2Pac - Greatest Hits (1998)

Label: Death Row

1. Keep Ya Head Up (4:23)
  2. 2 of Amerikaz Most Wanted (4:07)

met Snoop Doggy Dogg

3. Temptations (5:02)
  4. God Bless the Dead (4:22)

met Stretch

5. Hail Mary (5:12)

met the Outlawz en Prince Ital Joe

6. Me Against the World (4:39)

met Dramacydal en Puff Johnson

7. How Do U Want It (4:48)

met K-Ci & JoJo

8. So Many Tears (3:58)
  9. Unconditional Love (3:59)
  10. Trapped (4:45)
  11. Life Goes On (5:02)
  12. Hit 'Em Up (5:12)

met the Outlawz

13. Troublesome '96 (4:36)
  14. Brenda's Got a Baby (4:54)

met Dave Hollister en Roniece

15. I Ain't Mad at Cha (4:19)

met Danny Boy

16. I Get Around (3:54)

met Digital Underground

17. Changes (4:29)

met Talent

18. California Love [Original Version] (4:45)

met Dr. Dre en Roger Troutman

19. Picture Me Rollin' (5:15)

met Danny Boy, Syke en CPO

20. How Long Will They Mourn Me? (3:52)

met Thug Life en Nate Dogg

21. Toss It Up [New Mix] (4:43)

met K-Ci & JoJo, Danny Boy en Aaron Hall

22. Dear Mama (4:40)
  23. All About U [Remix] (4:33)

met Nate Dogg, Top Dogg, Dru Down, Hussein Fatal en Yaki Kadafi

24. To Live and Die in L.A. (4:33)

met Val Young

25. Heartz of Men (4:41)
avatar van MJ_DA_MAN
Zuzuu schreef:
Er is nog steeds geen rapper die beter is dan 2Pac, misschien over 20 jaar, maar dan denk ik dat het history is met rap.

*4,0*

Wat een bullshit .

avatar van psychonaatje
Social_Mask schreef:
En daarbij zijn er nog 5 nummers waarvan de videoclip er niet bij is gezet.

Zijn er wel bijgezet, maar weggehaald op YouTube. Nu staan ze er allemaal, toch?

avatar van Weirdo Wizzy
Wat wordt Hit Em Up hier toch ook weer overschat. Erg overschatte track is dat (ook als disstrack zelf trouwens). Hij loopt alleen maar te schelden in die track; ja dat kan ik ook nog wel. Iemand goed dissen doe je niet met wat goedkoop schelden naar mijn mening. En dan ook nog dat foute ''cash money'' er doorheen . Verder is 2Pac wel een goede rapper trouwens

avatar van MJ_DA_MAN
Ik vind Hit Em Up ook érg overschat, als nummer maar ook als diss. En dan zullen jullie wel zeggen: tja, wat wil je als Biggie-fan? Maar er was een tijd dat ik Big nog niet (goed) kende en Pac mijn favo was, en ook toen al vond ik hem niks . Vind Big's Who Shot Ya overigens ook niet veel waard.

Raekwon the chef
Hit Em Up is één van de eerste rapnummers die ik goed vond. Vind hem nog steeds wel aardig, maar niet meer zo fantastisch als vroeger.

Social_Mask
Ik vind het een erg grappig nummer, zie het dan ook niet echt als een diss song. Eerder gewoon Biggie en zn crew voor schut zetten, en dat vind ik aardig gelukt. Die beat is lekker en Tupac rapt er ook heerlijk op, alleen dat einde ja.... Dat mochten ze wel weghalen.

EVANSHEWSON
Ik ken van deze rapper enkel California Love, met Dr. Dré (track 18) is al dit materiaal even FUNKY ?

Social_Mask
Nee, veel verschillende stijlen. Allerlei soorten nummers, met allerlei verschillende onderwerpen en boodschappen. Erg goede verzameling, alleen zoals altijd mist het altijd wat nummers. Maar 1 ding hebben alle nummers gemeen, de enorme emotie erin!

avatar van ferdi2307
straight to 4,5*
kan ook niet anders met Pac z'n beste nrs

CaliLove
Ik vind toch dat Soulja's Story, Part Time Mutha en Pain er nog zeker moesten opstaan. Maar ja, ze kunnen moeilijk al zijn stuff erop zetten;)

avatar van WeztSide
Gewoon zijn allerbeste nummers van 2pac op 1 CD alleen ik mis Staring Through My Rearview, Against All Odds en Bomb First

*4,5

MWM
als 2Pac fan heb ik deze cd eigenlijk alleen maar in mijn verzameling voor: god bless the dead, unconditional love, hit em up, troublesome 96 en changes omdat die tracks niet op eerder uit gebr8te cd zijn gezet. Ik vind het wel de beste greatest hits compilatie tot nu toe. [4.5]
R.I.P. 2Pac

avatar van Reijersen
Al het beste van 2Pac op één cd. Dat is simpelweg wat dit is. Ik mis wel de hit 'Do for Love'. Maar ik ben helemaal tevreden met deze goede verzamelaar. Dit is de cd van 2Pac die ik nog het meest opzet, door het totaalplaatje.

4,5 ster.

Do for love mis ik inderdaad ook ja, voor de rest niks meer toe te voegen op de overige (positieve) comments. 5 sterren

avatar van catdog
"California Love" is één van mijn favoriete raptracks allertijden !
Heerlijke funky track ! Maar... de video-versie heeft volgens mij een langere versie van het nummer dan deze album-versie.
Heeft iemand een idee hoe ik aan die versie kan komen (in goede kwaliteit).

avatar van Kill_illuminati
Ik snap die hype rond "God Bless the Death". Het is gewoon een track gemaakt in '94. Dat hoor je aan pac's flow en stem, ook omdat big stretch toen nog leefde en vrienden was van pac. Sterker het nummer gaat over Biggy smalls, een andere rapper uit New York die in '94 dood is gegaan. Dope nummer trouwens!!!

avatar van Kill_illuminati
Dat " take money" dat je hoord in Hit Em up komt uit "get money" van Junior M.A.F.I.A ft Notorious B.I.G daarin hoor je ook steeds een vrouw " (Bitch) get money" zingen.

Oyver
Heerlijk, stuk voor stuk. Pac is ook gewoon de beste rapper ooit.
The Game is tegenwoordig ook wel goed, maar ik vraag me af of hij/iemand anders ooit nog op het niveau van Pac komt..

Capslockbericht weggehaald.

avatar van Game
Alleen al om "Unconditional Love" geef ik deze een 5! Zonder twijfel een van zijn beste nummers ooit!

@ Oyver
Niemand gaat ooit nog in de buurt van 2Pac komen...Dat geldt ook voor Biggie en Rakim. Die mannen zijn tijdloos.

avatar van Outblasty
Dit album roept gewoon prachtige herinneringen bij me op. Heb dit vroeger heel veel geluisterd (sowieso alles van tupac), begin nu wel te beseffen dat er betere rappers waren en vooral betere producers. Maar toch blijft dit een super verzamelaar voor mij.

Samen met Me against the world zet ik dit toch het liefste op van 2pac omdat er geen slechte nummers op staan (voor mij).

Mijn favoriete tracks zijn Changes, Dear mama, 2 of amerikaz most wanted, trapped en To live en die in LA.

Het valt me trouwens op hoe weinig mensen trapped als favoriet kiezen, geniale track imo.

EDIT: Het valt me nu eigenlijk pas op hoe heerlijke cd dit eigenlijk is want bij mijn favoriete kan/moet ik eigenlijk Unconditional love, brenda's got a baby, life goes on, en de rest van de cd toevoegen.

Deze mag eigenlijk best een 5 krijgen van mij, maar dat krijgt ie niet omdat het een verzamelaar is.

Tupac Amaru Shakur (1971-1996) R.I.P

Pure nostalgie is denk ik de beste omschrijving als ik naar een nummer van dit album luister. Elk nummer dat hier op staat heeft zo’n diep gevoel, inhoud etc.
Tupac is bij mij niet voor niks het eerste waar ik aan denk bij hip-hop. Ik ben opgegroeid met zijn muziek, door o.a mijn broers en vrienden.
Warren G: ‘’The good die young’’ dat herken ik zeker.
Uniek; destijds nieuwe sounds als Tupac, Big L en Biggie Smalls overlijden op jonge leeftijd. Niemand heeft hun stijl nooit meer kunnen nabootsen (niet dat hip-hop nu minder is) maar een feeling als deze artiesten heb ik nergens anders meer teruggevonden. Zijn stem en stijl van rappen vindt ik erg goed. Kreunen bij de beste lines, woorden langzaam uitspreken, agressieve teksten, top. Keep Ya Head Up is een hele mooie opening; tijdloos nummer met lappen goede teksten. Verder is elk nummer voor mij geniaal; maar How Long [/i[i]]Will The Mourn Me vindt ik toch echt wel heel erg speciaal. Hoe Tupac daarin How Long Will They Mourn Me roept brengt mij kippenvel. Echt een heel sterk nummer ter nagedachtenis aan Big Ceddo

5* zonder twijfel.

Tupac Amaru Shakur (1971-1996) R.I.P

5* zonder twijfel.

De radio/clip versie is zelfs nog beter, vooral pac's verse. die heeft zelfs nog meer gevoel
Radio version

So many,
burried peerz, throughout the yearz
while pouring out liquor and beerz
4 all my homies that wasn't here.
cant help but sheddin tearz at the cemetary
makin me wonder if this loaded pistolz is neccesarry.
even the preacher could c the pain in my muthaz eyez.
while walkin bye, cant help but sympathize when brothaz die.
maybe the pain will make the situation change.
no murder 4 murder, our homicide will never end, this crooked game.
bulletz is blasted, time pass, brothaz in maskz
retaliation is the aftermath.
all that remains is a corpse wrapped in plastic.
call up his mama tell her her baby's in a casket.
no love 4 'em
just put his body in the grave
even the pistolz and all the prayaz couldnt sav'em
look how they played 'em
they should have murderd me when I was born.
cuz now I'm caught in the violence of the storm.
how long will they mourn me?

Ja ook een mooie versie
in mijn ogen de 1 van de beste hiphop nummers ooit gemaakt.

avatar van drezic

Uit: 'changes'

Legendarische woorden nu.

Yes we can, change the world.

Daarmee wil Nas natuurlijk zeggen dat we wel klaar zijn voor een zwarte president.

Nastee_Madface
drezic schreef:

Uit: 'changes'

Legendarische woorden nu.

één van de eerste gedachten die in me hoofd speelden toen Obama tot president werd verkozen

En Tupac zei juist van niet.

Vergeet niet dat dat nummer uit 91/92 komt en dat is dus dik 16/17 jaar geleden. Toen waren ze er zeker niet klaar voor, trouwens zo "zwart" vind ik Obama ook weer niet. Hij trouwns niet eens gevoel van ritme .

avatar van drezic

En Tupac zei juist van niet.

Hoe het ook zei, het blijven legendarische woorden.

valt wel mee imo.