Freeway & Jake One - The Stimulus Package (2010)

Label: Rhymesayers

1. Stimulus Intro (1:54)

met Beanie Sigel

2. Throw Your Hands Up (3:45)
  3. One Foot In (3:30)
  4. She Makes Me Feel Alright (3:47)
  5. Never Gonna Change (3:46)
  6. One Thing (3:48)

met Raekwon

7. Know What I Mean (2:17)
  8. The Product (3:39)
  9. Microphone Killa (3:30)

met Young Chris

10. Follow My Moves (4:07)

met Birdman

11. Sho' Nuff (4:15)

met Bun B

12. Freekin' the Beat (4:25)

met Latoiya Williams

13. Money (3:56)

met Mr. Porter en Omillio Sparks

14. Free People (3:02)
  15. Stimulus Outro (5:34)
  16. African Drums * (3:07)
  17. Always-N-Forever * (2:38)
avatar van TheLegacy
TheLegacy schreef:
Ik ga het proberen niet te checken voordat hij hier de 15e op de deurmat valt.. Of dat lukt is wat anders

En het is me niet gelukt en ben hem nu aan het beluisteren!! Blij dat ik dit besteld heb want het klinkt heerlijk!

P-DawG
Throw your Hands Up maakte me benieuwd dus heb ik hem maar binnen gehaald.
Gelukkig maar want tot nu toe klinkt het erg dope.

Rene1979
Krijgt een 3,5 van mij. Jake One heeft een zooi parels gegeven aan Freeway. Echter laatstgenoemde doet er niet altijd wat goeds mee.

avatar van thgryda
Harco ik zal het effe uitleggen, al klopt het ongeveer wat R&P zegt... Ik vind wat hij zegt niet altijd even doordacht of clever, hij zegt nogal vaak standaard dingen, maar zo nu en dan brengt hij ze al wat beter dan anders. Zijn flow is inderdaad altijd redelijk gelikt alleen vind ik dat op de meeste albums (ben bijvoorbeeld geen UGK fan) hij rapt over van die prefab dirty south beats en dat ligt me niet zo. Hier is de productie echter een stuk beter wat zijn stemgeluid ten goede komt... Het is maar een mening, het is niet dat ik speciaal jouw helden wil afbreken ofzo, ik vind hem meestal niet speciaal maar hier komt hij wel nice dat wou ik gewoon zeggen...

R&P kdenk niet dat we familie zijn ik herriner me eigenlijk niet eens dat ik leuke review had gezegd ? Ik zie dat je me quote maar ik zie nergens waar ik het gezegd heb. Al moet ik zeggen dat je reviews in mijn ogen regelmatig de nagel op de kop slaat. Soms ben ik iets lovender en minder kritisch dan jij maar het komt meestal toch redelijk overeen...

Trouwens ik denk dat ik deze binnen de paar dagen ook naar een 4 heb verhoogd, dit is een erg vermakelijk album met uberdope producties moet ik zeggen. Zelfs freeway dig ik hier op een aantal tracks en op de rest stoor ik me niet aan hem. Verrassing van het jaar???

Hoe kan ik de enige zijn die know what i mean als favo track heeft lol

avatar van Rhythm & Poetry
Ik quote niet het hele bericht want dat is onnodig. Ik had het even samengevat in twee woorden.

Overigens kan ik maar met moeite 3 favoriete aanvinken, momenteel zijn dat Throw Your Hands Up, One Thing en Follow My Moves.

avatar van MAS
MAS
thgryda schreef:
Hoe kan ik de enige zijn die know what i mean als favo track heeft lol

Je bent niet de enige ik had daar nog niks ingevuld

avatar van GarnalenPeller
Don't want no trouble you Bubbles-from-The Wire-ass-nigga

avatar van thgryda
Te dik deze cd, ik moet mijn vooroordelen overboord gooien en gewoon een 4 geven. Niks aan te doen Favo tracks inderdaad niet makkelijk er staan zeker zes tracks op die in aanmerking kwamen. Know what i mean en one thing al heel zeker. En dan kies ik throw your hands up net boven money, follow my moves en the product ...

avatar van MJ_DA_MAN
Waarom heeft nog niemand die intro aangevinkt en/of genoemd?

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind dat meer een typische intro, er wordt ook maar heel kort op gerapt. De beat is natuurlijk wel relaxed, maar niet de beste die er op The Stimulus Package te vinden is. Een prima introductie, niets meer en niets minder, daarom noemde ik het in ieder geval nog niet.

avatar van MJ_DA_MAN
Wanneer mijn stem komt vink ik die iig bijna zeker aan.

avatar van Kill_illuminati
Freeway op Rhymesayers? Hoe is hij hier terecht gekomen?

avatar van MAS
MAS
Via Jake One die heeft daar al een album uitgebracht.

Harco
thgryda schreef:

Dat begrijp ik ook wel; dat van mij is tenslotte ook maar een mening.

Overigens vind ik She Makes Me Feel Alright één van de leukste tracks op het album, mede door het vrolijke keyboardloopje.

Kill_illuminati schreef:
Freeway op Rhymesayers? Hoe is hij hier terecht gekomen?

Rhymesayers is een vriendenlabel. Freeway is sowieso bevriend met Jake One en Brother Ali en ik denk met nog wel wat meer rappers, producers van het label dan.

avatar van JLjuju

Helaas wel.

Backpacker.

Gelukkig wel, die man voegt de nodige swagger toe.

avatar van MJ_DA_MAN
Daar ontbreekt het bij hem nou juist aan.

avatar van JLjuju
Birdman als feature op een Rhymesayers album??!!
Jezus ik zie een Atmosphere-Lil Wayne feat. aankomen.

avatar van BZN
BZN
birdman?

avatar van Game
Freeway zit nu bij Cash Money toch? Lijkt me best logisch dan...

Harco

Dat is niet zijn vader?

JLjuju schreef:
Birdman als feature op een Rhymesayers album??!!
Jezus ik zie een Atmosphere-Lil Wayne feat. aankomen.

En och, kleine huilie. Het is niet alsof Atmosphere ook gaat samenwerken met die gasten. Ze doen zelf niet eens mee op dit album.

avatar van Rhythm & Poetry
Echt hè. En beweren dat Birdman geen swagger heeft op het nummer Follow My Moves is hetzelfde als beweren dat ik geen batavus fiets heb.

Iedereen van dit label doet gewoon 'zijn eigen ding' dat is nooit anders geweest en dat zie ik in de toekomst niet veranderen.

Harco schreef:
Dat is niet zijn vader?
Birdman had Weezy geadopteerd of zo een paar jaar geleden .

En Birdman sucks.

avatar van Osiris Apis
Erg dope producties die goed bij Freeway passen. Ik stoor me totaal niet aan Freeway. Ik vind hem vrij goed klinken. Niet alle beats van Jake One op dit album zijn bombastisch, dit zorgt voor de nodige afwisseling. En de stemsamples van de refreinen op een aantal nummers zijn erg goed gekozen.
De nummers op het einde vind ik een stuk minder: 'Freekin' the Beat' t/m 'Free People'. De beats van die nummers vind ik minder goed en met name het refrein van Latoiya Williams is vervelend. Erg jammer van dat mindere gedeelte van het album. Het outro is wel weer goed.
Mijn favoriet is duidelijk 'Throw Your Hands Up'. Dan zet ik het volume steevast harder. Verder zijn 'Know What I Mean' en 'Microphone Killa' mijn favorieten.
Zelfs de beat van Follow My Moves vind ik leuk klinken, alleen jammer van de bijdrage van Birdman.

avatar van TheLegacy
Waarop staan die bonus tracks??

avatar van Rhythm & Poetry
Ik hoop op de uitgave die ik binnenkort in huis heb maar anders ga ik ze wel googlen.

Ik vind Money trouwens steeds aantrekkelijker worden, eerst vond ik het een mindere track op het album maar nu ga ik het sterk waarderen.

Follow My Moves lijkt de love it or hate it track te gaan worden.

avatar van GarnalenPeller
Ik vind Throw Your Hands Up en vooral Know What I Mean rasechte uitschieters, en daarom geef ik een 3.5 in plaats van een 4.
Birdman? Is dat dezelfde Birdman als de papa van Kleine Wayne?
Gelukkig is de beat ook kut (nietszeggend sampletje) en heb ik geen reden om het nummer te ooit nog te luisteren.