Kashmir - Trespassers (2010)

Denemarken
Label: RCA

1. Mouthful of Wasps (5:16)
  2. Intruder (4:24)
  3. Mantaray (4:10)
  4. Pallas Athena (2:28)
  5. Still Boy (5:12)
  6. Bewildered in the City (6:29)
  7. Pursuit of Misery (4:07)
  8. Time Has Deserted Us (4:04)
  9. Danger Bear (3:40)
  10. The Indian (That Dwells in This Chest) (5:23)
  11. Hidden Track (7:01)
avatar van Arrie
Een nieuwe Kashmir!

De single klinkt in ieder geval al erg goed, moet ik zeggen.

avatar van musicfriek
Eindelijk dan!

avatar van Boris1
Huh, ik dacht dat Kashmir gestopt was ? Kennelijk toch niet, beste nieuws van de dag.

avatar van Guerrilla
Ik kijk ik ontzettend naar uit

Geweldige band, geweldige plaat.
Deze gaat meer richting Zitilites waar No Balnce Palace wat steviger was.
Echt een plaat die je een paar keer moet horen voor je de schoonheid hoort.
Snap niet dat deze band buiten Denemarken niet echt groot wordt?
Misschien mar goed ook.

In 2003 kwam ik door het lezen van een lovende recensie in aanraking met Kashmir. Ik meen dat het 'Radiohead-woord' viel en dat hielp ook een handje.
Hoe dan ook: Zitilites kwam in de collectie en de voorganger The Good Life volgde direct daarna (de eerste twee albums ken ik niet).
Toen Kashmir in Rotown Rotterdam zou gaan optreden kon ik mijn geluk niet op. Maar............. Kashmir heeft de twijfelachtige eer de eerste en enige band te zijn waar ik niet op ben komen dagen. Ik voelde me lamlendig, had hoofdpijn en daardoor gewoon geen zin! Degene met wie ik zou gaan had exact hetzelfde en we lieten Kashmir gaan. Tot op de dag van vandaag heb ik daar spijt van: ik had gewoon moeten gaan. Doorzetten, en dan verdwijnt de misere vanzelf wel leert meestal de ervaring.
Maar goed, gedane zaken nemen geen keer.
Gelukkig volgde twee jaar later nog het uitstekende No Balance Palace en heeft het vijf jaar moeten duren eer Trespassers het licht zag. En wat voor licht!
Wederom horen we emotionele rock die goed in het gehoor ligt. Mooie arrangementen, mooie zang en daarme gewoon weer de kwalitatieve Kashmir zoals we ze kennen.
Meestal kost het mij wat moeite om hun muziek in één keer te doorgronden maar ik moet zeggen dat nu ik goed bekend ben met ouder werk het veel sneller pakt allemaal.
Nu maar hopen dat ze weer komen optreden in Rotown (want een lekker klein zaaltje in de buurt) en dan heb ik het weer helemaal goed gemaakt met de mannen. In elk geval is Trespassers genoeg aanleiding om ze ook live te wllen zien want het is een uitstekend album geworden. Niks nieuws onder de horizon maar dat vind ik in dit geval niet erg.

avatar van Nicolage Rico
Zo, dat heeft 5 jaar geduurd. Ik was ze bijna uit het oog verloren. Heb hun laatste platen nog wel een paar x opgehad en vond ze nog steeds erg goed. Hoewel ik er niet echt naar uitgekeken heb, ben ik stiekem toch wel nieuwsgierig.

(verwijderd)
Wat verscheen er een grote glimlach op m'n gezicht toen ik vorige week zag dat ik aan deze plaat kon komen.. Ik heb maar 2 jaartjes op deze cd hoeven wachten aangezien ik ze daarvoor niet kende, maar zelfs dat was al bijna te lang.
Zoals aERo zegt, niets nieuws onder de zon maar het is gewoon zo lekker! Hopelijk komen ze toeren

avatar van Mctijn
Grappig dat bijv. Rateyourmusic dit album afbrand (gemiddelde van 2,62), terwijl het hier juist heel hoog wordt beoordeeld. Ik zal 'm eens opzoeken

Giraf de Piraat
Wat is Bewildered in the City een mooi nummer zeg. Tranen in mijn ogen

De Klever
Het eerste nummer klinkt alvast erg fijn. Lekker uptempo. Stem van zanger is ook weer heerlijk herkenbaar.

De rest nog even beter luisteren op later moment. Hopen dat dit album langere houdbaarheid heeft dan laatste album van Kashmir. Al stonden daar toch ook wel enkele toppers op.

Stem volgt nog...

avatar van Pinsnider
Ik vind Kashmir een beetje dubbel; ze weten me vooralsnog niet volledig te pakken. Het alom bewierookte Zitilites deed het niet voor mij, terwijl ik wel weer bij vlagen zeer enthousiast kon worden over No Balance Palace (She's made of Chalk, The Cynic). Laatstgenoemde plaat ligt echter al jaren in de hoek met "nietgedraaide platen"... Wellicht dat ze met deze nieuwe definitief over de streep trekken..?? Ben benieuwd!!!

avatar van Devoo
Wat is Kashmir eigelijk? Met wat kan ik het vergelijken? Hoe valt het te omschrijven. Ik zie hier vergelijkingen met Radiohead en lees ook termen als emotionele rock. Maar wie kan mij meer verlichten?

Dit heet vragen naar een wel zeer bekende weg!

avatar van Joz
Joz
De eerste twee albums ("cruzential" en "travelogue") zijn mijns inziens niet bijzonder, je herkent al wel wat trekjes, maar het beklijft niks. Hierna hebben ze de trekjes uitgewekt, tot een (wat mij betreft) orgineel kashmir-geluid. Ze maken subtiele, spannende gelaagde muziek.

De albums "the good life" en "zitillities" staan bijzonder hoog in mijn album top-zoveel allertijden. Maar ze hadden wel een poosje nodig om te bezinken en te marineren. De eerste luisterbeurten van "trespassers" schenken me een veelbelovende cd. Nog flink wat luisteren, laten marineren, en ik voorzie dat het goed in mijn rijtje met topalbums kan komen.

avatar van WJW
WJW
Dit is écht héél goéd.

avatar van pukster
Van dit album is ook een luxe versie uit. Weet iemand hoe die er uit ziet?

avatar van Kokuil
Ik ken Kashmir al een jaar of wat (Zitiltes, No Balance) en het wist me nooit te raken. Dat lijkt -zeg ik heel voorzichtig- met Trespassers te veranderen. Voorlopig 3,5. Prognose: eerder omhoog dan omlaag.

avatar van Ayreonfreak
Mooi album. Ook ik kende Kashmir voorheen niet. Als ik de reacties hieronder lees dan is dat niet gelijk een probleem want eerder materiaal was nog niet van het huidige niveau begrijp ik. Maar deze cd komt voorlopig niet uit mijn cd speler.

Eeen voorzichtige 3,5 om te beginnnen...

avatar van alpeko
Ayreonfreak schreef:

Dan doe je de voorgaande 2 albums toch wat te kort hoor. Zowel Zitilites als No Balance Palace vind ik niet heel veel minder dan deze.

avatar van Mctijn
Mantaray is het beste nummer, maar toch wel heeeel erg "The Editors".
De rest van het album is aardig, maar voor nu nog niet meer dan dat....

avatar van Arrie
Ayreonfreak schreef:

Ik denk dat ik No Balance Palace zelfs beter vind, geweldig album is dat! Zitilities is ook prima. Alles daarvoor ken ik nog niet. Maar No Balance Palace en Zitilities zijn zeker de moeite waard hoor!

avatar van WJW
WJW
Arrie schreef:

The good life is ook een erg mooi album.

avatar van musicfriek
Vanavond met de koptelefoon beluisteren! Erg benieuwd, Zitilites blijft toch wel mijn favoriet gevolgd door No Balance Palace.

avatar van snarf349
Ik heb er gemengde gevoelens over. Het is een goed album, maar
ik mis nummers zoals: "Rocket Brothers, Ether, Make It Grand, Lampshade" om er een paar te noemen.
Enfin, dit album blijft nog een poosje in m`n playlist staan en wie weet wat er nog boven komt drijven.

avatar van alpeko
Bewildered in the City is anders behoorlijk geniaal. Die 6.30 gaan omgemerkt snel voorbij. Heerlijk die strijkers, die ook track 9 en 10 opsieren. En dat koortje misstaat ook niet.

De Klever
Prachtig album.

Een grote stap voorwaarts ten opzichte van het vorige album naar mijn mening.

Vooral als geheel een stuk sterker.

avatar van divart
Waarom we er 5 jaar op hebben moeten wachten weet ik niet maar het is weer een fijn album. Op Zitilites staan nog steeds de mooiste nummers maar als album geheel vond ik No Balance Palace ietsje beter. En op dit album springen er nog geen nummers direct met kop en schouders bovenuit maar aangenaam is het allemaal wel.
WJW schreef:
The good life is ook een erg mooi album.

Zeker, maar die twee albums daarvoor kan je gerust in de uitverkoopbakken laten liggen.

avatar van RensZ
Ik heb dit album een aantal keren geluisterd en het klinkt best lekker allemaal. Het pakt me nog niet helemaal, maar ik denk dat dit een groeier is. Hier en daar hoor ik wat van Radiohead maar ook een beetje Coldplay op het refrein van Pursuit of Misery, maar goed ik hou niet van vergelijkingen dus laten we daar maar niet verder op gaan borduren.

Tot nu toe blinken Still Boy en Bewildered in the City uit, cijfer volgt.

avatar van Ayreonfreak
RensZ schreef:

Tot nu toe blinken Still Boy en Bewildered in the City uit, cijfer volgt.

Ik ga je helemaal volgen, behalve in de opmerking "Het pakt me nog niet helemaal"...

Met andere woorden, mijn cijfer gaat omhoog!