Metallica - Master of Puppets (1986)

Label: Elektra

1. Battery (5:10)
  2. Master of Puppets (8:38)
  3. The Thing That Should Not Be (6:32)
  4. Welcome Home (Sanitarium) (6:28)
  5. Disposable Heroes (8:14)
  6. Leper Messiah (5:38)
  7. Orion (8:12)
  8. Damage, Inc. (5:30)
  9. Battery [Live] * (4:53)
  10. The Thing That Should Not Be [Live] * (7:02)
Ik wist niet dat Lars en Kirk gebruikten
Nou ja, weer wat geleerd

lars, vandaar dat opgefokte macho gedoe

kirk?

die gebruikt nog nie eens suiker in de thee

Bobiej
Hij vind van niet, In Some Kind Of Monster (DVD) zegt Lars: "...En Dave Mustaine en James zaten constant op de borst te trommelen. Ik hou niet van dat Macho gedrag. Zo is mijn opvoeding niet..."

Joy
zijn pa was idd heel wat beter te behappen, maar dat gebleer en geknauw verraad toch een iets andere opvoeding

lars, vandaar dat opgefokte macho gedoe

kirk?

die gebruikt nog nie eens suiker in de thee

waarom denk je dat lars bij de vorige tour ineens in het ziekenhuis belande????en wat kirk betreft eddy zoey heeft eens een interview in londen gedaan met james en kirk. eddy zei met james kon ik
een normaal gesprek voeren maar bij kirk kwam er niks zinnigs uit hij prevelde wat met een breede grijns hij was zo stoned als een garnaal.jason newsed zei op de dvd van de making of the black album:thousands of people are bying a ticket. how much we drink or take something else. we have to make sure that we put on a good show.you can,t let those people down.

Joy
lars- geen id, oververmoeid wellicht

kirk - een wietje is niet meteen een verslaving toch?

en wat eddy zolie uitkraamt neem ik ook nie serieus

avatar van rusty nail
ik weet ook niet in hoeverre het allemaal waar is. ze zullen mischien wel is wat nemen. maar verslaaft dat denk ik ook niet. they are still kicking ass

Joy
ach, tis net als bij iedere artiest schijnbaar leuk om te gissen daarover

frank zappa wordt 38 jaar na het starten van zijn carierre ook nog steeds door pers 'geasocieerd' met drugsgebruik omdat er nog steeds dom volk rond loopt die maar niet kan bevatten dat je dergelijke geniale muziek geheel en al nuchter kunt schrijven

avatar van rusty nail
zo is ,t maar net. mensen willen graag sensatie dat verkoopt altijd

avatar van schizodeclown
Vroeger waren ze wel gewoon allemaal verslaafd.
Hetfields alcoholprobleem is bekend maar vroeger waren ze met ze allen gezellie helemaal zot van de wereld.

En Hammett gaf zelf ook toe op tv dat hij verslaafd was aan de coke.

avatar van freebird
verslaafd, alcoholist whatever ...............
who cares

't gaat mij om de muziek die de mannen maken, en die staat nog steeds als 'n (betonnen) huis, dit heb ik 8 juni jl. (weer) mogen meemaken.

dit album (mi. een vd klassiekers), werd in z'n geheel gespeeld, en vanaf toen bijna dagelijks door me+meleedie 'n keer gedraaid.

'n topper, tijdloos .......

avatar van schizodeclown
freebird schreef:
verslaafd, alcoholist whatever ...............
who cares

't gaat mij om de muziek die de mannen maken

Ik denk dat het de mannen in ieder geval veel geboeid zou hebben.En door hun verslavingen is de muziek ook wel tot stand gekomen of op ze minst naar een hoger niveau gekomen.

En kijk naar hun laatste album dat nuchter is gemaakt;dan denk ik dat je toch wel liever de verslaafde metallica hebt die muziek maakt

Joy
dat heeft meer te maken met ouderdom en uit mekaar groeien, vertrek newstedt, dan verslaving lijkt mij

het vertrek van newsted is mss wel een morele opdoffer geweest, maar ik vind dat ze met Trujillo een goede opvolger voor hem hebben, dus met hem zal hun muziek er niet slechter op worden (hopelijk, 't zou nogal wa worden dan, lol)

Joy
ut zit um in de manier waarop

newstedt en hammet hebben allebei jarenlang in de schaduw moeten staan, hun bek moeten houden, op een gegegeven moment was newstedt dat zat, en vertrok, en das niet lekker gegaan

muzikaal kan trujillo mischien wat toevoegen, op persoonlijk vlak is newstedt niet te vervangen, al is het maar omdat ie plusminus 20 jaar bij metallica heeft gespeeld

de breuk is uiteindelijk gekomen, en die is niet te lijmen door de bassist te vervangen

zo zie ik het, en daar moet je het mee doen

aldus, de vliegende non, alias de rijdende rechter, alias de zeikende trechter

avatar van rusty nail
toch blijft het metallica, al ruilen ze de bassist om de zoveel jaar in.
als James ermee zou stoppen zou het geen metallica meer kunnen worden voor kirk en lars geld eigelijk hetzelfde , al in mindere mate

Joy
naja, xou er geen problemen mee hebben als james zou stoppen, ben benewd wat er dan gebeurd, de overige leden zijn natuurlijk doodsbang en hebben weinig achter de hand, sud het hele gezeik op some kind of monster is gebaserd op pure angst

je bent dan zon 45 jaar en kan niks anders dan spelen in metalica, maar dan sta je ineens op straat,beetje sneu

teutoon
Joy schreef:

Als James stopt is Metallica verleden tijd. Je kan niet doorgaan zonder James. Hij is HET gezicht en de zang is onvervangbaar. Verder is Metallica al niet echt een grote band in de zin van aantal bandleden, dus vrij kwetsbaar.

avatar van Klumpie
Joy schreef:

Beetje raar omdat te zeggen, wie zegt dat de leden geen andere bands gevonden hadden. Wees blij dat ze zo standvastig zijn. Een heleboel bands waren gestopt na de problemen die Metallica heeft gehad. Nu kun je tenminste nog genieten van hun live optredens.

avatar van rusty nail
voor het geld hoeven ze niet door te gaan.
ze hebben gewoon weer een hoop plezier en inspiratie dat kun je zo zien.
ik zou het jammer vinden als ze er mee zouden stoppen.
ze hebben toch een hoop betekend in de metalwereld dat valt niet te ontkennen

teutoon schreef:

-dat geld voortpakkumbeet 90 % van bands

zon hetfield is , net als fredje bij queen - niet te vervangen indeed

Klumpie schreef:

-ik, de enige die zijsporen bewandeld is newstedt, overige bandleden simpelweg niet

en of ik kan genieten van hun optredens, kweenie, ik heb geen behoefte naar metallica te gaan, en ik heb zo mijn vermoedens dat het lang zo strak niet meer klinkt als pakkumbeet 10 jaar terug, maar dat weet ik natuurlijk niet zeker, een metallica fan zou dat kunnen checken, maar die is bevooroordeeld

rusty nail schreef:
voor het geld hoeven ze niet door te gaan.
ze hebben gewoon weer een hoop plezier en inspiratie dat kun je zo zien.
ik zou het jammer vinden als ze er mee zouden stoppen.
ze hebben toch een hoop betekend in de metalwereld dat valt niet te ontkennen

ben ik met je ens, metallica zette de toon, letterlijk, met kille 'm all, maar hoe lang moet je doorgaan?totdat je niet meer succesvol bent? op de top van hun roem? kan niet meer, dat licht 10 jaar terug

er komt een moment dat je in de spiegel moet kijken en zeggen, thats it, ik stop, voordat het lachwekkend wordt

avatar van Klumpie
Joy schreef:

Ik ben vrij objectief. Maar naar nagenoeg ieders mening die naar de concerten tot nu toe zijn geweest van dit jaar, klinken ze beter dan dat ze de laatste 15 jaar hebben geklonken.

voorbeeldje:

avatar van Black Math
Wat heeft die James een enorm foute baard tegenwoordig. Kan niet iemand hem dat even vertellen?

avatar van HammerHead
Hehe, kabouter Plop.

Black Math schreef:
straks gaat hij er mischien een vlecht inleggen net als ian van antrax.
als ze maar goeie muziek maken. het maakt voor mij niet veel uit hoe ze er uit zien

Joy

je wilde toch niet zeggen dat je dit goed vind wel?

tempo: in de eerste fase van het nummer - 1e minuut - 3 verschillende tempowisselingen, het waait van alle kanten op en neer ,weinig contstant

zang hetfield,vals, en niet zon beetje ook, flarden tekts die hij niet zingt, als het vals wordt compenseerd hetfield het met zijn bekende, wooaaaarghhhhschreeuw, wat niks verhuld, het geheel klinkt daardoor nog zwakker,klinkt nergens naar

gitaarwerk hammet - ook vals ,en erg slecht uitgevoerd

solowerk hetfield, matig

einde van het nummer: een brei van gitaargepiel hammet

enige redelijke contstante lijken ullrich en truijlo

kheb het toch vaker behoorlijk strakker gehoord

neen, dit is niet de metallica die ik wil horen, en hopelijk vinden ze dat zelf ook

gewoon stoppen die band, wordt nooit meer wat

Joy schreef:

je wilde toch niet zeggen dat je dit goed vind wel?

dan heb je zeker nog niet naar damage inc gekeken op diezelfde side .dat hetfield niet aan idols hoeft mee te doen weten we. maar muziekkaal zat het aardig in elkaar heb je trouwens wel eens naar korn live gekeken . dat komt nog niet in de buurt en tool live hmmm ik heb m,n twijfels