Bonobo - Black Sands (2010)

Electronic
Label: Ninja Tune

1. Kiara Prelude (1:18)
  2. Kiara (3:50)
  3. Kong (3:58)
  4. Eyesdown (5:26)

5. El Toro (3:44)
  6. We Could Forever (4:20)
  7. 1009 (4:30)
  8. All in Forms (4:52)
  9. The Keeper (4:49)

10. Stay the Same (4:45)

11. Animals (6:45)
  12. Black Sands (6:49)
  13. Brace Brace * (7:02)
avatar van maxinator
Hier heb ik wel zin in, de hoes is iig erg mooi!

avatar van Rhythm & Poetry
Wat een feest, na Blockhead, RJD2 (die tegenviel, Emancipator een nieuwe hiphop georiënteerde sfeermaker (want dat zijn het) die met een album komt. En inderdaad, de hoes is vast prachtig: voor wat het waard is.

avatar van hawkins
Tja, dan ben ik er weer om de sfeer te verzieken: ik vind de hoes vreselijk, alsof ze hem rechtstreeks van google af hebben gehaald en even met paint een lettertype erop hebben geplakt.

Overigens komt de cd-versie uit met een 5"inch singletje. Grappig, maar ik betwijfel of de meeste cd-liefhebbers daar op zitten te wachten / er wat aan hebben.

avatar van maxinator
Ik kan ook een afbeelding van de mona lisa van google halen Is nog steeds best mooi volgens mij, hoewel het natuurlijk subjectief is.

avatar van hawkins
Ik bedoelde dus eigenlijk dat dit mijns inziens een cliché "panoramaatje" is. Bovendien is de functie van een hoes toch heel anders dan die van een schilderij of in ieder geval voor een vaak heel andere doelgroep.
Ik zie liever een originele, creatieve hoes, het is alsof ik dit plaatje al eerder heb gezien.

avatar van maxinator
Oh oke, ik kan me wel wat voorstellen bij jou gedachte van een cliché "panoramaatje", hoewel ik hem erg mooi vind

avatar van maxinator
Niemand hier zegt dat het een feit is dat de cover van google komt

avatar van hawkins
Ik zeg toch "alsof...". Of ie hem dan werkelijk van internet heeft geplukt of zelf in hoogsteigen persoon de foto heeft genomen is dan niet meer zo relevant.

avatar van maxinator
hmm, ik weet het niet, dit vult het wel lekker op

avatar van hawkins
Beetje flauw om nu de gehele context van de berichten weg te halen. Zolang het album nog niet uit is, moeten we wel over details praten als de hoes, uitgestelde release data, interessante linkjes, etc.

avatar van J0ttem
Ah, na Autechre ook al een nieuw album van Bonobo, ik ben zeer benieuwd

mwoeb.
same here, 2010 is in mijn ogen al denderend van start gegaan.

hawkins schreef:

Mee eens.

avatar van Rhythm & Poetry
Het ging later nog om andere berichten (die door de user in kwestie ook weg zijn gehaald), waardoor ik een beetje moe werd van mijn eigen geslowchat. Heb toen heel de boel maar weggehaald. Over de hoes kletsen is leuk, maar voegt weinig toe aan een site als MuMe.

avatar van donmarko22
Bonobo....Gorillaz....Laat maar komen. Ik heb er al zin in.

YouTube - Bonobo - 'The Keeper' en
Paris PngPng - Bonobo - Eyesdown (Radio Edit) - SoundCloud
Hij is wel erg richting clubvriendelijke lounge gegaan heb ik het idee..? =[ Ik vond Days To Come ook al zo tegenvallen, er zit volgens mij nog geen vooruitgang in zo.

(overigens, de live versie van The Keeper is wél best tof..)

P-DawG
Damn een nieuwe Bonobo! Nice.

avatar van I.C.E.
Na Gorillaz ook deze maand nog een nieuwe Bonobo. 'T is een feest deze maand.

Liefhebbertje
Prachtige plaat die me in hogere sferen brengt. Het is beter dan het vorige album, wat mij inziens een beetje saai deed worden naar verloop van tijd. Gisteren dit album geluisterd met een goed glas wijn, en ik moet zeggen dat ik deze nog vaker zal draaien. Het album is al te pindakazen, maar ik neem aan dat er hier al mensen zijn die wel weten hoe het internet werkt. iMag hier tevens geen linkjes plaatsen.

Hoop ze nog een keer live te zien.

4,5* dus, aangezien bonobo tot nu toe bij mij niks fout kan doen!

Pastichio Rocker
Klinkt weer een beetje zoals de oude Bonobo ten tijde van Animal Magic en Dial M for Monkey. Het viel me gelijk op hoe elektronisch het album af en toe is. Lekker veel gefuck met elektronische piepjes, kraakjes en haperingetjes. Days To Come was dat betreft vrij organisch met veel live instrumentatie, maar dit is een prima mix tussen elektronisch en organisch. Het muziektempo ligt ook een stuk hoger dan op het vorige album. Green heeft daarnaast weer een uitmuntende zangeres weten te strikken in de vorm van Andreya Triana. Heerlijk plaatje, bevalt me nu al een stuk beter dan Dial M for Monkey en Days To Come. Voor nu... 4*

Heb 'm binnen!
Hopelijk haalt hij het niveau van zijn vorige albums want die vond ik allemaal erg dope.

Mijn versie bestaat trouwens uit 12 nummers (er zit nog een nummer genaamd 1009 bij), heeft een iets andere volgorde en sommige tracks hebben andere namen dan die hier staan.

Zeer benieuwd hiernaar!

P-DawG
Klinkt (zoals verwacht) enorm goed.

avatar van J0ttem
Tof om te lezen dat 'ie toch meer weg heeft van zijn 'oudere' werk, aangezien ik daar helemaal weg van was/ben
Heb de mijne gisteren besteld, ben benieuwd wanneer 'm binnen heb

avatar van Rhythm & Poetry
Ik ben onder de indruk na de eerste luistersessie. Kan me volledig in de mening van Pastio vinden, ook al kan ik dit album niet vergelijken met het eerdere werk van Bonobo. Ik ken slechts Days To Come en die cd liet toch wel een erg goede indruk op me achter. Black Sands heeft een hypnotiserende werking op me, het houdt me in haar macht en laat pas los als de laatste noot heeft weerklonken. Goed, eens kijken hoe ik hier na meerdere luisterbeurten over denk, want een album als Black Sands moet ik vaak beluisteren voor ik er een passend cijfer aan kan verbinden.

Op de versie die ik heb staat er nog een extra (fantastisch) nummer op dat de naam 1009 draagt.

Edit. het is ook bijna onmogelijk om niet verliefd te worden op Andreya Triana.

Pastichio Rocker
Ik geloof dat het de webrelease is, die met dat extra nummer. Toch wel weer jammer dat ze downloaders belonen terwijl de cd-kopers het met een nummer minder moeten doen...

avatar van hawkins
Ach, het ziet er allemaal wel mooi vormgegeven uit.

edit: wel jammer van die barcode op de front

avatar van Brains
Die blauwe 5" vinyl
Ik zou bijna de CD blind aanschaffen

tuktak
zeer mooie nieuwe plaat van bonobo, heb hem dan ook al een paar week als een persoonlijke favoriet. de iets rondere en warmere klanken maken dit tot best een vernieuwende bonobosound.
de vergelijking met four tets nieuwe album valt daarbij ook makeklijk te maken. want misschien iets tegenvallend voor de oude liefhebber (het jazzy triphoppige is er wel uit), voor de bonobo ontdekker is dit een perfecte binnenkomer.

avatar van FlyLo
Pastichio Rocker schreef:

Wonder When ontbreekt op deze versie. In de plaats is er 'Stay The Same', ook met Andreya Triana

Heerlijk album van Bonobo in ieder geval. Hij durft wat meer dan op zijn vorige albums en dat komt de kwaliteit alleen maar ten goede. Persoonlijk vind ik het ook een totaal andere stijl.