Metallica - Master of Puppets (1986)

Label: Elektra

1. Battery (5:10)
  2. Master of Puppets (8:38)
  3. The Thing That Should Not Be (6:32)
  4. Welcome Home (Sanitarium) (6:28)
  5. Disposable Heroes (8:14)
  6. Leper Messiah (5:38)
  7. Orion (8:12)
  8. Damage, Inc. (5:30)
  9. Battery [Live] * (4:53)
  10. The Thing That Should Not Be [Live] * (7:02)
avatar van AGE-411
En ie heeft deze nacht eindelijk de 1000 punten gehaalt in de toplijst.

Welke cultuurbarbaar gaf dit meesterwerk een 2.0?!

avatar van schizodeclown
Ik tel er 5 die dit een 0,5 hebben gegeven

avatar van AGE-411
schizodeclown schreef:
Ik tel er 5 die dit een 0,5 hebben gegeven

Waarvan ik er 1 laten verwijderen heb door een mod vorige week.
Persoon in kwestie had elke Metallica-album een 0,5* gegeven.

Maar je moet ook hard bewijs hebben tegen een persoon dat het een omlaagstem is. Het kan volgens mod-uitleg ook iemand zijn het gewoon slecht vond.

Als ik een rapliefhebber een omlaagstem zie geven bij een metalalbum stuur ik direct een PM naar mod + PM naar user.
Maar een persoon met the beatles in hun top10 hou ik het altijd mogelijk dat ze zeggen van "let's have it a try" en het gewoon niet god vinden. (Maar die geven dan volgens mij nog 2,0 of op zen minst 1,5).

avatar van schizodeclown
AGE-411 schreef:

Ik in ieder geval niet,zowel de Beatles als Metallica een 5 gegeven
Sterker nog ze zaten allebei eens in mijn top 10 En ik ken iemand die vooral into hip-hop is maar ook heel erg fan is van beide bands,trouwens ook een mede-Mumer,Herbertwest

Jah ik zie ook bij een hoop users bijv die al meer dan 1000stemmen hebben dat ze gewoon allemaal 0,5jes en 1jes geven aan albums die dat dan ook verdienen naar mijn mening,maar betwijfel of ze die dan ook echt geluisterd hebben.
Als ik eerlijk moet zijn deed ik dat ook 2weken geleden had ik al zo'n 200stemmen erbij na een paar dagen ,maar op gegeven moment dacht ik ook waar ben ik nou mee bezig zo ben ik normaal nooit ,maar ik wou gewoon ff in de top meeste stemmers zijn voor een moment.
Maar goed kwantiteit staat natuurlijk niet gelijk aan kwaliteit,dus hield me hoofd er gelukkig maar weer snel bij,

avatar van james_cameron
Beste album van de band. Staat als een huis, met uitsluitend prachtige songs. De produktie had naar huidige maatstaven natuurlijk wel iets beter gekund, maar toch klinkt het album nog steeds erg goed.

avatar van Ephyon
Kben miss niet zo'n Metallica kenner, maar dit album vindek echt prachtig. Kheb ze dit jaar voor eerste keer live gezien. De sfeer die de song master of puppets teweeg brengt is goddelijk. En Battery rockt gewoon lekker rechtdoor .

een 4,5* voor mij toch wel.

avatar van ricardo
van de 5 klasiekers op rij vindt ik deze de minste het is te drum computer achtig,het is eigenlijk te perfect om ruig te zijn er is geen foutje te vinden maar nog wel een goed album met enkele leuke nummers 3.5 ster

Joy
ik denk dat je hier nog op trugkomt als je hem eenmaal wat vaker hebt beluisterd

DonDijk
Joy schreef:

dat kan idd haast niet anders, vooral als je albums als the Black Album en Kill 'em all boven deze prefereert

avatar van MetallicRoses
Master of Puppets (het lied) is gewoon helemaal geweldig! als ze hem live spelen en je ziet het publiek uit z'n dak gaan dan wil je dat je weer terug bent bij Alchoholica.....en het album is natuurlijk ook helemaal gweldig, 5.0

Joy
ik denk dat de gehele mop plaat het allerstrakste is wat metallica ooit gemaakt heeft

wat een tempo wat een gitaargeweld en wat een beukende trein op stoom die geen noot mist, geen moment inkakt

reetestrak

avatar van Lamontagne
Disposable heroes

Dit album staat als een huis

avatar van muismat
Het was een beetje een groei album voor me..., vond Ride the Lightning beter, maar het kwartje is gerold, en het is me duidelijk: DIT is hun beste album (al is RtL ook zwaar geniaal), binnenkort mijn top 10 maar eens aanpassen, 5* ja

avatar van Joy4ever
Sterk album. Aanvankelijk vond ik MOP de beste van Metallica maar ik neig nu toch meer naar hun debuutalbum. Damage Inc vind ik een weergaloos nummer. 4*

avatar van muismat
Joy4ever schreef:

Ook echt he, die intro... en dan dat losbarstende gitaargeweld, perfect gewoon

avatar van marco straaten
Welcome home en master of puppets zijn meer dan fantastisch, maar eigenlijk zijn alle nummers van een zeer hoog niveau.
Het beste wat deze heren ooit gemaakt hebben.

avatar van ricardo
dit weekend mop 5 luisterbeurten gegeven blijft een goed album, maar ik blijf erbij het debuut album vindt ik veel sterker en het beste metallica album ooit gemaakt verder vindt ik de black album ook lekkerder weg luisteren dan mop ride the lightning vind ik het 3e album, en and justice for all plaats ik op gelijke hoogte als mop mijn mening is dus na meerdere luisterbeurten niet veranderd

Metallica is gewoon een topband net zoals dit album 4.5*

avatar van Roamers Code
Op dit moment de beste plaat voor mij van Metallica, maar dat wisseld zich nog weleens af. (net hoe m'n gevoel ligt)

Master of Puppets en Sanitarium zitten echt HEEL goed in elkaar, maar ook de rest van het hele album blijkt een zeer hoge houdbaarheids datum te hebben.

sowieso een album die een grote invloed heeft gehad bij het invullen van mijn muzikale jeugdsentiment.

4.5

clutch
Roamers Code schreef:

..maar ook de rest van het hele album blijkt een zeer hoge houdbaarheids datum te hebben.

Over houdbaarheidsdata kunnen we het bij een album als deze niet hebben, deze bederft niet!

Beste nummers: Master of Puppets en Orion, beide nummers zijn uitgerust met moordende riffs die je kippenvel bezorgen, op elk tijdstip van de dag.

Maar voor dit album heb ik eigenlijk maar twee woorden nodig: holy shit

DonDijk schreef:

Nou nou, wat een simpele woordkeuze weer; dacht zelf meer aan: Fucking hell

de Tering (oer hollands)

Baltasound
R.I.P Metallica na dit album, erg zonde, maar maakt wel duidelijk hoe belangrijk Cliff was

Baltasound schreef:

ik vond And Justice anders nog wel weer effe wat beter dan MOP

Baltasound
max en joep schreef:

ik vond And Justice anders nog wel weer effe wat beter dan MOP

Die is helemaal crap, luister maar es naar die snare drum

max en joep
luister maar eens naar het gitaar geluid..
en misschien ook naar ..... de nummers?

avatar van kaztor
Baltasound schreef:

Die is helemaal crap, luister maar es naar die snare drum

Dit vind ik nou dus echt helemaal geen, ik herhaal: geen, kortzichtige opmerking....

max en joep
zullen we even een tijdje discussieren over hoe briljant Battery wel niet is?

mijn mening; oh oh oh , wat is dat nummer toch briljant.