Nas & Damian Marley - Distant Relatives (2010)

Verenigde Staten / Jamaica
Hip-Hop / Reggae
Label: Republic

1. As We Enter (2:28)
  2. Tribal War (4:30)

met K'naan

3. Strong Will Continue (6:01)
  4. Leaders (4:20)

met Stephen Marley

5. Friends (4:49)
  6. Count Your Blessings (4:24)
  7. Dispear (5:53)
  8. The Promised Land (3:43)

met Dennis Brown

9. In His Own Words (5:00)

met Stephen Marley

10. Nah Mean (4:09)
  11. Patience (Wisdom) (5:46)
  12. My Generation (4:00)

met Joss Stone en Lil' Wayne

13. Africa Must Wake Up (6:40)

met K'naan

avatar van BZN
BZN
Waardeloos album, een paar vette tracks..

P-DawG
3 sterretjes voor een waardeloos album...

avatar van fabblwaps
Of 3 sterretjes voor een paar vette tracks.

Op een waardeloos album.

avatar van fabblwaps
Hebben we toch weer mooi uitgevogeld.

ik heb een paar reviews gelezen
iedereen heeft natuurlijk recht op z'n eigen mening
lees heel vaak dat de boodschappen corny zijn

maar het gaat uiteindelijk of de boodschap aankomt bij de mensen die het nodig hebben...en of het nou corny of niet is...het zijn positieve boodschappen...die mensen die zich in een bepaalde nare situatie bevinden kunnen helpen...
ik denk dat er daar rekening mee gehouden moet worden..
kan zijn dat ik bevooroordeeld ben omdat ik wel fan ben van nas en damian marley
had zelf niet anders verwacht van deze cd. dat het vol positieve boodschappen zou zijn...dat er eye openers op zouden staan..dat de waarheid over bepaalde historische zaken besproken zouden worden.
ik kan niet voor anderen praten maar ik luister naar de teksten en de boodschappen die erin zitten. niet alleen naar het refrein..
i love this album...
one

avatar van Rhythm & Poetry
Ja, Frans Bauer werkt ook volgens dat concept.

avatar van Game
Alleen is Frans Bauer niet helemaal 100% en klinkt hij niet oprecht.

avatar van Bedorvenkebab
Ik vind Frans Bauers delivery anders best oprecht klinken hoor. En veronderstellen dat hij niet helemaal 100 is vind ik nogal een rare uitspraak.

Maar sowieso de teksten zelf vervallen ook regelmatig in clichés, en daar kan je als luisteraar gewoon aan ergeren, en lager beoordelen aangezien er gewoon (rap) groepen zijn die het beter kunnen brengen als wat Nas & Marley hier ten gehore brengen. Daarnaast zijn de teksten niet het enige punt van kritiek.

avatar van Jacktherapper
Wat saai. En ik word al helemaal misselijk wanneer ik hoor hoe ze een prachtig nummer verneuken in As We Enter, blijf dan met je monnie handjes van Yegelle Tezeta af. Ik verwachte hier al vrij weinig van, maar toch had ik de stille hoop een sterker nummer tegen te komen. Het klinkt allemaal te saai, en inspiratieloos. Nee, niet mijn ding. Nas kan beter schoentjes met zijn naam erop gaan verkopen, of andere capriolen.

avatar van PJC
PJC
niet echt een subtiele sample, maar As We Enter is wel het hoogtepunt van de plaat.

avatar van thgryda
wanlobi schreef:

Ieder zijn eigen mening uiteraard maar een vijf is toch wat erover niet ? Nu goed jij bent dan ook een fan, maar eye openers staan er zeker niet op, alles is vrij cliché. Standaard reggae onderwerpen, toegegeven die hebben meestal een mooie boodschap maar het gaat er om hoe je het brengt natuurlijk. De waarheid over bepaalde historische zaken is al helemaal onzin, wat maakt Nas en Damian dan tot geschiedkundigen???

avatar van Bedorvenkebab
Bauer schept inderdaad niet op, of doet alsof hij iemand anders is. MJ heeft in zoverre dus gelijk, aangezien ik iemand als 50 wel ervan verdenk dat hij niet meer aan het hosselen is op straat. Hetzelfde geld voor Nas trouwens (hoewel, ik weet niet meer of hij dat letterlijk zegt). Termen als real enzovoorts staan wel erg haaks met iemand als Frans, maar kutmuziek of niet, heel veel rappers zijn waarschijnlijk gewoon niet real.

Edit: Weet niet over Fransie scheinheilig is trouwens, daar volg ik hem net wat te weinig voor.

avatar van JLjuju
My Generation
met Joss Stone en Lil Wayne

Die voelde ik al aankomen. Mijn beste vriend Wayne op een album.

avatar van Game
MJ_DA_MAN schreef:
Haat, Frans is real, een stuk realer dan veel rappers (en dat meen ik echt).

Ik zie het niet, maar dat kan ook omdat ik hem niet kan uitstaan.
Anyway, mijn berichtje was meer grap, als reactie op R&P's bericht. De vergelijking tussen Frans en Nas gaat te ver

Veel rappers zijn niet real. En dat komt omdat we hun teksten te serieus te nemen. Gelukkig rapt Nas op dit album met veel positieve verhalen, in tegenstelling tot zijn andere albums. Count Your Blessings is een mooi voorbeeld.

En Lil Wayne levert een leuke gastbijdrage, gewoon goed. Niks mis mee

Fantastisch album!
Goed om weer een album als deze tussen de hedendaagse "plastic" hip hop te hebben!

Bedorvenkebab schreef:

Waarom kan iemand als Frans niet "real" zijn? Je bent toch gewoon real als je bent waar je je voor uitgeeft. Geen een rapper met een beetje bekendheid hosselt natuurlijk nog op straat. En al deden ze dat wel zo stoer en moeilijk is dat nou ook weer niet.

avatar van Bedorvenkebab
Hoi. Ik vind het een beetje raar dat de term real wordt gebruikt bij Frans terwijl dat vaak wordt gebruikt bij gangster rappers. Vandaar dat ik die opmerking plaatste. Misschien had ik het verkeerd beschreven. Verder ben ik het met je eens hoor.

Ook hallo.

Ik hoor trouwens net de sample van As We Enter en is inderdaad niet heel subtiel. Toch vind ik dat het beste nummer samen met Nah Mean.

avatar van You and Me
Ik vind het een goed album!
een paar echt goede tracks: 'strong will continue' is zeker 1 van de sterken, 'my generation' mijn topper de flow van Marley is echt lekker, Nas doet ook niet onder, ondanks ik geen lil wayne fan ben doet hij me hier toch even glimlachen.
voor mij toch een mooie 4*

avatar van VanDeGriend
Rhythm & Poetry schreef:
Wel epic dat we een discussie over FB gaan starten bij een Nas-album
Eerder off topic en heb het echt flauwe gewauwel zoveel mogelijk verwijderd. Zou toch wat zijn...een discussie bij een nieuw hip-hop album dat on topic blijft.

Voor wie het graag over Frans wil hebben : Berichten verplaatst naar Frans Bauer

avatar van Raul
heb het album pas twee keer gehoord maar vooralsnog vind ik em erg vet! cliché onderwerpen of niet, die plaat klinkt mij toch wel erg lekker in de oren
ga nog wat vaker luisteren en dan volgt mn stem

Nas en Damian klinken gewoon wel erg goed samen

BZN schreef:
Waardeloos album, een paar vette tracks..

Waardeloos album? het is een zeer goed album dat zeker tegen de vijf sterren aan zit.

avatar van MJ_DA_MAN
Had dat dan eerder gezegd, nu moeten een hele hoop mensen hun stem gaan verhogen.

avatar van J.M.

bro
Alhoewel ik The Promised Land nu ook gen blunder vind, vind ik wel dat ze het beter gelaten hadden zoals het was. Al is het wel leuk dat een oude klassieker van paar decenia geleden nog eens naar boven gerakeld werd.

Dennis 1984

avatar van pascal83
plasman schreef:
Fantastisch album!

Dit album is voor een groot deel net zo 'plastic' als andere hedendaagse (commerciële) hip-hop. De feature van Wayne is daar o.a. het bewijs van.

Het eindproduct heeft mij in ieder geval diep teleurgesteld.

avatar van J.M.
Zeker commerciele plaat, maar vind het zelf allemaal wel lekker in het gehoor liggen. Nas rapt lekker en Damian doet z'n ding, echter zo goed als Road to Zion wordt het nergens.

Woord.

J.M. schreef:

Dat klopt. Al vind ik As We Enter en Nah Mean toch zeker in de buurt komen. De beat van Nah Mean vind ik de beste beat van 2010 tot nu toe.