Metallica - Master of Puppets (1986)

Label: Elektra

1. Battery (5:10)
  2. Master of Puppets (8:38)
  3. The Thing That Should Not Be (6:32)
  4. Welcome Home (Sanitarium) (6:28)
  5. Disposable Heroes (8:14)
  6. Leper Messiah (5:38)
  7. Orion (8:12)
  8. Damage, Inc. (5:30)
  9. Battery [Live] * (4:53)
  10. The Thing That Should Not Be [Live] * (7:02)
avatar van Kronos
Dat onder andere. Vroeger vond ik vooral de opbouw van het nummer niet goed werken. Maar ik heb er mee leren leven en dan valt er inderdaad goed van de sfeer te genieten.

avatar van prodi9y9
•Leper Messiah (50 stemmen)
•The Thing That Should Not Be (44 stemmen)

zo zie je maar dat smaken verschillen. ik vind deze juist bij de betere nummers horen!

avatar van Kill_illuminati
prodi9y9 schreef:
•Leper Messiah (50 stemmen)
•The Thing That Should Not Be (44 stemmen)

Ik vind die en de andere 6 nummers ook bij de betere horen.

avatar van Harderwiek
Geweldig album zeg! Luister zo makkelijk en heerlijk weg. Master of Puppets blijft natuurlijk echt een prachtig en legendarisch nummer! Verder kan ik erg genieten van Battery, Disposable Heroes en Damage, Inc.

Prachtalbum!

avatar van metalforever78
ik ivnd dispoasable heroes rasiscitch als ik zo naar de tekst luister

avatar van metalforever78
want er staat you black man you coward.

avatar van BlueVelvet
You blind man toch?

Haha

leesbrilletje dan maar?

Of toch een Philips oorbel?

avatar van jurado
metalforever78 schreef:
ik ivnd dispoasable heroes rasiscitch als ik zo naar de tekst luister

avatar van Kronos
Je komt wat tegen op deze site.

BlueVelvet schreef:
You blind man toch?

Oh, dan is het discriminatie van gehandicapten....

avatar van <JJ>
Dislectable Heroes; kan gebeuren.

avatar van lovegun
schreef:
Dislectable Heroes; kan gebeuren.

avatar van muismat
Halfje derbij, ik vind deze misschien toch wel beter dan zijn voorganger, strakker, dynamischer en voller.
Pluspuntje van Ride the Lightning is dan weer dat die wat rauwer is.
Al met al twee prachtalbums.
Beste nummer blijft voor mij toch wel Battery.

avatar van uffing
Orion

avatar van wim2368
Het metal album der metal albums noem ik dit. Geen enkel zwak moment ....... meer nog ...... niets anders dan sterke momenten. Als iemand niet weet hoe metal echt hoort te klinken en een niet-metal fan vraagt je ooit : "welk album dien ik te kopen als ik noppes metal in mijn verzameling heb ?" is dit de referentie. Dat was het in 1986 bij de release, dit is het nu en dat zal het over 100 jaar zijn. Neem dit van mij aan. Een beter metal album van A tot Z is er niet gemaakt en zal ook nooit meer gemaakt worden.

avatar van Edwynn
Ah, stom ook van mij. Hoe had ik kunnen denken dat er betere metalalbums bestaan dan deze. Gelijk mijn top 10 aanpassen....

Guardian of Isis
Edwynn, eindelijk heb je het licht gezien!

avatar van Kronos
Laten we zeggen dat de menselijke neiging om een persoonlijk favorietje te aanzien voor een gigantisch onomstotelijke universele maatstaf nogal sterk kan zijn.

avatar van <JJ>
Want, laten we eerlijk zijn, het album Metallica is meestal een betere manier om te beginnen... Commericieel of niet, een opzetje voor metal is het wel.

avatar van Kill_illuminati
Maakt Cliff Burton een zucht op 2:12 van Orion?

avatar van Don Cappuccino
Een heel goed album, maar zeker geen klassieker. Het nummer Leper Messiah vind ik namelijk enorm tegenvallen, dit is het nummer wat er voor zorgt dat ik geen 5 sterren geef. Want de rest is geweldig. Met als hoogtepunt Orion met een geweldige glansrol voor Cliff Burton, een van de beste bassisten die ooit geleefd heeft. De bassolo in Orion vind ik namelijk veel beter dan de gitaarsolo´s. Disposable Heroes is nog zo´n geweldig nummer waar ik nooit genoeg van kan krijgen. Napster of Puppets heb ik een beetje doodgedraaid, dus ik luister hem echt maar af en toe. Maar op And Justice For All... vind ik ze beter.

Don Cappuccino schreef:

Dat kan best, maar het verhindert niet dat dit album gewoon een klassieker is.

avatar van ricardo
Dit is de grootste Metallica klassieker denk ik wel.

Het is mijn favoriete Metallica album beslist niet, maar hij staat overal zo hoog genoteerd en aangeschreven, wie ben ik dan om te zeggen dat dit geen klassieker zou zijn.

Ik heb hem nog niet eens zo lang org in huis op cd, maar het is voor mij een album met ups en downs.

De eerste 2 albums beluister ik zowiezo liever dan deze, en And Justice For All beluister ik ook liever.

Voor mij is deze een grote concurrent met The Black Album wat betreft luistergenot.

Wel weer bijzonder is dat de 2 best gewaardeerde Metallica albums van hun eerste 5, nou net mijn 2 minst favo Metallica albums zijn.

avatar van master-rens
[knipquote]

Wat vind jij dan de downs van dit album?
Er zijn overigens best veel mensen die The Black Album het minste album vinden van de periode 1983 t/m 1991, zoals ik.

avatar van Edwynn
Door het journaille en veel fans wordt Master Of Puppets toch wel als hét artistieke hoogtepunt van Metallica gezien.
Het album werd goud zonder airplay en zonder videoclips. Dus met de populariteit zat het ook wel goed.
Derhalve kun je best spreken van een klassieker.

Die parental advisory sticker op de LP bracht toch altijd wel een glimlach op mijn gezicht. Het album kwam precies uit ten tijde van het Tipper Gore gedoe en deze grapjassen plakten toen een sticker met de volgende tekst op de hoes:

The only track you probably won't want to play is "Damage, Inc." due to the multiple use of the infamous "F" word. Otherwise, there aren't any "Shits", "Pisses", "Cunts", "Motherfuckers", "Cocksuckers" or "Tits" anywhere on this record.

avatar van ricardo
De nummers Battery, Master Of Puppets en Welcome Home (Sanitarium) vind ik bij de beste 10 nummers ooit horen van Metallica, gewoon echte klassieke krakers waar de band patent op heeft. Die nummers bezorgen mij altijd weer kippenvel.

The Thing That Should Not Be heb ik verder niets mee, en vind ik eigenlijk maar een beetje als een plaatvuller klinken. Disposable Heroes en Leper Mesiah heb ik verder ook niet echt iets mee, na een paar dagen denk ik altijd weer van hoe klonken die nummers ook alweer,omdat ik ze eigenlijk al vrij snel weer vergeten ben. Vooral Disposable Heroes vind ik een nummer waar ze te geforceerd te ver gingen eigenlijk, net of ze dat nummer met opzet gerekt hebben om tot een goede lengte van deze plaat te kunnen komen.

Orion vind ik eigenlijk een erg mooie instrumental, waar ik graag naar mag luisteren, en voor mij een welcome aanvulling op deze plaat.

Het laatste nummer Damage, Inc vind ik ook nog een mooie afsluiter en kan ik wel van genieten, maar zou hem ook wel kunnen missen, een nummer dat bij mij helaas niet blijft hangen ook. Dit album draait bij mij eigenlijk maar om 4 nummers: 1,2,4 en 7, de rest beluister ik zelden tot nooit omdat ze mij niets doen verder.

Jammer dat Orion niet op de plaats van The Thing That Not Should Be staat, kon ik de laatste 4 nummers gewoon vergeten of skippen.

Ik begin steeds meer bewondering te krijgen voor de eerste 2 albums van Metallica, vooral omdat ik ze steeds meer geforceerd origineel ben gaan vinden klinken toenemend per album. Al heb ik een tijdje And Justice For All alsoluut hun beste album gevonden.

De tijd van The Four Horseman en Creeping Death is helaas gewoon voorbij, maar vind ik eigenlijk de beste Metallica tijd, die eerste 2 albums heb ik altijd enorm gewaardeerd zonder ups en downs.

avatar van vielip
Sorry hoor maar voor mij staan op dit album geen mindere nummers. Laat staan slechte! Vanaf opener Battery t/m de laatste oerkreet van Damage inc. is dit thrash van de allerhoogste plank!

avatar van ricardo
Dat kan, iedereen beleefd de dingen nu eenmaal anders.

Wat voor jou bij dit album geld, geld bij mij voor Ride The Lightning.

avatar van Edwynn
Ondanks het feit dat Ride The Lightning mijn voorkeur blijft behouden, gaat deze ook de volle mep krijgen. Want de impact en het luisterplezier op ondergetekende blijkt na de laatste luisterbeurt nog immer ongekend hoog te zijn.

The Thing That Should Not Be en Leper Messiah worden door velen als mindere broertjes gezien. Voor mij zijn ze onmisbaar. The Thing als woest en ziek monster en Leper Messiah als de iets luchtigere toon, ofschoon de sfeer in de tempowissel wel wat omslaat.