Freeway & Jake One - The Stimulus Package (2010)

Label: Rhymesayers

1. Stimulus Intro (1:54)

met Beanie Sigel

2. Throw Your Hands Up (3:45)
  3. One Foot In (3:30)
  4. She Makes Me Feel Alright (3:47)
  5. Never Gonna Change (3:46)
  6. One Thing (3:48)

met Raekwon

7. Know What I Mean (2:17)
  8. The Product (3:39)
  9. Microphone Killa (3:30)

met Young Chris

10. Follow My Moves (4:07)

met Birdman

11. Sho' Nuff (4:15)

met Bun B

12. Freekin' the Beat (4:25)

met Latoiya Williams

13. Money (3:56)

met Mr. Porter en Omillio Sparks

14. Free People (3:02)
  15. Stimulus Outro (5:34)
  16. African Drums * (3:07)
  17. Always-N-Forever * (2:38)
avatar van Rhythm & Poetry
Dope: Birdman, Young Chris en Beanie Sigel op een rhymesayers plaat.

Enfin, dit lijkt me eigenlijk wel een sterk duo, Freeway komt denk ik wel goed tot zijn recht op Jake One beats. De bekendste samenwerking (The Truth) leverde in ieder geval een erg dope track op.

Harco
Leuke combinatie op een ietwat vreemd label. Freeway heb ik sinds zijn debuut al weten te pruimen en Jake One is een veelzijdig producer. Zoals R&P al zei:

Rhythm & Poetry schreef:
When Life Gives You Ruben de Puben zegt:
idd
van backpack tot bitchslap
hij kan alles

En dan hoop ik natuurlijk op de bitchslapproducties. Dan kan deze plaat al niet meer stuk.

Rene1979
Ben hier wel erg benieuwd naar wel grappig dat dit op Rhymesayers uitkomt... Staat toch niet bekend om zijn gangstarappers.

Relax
Oeeh dit lijkt me erg vetjes.

X-man
Rene1979 schreef:

Vind Freeway ook niet echt een gangstarapper. Maar dat is persoonlijk.

avatar van Seedorf
Clip van Know What I Mean.

Harco
Dit is precies wat ik van dit album verwacht. Hard!

Hier trouwens een quote van een user van Youtube:

you're taking RSE down!
stop rhyming about%uFEFF the hood, drugs & bling
where is your personlity? spineless

X-man
Harco schreef:
Dit is precies wat ik van dit album verwacht. Hard!

Hier trouwens een quote van een user van Youtube:

Ik kon dan ook niet anders dan reageren.

Op een heel volwassen manier.

avatar van MJ_DA_MAN
Harco schreef:

Ik heb hem +1 gegeven.

MAS
Dit lijkt me wel een interessante samenwerking. Eerste video is al uit: YouTube - Freeway & Jake One - Know What I Mean

avatar van Jurrien
Know What I Mean is wel strak hoor.

avatar van Game
She Makes Me Feel Alright klinkt echt goddelijk! Heerlijke beat.

Daily Operator
I can't wacht

MAS
Er is een nieuwe track vrijgegeven van het album: Nah Right » Freeway - She Makes Me Feel Alright - nahright.com

avatar van Jurrien
Klinkt allemaal goed, zou toch eens een hele sterke plaat kunnen worden. Ben sowieso wel een beetje fan van Freeway, al is het maar vanwege zijn baard.

Hoe gaaf is dit:

Hands On: Freeway & Jake One - The Stimulus Package

Als dit album minimaal 3,5* gaat worden, dan koop ik het zeker.

Relax
Briljant die cover.

avatar van J.M.
Weer zo'n vet hoesje bij Rhymesayers, bij P.O.S. ook al. Zeker een reden om het album te halen.

avatar van TheLegacy
Mensen is dat de gewone versie? Anders bestel ik hem nu direct

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
OH SHIT. Die packaging is straight out sickening, en de beats die ik heb gehoord zijn misschien nog wel beter dan die op White Van Music (die ik al briljant vond). Jammer dat ik Freeway niet zo lust, maar dat zal misschien veranderen als ik dit album binnen heb.

avatar van Osiris Apis
Die hoes is echt cool. En die beat van 'Throw Your Hands Up' is nice. Jammer genoeg ligt Freeway me ook niet zo goed.

avatar van MJ_DA_MAN
Haha, ik moest gewoon lachen toen ik dat filmpje zag . Het backpackerige imago van Rhymesayers en de gangsta-gimmicks van Freeway omgetoverd tot de vetste hoes in jaren. En na het horen van de beat van Throw Your Hands Up in datzelfde filmpje ga ik dit gewoon checken .

avatar van He$$el_01
One Thing met Raekwon is erg lekker. Ik denk dat dit wel eens een heerlijk album kan gaan worden. Tot nu toe alleen maar goede beats gehoord.

avatar van Jurrien
Volgende keer de berichten hierboven wat beter lezen, maar de verpakking verdient wel veel aandacht

avatar van Game
De beats klinken echt heerlijk. Jammer dat die track met Birdshit, ik bedoel Birdman, er dan weer niet echt bijpast.

avatar van Rhythm & Poetry
Kon dat aan de snippet niet horen - dat die track er niet bij zou horen - klonk namelijk prima. De beats klinken zalig, maar ik vrees dat 15 nummers Freeway net iets te veel van het goede is. Hij heeft een stem die maar weinig kanten op kan, en ook qua onderwerpen is hij niet de meest veelzijdige rapper. Dat is niet zo erg als je een EP'tje wilt opvullen, maar een heel album...

avatar van GarnalenPeller
3.5/4 albumpje denk ik zo, als het ze lukt een constant niveau te halen geef ik zeker die 4.

MAS
Heb eigenlijk een hekel aan snippets maar de paar die ik gehoord heb klonken wel lekker.