System of a Down - Toxicity (2001)

Label: American

11. Shimmy (1:51)
  12. Toxicity (3:38)
  13. Psycho (3:45)
  14. Aerials (6:11)
  15. Sugar [Live] * (2:27)
  16. War? [Live] * (2:48)
  17. Suite-Pee [Live] * (2:58)
  18. Know [Live] * (3:03)
  19. Johnny * (2:09)
avatar van meneer
Ik ben leraar op een VO school en dan zitten daar wat leerlingen die deze cd bij hadden. Ik kende de ' bekende ' nummers wel, maar toch even ' ingenomen ' van deze lln. Heerlijk om zo uit je dak te gaan op deze muziek ( niet tijdens de les, natuurlijk.. , alhoewel...soms.. ).

Zeer goed gezongen, uitstraling, afwisseling en gewoon lekker om op mee te doen !! Ik blijf lachen om ' Bounce ' !!

Als je eigen smaak tussen Genesis en Mozart zit, is dit een heerlijke afwisseling.. ( voor mij dan ! ).

En dat die leerlingen dit ook nog steeds waarderen !! Keep the Faith in Youth !!

avatar van Demon.
Bounce is inderdaad de leukste plaat op het album. Niet de beste, wel het grappigst

avatar van michaelSOAD
Mijn eerste metal-album. In mijn ogen is dit het beste album ooit gemaakt. Dit is ook het enige album, waarvan ik alle nummers goed vindt. Zeker een 5 waard!

avatar van Demon.
Same here, volgens mij is dit ook het enige album waarvan ik alle nummers echt goed vind!

joeri_metal
system of a down is echt een goede band,

de band heeft humor, goede stem het is goed gezongen, er zit genoeg afwisseling in de nummers, soms is het ook heel hard en soms weer wat rustiger en het is ook allemaal erg orgineel !

prison song is echt een vet openingsnummer, een van de beste nummers van het album voor mij,
toxicity vind ik verreweg het beste nummer van de cd, sterker nog ik vind het het beste nummer van soad
het wat rustigere aerials is ook erg goed en de hit chop suey moet natuurlijk ook genoemd worden

ook needles, dear dance bounce forest en shimmy zijn erg goed, eigenlijk zijn alle nummers sterk maar jet pilot en X vind ik de minste

system of a down heeft hiermee een dijk van een album neergezet die ik nog beter vind dan de eerste ! de variatie, orginaliteit, uitstraling, de agressiviteit en het muzikaal talent maakt dit album van klasse niveau dat niet snel verveelt !

Demon. schreef:
Geniaal album. De hoogtepunten vind ik Chop Suey! Toxicity (vooral de laaste 5 seconden) en Bounce ken ik ergens van. Die Serj lijkt me ook een geweldige kerel. Altijd die achterlijke dansjes

toxicity vind ik ook het beste nummer, alleen de laatste 5 seconden hadden van mij juist weggehaald mogen worden, niet dat ik me eraan stoor maar ik snap totaal niet waarom er ineens nog die 5 seconden erachteraan plakken

Een soort toetje? Het zijn wel de 5 beste seconden uit het nummer

hoi123 schreef:
Vooralsnog het enige metalalbum wat ik kan waarderen. Alleen jammer van Prison Song, daar vind ik het gegrunt echt storend worden.

gegrunt ? buiten die paar keer OOH tijdens het praten heb ik geen gegrunt gehoord, hij schreeuwt af en toe een beetje, maar zeker niet grunden en dat schreeuwn doet ie ook in andere nummers..

joeri_metal
ik blijf die laatste 5 sec. echt zonde vinden bij toxicity, het is zeker me favoriete soad nummer maar ik ga me er steeds meer aan storen ! waarom die paar extra onzinseconden ?@

avatar van hoi123
joeri_metal schreef:

Tussen 1.43 en 1.47, tussen 2.01 en 2.23, en 2.57 en 3.01 wordt er wel degelijk gegrunt. Maakt niet uit, ik ben nu van mening veranderd, ik vind Prison Song nu een van de betere nummers. Er wordt trouwens ook gegrunt in andere nummers, (X, Shimmy) maar wel erg weinig, dat moet ik wel toegeven.

joeri_metal
prisong song is ook één van mijn favo nummers

avatar van L_T_B
Berichten verplaatst naar System of a Down

avatar van Saldek
Misschien moet ik het nog een paar luisterbeurten geven, ik weet niet. Ik vind het echt lekkere muziek maar heb een beetje het gevoel hierbij (tot nu) dat er zo weinig inzit. Het knalt er lekker op los, maar bij elk volgend nummer heb ik tot nu zoiets van: 'daar heb je er weer zo één'.
Punk is normaliter best wel mijn ding (als ik dit onder de noemer punk mag plaatsen dan), maar met deze kan ik mijn draai nog niet helemaal vinden. Voldoende is het echter wel degelijk, echt prima shit. Maar om ervoor te gaan zitten, nee, dat gaat 'm nog niet worden. 3*

Ik denk ook niet dat het de bedoeling is dat je gaat zitten bij dit album

avatar van king_pin
Saldek schreef:
...maar bij elk volgend nummer heb ik tot nu zoiets van: 'daar heb je er weer zo één'.

De eerste 5 nummers zijn dan ook zo ongeveer alleen met de noten C en C#
Dan wordt het al snel eentonig zou je denken... Maar SOAD komt er goed mee weg.

Saldek schreef:

Bij deze cd zakt de interesse inderdaad wat weg tegen de helft.
Maar probeer dan het debuut, die is wat mij betreft over de gehele linie geslaagd.

avatar van The_CrY
Dit is natuurlijk de grote plaat van System of a Down. Verreweg de bekendste bij niet-fans, en bevatter van vele SOAD-klassiekers. Prison Song, Deer Dance, Chop Suey, Forest, Psycho... noem ze maar op. Elk nummer klinkt ijzersterk in de oren, met uitzondering van ATWA en Science, die vind ik minder sterk. Hiermee legden ze de lat erg hoog.

avatar van spaceman
Voor €5 ,99 kon ik 'm niet langer laten liggen. Altijd al chop suey in 't bezit willen hebben. Lekker baggerhard. Loodzware gitaren met soms prachtige zanglijnen. Geweldig, die stem van Serj Tankian. Zijn looks van een Griekse patriarch maken het weirde plaatje compleet. Jammer van het grunten, maar gelukkig heeft de rest niets met (dat kinderachtige) deathe metal te maken. Aanrader!

avatar van The_CrY
Ik vind het grunten nogal meevallen. Het komt maar heel erg weinig voor en het klinkt eerder alsof het tocht ipv een grunt.

avatar van joeri_musicfreak
er word nauwelijks gegrunt waar dit album hoor ?

joeri_musicfreak schreef:
er word nauwelijks gegrunt waar dit album hoor ?

Ik neem aan dat je probeert te vragen waar er dan gegrunt wordt? Zo ja, bij Prison Song hoor je Serj nog wel eens zwaar ademen.

avatar van joeri_musicfreak
die zin was wel erg onduidelijk ja, dat gebeurt me wel vaker, als ik via me telefoon op musicmeter zit ja in prison song word inderdaad wel een beetje gegrunt maar over het algemeen erg weinig

avatar van joeri_musicfreak
op welk album staat het nummer pizza pie ?

avatar van neyonn
joeri_musicfreak schreef:
op welk album staat het nummer pizza pie ?

steal this album, eerste nummer als ik me niet vergis

avatar van Don Cappuccino
En het heet trouwens Chic ´N Stu.

prison song 5*
shimmy 4,5*
toxicity 5*
psycho 4,5*
aerials 4,5*

gem: 4,7, niet normaal hoog eigenlijk !

3 favorieten kiezen is gewoonweg niet te doen, ik heb er 8 op 5 sterren staan, en daaruit kan ik gewoon niet 3 nummers kiezen
ik heb needles, deer dance en jet pilot aangekruist als favoriet aangezien die veels te weinig stemmen hebben bij die statestieken ( vooral jet pilot ! )

x en bounce zijn minder, ookal vind ik die nummers ook erg goed !

ik ben er nog steeds niet uit over uit welk album ik beter vind, deze of mezmerize,

* * * * *

joeri_musicfreak schreef:

Jet Pilot is het vat van dynamiet op dit album.
Waarschijnlijk wat te heftig voor sommigen (maar zeker niet voor mij!)

The_CrY schreef:
Hiermee legden ze de lat erg hoog.

Deden ze met het debuut al.
De belofte is sinds toen nooit helemaal meer ingelost.

bro
Waarom valt X weer maar eens uit de boot staat bij mij nochtans al sinds lange tijd als favo track aangevinkt. Die riff na de intro van dat nummer, wat heerlijk groovy. Daarna tovert de drum nog wat lekkere quasi-blastbeats. Die riff en agressie uitspatting worden dan nog eens herhaald, om dan even te kalmeren (voorafgegaan door een donkere brul) om dan voor een laatste keer volle snelheid te rammen. Heerlijk!

We don't need to multiply! (x3)
DIE
show your people
show your people how we died

we don't need to nullify,(x3)
DIE
ask your people
ask your people what is right,

we don't need to multiply
no one needs need to multiply,
no one needs to multiply,
no one needs to multiply,
we don't need to multiply.

Verre van de meest betekenisvolle boodschap van SOAD, met onze overbevolking die heerst sinds de laatste decenia. Eigenlijk is dit simpelweg de oorzaak van bijna alles wat SOAD ooit al aangekaart heeft.

avatar van discipline
Deer Dance vind ik echt 1 van de beste Soad nummers

avatar van Don Cappuccino
Nee, dat is Darts. Maar van dit album is Deer Dance inderdaad het beste nummer.