Gorillaz - Plastic Beach (2010)

Pop / Hip-Hop
Label: Parlophone

1. Orchestral Intro (1:08)

met Sinfonia ViVA

2. Welcome to the World of the Plastic Beach (3:34)

met Snoop Dogg en Hypnotic Brass Ensemble

3. White Flag (3:42)

met Kano, Bashy en The Lebanese National Orchestra for Oriental Arabian Music

4. Rhinestone Eyes (3:18)
  5. Stylo (4:30)

met Bobby Womack en Mos Def

6. Superfast Jellyfish (2:54)

met Gruff Rhys en De La Soul

7. Empire Ants (4:42)

met Little Dragon

8. Glitter Freeze (3:59)

met Mark E. Smith

9. Some Kind of Nature (2:58)

met Lou Reed

10. On Melancholy Hill (3:45)
  11. Broken (3:15)
  12. Sweepstakes (5:20)

met Mos Def en Hypnotic Brass Ensemble

13. Plastic Beach (3:47)

met Mick Jones en Paul Simonon

14. To Binge (3:52)

met Little Dragon

15. Cloud of Unknowing (3:06)

met Bobby Womack en Sinfonia ViVA

16. Pirate Jet (2:32)
  17. Pirate's Progress * (4:02)

met Sinfonia ViVA

18. Three Hearts, Seven Seas, Twelve Moons * (2:14)
vondeich
YES geweldig nieuws!!!

Stylo klinkt wat mij betreft alvast goed. Ben inderdaad ook erg benieuwd naar de samenwerking met Lou Reed. Over de samenwerking met Bobby Womack ben ik in ieder geval alvast te spreken!

Vond de vorige albums allemaal leuk, dus ben hier ook wel benieuwd naar.

Met Damon Albarn aan boord kan het niet anders dan dat hier ook weer een paar geniale singles op staan.

avatar van Kos
Kos
Ja, dit ziet er erg goed uit.

Mb.
Toffe hoes, tenminste.

panjoe (moderator)
Wie heeft deze geproduced eigenlijk? Danger Mouse weer?

avatar van Arrie
De band zelf.

panjoe (moderator)
Nice . Dit klinkt wel echt episch, en dat is nog maar een demo. Ben erg benieuwd hoe dat gaat uitpakken, is in ieder geval als demo een stuk verrassender en gevariëerder dan Stylo.

avatar van djarend
Ze zijn ook overigens leuk te volgen via Twitter, als Gorillaz maar ook Murdoc post nogal eens wat........ Stylo is toch erg ok, maar je moet gewoon op album wachten, vaak moet je het toch als geheel zien, mijnsinziens waren alleen Clint Eastwood en Dare ooit topsingles, rest niet, maar alle nummers bij elkaar gezien erg goed.

Vond je Feel Good Inc geen topsingle dan?

avatar van djarend
nou misschien die ook wel maar vond hem later pas echt goed toen de complete cd er was, nu wel topnummer indeed, maar als single, weet t niet, maar maakt niet uit ieder zijn mening, ik ben ook een uitzondering denk ik want verkocht de singel op vinyl picture disc wel heel veel toen, misschien ook wel omdat hij er zo mooi uitzag, wie weet.

Ieder zijn mening hoor. Maar toen Feel Good Inc uitkwam had ik wel zo'n "dit is de beste single van het jaar"-gevoel.

avatar van tribaltyn
aaah kijk
dat ziet er toppie uit
weer een leuke cover

maarja, met zoveel verschillende artiesten weet je nooit wat er gaat gebeuren.
als het ook maar in de buurt komt van het niveau van demon days ben ik al tevreden

avatar van djarend
en is dat gevoel dat jaar gebleven Herman ???? nou ja is moelijk terugkijken welke singles er waren in 2005, ik zou het niet weten, Maar goed, topic, heb Stylo net nog eens gehoord over mijn i-phone op de fiets op weg naar de winkel en vind het hem langzaamaan toch wel beter worden hoor, vooral door de onvermijdelijke stem van Damon Albarn die weer behoorlijk melancholisch klinkt, dat heb ik ook bij het nummer op de nieuwe Massive Attack die hij zingt, zo mooi. Maar als we het over melancholie hebben, HongKong van Gorillaz is dat natuurlijk ten top. Als ik het nummer thuis draait moet ie zelfs uit van mijn 3 kinderen om dat ze er verdrietig van worden........
Jaja, ik voel hem al aankomen, ze worden er niet verdrietig van omdat het zo 'n slecht nummer is, maar gewoon omdat ze de sfeer van het nummer aanvoelen

avatar van Kill_illuminati
Ik heb er zin in. Een van die zeldzame grote acts die zo'n orignele manier hebben van bestaan. Een nieuw album met een aantal grote namen. Volgens Mos Def is dit een top plaat dus dat beloofd wat goeds. 2010 wordt het jaar van Gorrilaz.

Jammerlijk niet met Del The Funky Homosapien..

avatar van Bennieeee
Stylo is echt een heerlijke plaat.. Hoe vaker ik hem hoor hoe beter hij wordt! Naar dit album kijk ik echt hard uit.

avatar van J0ttem
Ah, Gorillaz, Demon Days heeft in 2005 mijn kijk op muziek op een zeer positieve manier veranderd. Ik kijk erg uit naar dit album, ik vind Stylo tot nu toe best een tof nummer

Stylo is goedgekeurd..Deze band heeft dan ook altijd vétte singles.

avatar van Luky12
Stylo is gaaf! Cover is super mooi voor mijn idee! ik kan niet wachten tot het album eindelijk er is! De samenwerkingen zien er in iedergeval goed uit.

avatar van thgryda
woosh engeland boven, lang niks meer van kano gehoord, talentvolle jongen. En dan nog mos def , de la soul, lou reed, ... Zal wel weer een sterk album worden met invloeden uit alle hoeken van de muziekwereld, wel minder tracks als anders maar dat hoeft niet slecht te zijn

avatar van MJ_DA_MAN
Land moet toch gewoon Groot-Brittannië zijn gezien Gorillaz (oftewel, Damon Albarn) daar vandaan komen/komt?

En het staat bij alle albums verkeerd ook! (ik zal het gelijk corrigeren)

avatar van MJ_DA_MAN
Dat wilde ik ook net zeggen . De EP en de twee verzamelaars stonden wel goed.

En ik denk volgens mij dat mensen nog steeds het idee hebben dat Gorillaz een ''echte'' groep is. De leden zijn natuurlijk wel fictief qua personage (doh, het zijn cartoons ), maar de muziek komt allemaal van Albarn vandaan en niemand anders (op wat extra producers na als Dan the Automator en Danger Mouse op de vorige platen).

avatar van Kos
Kos
Stylo is inderdaad tof.

avatar van Arrie
Gorillaz is in feite Damon Albarn en Jamie Hewlett.

Het is lang geleden dat ik meer dan een onbewuste fractie aan de Gorillaz heb gedacht. De laatste keer moet zijn geweest toen ik in 2005 in Tsjechie op vakantie was, waar ik op mijn discman (ik ging pas vrij laat over op mp3's) twee weken lang Demon Days draaide. Feel Good Inc. kwam iedere dag 10 keer op de Tsjechische populaire radiozender voor jongeren (Evropa 2, voor wie het wat kan schelen) en ik was van mening dat Gorillaz één van de beste acts ooit was. Daarna raakte ik langzaam uitgekeken op de albums en aangezien nieuw materiaal niet op komst leek, verloor ik het contact als met een vriend in coma.

Nu dat Plastic Beach ineens opduikt, heb ik precies dat gevoel. Een oude vriend die ontwaakt uit zijn coma. Aan de ene kant ben ik blij dat hij er weer is, onder de bewust levenden, maar aan de andere kant had ik zijn afwezigheid inmiddels al geaccepteerd. Ik wil best wel luisteren naar alles wat hij te zeggen heeft, maar of het me nog zal raken zoals eerst, dat betwijfel ik. Ik ben een ander mens in vijf jaar geworden. Het nummer Stylo klinkt in eerste instantie wat eentonig. Dat deden ze met Feel Good Inc. toch veel beter, mijn aandacht trekken.

Arrie schreef:
Gorillaz is in feite Damon Albarn en Jamie Hewlett.

Ja, maar het idee achter Gorillaz is volgens mij een naam en image te plakken op het hele project en alle mensen die eraan werken. Ik denk dat Gorillaz is geboren uit frustratie over stardom, het type roem waar Damon een ontzettende hekel aan heeft.

avatar van lowieke
Spanneeeeeeeeeeeeeeeend!!!!!!!!!!

avatar van lowieke
Stylo is echt heeeeel tof..... Het duurde even, die beat waar stylo mee begint klinkt zooo kut en ik irriteerde me er in eerste instantie het hele nummer aan.

avatar van thtboz
Ik kan niet wachten! Vorige albums waren zo vet dat ik niks slechters verwacht van dit album.

avatar van thtboz
Gruwlijke cover trouwens