John Grant - Queen of Denmark (2010)

Label: Bella Union

1. TC and Honeybear (5:06)
  2. Marz (3:58)
  3. Where Dreams Go to Die (6:04)
  4. Sigourney Weaver (3:31)
  5. Chicken Bones (3:38)
  6. Silver Platter Club (4:10)
  7. It's Easier (4:38)
  8. Outer Space (3:14)
  9. JC Hates Faggots (3:47)
  10. Caramel (3:35)
  11. Leopard and Lamb (4:41)
  12. Queen of Denmark (4:48)
  13. That's the Good News * (4:14)
  14. Supernatural Defibrillator * (2:54)
  15. Fireflies * (3:42)
  16. What Time? * (7:55)
avatar van Sandokan-veld
Ja, ik weet het, met dank. Nijmegen gaat me ook niet lukken ivm andere verplichtingen. De Effenaar was ideaal, want tien minuutjes fietsen van thuis. Gelukkig tourt de man redelijk veel.

Het optreden in Rotown heeft er voor gezorgd dat ik dit album (plus die van The Czars) weer erg veel ben gaan draaien. En het opvallende is dat het me maar niet gaat vervelen en elke draaibeurt voel ik weer die emotie.

Dan moet je op een gegeven moment gewoon overstag gaan en er een halfje bij doen waardoor ik weer een album mag verwelkomen in mijn 5* lijst.

avatar van Shangri-la
Ik vind dit een goede plaat maar als ik eerlijk moet zijn geef ik toch de voorkeur aan zijn voormalige band The Czars. Niettemin krijgt dit album van mij 3,5 ster.

aERodynamIC schreef:

Herkenbaar Ik had het album al maar slechts sporadisch geluisterd. Na het optreden toch meer opgezet en het groeit...... Ook albums van The Czars opgezocht en besteld. Die gaan de komende dagen de CD-speler in!

Het was wel een heel tof optreden afgelopen dinsdag!

Ik had het album vorig jaar al heel erg vaak gedraaid en het stond hoog in mijn top 10 over 2010 dus daar lag het niet aan, maar het lijkt wel of er nu een extra klik is die het rechtvaardigt er de volle mep aan te geven.

Wat een vreselijk goed album is dit. Van begin tot eind, van noot tot noot pakt het. TC and Honeybear is voor mij echt een intronummer, eentje die gevolgd wordt door het prachtige I Wanna Go to Marz (Where green rivers flow. Een en al mooi is dit. De instrumentatie verzorgd door Midlake doet het echt heel erg goed, duidelijk te horen, maar zeker een meerwaarde.

avatar van muziekobsessie
oei oei gevalletje plagiaat! Let op de zin "waiting after the show" van Marz euhhhh ik bedoel van Never make a dollar that way van David Wiffen uit 71. Zelfde zin, zelfde zanglijn, zelfde toonhoogte zelfs. check Wiffen maar YouTube - David Wiffen -Never Make a Dollar That Way (1971)

Ik vraag me af of het plagiaat is. Ik hoor zo vaak dingen in nummers terug die ernstig lijken op andere bestaande nummers. Het lijkt zeker maar het is wel een klein fragmentje dus dan denk ik eerder aan toeval.

avatar van muziekobsessie
ach nouja mischien nog geneens bewust gedaan. Lijkt me wel stug dat Grant Wiffen niet gekend heeft.. Denkt dat hij t nog geneens weet.

Was dit iets dat je zelf ontdekt hebt? Of circuleert dit op het internet?

avatar van muziekobsessie
zelf ontdekt doordat ik met mijn band dat nummer van Wiffen ga coveren. Tijdens zingen kwam mij die zin wel heel bekend voor, Hij zal er zelf nu niet meer mee zitten want hij schijnt tijdens een carriere in de gehandicapten vervoer een henia opgelopen te hebben en nu is hij kompleet verdwenen. Trouwens vette aanrader die hele Wiffen plaat. Al iets bekend over een nieuwe John Grant?

avatar van Mctijn
Die David Wiffen lijkt wel heul erg veel op Zach Condon (Beirut) over 10 jaar. Plagiaat?

muziekobsessie schreef:
Al iets bekend over een nieuwe John Grant?

Ik meen ergens in de winter. Zoiets schreef hij op Facebook. Grappige man: reageert soms op een foto of berichtje van mij aldaar.

BobbieMarley
Waar blijft die nieuwe cd, luie donder!

avatar van Cor
Cor
Ja, het zal tijd worden. In ieder geval smaakt 'Queen Of Denmark' (zojuist weer eens beluisterd) echt naar meer. Wat een mooie plaat blijft dat.

avatar van perlon
Bedankt voor de herinnering in de updates! Hier heb ik 'm ook weer eens aan gezet en het blijft een erg fijn album om naar te luisteren.
Ik heb begrepen dat het nieuwe album meerdere bijdragen bevat van Sinead O' Connor. Ik smacht naar die nieuwe plaat!

Die nieuwe plaat gaat Pale Green Ghosts heten en dit is alvast de video (met nieuwe sound): YouTube - John Grant - Pale Green Ghosts

Sinéad zal inderdaad aanwezig zijn op dat album: 11 maart is de release.

avatar van Nicolage Rico
Queen of Denmark =

I wanted to change this world
But i could not even change my underwear

avatar van nico1616
Helemaal over het hoofd gezien toen ie uitkwam, maar met de nieuwe plaat in aantocht mij er toch eens aangezet. Echt iets voor mij: een beetje theatraal maar o zo doorleefd. Hoe meer ik deze plaat draai, hoe beter ze wordt.
Geen enkel minder nummer en enorm homogeen van klank en sfeer, 5*!

avatar van jellecomicgek72
Queen of Denmark... Kippenvel....

Telamon
Omdat de nieuwe nog niet op Spotify staat deze maar eens beluisterd. Wat een mooie plaat! Staat al de hele dag op de repeat. Zullen er nog kaartjes zijn voor Paradiso?

Ja, die zijn er nog

Telamon
Ja, die zijn er nog

PLEASE NOTE:
Your ticket(s) are attached to this e-mail. Please print and bring them with you.

Dear Sir / Madam,

Thank you for choosing TicketFast of Ticketservice. In the attachment (s) you will find the ticket(s) you ordered:

Aantal:1
JOHN GRANT
Paradiso Grote Zaal

Ten tijde van dit debuut heb ik hem live meegemaakt en dat is nog steeds één van de meest indrukwekkende concerten die ik meegemaakt heb: die stem, die stem.

Hoe lekker ik de electrosaus op zijn nieuwe album ook mag vinden ik ben wel een beetje huiverig voor een live versie daarvan dus of Paradiso dezelfde emoties gaat opleveren valt nog te bezien maar ik ben er zeker ook weer bij

Deranged
Naar aanleiding van zijn laatste release die ik hier tegenkwam en waarvan het titelnummer mij wel intrigeerde deze eens gaan luisteren, en wat een betoverende opening gelijk zeg.

Zorgvuldig en vakbekwaam gecomponeerd, daar hou ik van.

Deranged
Erg sterk album met enkele prachtige en interessante momenten.

Een artiest met zeker enig bestaansrecht dit. Leuke ontdekking.

Nu maar op naar zijn laatste dan.

avatar van Maestro B
aERodynamIC schreef:

Ik had ook zoiets maar na zijn optreden in de Botanique in Brussel zijn alle twijfels weg.
Dat electrosausje geeft zijn teksten en muziek een extra dimensie, 't kippenvel staat nog steeds op mijn muziekgevoelige zones.

Was inderdaad een geweldig optreden (in Amsterdam)..... het combineerde mooi alhoewel ik wel merkte dat de respons op zijn nummers van dit album groter was.

avatar van Ducoz
Voor de mensen die dit pareltje nog niet hebben, hij is nu 5,94 op CDWOW

WOW HD Nederland - wowhd.nl

avatar van popstranger
Heb de man al 3 keer live mogen aanschouwen en is van zo'n ongelooflijke intensiteit dat je er een krop van in de keel krijgt. Dit is gewoonweg een pareltje en maakt me benieuwd naar zijn werk met zijn groep The Czars. Hier ook schitterend bijgestaan door muzikanten van Midlake. De titelsong blijft zelfs na onnoemelijk veel beluisteringen een all time favorite.