John Legend - Get Lifted (2004)

Soul / R&B
Label: GOOD

1. Prelude (0:44)
  2. Let's Get Lifted (3:37)
  3. Used to Love U (3:31)
  4. Alright (3:21)
  5. She Don't Have to Know (4:52)
  6. Number One (3:18)

met Kanye West

7. I Can Change (5:01)

met Snoop Dogg

8. Ordinary People (4:41)
  9. Stay with You (3:49)
  10. Let's Get Lifted Again (2:18)
  11. So High (5:07)
  12. Refuge (When It's Cold Outside) (4:13)
  13. It Don't Have to Change (3:23)

met The Stephens Family

14. Live It Up (4:34)

met Miri Ben-Ari

15. So High [Cloud 9 Remix] * (5:02)

met Lauryn Hill

Mala Chica
Ik vind dat Snoop Dogg een overbodige gastartiest is, hij past gewoon niet op zo'n mooie soul-album.

scarface213
een ras echte artiest!

avatar van levenvergeten
luc011190 schreef:
Eén van de weinige emotionele nummer van Snoop Dogg denk ik

Gin & Juice vind ik anders ook zeer emotioneel, daar legt hij duidelijk zijn gevoel bloot.

With so much drama in the LBC
It's kinda hard being Snoop D-O-Double G

Maar ik vind in dit nummer Snoop beter voor de dag komen dan op zijn nieuwe album|(al was die volgens mij de beste sinds Doggystyle). Ik ga maar wat meer van John Legend luisteren, en kijken of ik zijn nieuwe of deze het beste vindt.

Lekker album 4,5

Pauper
levenvergeten schreef:

With so much drama in the LBC
It's kinda hard being Snoop D-O-Double G

Ja, zwaar emotioneel nummertje inderdaad

Is dit nou sarcasme ofzo, want dit is dus echt heel erg faut! Lees die tekst anders nog maar keertje heel goed door want is gewoon een party track.

avatar van FunkStar
Prachtige ballads (Ordinary People), snellere en vrolijkere liedjes en de gospelachtige liedjes die wat meer bij de titel Get Lifted passen, wisselen elkaar heel goed af. De productie is uiteraard weer uitstekend verzorgd door vooral Kanye West, en een leuk detail is dat de eerste hit van het album (het eerder genoemde Ordinary People) door John Legend zelf geproduceerd is. Meneer Legend laat verder horen dat hij een hele mooie eigenaardige stem heeft.

Ordinary People, eindelijk weer eens een ECHT goed nummer in deze tijd Well done John

Elvistheking schreef:

Yup vind ik ook.
Toen dat nr pas uit kwam had ik er nooit echt naar geluisterd. Afgelopen weken ben ik de soul, pop kant in gegaan en begon bij dit album. EN dat was een goede zet. Prachtig album van een Man met een goude stem

Geweldig album!

Favoriete nummers:
- Ordinary People (natuurlijk)
- stay with you
- so high
- refuge

ik vergeet er vast nog een paar, zeker aanrader!

avatar van Wib0__
Volgens mij ben ik eén van de enigsten die I Can Change wel een lekker nummer vindt..
Ordinairy People blijft ook lekker!
En zo zijn er nog wel meer..

avatar van luc011190
Wib0__ schreef:
Ordinairy People blijft ook lekker!
En zo zijn er nog wel meer..

Ik vind I Can Change het hoogtepunt van de cd, combinatie Legend en Snoop is gedurfd, maar wel gelukt

Wauw, goede plaat! John Legend doet zijn naam (nog) geen eer aan, maar dat neemt niet weg dat het erg lekker klinkt. Van het R&B-hupje in zijn stem moet je echter wel houden. It Don't Have to Change vind ik heel mooi, maar ook een nummer als Number One en Used to Love You kan ik zeker waarderen. De kracht zit 'em dus in de diversiteit van de nummers, maar daar ligt ook de zwakte. Er zijn enkele nummers die me maar weinig doen.

Absolute hoogtepunt is het oprechte Ordinary People. Kan me serieus ontroeren. Mede daardoor toch een 4*.

avatar van jariktoet
Hij kan af en toe een beetje zeurderig zingen, verder vind ik het een top artiest!

Social_Mask
Verlaag het naar 4*. Was een Legend fase toen ik dit album beoordeelde. Wel blijf ik Ordinary People nog steeds ontzettend mooi vinden. Prachtig nr.

raffael77
Ik vind hem niets aan. Vind hem ook geen soul sensatie van nu. Luister dan maar naar Anthony Hammilton dan snap je wat ik bedoel.

raffael77 schreef:

John Legend en Anthony Hamilton zijn bij lange na niet met elkaar te vergelijken. Andere genre-insteek, andere stem, totaal anders.

Social_Mask
Jah, totaal verschillend. Anthony heeft een rauwe stem. Hij klinkt veel 'mannelijker'.

Social_Mask schreef:

Niet persé mannelijker. Als je Anthony Hamilton vergelijkt met John Legend op basis van dit album dan klinkt Hamilton veel soulvoller. Legend's 2e album daarentegen komt daarbij veel meer in de richting.

Social_Mask
Jah, ik wist niet hoe ik het onder woorden moest brengen. En AH klinkt idd soulvoller, en ook ik vind dat John Legend's 2de album wel meer soul bezit dan dit album.

Social_Mask schreef:

Zijn we het daar over eens.

avatar van J.M.
Ordinary People
Blijft egt een geweldig nummer

avatar van gunner-nr10
Matig album, Ordinary People blijft een heel mooi nummer. De rest is niet echt bijzonder

0529
Erg geslaagd Soul / R&B album van John Legend. Het album heeft geen slechte nummers maar wel een paar uitschieters zoals: 'Ordinary People', 'So High'', 'Used to Love U' en 'Let's Get Lifted'. Van mij krijgt dit album 4,5*

avatar van bernard
Heb deze CD impulsief gekocht. Vind hem bijzonder grappig.
Track 2 :Let's Get Lifted.
Track 10 : Let's Get Lifted again.
Geweldig!
Al die stemmetjes die van overal op je afkomen. Muzikaal sterk, tot in de puntjes afgewerk en vooral met veel humor overgoten.

Mooie cd, alleen aan het einde vind ik dat er 2 of 3 matige tracks op staan.
Used to Love U blijft een prachtig nummer en mijn favoriet van de cd. Let`sGet lifted is erg goed, de samenwerkingen met verschillende artiesten is perfect, tsja alleen die So High is een uber irritante track en dat is jammer.
Ik hou het op een 4,0 en mag hopen dat er nog veel meer albums van deze man uitkomen.

avatar van Reijersen
Debuutalbum van Mr. Legend is van buitengewoon origineel hoog niveau. Hij weet met een soulvolle stem R&B-achtige nummers zoveel soul mee te geven dat het gewoonweg prachtig is. Vooral de ballads waar John's muzikale talent ten volle naar boven komt zijn imponerend. Heerlijk dat er nog dit soort muziek gemaakt wordt.

Chriss
Ken maar handjevol nummers van dit album, maar die klinken erg lekker. Als er tijd is zal ik dit zeker gaan checken stem volgt dus nog..

Een vijf

Ik zal dit ook moeten verantwoorden, eerst en vooral de plaat is gewoon goed, maar tricky, bij een eerste keer luisteren was dit rommel voor mij. De singel klinkte ook niet goed, maar na wat tijd heb ik me er terug in verdiept en toen was ik er wel klaar voor.

Ik vind ook dat deze plaat op het juiste moment uitkwam. We zaten zo een beetje in de uitbolfase van hiphop en er was iets nieuw nodig. Samen kanye brengt hij dit nieuwe, dat is ook de reden waarom college dropout zo goed is (maar zwaar overrated voor mij).

Wat snoop dogg trouwens op die plaat doet vraag ik me toch af... Goed ja.

I just love it, en dat is de voornaamste reden

rico-bballer
3,5 denk ik het is net te gelikt sommige nummers zijn echt heel goed sommige doen me helemaal niks. Live vind ik zijn nummers vaak een stuk beter.

avatar van TheFunkyM
Dit album vandaag weer geluisterd maar wat een muziek blijft dit zeg:)