Freeway & Jake One - The Stimulus Package (2010)

Label: Rhymesayers

1. Stimulus Intro (1:54)

met Beanie Sigel

2. Throw Your Hands Up (3:45)
  3. One Foot In (3:30)
  4. She Makes Me Feel Alright (3:47)
  5. Never Gonna Change (3:46)
  6. One Thing (3:48)

met Raekwon

7. Know What I Mean (2:17)
  8. The Product (3:39)
  9. Microphone Killa (3:30)

met Young Chris

10. Follow My Moves (4:07)

met Birdman

11. Sho' Nuff (4:15)

met Bun B

12. Freekin' the Beat (4:25)

met Latoiya Williams

13. Money (3:56)

met Mr. Porter en Omillio Sparks

14. Free People (3:02)
  15. Stimulus Outro (5:34)
  16. African Drums * (3:07)
  17. Always-N-Forever * (2:38)
Die verpakking spreekt mij erg aan! Daarvoor zou ik hem eigenlijk wel willen hebben. Ik ben niet zo'n hip-hop liefhebber maar eens in de zoveel tijd wil ik het best een kans geven. Deze dan maar even proberen !

Joristus schreef:

De verpakking is inderdaad nice en zeker een reden om hem te kopen. De muziek zelf is ook goed vooral lekker geproduceerd door jake one alleen heb je miss moeite met de stem van freeway te waarderen.

avatar van Bartje..
Snap alleen echt niet waarom Throw ya hands up de meeste stemmen hier krijgt. Vind het refrein maar vrij irritant, maar dat zal wel aan mij liggen dan

avatar van Rhythm & Poetry
Inderdaad. Vind het refrein juist gaaf, mede (of met name) door de beat die dan veranderd.

avatar van thgryda
Joristus schreef:

De cover is al vet maar de echte verpakking... als in dat hands on filmpje, echt supervet

Ik ben best enthousiast. Hip-hop zoals ik het graag hoor. Ik zal er niet voor gaan zitten om de teksten te gaan ontleden maar de beats zijn af en toe van ongekend hoog niveau! Vooral 'Microphone Killa' spreekt mij ontzettend aan, lekker up-tempo. 3,5*

avatar van TheFunkyM
Bartje.. schreef:

Ik vind throw ya hands up juist een lekkere binnenkomer van het album. Heerlijk hard gerapt.

Dit is nog steeds een album wat ik erg veel luister, prima hiphop album aan het begin van het jaar.

Rhymesayers Voor mij het label binnen de hip hop!

avatar van Osiris Apis
Live optreden van 'She Makes Me Feel Alright' met The Roots bij Jimmy Fallon.

Rhymesayers Entertainment :: Freeway live performance video with the Roots on Jimmy Fallon

Klinkt leuk met live instrumenten.

avatar van MJ_DA_MAN
Jammer dat African Drums niet gewoon op elke versie staat, heel lekker nummer. Always-N-Forever is een beetje 50/50, maarmee ik bedoel dat het een beetje tussen lekker (die vocalsample) en cheap in zit.

De Schaafkaas
One Thing geeft wat mij betreft dit hele album weer. Het contrast tussen de rasperige, hakkelende Freeway en de zo smooth overkomende Raekwon is gigantisch.

Misschien is de stijl van Freeway er één die je moet liggen, maar ik kan hier werkelijk waar geen seconde van genieten. De producties zijn allemaal top-notch. Lekker variërend van wat meer experimenteel tot gelikte beats. Jake One is dan ook dé man op dit duo-album.

Vind trouwens ook dat Freeway, naast dat ik zijn stem niet aangenaam vind klinken, een erg beperkte rapper is. Het concept van The Product is dan nog wel leuk (desondanks een hoog been there, done that-gehalte), maar Freeway had hier wel meer uit kunnen halen.

Harco
Geweldige combinatie, deze twee heren. Dat ik dit album (bijna) elke dag wel draai, zegt genoeg. Microphone Killa is inmiddels uitgegroeid tot één van mijn favoriete tracks op dit album. Young Chris en Freeway zijn tof als duo, wat ze ook al bewezen op Full in Effect, afkomstig van Philadelphia Freeway.

avatar van Dociz
Welk een beats..

avatar van gweah
Freeway is een toch iets mindere rapper dan hoe ik hem ken van zijn features en singles (What We Do). Toch een heerlijke LP, vooral door de beats. Een paar nummers skippen, misschien Jake One's The Truth (ft. Freeway & Brother Ali) eraan toevoegen op je playlist, en mij hoor je niet klagen.

De Schaafkaas
Nog een paar keer beluisterd onlangs en moet mijn stem toch iets verhogen, ik erger me steeds minder aan Freeway, terwijl de producties altijd al lekker klonken.

Improvision
Beide artiesten hebben te weinig in huis om een heel album te kunnen blijven boeien. Leuk voor even, maar na enkele nummers ben ik het meestal alweer beu.

avatar van Flipm0de
Heerlijk om Freeway op Jake One zijn beats te horen.
Sinds de release luister ik hem regelmatig en het begint nog niet te vervelen.

Onder de betere tracks vallen bij mij Microphone Killa, Throw Your Hands Up, The Product, Money en Know What I Mean

avatar van GijsV
Staan een aantal hele sterke tracks op dit album, toch vind ik het totaal plaatje niet echt super. Sowieso She make me feel allright, Know what i mean, microphone killer, Money en vooral One Thing zijn hard, de rest vind ik best tegenvallen..

De Schaafkaas schreef:
Ik vind de bijdrage van Raekwon, op die van Birdman na, de zwakste van het album.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind de bijdrage van Birdman, op Young Chris na, het beste van dit album. Daarna komt Raekwon, die inderdaad bijzonder lekker klinkt. Maar eigenlijk vind ik elke gastbijdrage de moeite waard, ook Bun B blinkt nog uit en de overige zijn van een zeer degelijk niveau.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Jan Kris en Raekwon zijn imo de beste gastbijdrages. Maar er zit inderdaad bijna geen zwakke tussen (alleen tekstueel zijn de meeste niet geweldig natuurlijk).

Harco
Raekwon is hier verreweg de zwakste bijdrage. Als hier, in mijn ogen, iemand hakkelt, dan is het wel Raekwon.

avatar van FlyLo
Improvision schreef:

Eens. Stijgt nauwelijks boven het TMF-niveau uit eigenlijk. Zeker Freeway is gewoon slecht.

avatar van Booyo
Wat een onzin, dit stijgt ver boven het tmf-niveau uit. De rapnummers die je daar tegenkomt zijn echt om te huilen zo erg. Van dit album krijg ik echter een lach op mijn gezicht.

Zeer puike beats van Jake One erg sterk. Toegegeven Freeway rapt minder, maar niet storend in mijn oren. Toch blijf ik bij Hip-Hop hetzelfde probleem houden.. Een album weet me zelden van begin tot eind te boeien. Na een tijdje verslapt mijn aandacht en lijkt alles een beetje eentonig te worden, uitzonderingen daar gelaten. Zo ook dit album, bevat goede nummers maar als album kost het me moeite. Waarom moeten rapalbums dan ook altijd zo lang duren? Altijd een nummer of 15, die minstens een uur duren.. (Oke, deze 55 minuten ). Kan niet wachten tot ik een plaat tegenkom met 10 nummers welke 40 minuten duurt. Want zo kom ik vrijwel nooit tot een echt hoge beoordeling!

avatar van He$$el_01
Jake One rapt ook sterk?? Die rapt toch helemaal niet op dit album?

Improvision
Booyo schreef:

avatar van MJ_DA_MAN
Jake One spit gruwelijk op dit album ja .

Epische faal is episch.

avatar van Sjoerd_
Heerlijk album.

Proost.

avatar van Booyo

KUCH

Ja, dit bedoel ik. Klasse album, waarbij het me geen moeite kost om van begin tot eind geboeid te blijven. Verder bedoelde ik natuurlijk de beats van Jake One, heb het al aangepast. Je m'excuse voor mijn 'epische faal die episch is'. Mooie zin wel