Metallica - Master of Puppets (1986)

Label: Elektra

1. Battery (5:10)
  2. Master of Puppets (8:38)
  3. The Thing That Should Not Be (6:32)
  4. Welcome Home (Sanitarium) (6:28)
  5. Disposable Heroes (8:14)
  6. Leper Messiah (5:38)
  7. Orion (8:12)
  8. Damage, Inc. (5:30)
  9. Battery [Live] * (4:53)
  10. The Thing That Should Not Be [Live] * (7:02)
avatar van rusty nail
dit is HET ALBUM perfect gewoon .als cliff er nog geweest was waren ze zeker verder gegroeid, en niet de commerciele kant opgegaan. justice en the black album waren ook niet slecht, maar de invloed van burton was vele malen groter dan die van newsted. ik ben blij dat rick ruben nu hun producer is .bob rock deed het ook niet slecht met the black album maar daarna ging hij voor het grote geld. zijn invloed werd te sterk op de muziek van de band

idd, maar justice en the black album zijn toch wel wat meer waard, dan "niet slecht" he

avatar van orbit
Ook maar een berichtje plaatsen bij een van de metalklassiekers allertijden Zeker is Master of Puppets misschien wel het ultieme metallica-concept: een sterke opener, mooi uitgesponnen langere midtempo conceptnummers zoals master en sanitarium en orion.. killing afsluiter zoals Damage Inc. Niets op aan te merken, behalve dat ze dit truukje op Ride The Lightening al hadden toegepast en het nog eenmaal herhalen op Justice. In die zin dus weinig innovatief en typerend voor de meeste metal. Als je het allemaal al eens hebt gehoord komt er voor mijn gevoel ook weinig meer bij.
Neemt niet weg dat dit een prima plaat is natuurlijk. Ik vond de overgang van het primitieve Kill m All naar Ride The Lightening toch nét wat spectaculairder, vandaar dat ik Ride ook een hoger cijfer geef. Daarnaast staat daar Fade To Black op wat imo het mooiste midtempo stuk is wat de mannen hebben gemaakt.
3.5* voor deze.

avatar van rusty nail
het hele puppets album is in duitsland compleet nagespeeld als het inderdaad zo fucking amazing is zoals ik gehoord heb mogen ze van mij nog wel master of puppets live in germany uitbrengen op een albumpje als extraatje tussendoor

5 volle punten. Dat kan ook niet anders met DE klassieker uit het metal-genre. Dit album heeft mijn muziekrichting toch wel behoorlijk bepaald.

avatar van Klumpie
Joy schreef:

wat voegt dat toe?

Voor de fans die een live album willen hebben. Ze hadden nog nooit eerder het volledige Master Of Puppets album gespeeld, terwijl andere groepen dat wel hadden gedaan.

Joy schreef:

wat voegt dat toe?
de kracht van metallica blijft toch hun live optredens met hun spontane toevoegingen t,kan zijn dat het voor sommigen niks toevoegt maar die moeten zich dan ook niet verplicht te voelen iets dergelijks te kopen net als met live shit dat gaf toch iets extra,s

Joy
de muziek spreekt uiteraard voor zich, en ik snap wel dat je het mooi vind live te zien

maar echt spectaculair vind ik het niet omdat er juist zo weinig spontaniteit spel zit

erg strak, maar daardoor erg saai

Bobiej
mijn eerste metallica album. Toen ik dit hoorde was ik meteen verkocht. Master Of Puppets is echt hét Metallica album. alleen maar goede nummers behalve The Thing That Should Not Be, wat ik een wat minder nummer vind. maar zeker wel 5 * waard. Eindeloos Metal(lica) luisterplezier!

mijn eerste metal plaat is gelijk de beste

avatar van nevyn
Hm, heeft misschien enig idee waar het idee van de hoes vandaan komt, met dat kerkhof en alles?

avatar van Black Math
Het suggereert geloof ik dat God de poppenspeler (Master of Puppets) van soldaten is is die nogal onvoorzichtig met zijn poppen, vandaar dat de touwtjes uit de soldatengraven komen. Dat idee van de graven komt denk ik weer uit het nummer Disposable Heroes, hetgeen over soldaten die door hogerhand de dood ingestuurd worden, waarbij dit keer de opdrachtgevers de officieren zijn.

Wow, dankjewel !

avatar van Mart
vanson schreef:
stem alleen op albums die ik goed vind, ga geen 1* stemmen uitbrengen op al die albums die ik absoluut ruk vind, daar heeft niemand iets aan. Ik geef liever aan wat ik goed vind, dan dat ik moet aangeven wat ik niet goed vind.

Als je naar een album hebt geluisterd mag je er op stemmen, lijk mij....

En ik deel geen 1* stemmen uit....

Black Math schreef:

Maar het nummer Master Of Puppets gaat over een drugsverslaving:
...
"Taste me you will see, more is all you need"
"Dedicaded to, how i'm killing you"
"Chop you're breakfast on a mirror"
...
voor het zelfde geld zijn de graven van drugsverslaafden, en de touwtjes betekend dan dat ze in de handen van de drugs waren...

Ze hebben Master Of Puppets trouwens ook live in 't GelreDome gespeeld... Man, dat was geweldig. Ze klonken zó goed. Ze zijn gek als ze Master Of Puppets Live niet uitbrengen op cd.

avatar van nevyn
Hmm, weer bedankt. Ik heb het tshirt namelijk, en het kan nog wel wat aanstootgevend zijn ofzo, maar dan heb ik in ieder geval een verklaring

xplorer schreef:
idd, het gaat over de drugsverslaving van James geloof ik.
het heeft meer met de alcohol verslaving te maken. ze werden toen ook wel alcohollica genoemd. ze konden(durfde) vroeger niet optreden als ze totaal nuchter waren.James heeft mischien wel drugs gebruikt maar dit is nooit bevestigt. hij was wel verslaafd aan alcohol+ het feit dat hij mede daardoor ontouw was aan zijn vrouw Francesca.

Bobiej schreef:

Maar het nummer Master Of Puppets gaat over een drugsverslaving:
...
"Taste me you will see, more is all you need"
"Dedicaded to, how i'm killing you"
"Chop you're breakfast on a mirror"
[...]

De vraag was: "waar komt het idee van de hoes vandaan?" en niet "waar gaat de titelsong over?". Het nummer Master of Puppets gaat inderdaad over drugsverslaafden. De hoes toont toch echt een soldatenbegraafplaats. Dat is te zien aan de kruizen die allemaal identiek zijn. Dat zie je volgens mij alleen op begraafplaatsen voor soldaten die in de oorlog gesneuveld zijn. Drugsverslaafden liggen overigens vaak nooit samen op een "drugsverslaafdenbegraafplaats", dus dat is een vrij onzinnig idee (sorry hoor).

Link naar een plaatje van een militaire begraafplaats

Link naar een plaatje van een gewone begraafplaats:

Check de verschillen: een gewone begraafplaats heeft diversiteit in de soort grafstenen, een miltaire begraafplaats niet.

diepgang in metallica hoezen

en wat is de gedachte achter kill 'm all?

avatar van Black Math
Dat een moker voldoende is om van het schoonmoederprobleem af te komen

rusty nail schreef:

aaah, das dan ook weer leuk om te weten

Black Math schreef:

Link naar een plaatje van een militaire begraafplaats

Link naar een plaatje van een gewone begraafplaats:

Het was maar een idee... dat houd de discussie tenminste op gang

Bobiej
Even de links bekeken, Black Math: you're right! My apologizes for my stupid idee

Never mind

xplorer schreef:
idd, het gaat over de drugsverslaving van James geloof ik.

Whaha, ik lees net ergens dat James nooit drugs verslaafd is geweest

rusty nail schreef:

En hoe verklaar jij dan het zinnetje: Chop your breakfast on a mirror?
Heerlijk dat doorzeuren...

[.[/quote]

En hoe verklaar jij dan het zinnetje: Chop your breakfast on a mirror?
Heerlijk dat doorzeuren... [/quote]van kirk en lars is wel bekent dat ze af en toe wat gebuik(t)en james heeft altijd in interviews gezegt van niet hij hoeft niet perse altijd over zichzelf te schrijven. ik kan natuurlijk niet zien of hij altijd de waarheid sprak