The National - High Violet (2010)

Label: 4AD

1. Terrible Love (4:39)
  2. Sorrow (3:25)
  3. Anyone's Ghost (2:54)
  4. Little Faith (4:36)
  5. Afraid of Everyone (4:19)
  6. Bloodbuzz Ohio (4:35)
  7. Lemonworld (3:23)
  8. Runaway (5:33)
  9. Conversation 16 (4:18)
  10. England (5:40)
  11. Vanderlyle Crybaby Geeks (4:12)
  12. Terrible Love [Alternate Version] * (4:18)
  13. Wake Up Your Saints * (4:14)
  14. You Were a Kindness * (4:25)
  15. Walk Off * (2:40)
  16. Sin-Eaters * (3:39)
  17. Bloodbuzz Ohio [Live at Current] * (3:53)
  18. Anyone's Ghost [Live] * (2:58)
  19. England [Live] * (5:26)
avatar van Sandow
rafke pafke schreef:

Ga ze zeker wel uitchecken op Werchter.

Ze staan deze zomer wel enkel op Pukkelpop.

avatar van rafke pafke
Haha, blijkbaar, om de één of andere reden was ik van overtuigd dat ze ook op Werchter speelden. Niet dus.

boomkat
Ook niet echt handig om ze uit te checken .

88Fabian
Bloodfuzz Ohio is een nummer die ik eerst niet ze goed vond,maar nu
begin ik dat nummer wat meer te waarderen,hoop trouwens wel
dat 'Lemonworld' als 2de single uitgebracht wordt,want dat vindt
ik echt een geniaal nummer.

avatar van De Daniël
Weet je wat het is met album? Ik vind het allemaal heel sterk, maar op een of andere manier vind ik nooit een geschikt moment om hem op te zetten. Heel apart.

De Daniël schreef:

Is m.i. sowieso een album dat een mens eerder zal opzetten in het najaar.

avatar van De Daniël
Misschien is het inderdaad wel het jaargetij dat mij van deze plaat afhoudt.

elmar kuiper
Een paar uitstekende songs, maar ook wat slappe tussendoortjes.

avatar van sbstnptrs
elmar kuiper schreef:
Een paar uitstekende songs, maar ook wat slappe tussendoortjes.

Welke?

avatar van sydbarrett
paar sterke nummers en een paar stevige pèèrdennummers

Hoe populairder een album, hoe nietszeggender de berichten vaak. Lekker informatief, al die one-liners hier...

Wat zijn pèèrdennummers? Klinkt niet erg positief, maar je geeft wel een hoge stem.

Wat zijn pèèrdennummers?

Geen idee, echt nog nooit van gehoord.

88Fabian
Er zitten ook een paar oliebol nummers bij vindt ik eerlijk gezegd
maar dan moet je goed luisteren.

boomkat
Paar cockring nummers.

boomkat schreef:
Paar cockring nummers.

JanBetonde2e
The National is tegenwoordig echt een van de beste bands die er zijn, ze blijven kwaliteit leveren, album na album.
Voordat dit album uitkwam, was ik bang dat het minder zou zijn dan Boxer, maar het album is gewoon nog sterker, nog mooier.

Ik durf zelfs wel te zeggen dat The National bij de beste van de beste in de muziek industrie hoort, misschien wel van alle tijden.

Op dit album staat geen een minder nummer, de nummers duren precies lang genoeg, zodat geen nummer gaat vervelen.

JanBetonde2e schreef:
T
Ik durf zelfs wel te zeggen dat The National bij de beste van de beste in de muziek industrie hoort..

Dan heb je wel lef ja

avatar van strandsmurf
Dit album had al zoveel draaimomenten op mijn pindakaasversie, dat tie vandaag maar eens gekocht is. Heerlijk album. Ik ben verslaafd aan de drumpartijen en ondanks de samenhang in sfeer, is het album toch enorm divers. Ik ga de eerste cd's maar eens een luisterbeurt geven..

avatar van strandsmurf
Overigens zal het mij niet verbazen als dit album aan het eind van het jaar bovenaan de eindlijstjes staat.

88Fabian
Tja dit is wel echt een top album eigenlijk.

Misterfool
jellecomicgek72 schreef:
Dit album wordt dit jaar ook niet meer overtroffen denk ik.

ik weet het niet. dit album is weleenswaar erg top, maar ook een beetje voorspelbaar, in de zin dat het al heel vroeg zijn geheimen weggeeft. het album is compleet foutloos, maar ik word niet compleet weggeblazen. Het kan nog wel eens zo zijn, dat ik toch van mijn beoordeling een halvje afhaal, tegen het einde van het jaar.

avatar van battersea
jellecomicgek72 schreef:
Dit album wordt dit jaar ook niet meer overtroffen denk ik.

ho ho, we zitten pas op de helft van het jaar en wat dacht je van Anathema en Massive Attack die toch ook met zeer fraaie werkjes uitkwamen. Pas op voor het Coldplay effect. Die was ook tijden de meest gedraaide plaat van het moment. Wie zet La Vida nu nog op?

JanBetonde2e
Ik

avatar van jellecomicgek72
Jep, ik draai hem ook nog wel eens.

avatar van Chronos85
battersea schreef:

Met alle respect, maar de houdbaarheidswaarde van High Violet is wat mij betreft toch echt vele malen groter dan die van Viva la vida. Dit album is zo'n fijn coherent geheel, en roept een erg bijzondere sfeer op. Als geheel zal ik het nog lang blijven draaien. Instant classic!

avatar van coldwarkids
Morinfen schreef:

Is m.i. sowieso een album dat een mens eerder zal opzetten in het najaar.

Ik vind het ook bij de lente en zomer passen hoor
Bladeren aan de bomen.. zomerse temperaturen en dan High Violet op .. heerlijk !

avatar van WesleyX16
sbstnptrs schreef:
[elmar kuiper]Een paar uitstekende songs, maar ook wat slappe tussendoortjes.[]

Welke?

Eh... misschien Lemonhead en Runaway. Dat vind ik zelf wat mindere nummers.

Zo'n band als The National bewijst dat er nog steeds interessante muziek wordt gemaakt.
Sorry. Ik ben niet in de jaren 80 blijven hangen.

avatar van johanfcu
WesleyX16 schreef:

Eh... misschien Lemonhead en Runaway. Dat vind ik zelf wat mindere nummers.

Je bedoelt Lemonworld natuurlijk. Dat vind ik trouwens een van de sterkere nummers op het album met sterke teksten in het begin. De verscheidenheid in meningen toont overigens de kracht van dit album aan.

avatar van Kaaasgaaf
Hey, waarom staan de gastartiesten (Sufjan en Bon Iver) er niet meer bij vermeld? Die stonden er namelijk eerst wel.