The National - High Violet (2010)

Label: 4AD

1. Terrible Love (4:39)
  2. Sorrow (3:25)
  3. Anyone's Ghost (2:54)
  4. Little Faith (4:36)
  5. Afraid of Everyone (4:19)
  6. Bloodbuzz Ohio (4:35)
  7. Lemonworld (3:23)
  8. Runaway (5:33)
  9. Conversation 16 (4:18)
  10. England (5:40)
  11. Vanderlyle Crybaby Geeks (4:12)
  12. Terrible Love [Alternate Version] * (4:18)
  13. Wake Up Your Saints * (4:14)
  14. You Were a Kindness * (4:25)
  15. Walk Off * (2:40)
  16. Sin-Eaters * (3:39)
  17. Bloodbuzz Ohio [Live at Current] * (3:53)
  18. Anyone's Ghost [Live] * (2:58)
  19. England [Live] * (5:26)
avatar van De Daniël
Stijlloos inderdaad.

avatar van jellecomicgek72
paar sterke nummers en een paar stevige pèèrdennummers

Er zitten ook een paar oliebol nummers bij vindt ik eerlijk gezegd

Paar cockring nummers.

Je moet dit eens lezen als je dronken bent whahaha.

Kaaasgaaf schreef:
Hey, waarom staan de gastartiesten (Sufjan en Bon Iver) er niet meer bij vermeld? Die stonden er namelijk eerst wel.

*Edit: En Richard Reed Perry van Arcade Fire heeft een bijdrage geleverd aan het nummer Conversation 16.

avatar van Kaaasgaaf
Thomzic schreef:

En Win Butler van Arcade Fire heeft een bijdrage geleverd aan het nummer Conversation 16.
Oh, wat heeft hij gedaan dan?

En waarom stonden de gastartiesten er eerst wel bij vermeld en nu niet meer?

avatar van Thomzic
Ik heb me vergist. Het moest Richard Reed Parry zijn, wel van Arcade Fire. Hij heeft het koortje in het refrein bedacht van het bewuste nummer.

Waarom de gastartiesten zijn verwijderd is mij ook een raadsel.

Ik veronderstel dat iemand die ze niet meteen kon onderscheiden dan maar meteen een verzoek ter verwijdering zal ingediend hebben zeker?
Omtrent de bijdrage van Justin Vernon kan je je nog vragen stellen (je moet al goed luisteren om hem effectief waar te nemen) maar Sufjan Stevens is toch wel degelijk prominent aanwezig.

avatar van Thomzic
Toevallig plofte High Violet luttele minuten geleden in de brievenbus. In het schrale hoesje staat expliciet vermeld dat zowel Sufjan Stevens, Justin Vernon (Bon Iver) en Richard Reed Parry een gastbijdrage hebben geleverd.

Morinfen schreef:

Dat is toch onzin? In het boekje staat duidelijk vermeld dat deze personen een gast bijdrage hebben geleverd. Maar omdat de bijdrages misschien niet overduidelijk te horen zijn op de nummers (omdat de muziek zo gelaagd is) moeten de gast artiesten verwijderd worden.

RensZ schreef:

Ja, op mij moet je alvast niet schieten, ik was diegene die ze in de eerste plaats toegevoegd had. Maareuh, ik veronderstel dat dat de wel de motieven van de verwijderaar zullen geweest zijn, en aangezien iedereen hier naar believen dergelijk verzoek kan indienen -en de moderator die er vervolgens op ingaat niet noodzakelijk vertrouwd is met deze groep- krijg je zo'n toestanden.

avatar van Maiky
Zelden zo'n fijne zoete plaat gehoord. (Komt omdat ik niet zo vaak met dit soort muziek in aanraking kom.) Alsof de donkere sound bekleed is met een vacht waar de Rens schapenvacht van Ikea jaloers op wordt: je kan jezelf erin laten vallen en wordt van alle kanten omhelst door warme

Naast de aardige, onopvallende liedjes (Sorrow t/m Afraid of Everyone, en de laatste drie liedjes) blinkt The National uit in een donkere, diepe sound (Lemonworld), subtiele rustpauzes (opener Terrible Love weet op momenten als op 2:04 en 2:28 groots en tegelijkertijd geborgen te klinken) en bovengemiddelde melodieën (het in relatie tot de rest van de nummers kleurrijke Bloodbuzz Ohio en het breekbaar gezongen Runaway).

Of de rest, buiten de vier goede nummers, hun ware schoonheid zullen laten zien moet de toekomst uitwijzen. In dat geval mag er nog een halve ster bijgeteld worden. Voor nu de toch heel aardige vier sterren.

avatar van wvv89
Maiky schreef:

Echt waar!?

wvv89 schreef:

Echt waar!?

Misschien wat overdreven gesteld. Ook die nummers hebben hun goede kanten. Laat ik het zo formuleren: als ik die nummers van een sterrenbeoordeling zou moeten voorzien, dan zouden ze een 3,5 van de 5 krijgen. Misschien dat ik hierbij 'onopvallend' moet schrappen

avatar van wvv89
Ahaa oke
Ik vind juist Conversation 16 en England één van de sterkere nummers op het album. Al moest ik aan die twee wel een tijdje (paar luisterbeurten) wennen.

avatar van Maiky
Ik denk dat ik dat ook zal hebben. Ik hoor in het refrein van England bijvoorbeeld wel degelijk een grootsheid. Het punt is dat die nummers nog wat in de schaduw van de goede nummers staan.

avatar van RensZ
Deze akoustische versie van Terrible Love maakt onderstreept nog maar eens waarom dit mijn favoriete nummer van The National is.

YouTube - 'Terrible Love' by The National on Q TV

avatar van jacobz
Terrible love is zeker een goed openingsnummer. Voor mijn gevoel had het ook de afsluiter kunnen zijn. Het laatste nummer vind ik namelijk niet het beste nummer van dit album.

avatar van RensZ
Het is wel een rustig en een sfeervol nummer om het album in stijl af te sluiten, ik vind het wel een goede keuze. Als Terrible Love de afsluiter had geweest, dan was het weer hetzelfde als bij Alligator (Mr. November).

avatar van bozzo
Goed nieuws voor de liefhebber van The National + die van Oranje (like me):
Het concert a.s. dinsdag in Paradiso is vervroegd naar 19:00 uur (zaal open om 17:30, voorprogramma Broken Records begint 18:00) en daarna is het voetbal kijken op een groot scherm in de zaal

avatar van johanfcu
Ik zit nu de songteksten te bestuderen. Pas nu hoor ik pas hoe intens Anyone's Ghost is:

You said I came close
As anyone's come
To live underwater
For more than a month
You said it was not inside my heart, it was
You said it should tear a kid apart, it does

Geweldige teksten, wat liefde met de mens kan doen.

Ik vraag me overigens wel af wat Vanderlyle betekent. Weet iemand dit?

88Fabian
Ja de teksten zijn inderdaad super zoals deze van het nummer 'Lemonworld.

I'm too tired to drive anyway, anyway right now
Do you care if I stayed?
You can put on your bathing suits
And I'll try to find somethin' on this thing that means nothin' enough
Losin' my breath, doo doo doo doo doo doo doo
Losin' my breath, doo doo doo doo doo doo doo

You and your sister live in a Lemonworld
I want to sit in and die
You and your sister live in a Lemonworld
Doo doo doo doo doo doo doo doo

Die teksten doen mij niet zoveel... Is Vanderlyle niet gewoon een naam trouwens? Wellicht een overblijfsel van de Nederlandse aanwezigheid in New York.

avatar van johanfcu
herman schreef:

Mij ook niet hoor. Het geeft echter wel meer diepte aan een lied en daar hou ik wel van.

Wat betreft Vanderlyle: bedankt voor de tip.

herman schreef:

Is idd gewoon een naam, random gekozen en zonder enige diepere betekenis.

Nieuwstad
snap helemaal niks van de hoge score, zo goed als ik het vorige album vond, zo saai vind ik deze.. vrij veel oliebolnummers

Nieuwstad schreef:
vrij veel oliebolnummers

Paar Cockring-nummers.

Daar gaan we weer

avatar van jellecomicgek72
Er zitten ook wel wat Appelflap-nummers tussen moet ik zeggen.

jellecomicgek72 schreef:
Er zitten ook wel wat Appelflap-nummers tussen moet ik zeggen.

Op de deluxe versie van deze CD staat de geweldige cover 'The Bus Will Come' van de nederlandse wereldhit 'Busje Komt Zo'

avatar van jellecomicgek72
Oke. Maar goed effe over dit album... Er staan bijna alleen maar pèèrdennummers op.