Caribou - Swim (2010)

8. Lalibela (2:26)
  9. Jamelia (3:59)

met Luke Lalonde

avatar van steven
Odessa is geweldig , ben benieuwd naar de rest

avatar van De-noir
Osiris Apis schreef:
Kaili vind ik geweldig. Zo zonnig. Het nummer heeft geen beat, maar die mis je eigenlijk ook niet.

Het moment waarop de sax invalt is episch

Voor mij is dit voorlopig ook de zomerplaat van 2010. Alleen eeuwig zonde van dat spoorwegovergang gerinkel in Bowls. Maar zelfs dat begint te wennen.

Kaili; het bewijs dat een electronisch nummer zonder beat ook kan boeien. Wat een heerlijk nummer is dat zeg! Ben er nog niet uit of het hele album me kan pakken, maar het is in ieder geval 3,5* waard, klinkt helemaal niet verkeerd, maar Kaili steekt er echt met kop en schouders boven uit..

avatar van Bart
Ik heb de afgelopen tijd dit album veel gedraaid - fijne plaat. Zoals ik al eerder zei, vind ik de opener 'Odessa' erg sterk. Het mooie aan de plaat is ook de afwisseling: instrumentale nummers wisselen nummers met zang af. Erg sterk. En het passend prima bij het mooie lenteweer! Woei!

BPDD
Gisteren ben ik er eindelijk achter gekomen dat dit echt een geweldig album is.
Ik was al behoorlijk gecharmeerd van 'Andorra', toch heb ik 'Swim' een tijdje links laten liggen.
Zoals gezegd kwam daar vanaf gisteren verandering in, sindsdien heeft 'Swim' al zo'n vijf keer een luisterbeurt gekregen.
Naar het voorbeeld van enkele anderen hier zijn 'Odessa', 'Kaili' en afsluiter 'Jamelia' hier favoriet, als ik niet zo zenuwachtig van 'Bowls' zou worden had ik hier zelfs een 4.5* aan verbonden.
Vrijdag maar eens ophalen bij de platenwinkel.

avatar van Bulgozer
Ik kende dit nog niet maar toen ik de foto van hem zag (als je op de artiestnaam klikt) en Odessa hoorde vond ik het wel op Erlend Oye ism Royksopp lijken.
Het is wel een mooi nummer in ieder geval.

Op de een of andere manier blijft niet het hele album mij boeien. De eerste 3 nummers zijn geniaal, vanaf daar wil ik eigenlijk al gaan switchen naar een andere plaat. Ik ga hem nu nog maar eens proberen, wie weet gaat hij nog naar de 4*

avatar van Eardrum
k vind het wel vet klinken. hele abstrace beats af en toe, moet me dr nog meer in verdiepen. de stem volgt nog maar kan best nog hoog worden.

avatar van Djarune
Dit album is volgens mij een groeier, maar bij het eerste keer volledig draaien heb ik al een favoriet gevonden: "Jamelia" Heeft een beetje weg van Erlend Oye inderdaad, maar dan nog net iets abstracter.

avatar van sander.
Kaili

avatar van Apsjar
Wat een zalige plaat. Als dit een voorbode is voor de zomer mogen we ons aan een spetterend exemplaar verwachten. Deze plaat is net het twee-eiïge tweelingzusje van There is love in you van Four Tet. Ze lijken erg op elkaar maar toch met duidelijke, merkbare verschillen.

Een beetje gek misschien, maar bij de zanglijn van leave house moet ik op de ene of de andere manier altijd aan Franz Ferdinand denken...

avatar van AOVV
Zomers plaatje, dat het feel good-gevoel met succes overbrengt. Vooral de opener doet het goed bij mij, de rest is ook erg aardig.

3,5 sterren

Aquila
Bepaald geen logisch vervolg op zijn voorganger wat mij betreft. Het grijpt terug naar Jaren 90 -dance en heeft daarmee iets gedateerds, maar evenzozeer iets fijn nostalgisch. In elk egval zeer lichtvoetig en zomers. Moet dit nog even laten bezinken, maar het gaat in elk geval mee in de auto richting Zuiden over twee weken...

Aquila
Inmiddels "grijs gedraaid" gedurende twee dagen. Lichtvoetig en makkelijk. Soms complexer, amar altijd toegankelijk. Niet wereldschokkend en "Beaucoup Fish" komt telkens in mijn gedachten. Kanzonder meer het zwakste aanwijzen: Leave House. Maar ook sterke momenten. Geloof dat ik Sun het hoogtepunt vind.

avatar van Yamato
Ik vind dit één van de betere platen die 2010 ons vooralsnog heeft gebracht. Lekker fris, origineel en gewoon heel erg leuk.

avatar van De-noir
Aquila schreef:

Leave House is toch heerlijk? Zelf vind ik Found Out dan een pak minder goed. Zo ongeveer het enige dipje op dit verder zeer fijne album.

De-noir schreef:

Dat stemmetje en dat simplistische - nee elke keer als het begint betrap ik me er op dat ik denk: oh, dit is dat vervelende nummertje weer...

avatar van ShocknSurprise
Lekker energiek album, vooral Hannibal vind ik goed. Een 3.5, omdat ik er snel op uitgekeken was.

avatar van 0kk0 Babaratski
Lekker album, al snap ik de hulde voor Kaili niet! Wat een zuignummer is dat zeg. Haalt echt het bloed onder m'n nagels vandaan.
Verder prima plaatje! Er staan goede klappers op

Een goed album. Vooral Jamelia draai ik vaak.

avatar van gemaster
Heerlijke zomerse plaat weer. Beter dan Andorra? Ik vind ze ongeveer gelijkwaardig. Swim is anders, maar toch herkenbaar Caribou. Heb veel zin om deze man te zien op Pukkelpop.

avatar van Tegid.mzk
0kk0 Babaratski schreef:
Verder prima plaatje! Er staan goede klappers op

Raarrrrrrr! Kaili is misschien wel mijn favoriet. Maar ik kan ook niet uitleggen waarom ik het goed vind. wel apart dat je juist dat nummer minder vindt. Dat je de zang van het hele album niet zo zou kunnen waarderen, zou ik snappen.

avatar van Erikpol
Schitterende hoes ook.

avatar van Lennart_M
Ik heb dit album afgelopen weekend niet van repeat af gehad. De ultieme plaat voor deze zomer! Geen enkel zwak nummer + het nummer van het jaar (Jamelia)= 4* -> 4,5*

avatar van Urbanoetang
Kaili nomineer ik voor beste nummer van het jaar. Hulde.

avatar van Booyo
Zo dan, gave plaat is dit! Zat net gedwongen achter de computer Spanje - Zwitserland te kijken, commentaar en spektakel van die wedstrijd gecombineerd met de enerverende nummers van dit album, echt geweldig.

Favorieten: Sun & Kaili.

Voor nu, 4*

avatar van Chronos85
(verwijderd) schreef:
Ik vind het vooral heel erg Minimal af en toe! Lekker veel bliepjes en belletjes mij smaakt het wel

1*? Dat is dan toch wel erg laag, Joram...

(verwijderd)
Woeps, dat is het nadeel van MuMe bekijken op een iPhone (met scrollen raak je nog weleens die sterrenbalk ), weer even teruggezet naar de 4*

avatar van ChrisX
(verwijderd) schreef:

Waar blijft de MuMe app voor iPhone? Ach, dat hoeft nog niet eens, een goede mobiele versie van MuMe zou al heel mooi zijn eigenlijk.

Apart dit, in (uiteraard) de positieve zin van het woord. Doet hij trouwens zelf alle vocals?