Keane - Night Train (2010)

Label: Island

1. House Lights (1:24)
  2. Back in Time (3:53)
  3. Stop for a Minute (4:07)

met K'Naan

4. Clear Skies (4:54)
  5. Ishin Denshin (You've Got to Help Yourself) (3:57)

met Tigarah

avatar van coldwarkids
Ja inderdaad!!

Laten we hopen dat het de 4de op rij is die 4 sterren verdien

avatar van RWLover
Wat bijzonderheden over een aantal van de nummers:

House Lights: instrumentaal nummer
Ishin Denshin (You've Got to Help Yourself): cover van Yellow Magic Orchestra, gedeeltelijk Japans
Your Love: gezongen door pianist Tim Rice-Oxley
My Shadow: in 2008 al uitgebracht als iTunes-bonus bij Perfect Symmetry en later ook als bonustrack op de Japanse versie van dat album.

avatar van wvv89
8 nummers, dan ben ik benieuwd of de nummers wat langer zijn dan normaal...

tuktak
het is een ep

avatar van tsjong
Jammer dat het een EP is. De nummers zijn wel nieuw voor mij. Kijk er naar uit om dit werk te beluisteren.

tsjong schreef:
Jammer dat het een EP is.

Ja, mee eens. Maar vergeet niet dat de band aan het einde van het jaar nog het vierde studioalbum uitbrengt

avatar van barrett
Een Ep leidt idd meestal een LP in

avatar van RWLover
Clear Skies klinkt in elk geval al errug lekker... Ook House Lights en My Shadow zijn bij de meeste Keane-fans natuurlijk al bekend. En vrijwel alle recensies tot nu toe zijn positief, dus dat moet bijna wel goedkomen met deze EP

avatar van wvv89
Heeeey, is dat een nieuwe cover!

avatar van Yamato
barrett schreef:
Een Ep leidt idd meestal een LP in

Als het goed is leidt deze het vorige album uit zeg maar.

mathieudc
Miljaarde wat is Keane naar mijns inziens achteruit gegaan. Met ieder album werd het slechter en slechter in die mate dat ik hun derde zelfs niet meer in huis gehaald heb nadat ik het ge-previewed had. 'Hopes & Fears' was zo vol sfeer, zo betoverend. De opvolger had daar zeker nog elementen van maar was bijlange niet zo consistent. Wat men daarna uitbracht is absoluut niet mijn ding. En de eerste single uit dit album 'Stop for a Minute' is het zo mogelijks nog minder. Neen, ik ben afgehaakt op Keane. Veranderen van stijl kan geen kwaad maar ik had hen graag nog wat langer op het elan van het eerst, evt. tweede, album zien doorgaan.

edit: Ik lees hier nu net dat het een ep is, hoe dan ook, het nieuwe album zal mijn touche niet zijn.

avatar van kaztor
Yamato schreef:

Als het goed is leidt deze het vorige album uit zeg maar.

EP's lijken tegenwoordig alleen maar om verkooptechnische redenen te worden uitgebracht ipv. artistieke. Ze leken eerst meer bijzonder te zijn en op zichzelf te staan. Vooral vanuit de alternatieve/metal hoek werd je ermee doodgegooid, maar dan waren ze ongetwijfeld 9 van de 10 keer ook écht geslaagd. De Metallica-EP's schieten me zo te binnen, zo ook Tool's Opiate, REM's Chronic Town, Nirvana's Hormoaning, Kyuss/QOTSA, Sonic Youth, noem maar op! Nu lijken ze alleen te worden uitgebracht om een bepaald album extra te promoten.

Mooie cover!

avatar van Yamato
Mwah, het lijkt me vreemd om een album op deze manier nog te gaan promoten anderhalf jaar na de release. Als ik het goed begrepen heb bevat deze EP vooral werk dat geïnspireerd is op de ervaringen die Keane tijdens de Perfect Symmetry tour heeft opgedaan.

Stop for a Minute vind ik overigens een geweldig nummer.

avatar van kaztor
Yamato schreef:

Dat dacht ik eigenlijk ook al. Weer eens verfrissend om een band te zien die zoiets losstaand doet. Ik hou wel van dat soort spontane releases.

whoknowslisa
mathieudc schreef:
Miljaarde wat is Keane naar mijns inziens achteruit gegaan. Met ieder album werd het slechter en slechter in die mate dat ik hun derde zelfs niet meer in huis gehaald heb nadat ik het ge-previewed had. 'Hopes & Fears' was zo vol sfeer, zo betoverend. De opvolger had daar zeker nog elementen van maar was bijlange niet zo consistent. (...) Veranderen van stijl kan geen kwaad maar ik had hen graag nog wat langer op het elan van het eerst, evt. tweede, album zien doorgaan.

Hmm, ik ben het gedeeltelijk met je eens. Under The Iron Sea vind ik echter wel degelijk een zeer sterk album. Er staan zeer goede songs op, en er zit wat mij betreft niet een misser tussen, hoewel de albumversie van 'A Bad Dream' toch wel onderdoet voor een willekeurige live-opname.

En toch, ik had net als jij gehoopt dat Keane een beetje dat geluid zou behouden. 'Perfect Symmetry' vond ik een leuk album, maar het was niet het album wat ik had gehoopt dat ze zouden maken. Leuk, het proberen van andere stijlen, maar nu verliezen ze veel van wat ik juist zo leuk en bijzonder vind aan Keane.

'Clear Skies' vind ik echt een leuk liedje, maar daar blijft het ook bij; leuk. Het is geen liefde op het eerste gehoor meer, wat ik zelfs bij 'Spiralling' wel had, om over 'Stop for a Minute' maar niet te spreken.

Toch ga ik deze EP wel kopen, misschien dat ik er gewoon aan moet wennen.

avatar van max95
Klinkt allemaal erg leuk de eerste 2 singles. Voor mij klinkt het vertrouwd. Jammer dat we nog even moeten wachten.... als hij uitkomt zit ik in Engeland.
Cover ziet er ook niet misselijk uit.
Ga deze in elk geval kopen.

avatar van max95
Vraag me ook af wat Tim gaat bakken met Your Love....

avatar van RWLover
Ik heb nu de hele plaat een aantal keer beluisterd: de nummers apart van elkaar zijn grotendeels weer erg fijn, maar erg samenhangend is het geheel niet. Hier waren we al voor gewaarschuwd: Tim heeft namelijk al aangegeven dat dat de reden is dat ze het een EP noemen: de nummers passen niet echt bij elkaar. Het start met House Lights, wat gewoon het stukje muziek is dat voor alle concerten in 2009 afgespeeld werd. Beetje een gemiste kans als echte 'intro' op de cd. Back In Time is een wat steviger nummer dat in de verte wat doet denken aan Let It Slide. Favoriet van de plaat is voor mij Looking Back, wat ik een betere single-keuze had gevonden dan Stop For A Minute. Your Love is ook een van mijn favorieten op deze plaat. Weer heel erg 80's pop met een lekkere bas en een sterke tekst (goed dan, even een stukje):

I didn't want to go
Go back and back for you
But it's a heartless drug
I'm addicted to

And when I drive that road
And start to feel that chill
I think I see your face
Do you come here still?

Those were the times and these were the places
Your love is so good
And now that I'm here I suddenly find I'm
Tumbling backwards

And back to where I was before
Dreaming of glory and your love
And now I'm laying on your floor
Crashed on the surface of your love

Ook een goeie keuze om dit nummer door Tim te laten zingen, want ik denk niet dat Tom veel aan het nummer toe had kunnen voegen. Erg fijn Ishin Denshin is in de refreinen erg aanstekelijk, maar door de (uiteraard) onverstaanbare Japanse zang in de coupletten niet helemaal geslaagd. Het is bovendien een vrijwel directe kopie van het origineel van Yellow Magic Orchestra. Al met al een fijn plaatje, maar zeker niet zo goed als zijn voorganger. Ik hou het voorlopig op 4****.

avatar van RWLover
Oh, en voor eenieder die zich afvraagt hoe ik 'm al gehoord kan hebben: ik heb, net als destijds bij Perfect Symmetry alweer 'n promootje in bezit

RWLover schreef:

Hoe kom je aan de plaat als hij nog niet uit is?

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Hij zegt het toch in de post boven die van jou? Een promo copy dus.

Rizz
8 nummers?
Wel vette cover

avatar van max95
O ja.... sorry, niet goed opgelet

avatar van woutorrmusic
Wat een afschuwelijk nummer is die nieuwe, met zo'n verschrikkelijke rapper ook...

My Shadow is één van de mooiste nummers die Keane gemaakt heeft.! Hoop echt dat het een single gaat worden.. Rest van de EP is niet veel soeps helaas..

nijme255@adsl
Vind er weinig aan. Houdt het maar bij het debuut.

avatar van Harribo
zit nu net Stop for a Minute te kijken......vreselijk vind ik dat...van die r'n'b gozers die erbij worden gehaald en dat er dan zo'n ritme erbij in komt.
Ik vind Keane juist leuk omdat het niet dat soort muziek maakt.

Wat is dat toch? Dat dit soort bands zich inlaten met dat soort muziek?
Wordt hen dat door de strot gedouwd door de platenmaatschappijen?
Duran Duran en Coldplay begingen die zonde ook al.
Verkoopt zeker beter denk ze dan? Echt zonde vind ik dat.

Zonde, hoop dat de rest beter is (hoewel ik zie dat B'anaan ook wordt uitgenodigd bij nr7).

Fijne hoes trouwens.

avatar van Arrie
Harribo schreef:

Wat is dat toch? Dat dit soort bands zich inlaten met dat soort muziek?

Is het misschien al bij je opgekomen dat ze zélf die keuze maken? Dat zij níet iets tegen hip-hop hebben. Dat jij dat wel zo'n afkeer van hip-hop hebt, betekent niet dat alle artiesten die jij goed vindt, dat ook vinden.