Slayer - Decade of Aggression (1991)

Alternatieve titel: Live

Label: American

1. Hell Awaits (6:50)
  2. The Anti-Christ (3:55)
  3. War Ensemble (4:53)
  4. South of Heaven (4:25)
  5. Raining Blood (2:32)
  6. Altar of Sacrifice (2:48)
  7. Jesus Saves (4:12)
  8. Dead Skin Mask (4:58)
  9. Seasons in the Abyss (7:01)
  10. Mandatory Suicide (4:01)
  11. Angel of Death (5:20)
  12. Hallowed Point (3:36)
  13. Blood Red (3:12)
  14. Die by the Sword (3:17)
  15. Black Magic (3:35)
  16. Captor of Sin (3:28)
  17. Born of Fire (3:00)
  18. Skeletons of Society * (4:50)
  19. At Dawn They Sleep * (6:26)
  20. Postmortem (4:05)
  21. Spirit in Black (4:22)
  22. Expendable Youth (4:28)
  23. Chemical Warfare (5:24)
avatar van ravenstein
Wat kun je hier eigenlijk over schrijven?
Bekijk gewoon de songtitels even en je weet voldoende.
Deze prima live-cd (niet enkel qua songkeuze, maar ook qua geluidskwaliteit) werd gemaakt op het hoogtepunt van hun carriere. Hun latere releases bereikten spijtig genoeg niet meer het niveau van wat ze tot dan toe uitbrachten.

Decade of Aggression is een verplichte aankoop voor elke zichzelf respecterende Thrash Metal-liefhebber en een perfecte kennismaking voor mensen die nog niets kennen van één van de grootste (zo niet dé allergrootste)Thrashbands ooit.

avatar van smash016
ravenstein schreef:

Ben ik het niet mee eens. Ik kan me voorstellen dat dat voor Slayer-fans van het eerste uur wel geldt, maar ik bijvoorbeeld ben pas later ingestapt (ten tijde van Diabolus in Musica) en vind de meer recente releases zeker zo goed als het oude werk (met uitzondering van God Hates Us All, uiteraard).

avatar van Eddie
Vind ik niets uiteraard aan. Ik heb GHUA vandaag nog geluisterd en ik blijf het gewoon weer een meesterlijk slayer album vinden. De nummers zitten steen goed in elkaar en kloppen allemaal als een bus. Hij doet niets onder dan ander platen. Je kunt van slayer zowieso nooit zeggen dat ze twee keer de zelfde plaat maken. Hoe je het ook went of keert er is geen band die zoveel interpertaties aan het begrip thrash metal geeft als slayer.

Bobiej
Mijn mond valt open:| ik luister hem net voor het eerst (lekker, als je duits aan het leren bent)... WAUW... Hij is góéd. Ik zal hier zometeen op stemmen:D

Joy
mooi gesproken Eddie, en ik ben het hardstikke eens

ik vind GHUA een van slayers topplaten (allemaal eigenlijk wel ) en ik vind dat GHUA naast het prettige gitaargeweld en agressie verassend modern klinkt

Bobiej
oke, 3 dagen na dato zal ik wel even stemmen. Eerst mijn mening: OEH! VET! Angel Of Death en South Of Heaven zijn het best:D
5* voor het live Thrash-Metal geweld van Slayer

Bobiej
Dit moet dan toch echt wel één van de beste live albums zijn die ik ken. Dit is essentieel voor degene die een goed beeld wil krijgen van 1 van de beste Metal bands van de '80er jaren.

Ook handig verdeelt op de discs, op disc 1 de bekendste Slayer nummers, feest van herkenning, en op disc 2 de minder bekende nummers (alsnog een feest voor het oor).

Nog steeds nekpijn van toen ik dit het eerst hoorde . En dat mag Slayer als zeer positief opvatten.

kippenhok
disc 1 vat voor mij alles samen wat ik in metal wil horen. briljant.

avatar van AGE-411
Een wijze metalkenner (mijn nonkel) zei ooit eens: "als uw kinders u ooit vragen: 'papa? wat is metal?', leg dan Decade of agression van slayer, live shit van Metallica en live afther death van Iron Maiden op en u beantwoord hun vraag"

Bobiej
Ik zal je ooms raad opvolgend AGE-411, maar het is te hopen dat mijn kinderen nooit zullen hoeven vragen wat metal is .

Berzerker
Heerijke cd! Hij verveelt geen seconde, goede geluidskwaliteit, goede songkeuze, uitstekend gespeeld en gezongen, dit is anderhalf uur lang genieten! Al mijn favorieten staan erop, ze hebben mi geen enkel nummer weggelaten wat ze hadden moeten spelen, oftewel

Bobiej
Hij staat voor €7,99 op www.bol.com , nu heb ik hem toch maar bestelt, altijd leuk op je gehele Top 10 origineel op cd te hebben .

avatar van paulisdik
lekker puur staaltje ouderwets slayer geross goeie live cd ik heb hem al een jaar 10 een maar hij is heel vaak in mijn cd speler te vinden en terecht naar mijn mening
komt door me vader goeie vent

clutch
Al mijn favoriete klassiekers van Slayer zijn hier op te vinden. Geweldig live album.

Duidelijk 5*

avatar van masterghg
AGE-411, mooier kan ik het niet verwoorden, SUPER UITLEG!!

cheeskorst
Zie hier: een aantal van die geweldige Slayer klassiekers in een geweldig live formaat. Geweldige openingstrack ook, deze live-versie van hell awaits is misschien nog wel beter dan die op CD.

Uitstekend live geweld van Slayer en.. AUW! mijn nek!

Wat mij betreft de beste cd die er is. Heb deze cd toch al heel wat jaartjes geleden gekocht, was toen mijn 1e cd van mijn favo band. Heb nu alles van Slayer, niks overtreft deze cd. Zelfs Reign in Blood haalt het niet. Zit net wat meer kracht en nagalm in, 2 cd's vol met geweldige nummers. Bovendien vind ik de zang van Araya live beter. En hij gilt hier Angel of Death nog gewoon ff mee:P 5* voor de allerbeste cd ooit!

Mr Brown
Dude.. you are so fucking right!

Live zit er veel meer kracht in en die gruwelijke sfeer van Slayer is hier nog veel gruwelijker! Bruut as a fuck! maar de titel 'beste cd die er is' is natuurlijk voor Master of Puppets, al ben jij het daar niet eens heb ik al gemerkt Ik verkies dit album wel boven Live shit, dus dat zegt wat. Het beste wat Slayer te bieden heeft!

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Vet live-album zonder overdubs en zonder correcties achteraf in de studio: zo moet een live-album klinken! En die setlist: machtig!

avatar van ricardo
Is dit live album wel net zo goed als live sh*t binge & purge van metallica?

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ik kan je volgende redenen opgeven om dit blind aan te schaffen.
1. Bekijk eens de setlist (nummers uit albums tot en met Seasons in the Abyss).
2. De geweldige power en sfeer van dit album.
3. Zoals reeds gezegd en ik citeer uit het boekje: "Unlike most other live recordings, this is Slayer completely live. No overdubbing exists on this recording."

Kan niet beter volgens mij!

avatar van ricardo
Ik ben niet zo thuis in Slayer,maar vrienden zeggen dat het de 'hardste' metalband is die er bestaat,ik zou deze liveplaat wel willen hebben als hij net zo goed is als live sh*t van Metallica.

Empyrium
Het is een absolute aanrader als van Thras Metal houdt, dit is het laatste werkje van Slayer die echt top is.

Joy
ricardo, blind kopen, je krijgt geen spijt

en zoja, mag je dat op mij afreageren, mits je deze cd daarbij opzet

avatar van ricardo
Ik zal morgen eens zien of ik deze plaat ook ergens kan krijgen,want als jij zegt dat deze plaat ok is,dan is dat ook zo.als hij tegenvalt dan zal ik zeker gebruik maken van mijn free mind en me gaan afreageren op jou,want ja ik heb ook zo mijn nukken .

ricardo schreef:

Niet 'hardste', maar zeker wel een van de beste, vooral van Hell Awaits totaan Divine Intervention. Dit live-album is gewoon een must!

avatar van ricardo
Deze laat ik voorlopig nog maar even liggen want ik heb hem op 1 plek nog maar te koop gezien,bij plato in Groningen voor maar liefst 35 euro.Ik denk dat ik het wel okeje muziek vind hoor maar niet voor dat geld.Kun je dit overigens ook wel een beetje als een verzamelaar zien,maar dan live?

avatar van paulisdik
Bij bol.com kost deze dubbellaar 22,50 euro.

max en joep
22 fokking 50 voor een CD vragen, in deze tijd waarin de ene CD zaak na de andere op de kop gaat....

'tis rond uit onnozel.

Dat is 47 / 48 gulden!
En dan vind de muziek industrie het raar en oneerlijk dat er gedownload wordt?

avatar van HammerHead
't Is wel een dubbelaar natuurlijk met een karrevracht aan geniale songs erop, maar dan is het nog een hoop geld. Ik heb deze een aantal jaar geleden nog voor 10 euro kunnen kopen, nieuw welteverstaan.