Genesis - Foxtrot (1972)

Label: Charisma

1. Watcher of the Skies (7:19)
  2. Time Table (4:40)
  3. Get 'em Out by Friday (8:35)
  4. Can-Utility and the Coastliners (5:43)
  5. Horizons (1:38)
  6. Supper's Ready (22:58)
avatar van BenZet
Jaah, voorbij de vier sterren, meer dan terecht!!

bij bol.com is foxtrot op sacd al te bestellen sinds september (levering binnen een paar dagen)

Sstttt
BenZet schreef:
Jaah, voorbij de vier sterren, meer dan terecht!!
Nu nog een notering voor Foxtrot in de MuMe album top 250 en het feest is compleet!

Sstttt schreef:

Daar ben ik het helemaal mee eens.
Maar Ssttt, heb jij wel gestemd op dit album?

himpopgimp schreef:

Nou die paar dagen wordt wel een paar weken want de release is half nov. Ze hebben de site gewoon niet aangepast aangezien de 1ste releasedatum half september zou zijn...

Misterfool
Sstttt schreef:

drie keer raden welk album ik zojuist in me top 10 toegevoegd heb

vigil schreef:

10 November om precies te zijn.

avatar van vigil
dus de 7de in de winkels....

avatar van BenZet
In november in ieder geval

vigil schreef:

Heb hem vandaag gehaald voor beneden de 100 euro.

Gert P schreef:

Heb hem vandaag gehaald voor beneden de 100 euro.

avatar van Running On Empty
Mediamarkt Utrecht had hem zaterdag nog niet dus moest ik kiezen tussen de 120 Euro of maandag weer de stad in en daar had ik echt geen zin in. Dus dan maar 120 Euro gelapt ergens anders in Utrecht, ik had toch een batterij aan CD bonnen. Van Leest had hem niet eens in de computer staan, wat een ontzettende kutwinkel is dat toch.

Misschien deze box toevoegen aan MM.Ik ben alleen nog aan de nieuwe stereomixen op de CD's toe gekomen en vind deze uitermate goed. Trespass klinkt verbluffend maar ook deze Foxtrot klinkt fantastisch.

We moeten deze discussie dus uiteraard maar bij de nieuwe toevoeging voeren als iemand de energie heeft.

Running On Empty schreef:

Mmm....de nieuwe versie van Foxtrot in deze box lijkt me natuurlijk zeer interessant, alleen al vanwege de extra's. Maar....ik hoorde van iemand dat de stereomix juist te wensen overlaat. Zo zou de stem van Peter Gabriel 'onnatuurlijk' klinken en het mellotrongeluid hier en daar zelfs volledig zijn weggemixed (!). Is dat zo, en zijn de cd's - wat geluidskwaliteit betreft - eigenlijk alleen interessant in 5.1 surround systemen?

Mm in Zwolle

hogweed schreef:

Wat ik gehoord heb tot nu toe is erg goed.
Ga vanavond verder met de stereo mixen.
De box met Collins is duidelijk het slechtste van ze en ben blij dat ik die box niet heb.

Mm in Zwolle

tja dan kan ik hem beter in Rotterdam Alexandrium meenemen voor 111 euro want het verschil haal ik er met de benzine niet uit

Gert P schreef:

Wat ik gehoord heb tot nu toe is erg goed.
Ga vanavond verder met de stereo mixen.

Er zijn 2 boxen met Collins. Ik neem aan dat je de tweede bedoelt want 1976-1981 is op Abacab na geweldig.

Ja de 2de natuurlijk.

avatar van hogweed
Het antwoord op mijn vraag van 10 nov. kan ik inmiddels zelf geven: Ik heb de box nu ook in mijn bezit, en de nieuwe stereomix van Foxtrot klinkt (na 2 luisterbeurten) FAN-TAS-TISCH. Het album klinkt frisser dan ooit tevoren. Ik las ergens op internet dat het lijkt alsof er een sluier van de muziek is weggehaald, en daar kan ik mij wel in vinden.
Hoewel er duidelijk veranderingen hoorbaar zijn, heb ik (nog) niet het gevoel gehad dat iets 'onnatuurlijk' klinkt of ontbreekt. Kippenvel was er in ieder geval weer volop, met name bij Watcher Of The Skies, Horizons en het onsterfelijke Supper's Ready. Mijn eerste indruk is dan ook dat Nick Davis zijn werk (zeer) goed heeft gedaan.

Fame in Amsterdam: €89,99

Heb 'm zaterdag gekocht.

Ik ben nu deze aan het beluisteren en het klinkt verbluffend!!

Welke van de drie?
Ik weet waar je heen wilt, maar Collins was beslist niet alleen de overrijdende factor op die platen, hoor.

Running On Empty schreef:

Wederom: Collins speelt op alle platen in alle boxen mee, behalve op Trespass en Calling All Stations. Waarom hangt alles altijd zo sterk van Collins af? Peter Gabriel en Phil Collins vragen het zichzelf al zo af op de dvd die bij Lamb hoort: Fans spraken over Phil die Peter 'wegdrukte' uit de band, maar niets daarvan is waar!

avatar van Gert P
De box met de cd Genesis, I can't dance, de baggerbox zeg maar!

avatar van vigil
Heer Gert P. Uw punt is nu inmiddels al bij elke Genesis cd 26 x gemaakt...

avatar van hogweed
Nog even n.a.v. mijn eerdere berichtjes van 10 en 12 november: Ik hou niet van 'audiofiel geneuzel', want het gaat mij en de bezoekers van Music Meter alleen maar over de beleving van muziek.
Toch moet me even van het hart dat ik afgelopen weekend in een nostalgische bui (kun je bij een cd spreken van nostalgie? Maar dit even terzijde...) de Definitive Edition Remaster uit 1994 weer in de cd-lade heb gestopt. Deze versie klinkt ook nu nog mooi en in mijn beleving wat 'natuurlijker'. In hoeverre is de 2008-remix dan beter/minder? Daar ben ik nog niet over uit. Lekker belangrijk ook….
Ik weet wel dat ik de oudere uitgaven van Genesis - althans voorlopig - niet van de hand zal doen, en vooral wil blijven genieten van de schitterende muziek.

avatar van Bluebird
Ben het hier wel zo'n beetje mee eens. Het oorspronkelijke geluid blijft toch het meest authentieke. Al die bonuszooi is best leuk maar het album waar je de beste herinneringen aan hebt is toch waar het om gaat. De Definitive Remaster vond ik al een hele sprong vooruit en dat is meer dan voldoende zo.

Bluebird schreef:

Nou...

Supper's Ready heb ik altijd al een tof nummer gevonden, maar nu was het de eerste keer voor me dat de genialiteit ervan me absoluut kippenvel bezorgde. Dat heftige gedeelte naar het einde toe ging eerst nogal aan me voorbij, maar nu greep het me bij de keel. De andere cd's uit de box vind ik ook stuk voor stuk nu veel meer overtuigen als eerst. Ik ben wel blij met deze upgrades, eerlijk gezegd.

avatar van Bluebird
Ja jongeman, ik word een dagje ouder, ik weet het. Zo zullen er ook altijd mensen blijven bestaan die zelfs de cd niet eens willen hebben maar de oorspronkelijke LP's blijven draaien. Dat zijn ook vooral jazzliefhebbers. Een en ander heeft alles te maken met de nostalgische ''echtheid'' van de beleving in het betreffende tijdvak. Ik ben iig tevreden met een schoon geluid zonder spetters en tikken, de rest mag origineel blijven.

avatar van Running On Empty
Ik heb nu alle versies van Foxtrot, de LP, de CD, de definitive Remaster edition en de Gabriel box. Ik ga ze eens rustig naast elkaar leggen en beluisteren.

Joy
kheb hiervan 2 elpees in de kast staan

los van elkaar op totaal verschillende tijdsstippen en plaatsen gekocht

de eerste was een foute persing, 2 x kant 1, de 2de ook

hoe bestaat het dat je 2 x een foute persing kan kopen

tenzij er duizenden foute persings de deur uit zijn gegaan

enfin, hoedanook , kant a (van de juiste persing is beresterk ik denk zelfs het sterkste wat genesis geproduceerd heeft, kant b is net als op alle platen hierna een stuk minder

no steeds erg goed, maar de vaart zit er na kant a behoorlijk minder in en das jammer

nochtans een 4, prachtplaat

Joy schreef:
kheb hiervan 2 elpees in de kast staan

los van elkaar op totaal verschillende tijdsstippen en plaatsen gekocht

de eerste was een foute persing, 2 x kant 1, de 2de ook

hoe bestaat het dat je 2 x een foute persing kan kopen

tenzij er duizenden foute persings de deur uit zijn gegaan

nochtans een 4, prachtplaat

Kant B is Supper's Ready toch??

avatar van Bluebird
Zeker weten. Wellicht iets te langdradig voor onze vriend Joy?