste gehoor juist wat tegenvallen.

Nihilisme
En ik vind 'm juist weer erg sterk.

Hoes is erg fraai misschien wel een schilderij van het Duitse equivalent van het museum van Speelklok tot Pierement dat zou zeker passen bij dit "bellerige" album.

Deze muziek is voor mij wat te lief en dromerig, paar nummers zijn wel leuk maar na een half uurtje heb ik 't wel gezien. Slecht is 't zeker niet, 3,5* (incl. halfje erbij voor de hoes).

Leuk album, hoor

Dit is zo ontzettend aan het groeien. In het begin vond ik het maar saai en droog. Het deed me amper wat en ik wilde me er niet nogmaals aan wagen. Toch gedaan, en daar ben ik superblij mee. Er zitten hier zoveel kleine dingetjes in die zo prachtig zijn. Ik word lekker kalm van dit album, ik wilde 4 weken geleden 2* stemmen, ik doe er nu 2* bij!

JdW
Ik verhoog naar 4*. Fantastische muziek waar ik helemaal word door meegenomen!!! Een paper schrijven lukt geweldig op deze muziek

avatar van sander.
Na het optreden op Berlin Ruft An afgelopen vrijdag ben ik iets anders naar deze plaat gaan luisteren, de middenmoot van t album heeft me nu ook in zijn greep, met als climax Behind the Stars. Daarna uitspacen met Welt Am Draht, 4.5*

boomkat
. Hij is fijn.

avatar van Yamato
Hij is zeker lekker. Bedankt voor de tip.

avatar van DwarfeD
Joristus schreef:

Ik heb precies dezelfde ervaring. In eerste instantie vond ik het maar 'n matige voortkabbelende plaat, waar ik maar weinig mee kon. Maar 'n aantal (intensievere) luisterbeurten verder kan ik hier echt van genieten. Inderdaad zoveel details die je op 't eerste gehoor over het hoofd ziet. Ik verhoog mijn stem bij deze ook naar een 4

avatar van The Scientist
staat een nummertje of 2-3 op waar ik weinig aan vind... verder heerlijke plaat.. veel dromeriger dan ik had verwacht... had meer iets Animal Collective-achtigs verwacht

avatar van Dutchy
Lekker dromerige plaat met als persoonlijke favoriet' Im Bann' welke nog wel wat langer had mogen duren..
4 sterren voor dit album!

avatar van KampF
Voor de liefhebbers van Pantha een supertip:
John Roberts - Glass Eights (2010)

Lijkt er heel erg op, zelfde label ook

avatar van The Scientist
mensen die van Im Bann houden moeten trouwens eens heel hard naar het nummer Bubbles Which on the Water Swim van Colleen gaan luisteren.... die overeenkomst is geen toeval..... Bovendien is dat ook gewoon een heel fijn nummer wat hier wel zijn overeenkomsten mee heeft