Slayer - Decade of Aggression (1991)

Alternatieve titel: Live

Label: American

1. Hell Awaits (6:50)
  2. The Anti-Christ (3:55)
  3. War Ensemble (4:53)
  4. South of Heaven (4:25)
  5. Raining Blood (2:32)
  6. Altar of Sacrifice (2:48)
  7. Jesus Saves (4:12)
  8. Dead Skin Mask (4:58)
  9. Seasons in the Abyss (7:01)
  10. Mandatory Suicide (4:01)
  11. Angel of Death (5:20)
  12. Hallowed Point (3:36)
  13. Blood Red (3:12)
  14. Die by the Sword (3:17)
  15. Black Magic (3:35)
  16. Captor of Sin (3:28)
  17. Born of Fire (3:00)
  18. Skeletons of Society * (4:50)
  19. At Dawn They Sleep * (6:26)
  20. Postmortem (4:05)
  21. Spirit in Black (4:22)
  22. Expendable Youth (4:28)
  23. Chemical Warfare (5:24)
Mr Brown
In de plaatstelijke muziekzaak kun je deze met gemak voor een tientje vinden. Grote onzin dus om hier 22.50 voor te betalen.

avatar van Dexter
Inderdaad, net als alle andere remasters (vanaf Reign in Blood tot Diabolus in Musica) is deze voor 9,99 te koop. Gewoon bij de FRS of een andere grote muziekwinkel.

avatar van baard8
AGE-411 schreef:
Een wijze metalkenner (mijn nonkel) zei ooit eens: "als uw kinders u ooit vragen: 'papa? wat is metal?', leg dan Decade of agression van slayer, live shit van Metallica en live afther death van Iron Maiden op en u beantwoord hun vraag"

een wijs man, die oom van jou

avatar van ricardo
Deze nu aangeschaft ,maar je word het gehele album compleet weggeblazen door de helderheid en door de tomeloze energie die in dit album zit.Ook dit klinkt live weer stukken beter dan een studioalbum van Slayer vind ik.Ik begin met 4* om alvast te wennen,maar denk dat dat na meerdere luisterbeurten zeker gaat stijgen.

LocoHermano
Mijn eerste cd

...gonna tell ya a little story about a man named ED!..who used to... SLEEP..and dance..with the..DEAD! DEAD...SKIN...MASK..

avatar van ricardo
Een perfect album om in de auto te draaien en dan wel zo hard mogelijk,tis alleen wel oppassen met het rechtervoetje,want die gaat gestaag al meer naar beneden als je deze super live plaat knetterhard draait.Ben blij dat ik deze nu ook heb,ik vind dit wederom stukken beter dan de studio versies van de gelijknamige nummers.

Sir Spamalot (crew)
Plopperdeplop, nog iemand bekeerd tot dit album, er zijn toch nog mensen in de wereld die eens naar me luisteren . Ik zou zeggen: veel plezier ermee en kijk eens voor cruise-control in je volgende auto.
Wat een live-album!

avatar van ricardo
5 Juni aanstaande is Slayer de hoofdact op Waldrock in Bergum (Friesland) prompt maar even kaarten besteld natuurlijk.Ik heb Slayer nog nooit live gezien.De heren zijn nu natuurlijk een paar jaar ouder dan op dit album.Ben benieuwd of ze op Waldrock nog een beetje in de buurt van dit niveau kunnen komen.Het enigste album wat ik org heb van Slayer.Ik vind dit stukken beter dan de studio versies van de diverse nummers.Het klinkt veel minder gemaakt en terechter,en het beukt werkelijk je huiskamer binnen.Niet een album voor alle dag maar als je in de juiste stemming bent gewoon een super goed live album.

avatar van notsub
Zeer waarschijnlijk ga ik ook naar Friesland op 5 juli. Niet in het bijzonder voor Slayer trouwens. Slayer heb ik al erg vaak gezien en de laatste 15 jaar is de setlist nauwelijks gewijzigd. De kern van de huidige setlist is nog steeds wat je op dit album aantreft: Hell Awaits, War Ensemble, South Of Heaven, Angel Of Death, Postmortem, Raining Blood, Dead Skin Mask, etc. Op dit album klinkt het allemaal erg vertrouwd en lekker. Deze nummers zijn ook niet meer overtroffen op latere studioplaten en dus blijft dit album een must have voor elke (Thrash) Metal liefhebber.

avatar van ricardo
Prachtplaat dit van Slayer, gewoon een verzameling van hun beste nummers en dan nog wel live ook. Nog een paar nachtjes slapen en ze zijn in Bergum, ben benieuwd. Ze komen op 5 Juli natuurlijk zoals notsub al heeft geschreven, en niet zoals ik gepost heb op 5 Juni. Oei wat een fout eigenlijk.

avatar van Schizophrenia
Ik heb Slayer inmiddels al twee keer mogen bewonderen, en ik moet zeggen dat ik ze in een zaaltje beter vind dan op een festival.
Op Fields of Rock Kwam de heer Araya niet eens boven het publiek uit, zeer matig vond ik het toen.

Dit album is zo zeer net zo goed als Live Shit van Metallica!
Zo niet beter, en dat zegt wat want die plaat was al van idioot hoge kwaliteit!

Schizophrenia schreef:

Dit album is zo zeer net zo goed als Live Shit van Metallica!
Zo niet beter, en dat zegt wat want die plaat was al van idioot hoge kwaliteit!

Het verschil tussen "Live Shit" en deze "Decade" ligt in het feit dat ik als het ware voel hoe het publiek tekeer gaat bij Slayer. Domme vraag wellicht, maar bestaat deze Decade of Agression ook op DVD?

avatar van Schizophrenia
Nee, ik geloof het niet. Jammer, want disc 1 is toch wel een heel puik concert. Disc 2 is geloof ik allemaal live nummers op een cd gegooid.

Volgens mij zijn er wel een paar video's van Live Undead. In ieder geval ik heb een keer bij mijn inmiddels ex schoonvader een oud Slayer concert gezien, wel heel stoer! DIE BY THE SWORD

avatar van ricardo
Live klinkt dit als een klok en het geluid klinkt heel erg zuiver, ik heb ze gisteren voor het eerst in het echt zien optreden, maar Slayer staat nog steeds als een huis live, een enorme geluidsterkte maar gewoon super goed, ik was diep onder de indruk gisteravond dat absoluut. Sommige bands die heel erg luide concerten geven komen gelijk heel erg rauw over, maar Slayer klinkt ook nog eens heel erg zuiver.

avatar van Schizophrenia
Ja, gister was Slayer echt op zijn best. Op Fields Of Rock had hij moeite om het tempo mee te brullen en stond hij soms op zijn tenen op nog een laatste schreeuw er uit te pushen. Daar in tegen maakte hij gister een paar behoorlijke uithalen! Dit album laat gewoon zien hoe het gister was erg strak en hard.

Sir Spamalot (crew)
Zelfs ons Belgisch Rock-blad, den Humo, (ironisch bedoeld want je kan de Humo moeilijk betichten van Metal-sympathie) was heel positief over Slayer. Natuurlijk, zij zijn ware grootmeesters en deze Decade of Agression bewijst dit ten volle. Ik heb ze nog nooit live gezien, eigenlijk een schande...

avatar van ricardo
Zou je toch eens moeten gaan doen Sir. Ik ben geen echte Slayer fan, maar ik was bij Waldrock toch zo diep onder de indruk van hun prestaties, het geluid was zo strak en zuiver, dat je haast wel fan moet worden. Ik geef deze magistrale live plaat nu ook de volle mep van 5*

avatar van The Scientist
Berichten verplaatst naar Slayer

ricardo schreef:

Dit album hoort voor mij thuis in de categorie "onvergetelijk". Waarom bestaat hier geen live-dvd van, wat jammer! Slayer in topvorm blaast alles en iedereen omver, zoals Decade of Aggression overduidelijk bewijst. Om dergelijk muziek zo goed, zo snel en zo nauwkeurig te kunnen spelen, moet je topmuzikant zijn. Dave Lombardo bewijst dat hij bij de beste drummers ter wereld behoort.

avatar van ricardo
Absoluut Sir, helemaal mee eens. Ik ken ook niets of niemand die de nummers van Slayer kunnen coveren, ik denk dat niemand het na kan spelen zo snel, hard en zuiver spelen ze. AC/DC en Motorhead zijn wel vaak bands die vaak gecoverd worden, omdat daar het tempo een stuk lager ligt.

clutch
Zo geweldig knap gespeeld is het nu ook weer niet hoor, technisch is het echt niet zo geweldig hoogstaand dat niemand het kan naspelen ofzo. Ik heb ook wel eens coverband van Slayer gezien en die speelden de nummers ook echt prima.

clutch schreef:

Sterker nog, volgens mij is Raining Blood wel het vaakst gecoverde nummer wat ik ooit heb gezien.

Schizophrenia schreef:

Ik heb Raining Blood nog nooit gezien, alleen maar gehoord. Slayer heb ik wel live zien spelen, maar bands die fatsoenlijk het nummer Raining Blood kunnen coveren nog nooit. Of is Raining Blood een band die je hebt zien spelen?

avatar van Dexter
De Raining Blood cover van Vader is anders enorm strak en bruut

clutch
ricardo schreef:
Of is Raining Blood een band die je hebt zien spelen?

Tuurlijk bedoelt hij het nummer Raining Blood, en er zijn zat bands die het coveren. Ik heb ook eens een coverband van Slayer gezien en die speelden alle nummers superstrak.

Cover Raining Blood door Vader Die is inderdaad ook retestrak.

avatar van ricardo
Wat een magistraal live album is dit toch, het is eigenlijk niet echt mijn muzieksmaak, maar dit album vind ik op zijn tijd dan wel erg lekker, ik moet dit ook niet te vaak of te lang draaien want dan word ik er wel flauw van. dit is het enigste album wat ik van Slayer org in bezit heb, maar heb er nog geen seconde spijt van gehad, de allerbeste nummers komen voorbij en nog wel live ook. gewoon af en toe heel erg lekker dit, verstand op nul en maar doorbeuken, super gewoon om soms eens even uit je dak te kunnen gaan. ik zou deze plaat dan ook aan iedereen aanraden, want het doorbreekt de muziek wat je gewend bent soms wel eens, en leuk soms voor de afwisseling, en nee ik ga er geen Slayer platen meer org bij kopen, deze live dubbelaar vind ik mooi zat.

De beste heb je in ieder geval in huis Ricardo

avatar van ricardo
Ik heb deze maar weer eens opgezet, maar je word werkelijk iedere keer dat je hem draait gewoon weggeblazen door de overdaad en de kracht van de nummers van dit fantastische live album van Slayer. Deze live plaat is echt een musthave voor iedere metal liefhebber, net zoals Live Sh*t van Metallica dat ook is, en natuurlijk ook Live After Death van Iron maiden. 3 niet te missen klassiekers voor een ieder die van metal houdt en dan in live vorm. Super albums gewoon.

Joy
kan aan mijn liggen maar het geluid is best kut

naja, drums en zang ok, gitaargeluid wat schel en magertjes, bas hoor ik niet echt

je hoort zo wel goed dat de muziek van slayer niet eenvoudig te spelen is

magoed, doet mij het luisterplezier gedeeltelijk wegnemen

Ravenous
Joy schreef: