Metallica - Master of Puppets (1986)

Label: Elektra

1. Battery (5:10)
  2. Master of Puppets (8:38)
  3. The Thing That Should Not Be (6:32)
  4. Welcome Home (Sanitarium) (6:28)
  5. Disposable Heroes (8:14)
  6. Leper Messiah (5:38)
  7. Orion (8:12)
  8. Damage, Inc. (5:30)
  9. Battery [Live] * (4:53)
  10. The Thing That Should Not Be [Live] * (7:02)
Necr0ph0biC
Ik weet het niet..Dat nieuwe lied vind ik te lang, het lijken allemaal te veel achter elkaar geplakte riffs (ookal klinken enkele nog wel goed) en het klinkt allemaal nog erg St. Anger.

Waarom korten ze de liedjes niet een beetje in, houden de goede riffs erin en gaan weer in een wat hogere tuning spelen? Zal naar mijn mening wat beter klinken..

Necr0ph0biC schreef:

St Anger, nee en die solo,s dan .Ik vond hem inderdaad lang.Maar dit is een ruwe versie en wie weet ,komt dit lied niet eens op het album.Het kan nog alle kanten op.Eerst horen dan oordelen.En er was beloofd door Ulrich himself dat het Drumgeluid beter zou klinken dan hun vorige plaat.

't Is te hopen...

Necr0ph0biC
rusty nail schreef:

Ullrich die wat beloofd, moeten we daar vertrouwen in hebben?

Ja de solo is natuurlijk wel weer een pluspunt, en het is inderdaad nog de ruwe versie en kan nog alle kanten opgaan, ik hoop alleen dat het wat geluid wat bijgewerkt wordt. St Anger vind ik nog niet eens zo'n erge plaat, maar een St Anger 2 hoeft van mij echt niet

Necr0ph0biC schreef:

Ullrich die wat beloofd, moeten we daar vertrouwen in hebben?

De andere producer geeft mischien ook nog een goede impuls,en een frisse wind bij het maken van het nieuwe spul

Dat denk ik toch ook, Ruben heeft al heel wat goede platen geproduced.

avatar van Paalhaas

ja je heb gelijk

xplorer schreef:
Ruben

avatar van ravenstein
Toen ik onlangs een artikel las over de 20e verjaardag van Master of Puppets besloot ik (na er jaren niet meer naar omgekeken te hebben) deze rasechte klassieker nog eens te beluisteren.

Als beginnend metal-liefhebber heb ik deze in de tijd kapotgespeeld. Ik kende de 33-toeren-plaat zo goed als volledig van buiten.
En als je zoveel naar een album luistert dan bestaat ook de kans dat je het na een tijdje toch wat beu gehoord bent. Dat gebeurde dus en jaren heb ik niet meer naar MOP geluisterd. Metallica in 't algemeen deed me nog weinig, ik was ze ontgroeid.

Ondertussen ben ik dus terug verslingerd geraakt aan vooral Battery, Master of Puppets, Leper Messiah en Damage Inc.

Master of Puppets is niet enkel het beste album van Metallica, maar, als we Metallica niet meetellen, tegelijk ook hun laatste echt goede album.

Hopelijk herpakken ze zich ooit nog eens...

avatar van Maximusic
Ik vind dit ook echt een geweldig album het gekke is dat ik niet weet welk nummer ik nou het beste vind ze zijn allemaal van topniveau alleen steeds op een andere manier waardoor het een heel gevarieerd album is.
In het begin vond ik het geuid soms wat eigenaardig vooral bij master of puppets lijkt het soms net of het geluid ineens wat zachter wordt gezet en dan weer harder en de zang van Hetfield lijkt een beetje van ver te komen, ik ben er wel aan gewend en het stoort me ook niet echt ofzo maar ik vraag me wel eens af of meer mensen dat opvalt.
bij Ride the Lightning hoor ik dat niet.

avatar van Maximusic
Ik heb zojuist vernomen dat er weer een nieuw lied is gespeeld in tokio

Heb ik ook gehoord ik heb er nog nergens een opname van kunnen vinden. ik ben wel erg beniewd naar hun volgende album.

Ik verhoog mijn stem van 4,5 naar 5* want de dit album is gewoon "MASTER" kan eigelijk niet echt beter naar mijn idee!

Master Of Puppets -----> Master Of Metal:D

Bobiej
Ik heb zojuist vernomen dat er weer een nieuw lied is gespeeld in tokio

Kan je dat nummer ergens beluisteren?

Bobiej schreef:

Kan je dat nummer ergens beluisteren?
kijk bij artiesten daar zit een link maar geluidskwaliteit is slecht maandag komt er een bootlegversie

avatar van avdj
Mijn eerste luisterbeurt zit erop. Ik moet zeggen dat het niet verkeerd klinkt. Soms iets té misschien maar er is wel voldoende afwisseling om de plaat door te komen. Dat rustige intro van Battery (en dus ook de plaat) zit bijvoorbeeld goed in elkaar.

avdj schreef:
Mijn eerste luisterbeurt, van deze plaat zal zo,n 17 jaar geleden zijn.Of mischien langer.Ik was er meteen helemaal weg van

avatar van avdj
Mwa, ik heb niet het idee dat ik fan wordt. Er is genoeg andere goede hard rock te vinden dat het niveau van dit album haalt. Waarom albums als Paranoid/Machine Head/Back in Black niet in de Top 250 staan is mij dan ook een raadsel.

Hé avdj, leuk om te lezen dat je dit album eens probeert! Persoonlijk vind ik het een zeer goed album (de beste van Metallica naar mijn mening), en het album heeft zelf lange tijd in mijn top 10 gestaan. Hoogtepunten van dit album zijn zonder meer "Master Of Puppets" (mijn favoriete Metallicanummer), "Welcome Home (Sanitarium)" en "Battery". Je (avdj) zegt dat je niet het idee hebt dat je fan wordt, maar toch zou ik je een album als "Ride The Lightning" aan willen raden. Dat album heeft zo'n geweldige sfeer.

Waarom die andere albums die je noemt niet in de top 250 staan, is mij ook een raadsel.

avatar van schizodeclown
Nou eindelijk zit ie op nummer 1 bij mij master of puppets!!

Gister op me bed geluisterd voor het slapen en moet zeggen dat de albums dan het meest tot hun recht komen.

Afijn de genialiteit van dit album is elk seconde te proeven bij mij.Kan nie meer naar buiten zonder deze op me mp3speler te hebben staan.

Dit album geeft me altijd een gevoel alsof Metallica in een lege donkere zaaltje je meevoeren naar andere plaatsen;
als een sjamaan die je verhalen vertelt wanneer je zijn hut binnenkomt.Met andere woorden Master of Puppets is de doorvoerhaven naar andere dimensies net als het concept waar het op gebaseerd is trouwens.

Een meesterwerk van topniveau.Vraag me altijd af welke richting Metallica zou gaan als Cliff Burton(r.i.p.) nog zou leven.

schizodeclown schreef:

Niet de huidige

avatar van schizodeclown
ahahah je meent het

avatar van avdj
Ride the Lighting is na deze het beste album van Metallica? Orion vind ik trouwens een verdomd goed nummer. Een acht minuten durende solo die niet verveeld en niet over-de-top gaat.

avdj schreef:

Ja, de meeste vinden Ride The Lightning het beste na deze plaat. Maar vergeet vooral ook niet te luisteren naar Kill 'Em All en ...And Justice For All dat zijn ook zeker goede platen.

avatar van avdj
Misschien iets te extreem? Of zijn ze niet veel ruiger dan Master of Puppets? Dit album is goed gedoseerd, viel me erg mee.

avdj schreef:

Kill 'Em All en Ride The Lightning hebben iets meer thrash nummers. Maar ze zijn niet veel ruiger. And Justice For All is rustiger en zit in het midden van Master of Puppets en the Black Album.

avatar van avdj
Ik heb eens stukken van Kill 'Em All geluisterd en ik vond het erg eenzijdig klinken. Het zal dus And Juctice... worden.

avatar van Klumpie
Goede keus, al zou ik Ride The Lightning ook gaan luisteren. Met Fade To Black, For Who The Bell Tolls en Creeping Death beschikt het over topnummers.

Klumpie schreef:
I.D.D