John Legend - Get Lifted (2004)

Soul / R&B
Label: GOOD

1. Prelude (0:44)
  2. Let's Get Lifted (3:37)
  3. Used to Love U (3:31)
  4. Alright (3:21)
  5. She Don't Have to Know (4:52)
  6. Number One (3:18)

met Kanye West

7. I Can Change (5:01)

met Snoop Dogg

8. Ordinary People (4:41)
  9. Stay with You (3:49)
  10. Let's Get Lifted Again (2:18)
  11. So High (5:07)
  12. Refuge (When It's Cold Outside) (4:13)
  13. It Don't Have to Change (3:23)

met The Stephens Family

14. Live It Up (4:34)

met Miri Ben-Ari

15. So High [Cloud 9 Remix] * (5:02)

met Lauryn Hill

avatar van Reijersen
Debuutalbum van Mr. Legend is van buitengewoon origineel hoog niveau. Hij weet met een soulvolle stem R&B-achtige nummers zoveel soul mee te geven dat het gewoonweg prachtig is. Vooral de ballads waar John's muzikale talent ten volle naar boven komt zijn imponerend. Heerlijk dat er nog dit soort muziek gemaakt wordt.

avatar van Ronald5150
"Get Lifted" klinkt eigenlijk best aardig, zeker wetende dat ik geen echte R&B liefhebber ben. Vooral door het gebruik van hip-hop beats is het bij tijd en wijle best genietbaar. Maar toch vind ik "Get Lifted" over het geheel genomen veel te glad en zoet klinken. De grote hit "Ordinary People" is gewoon een mooi liedje, maar is wel direct de uitschieter. De rest van de plaat klinkt na een tijdje gewoon inwisselbaar. Voor R&B liefhebbers zal deze plaat ongetwijfeld een schot in de roos zijn, maar dit is niet voor mij weggelegd.