System of a Down - Toxicity (2001)

Label: American

11. Shimmy (1:51)
  12. Toxicity (3:38)
  13. Psycho (3:45)
  14. Aerials (6:11)
  15. Sugar [Live] * (2:27)
  16. War? [Live] * (2:48)
  17. Suite-Pee [Live] * (2:58)
  18. Know [Live] * (3:03)
  19. Johnny * (2:09)
in vind dit in tegenstelling van alle andere albums de beste de tracks zijn zeer cool

Op zich een goed album maar met weinig echte klappers. Toxicity en Chop Suey! springen eruit en Aerials is ook prachtig maar verder vind ik heeft het niet veel te bieden

Metal-Nick schreef:
Ik vind dit album vies tegen vallen
Hij is goed maar ook niet egt geweldig. Chop Suey en Toxicity zijn de beste.

avatar van Amongvedder
Heerlijke mix van van alles.
Stevige meebruller!!!

4,5 sterren!

Ook een erg fijne opener!

avatar van Arno
Een van de beste metalplaten van de laatste jaren. Toxicity is mijn favoriet, werkelijk een briljant nummer
5*****

Relax
Toen ik verslaafd was aan rock had ik deze elke dag wel aan.

4.0

avatar van Jazper
Toen dit uitkwam heb ik dit vaak geluisterd. Nu doet het me niet veel meer. Het klinkt me nu allemaal wat te bedacht. Hun debuut klinkt wat geloofwaardiger.

avatar van Snowblood
Moeilijk om voor te stellen dat sommigen dit album vinden tegenvallen. Heerlijk korte aggresieve nummers, TOP-CD!

Ik snap ook niet waarom mensen dit album tegn vinden vallen,,needles.chop suey.bounce.psycho.shimmy.prison song allemaal kei gOeiie albums..echt goed,,alleen zijn ze naar dit album toch wel een niveu hoger gegaan...maar kan niet anders dan een 5 geven

met dit album heb ik kennis gemaakt met System of a Down. wat een heerlijk album! ik zet hem nog steeds erg vaak op. die overgangen tussen hard-zacht en snel-langzaam zijn ook geniaal!

Ddk
Ik heb alle albums van System of a down en in tegenstelling tot veel fans die of hun nieuwe werk (mezmerize/hypnotize) of hun oudere werk beter vinden kijk ik met plezier toe hoe SOAD zich ontwikkeld en ik vind elk album geweldig. Toxicity blijft in mijn ogen echter hun beste album. Alle nummers op het album lijken op een lijn te liggen zonder dat het album eentonig is. Elk nummer heeft zijn verassingen en het contrast tusen de echte metal en zachtere stukken is veel beter dan op andere albums. Beste nummers zijn psycho, toxicity, chop suey, forest, shimmy (in die volgorde).

Love it! Beste album van SOAD, vind alle nummers van deze plaat goed. En dat kan ik niet van álle platen van ze zeggen; sorry. Keiharde rock en dan toch weer wat zachter afentoe er doorheen gegooid... SUPER!

Nog steeds de beste plaat van system, keigoehh!

Ik heb alle albums en ik vind deze nog steeds geweldig ook al luister ik hem nu niet meer elke dag

chop suey was het eerste nummer dat ik hoorde van system of a down,echt een mega goed nummer!na dit nummer gehoord te hebben ben ik het album gaan beluisteren en heb hem zonder twijfelen onmiddellijk gekocht....het gaat hier niet alleen om het harde maar de melodieën uiten zich ook heel mooi van hard naar traag!het album werd altijd maar beter,nu luister ik meer naar hun nieuw werk wat ik ook wel 2 leuke platen vind en zelfs sytem of a down zonder een traag moment,de liedjes blijven melodieus en ze zijn super maar toxcity blijft wel de beste plaat!slechte liedjes zijn hier niet op te vinden.p.s:een echt goed nummer staat op hun debuutplaat==== =spiders(de song)!!!

avatar van Splinter
Nee, ik vind dit gek genoeg geen goeie muziek. De zanger heeft een vervelende stem. Mijn muzieksmaak ligt op sommige momenten wel op dit genre.. maar dan luister ik liever naar Rammstein of Metallica.

avatar van el_Duderino
Eén van de beste metalalbums van de afgelopen jaren! Met briljante nummers als Chop Suey! en Aerials.

Voor mij is dit een van de beste cd's ooit, en dan bedoel ik niet alleen in zijn genre.
Dikke 5*

Alweer een goed album van SoD.
Chop Suey, het is en blijft een schitterend nummer laatst weer es gezien in TMF's Rock Top 100.
Maar ook nummers als Aerials en het lekkere titelnummer klinken mij goed in de oren.

Een 4* die mss nog verhoogd kan worden.

Joy
sod? stormtroopers of death?

Echt cool music!!

love Chop Suey!!

Splinter schreef:

Je vind de zanger een vervelende stem hebben? Dat frappeert me enorm. Ik kan zo 1,2,3 niemand bedenken die me meer raakt met zijn stem. Chop suey en Aerials zijn voor mij de hoogtepunten, de niet-singles kunnen me niet echt boeien.

avatar van mic
mic
Stuk minder dan het debut...Er staan wel 3 supernummers op. (Niet moeilijk te raden welke)

Joy
zanger is erg ok, behalve als ie gaat schreeuwen en rare geluidjes al la korn wil gaan maken

dat schreeuwerige haalt nu net de kracht weg uit de muziek ipv dat het versterkt, net zoals dat lompe geluid

jammer dat SOAD dat steeds niet heeft begrepen

avatar van Paalhaas
Joy schreef:

jammer dat SOAD dat steeds niet heeft begrepen

Nou, ik zit mooi op één lijn met Serj, hoor.

da mag

misschien komt soad wel het best tot zijn recht in de gevoeligere nummers al a areals of lost in hollywood zit ik zo te bedenken

lost in hollywood zang is overigens 100 % king crimson

kevin15
allerbeste cd van soad.
de beste liedjes staan erop
chop suey, toxicity, aerials, needles en nog meer.

Relax
Ik moet toch zeggen dat ik goede albums als eerst had.
Dit was mijn allereerste zelfgekochte album, daarna kreeg ik The Marshall Mathers LP, damn allebei in de top

Ik vind deze nummers geweldig, vooral Chop Suey!

muzikaal vind ik dit album helemaal te gek, maar die zanger zeg, het lijkt dat hij bij het rappen zo snel mogelijk wil gaan dat je hem niet meer verstaat, wat hij soms uit zijn bek krijgt in die paar minuten dat hij moet 'zingen', allesins een redelijk album met een paar hoogtepunten ( prison song, chop suey,aerials en toxicity.) maar al de rest vind ik maar goedkoop lawaai.