System of a Down - Toxicity (2001)

Label: American

11. Shimmy (1:51)
  12. Toxicity (3:38)
  13. Psycho (3:45)
  14. Aerials (6:11)
  15. Sugar [Live] * (2:27)
  16. War? [Live] * (2:48)
  17. Suite-Pee [Live] * (2:58)
  18. Know [Live] * (3:03)
  19. Johnny * (2:09)
knelus
de intro van dit alum is gewoon goddelijk.
ik vind de mix van hard en zacht prachtig hier.

Mezmerize en Hypnotize hebben nog steeds een streepje voor bij mij, maar wat is ook dit album toch een lekkere bak met herrie. Herrie? Ja, maar dan wel de meest knappe herrie die ik ken. Ik blijf dit een van de betere metal-bands vinden (en ik geef het toe: zoveel ken ik er nu ook weer niet ).
4,25* (mocht het mogelijk zijn).

avatar van Pellie
Aerials, Cop Suey, Toxicity en Science!!! Album met hele dikke platen. Vooral Chop Suey is over 10 jaar een echte klassieker.
Het beste Metal-album wat er bestaat.

kevin15
felix89 schreef:
muzikaal vind ik dit album helemaal te gek, maar die zanger zeg, het lijkt dat hij bij het rappen zo snel mogelijk wil gaan dat je hem niet meer verstaat, wat hij soms uit zijn bek krijgt in die paar minuten dat hij moet 'zingen', allesins een redelijk album met een paar hoogtepunten ( prison song, chop suey,aerials en toxicity.) maar al de rest vind ik maar goedkoop lawaai.

goedkoop lawaai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
al de nummers zijn goed. Ze zijn nog beter dan PJ al hun nummers te samen.

avatar van muismat
Blijft een van de beste metal albums

avatar van Nightrider
hoewel ik dit album bezit en al erg vaak heb beluisterd, kan ik mij er niet toe zetten andere cd's van SOAD te gaan luisteren. ik zie dat hun laatste albums het ook erg goed doen, dus misschien moet ik t toch eens gaan proberen.. ohja, 3,5* voor met name nummers als aerials en forest!

vergeet deer dance niet

lambf
Hij viel toch wat tegen, deze cd. Okee, lekkere beuknummers, maar helaas zitten er best veel stukken in die melodieus zijn, en die vind ik nou weer net wat minder. maar het meeste wat me stoort is dat het niet krachtig is, want na een paar nummers had ik echt zin echt iets agressiefs op te zetten, en dat is niet echt de bedoeling lijkt me.
En de zang is ook wel lekker, maar echt opvallen doet het niet helaas, een beetje hoog, en daar houd ik niet van. Kan die gast niet even een stukje gaan grunten, of in ieder geval iets agresiever gaan zingen?

Nouja, het is vooral aan te raden voor mensen die net hebben kennisgemaakt met metal. En ik denk ook wel dat veel Tool fans hier iets mee kunnen.

Een 3,5* want verder is het wel een leuke cd om zo nu en dan eens op te zetten.

avatar van Jumperjack
Wat een fout, heb ik toch 2 weken geleden deze CD aangeschaft. Dat had ik niet moeten doen want na 2 luisterbeurten weet ik het zeker, dit zal ik nooit meer draaien.
Misschien is dit goed als je van dit genre houdt maar voor mij is dit gewoon takke herrie.

bendrino
Nightrider schreef:

hun laatste albums lijken niet echt op deze sterke plaat.
geef mij maar deze en hun debuut.

120Goof

Dat is een opmerking met het gehalte "Open Deur Intrappen" want dat is met iedere muzieksoort zo. Voor de 1 is het goed en voor de ander is het takkeherrie

Raekwon the chef
Serj vind ik juist enorm origineel, de albums hierna zijn leuk, maar wel minder

avatar van pjh1967
Geweldige cd, blijft boeien met Aerials als hoogtepunt !!

bro
Prefect!!!
hier kan ik uren naar luisteren. lekker rauw en toch melodieus. Alhoewle serj soms zijn stem wat forceerd op dit album zingt hij beter dan ooit. enkel jet pilot en Psycho vind ik gwn leuk maar niet speciaal. De rest hemels.

nummers als chop suey , aerials en science zijn lekker melodieus. science met dat zalig oosters sfeer-stukje erin dat eigenaardig genoeg prefect zonder happering bij de overgang of tempoverlies word gespeeld.

prison song , X en forest om effe lekker te rammen.
en dan als afsluiter aerials, prefect nummer alhoewel ik het eerst 'hate' moet ik mij nu inhouden het nummer niet te aanbidden

avatar van muismat
Toen ik 12 was was dit mijn favoriete band, grijs gedraaid de eerste 2 platen, deze iets beter denk ik, maar ze zijn allebei gewoon erg goed, je moet er wel een beetje zin in hebben, lekker raggen met deze band, alleen jet pilot en x vind ik wat minder, verder echt een super cd.

DonDijk
geweldig album, met 'takkeherrie' worden ze niet op juiste waarde geschat.
ok, het is soms hard

Holt
Erg goed album dit. Wil deze in m'n top 10 maar heb geen idee welke ik eruit moet halen!

avatar van dvdschaaf
De Chili peppers lijkt mij

avatar van Paalhaas
Seether natuurlijk... Heb je meteen nóg een plekje vrij.

Holt
Nee, Seether zeker niet! Misschien de peppers maar daar zal ik nog eens goed over na moeten denken.

lostprophet
Dit is by far mijn favoriete SOAD-album! En dat zal het ook altijd blijven! Deze cd laat je echt alle hoeken van de kamer zien en blijft dat doen. Ook bij de 239473e keer dat ik dit luister, blijft het imponeren!

Klassieker: 5 sterren!

avatar van Snowblood
Holt schreef:

Maar waar staat ie nu dan?

Zalig album dat ik al zo veel draaide dat het schijfje er van af begint te zien... Toont je alle hoeken van het huis zou ik zelfs zeggen!
SOAD's sterkste plaat!

DonDijk
jah,geweldige plaat!4.0

elk nummer is gewoon prachtig op dit album!

System Of A Down is magische muziek. En Serj Tankian heeft een magische stem dat vind ik dan.

Joy
DonDijk schreef:
geweldig album, met 'takkeherrie' worden ze niet op juiste waarde geschat.
ok, het is soms hard

pers vind ik het vaak lomp

dat lompe ontkracht eerder dan dat het de muziek recht doet

zonde

geforceerd is ook van toepassing op soad

erg goeie band, gave nummers, maar stop nu eens met dat overdreven gebleer en maak dat lekkere gebeuk iets minder lomp

avatar van bennerd
Joy schreef:

pers vind ik het vaak lomp

dat lompe ontkracht eerder dan dat het de muziek recht doet

zonde

geforceerd is ook van toepassing op soad

Lomp kan toch ook zo eens zalig zijn.
SOAD heeft eerder zo een speciale sfeer, als jij dat lomp noemt moet jij dat weten, ik kan het moeilijk uitleggen, maar het is soms lekker alternatief beuken.

Joy
ik denk gewoon dat wanneer dat lompe net ff minder lomp zou zijn, ook de schreeuwen van serj , hij heeft namelijk een prachtige heldere stem , de muziek meer tot zijn recht zou komen, die speciale sfeer hangt niet alleen af van het lompe

just my opinion

avatar van bennerd
Joy schreef:

just my opinion

Hm, nee toch niet, dat probeert hij bij Hypnotize en Mezmerize, en dat zijn hun minste albums, geef mij maar dit en het debuut.