Nas & Damian Marley - Distant Relatives (2010)

Verenigde Staten / Jamaica
Hip-Hop / Reggae
Label: Republic

1. As We Enter (2:28)
  2. Tribal War (4:30)

met K'naan

3. Strong Will Continue (6:01)
  4. Leaders (4:20)

met Stephen Marley

5. Friends (4:49)
  6. Count Your Blessings (4:24)
  7. Dispear (5:53)
  8. The Promised Land (3:43)

met Dennis Brown

9. In His Own Words (5:00)

met Stephen Marley

10. Nah Mean (4:09)
  11. Patience (Wisdom) (5:46)
  12. My Generation (4:00)

met Joss Stone en Lil' Wayne

13. Africa Must Wake Up (6:40)

met K'naan

avatar van PJC
PJC
ik geloof dat dit de plaat is waar ik dit jaar het meest naar heb uitgekeken. Ik heb hem nu één keer beluisterd en ik zit met een mwah-gevoel. slecht is het niet, maar er staan een paar cheesy nummers op die het niveau naar beneden halen

avatar van Outblasty
Die beat van Nah Mean klapt er wel hard in man! Na een keer luisteren bevalt het album me eigenlijk wel goed. Nas is gewoon een super goede MC en Damian Marley zn manier van rappen bevalt mij ook wel.

Rhythm & Poetry schreef:

Ik wilde er op in gaan, maar toen zag ik dat jij het was.

Plakband heeft wel een punt.

Ontopic: ben zeer benieuwd of dit album na een week nog gedraaid wordt.

avatar van MAS
MAS
Even snel snel doorgeluisterd en het klonk wel erg lekker. Zeker een goede plaat voor de zomer!

Rene1979
Wat MAS zegt een zomerse plaat die wel lekker klinkt. Vind de combo niet echt super....

De Schaafkaas schreef:

Plakband heeft wel een punt.

Ontopic: ben zeer benieuwd of dit album na een week nog gedraaid wordt.

Sowieso zeer de vraag hoeveel waarde je aan een berricht gaat hechten. Maar dat ze een punt heeft snap ik niet. Ze gooit er een oneliner uit en that's it. Inhoudelijk gaat ze er verder niet op in.

avatar van Eardrum
Voor nu een een 3.5 aantal keer beluisterd al. heel anders dan Road To Zion voor degenen die het willen weten. veel meer zomers idd en veel afrikaanse invloeden.

Met Road to zion en Pimpass paradise in het achterhoofd had ik goede hoop, maar helaas hebben ze toch een andere stijl aangenomen.
Jammer voor mij, maar nu is het een dope album voor mensen met een andere smaak

avatar van Bartje..
Had van dit album totaal niks verwacht aangezien alle albums dit jaar heel vies tegenvallen. Maar ik ben toch wel enig sinds verrast. Een nadeel is alleen wel dat Damian wel wat meer op de voorgrond staat dan Nas, opzich ook wel logisch met al die reggae invloeden. Zou zelf liever wat meer Nas horen. Maar dit komt natuurlijk ook omdat ik vooral een hiphop luister en niet zo van de reggae ben.
As we Enter is lekkere upbeat track en vooral Nah Mean is gewoon een keiharde banger. Een 3.5 hiervoor.

vanaf het uit is dagelijks een paar keer geluisterd
ben zelf van mening dat dit een top album is
dit is geen rap en geen reggae cd.
het is muziek met gevoel en zit vol boodschappen, wijsheden, eye openers.
dus voor de mensen die "teleurgesteld" zijn een tip
luister naar wat er gezegd word
dat kan niet na 1 keer naar deze cd luisteren
but i respect everybodies opionion

deze 2 mannen hebben wat te vertellen
mij doet het in ieder geval heel veel dat er nog artiesten zijn die muziek met gevoel maken en ergens voor staan

Zoals Bob Marley ooit zei

"MY MUSIC FIGHT AGAINST THE SYSTEM THAT TEACHES TO LIVE AND DIE"

one love

@ wanlobi: Welkom op Mume

fabblwaps schreef:
Ik verwacht er ook niet veel van

Man, zat ik er even flink naast.

Ik heb gister het album gepindakaasd, ik luister nu voor de tweede keer en het klinkt erg goed. Nas is lekker op dreef en Damian Marley staat zeker zijn mannetje met de producties en zijn vocale bijdrage. Verder valt het mij wel mee hoe weinig Nas aan het woord komt, al hoor ik volgens mij Damian wel iets meer. Ik had wel graag wat meer nummers gehoord waar ze elkaar á la As We Enter afwisselen, dan zou het nog meer als één geheel klinken volgens mij.

Alleen jammer van de gastoptredens van Joss Stone en Lil Wayne die beiden om te huilen zijn.

Verder nog een bijzondere vermelding voor de verse van K'naan op Tribal war, een erg simpele tekst maar toch zo veelzeggend.

Cijfer volgt binnenkort.

avatar van thgryda
PJC schreef:

Correct, toch vind ik em nog steeds nice, niet voor heeeel vaak te luisteren maar wel af en toe om lekker te chillen...

avatar van thgryda
Rhythm & Poetry schreef:

Haar of zijn punt is gewoon, ik zag een lage stem 1.5 dus ik dacht: dit is wel wat laag. En toen zag hij dat jij het was. Dit is geen oneliner en de inhoudelijke onderbouwing hoeft mijns inziens toch niet extra vermeld te worden. Hij linkt een lage score aan jou score ergo : jij stemt wel vaker onredelijk laag of althans ondergemiddeld laag...

Social_Mask
Dat doet R&P helemaal niet..

Ik heb overigens Nah Mean onlangs gehoord.. en tja, ik weet niet precies wat ik er van moet vinden. Ik zou het niet slecht willen noemen, maar goed is anders. Redelijk noem je dat, volgens mij. Maar als dat al het beste nummer is.. Ik vind de zang van deze Marley ook wel bijzonder irritant worden op een gegeven moment.

Social_Mask schreef:
Dat doet R&P helemaal niet..

Dat doet R&P vrijwel altijd. Lekker tegen de stroming inzwemmen als een negatieve vis. Ik vraag me af wat de reden hiervan is. Ik zie wel vaker van dat soort nutteloze kritieken van hem, puur om maar een duidelijk standpunt te hebben.

Social_Mask
Hij is gewoon wat kritisch.. Maar genoeg over R&P, terug naar dit album! Dat ik waarschijnlijk niet zal beluisteren, dat u dat even weet.. Net Tribal War zitten luisteren en dat is echt drie keer niks.

avatar van Niek
Ik ben geen fan van Damian Marley (dan liever Stephen) en eigenlijk ook niet echt meer van Nas. En hoewel beide mij ook hier niet overtuigen vind het toch een prima plaatje geworden. Het is niet verrassend of vernieuwend maar wel heel constant zonder ooit echt heel goed te worden. Damian levert betere beats af dan Nas de laatste jaren zelf bij elkaar sprokkeld en op zich vullen ze elkaar vocaal prima aan. Ik las enkele berichten geleden alweer voorspelbare kritiek op Joss Stone en Lil' Wayne, maar beiden leveren ook een verdienstelijke bijdrage. My Generation vind ik zelfs een van de sterkere tracks. As We Enter hoort daar ook bij en Afrika Must Wake Up is een uitstekende afsluiter. Minstens een voldoende voor deze plaat.

De Schaafkaas schreef:

That's me, alto pur sang. Alleen lees je ook altijd een mening waarom ik dat zo vind, dus daar kun je tegen in gaan om een discussie te krijgen. Het is een beetje doelloos om op een cijfer in te gaan. Geen nood, hier kwam ik gisteren ook pas achter bij het album P.O.S met dank aan Social.

Back naar dit album.

Grootste struikelblok voor mij blijft dat bijna elke track de meest corny boodschap bevat die je maar kunt bedenken. Neem bijvoorbeeld een refrein als dat van Strong Will Continue:

Only the strong will continue
Do you have it in you?
Come, we've got a journey to go
And when the battle get sour and dread
A lot of weak hearted wither and moan
Only the strong will continue
I know you have it in you
I know you have it in you

En dit is geen uitzondering op de regel, elke track kent minimaal het meest zwakke refrein wat je ongeveer kunt verzinnen. En als de stem van Damian Marley - die de hoofdrol ook nog eens opeist - je al niet ligt dan lijkt het mij duidelijk dat dit voor mij zwaar onvoldoende is. Dat Nas het niet meer in zich heeft om sterke lyrics op een kladje te pennen en deze vervolgens met passie te rappen was natuurlijk al jaren duidelijk.

avatar van MJ_DA_MAN

Ik wil heb eigenlijk niet meer gebruiken, maar nu kan het niet anders:

Wat je nu doet is verder ook erg hypocriet.

Xander

avatar van Kill_illuminati
Ik vind Lil Wayne's erg sterk, raps gewijs. Vooral voor zijn doen de laatste twee jaar.

Rhythm & Poetry schreef:
Dat Nas het niet meer in zich heeft om sterke lyrics op een kladje te pennen.
Ik snap wat je hier zegt en waarom ook, maar ik raad je aan om zijn lyrics van de laatste jaren wat vaker op te zoeken. Op papier vind ik ze rijmtechnisch namelijk vaak wel weer meevallen. Des te treuriger voor zijn flow en stem maar dat terzijde..

avatar van fabblwaps
Ik vind lil wayne hier wel beter klinken dan meestal, maar echt goed vind ik het niet, Joss Stone vind ik normaal wel goed klinken maar hier niet. De lyrics zijn bij vlagen wel erg cliché inderdaad, maar toch klinkt het geheel wel goed vind ik.

Niek schreef:

Beetje provoceren moet toch kunnen Niek, sommige users maken grapjes om me en dan moet ik een beetje huilie huilie. Nas rapt nog regelmatig vermakelijke, sterk in elkaar zittende verzen, maar het is toch niet meer zoals het geweest was. En als ik hem op deze cd hoor valt het natuurlijk helemaal tegen.

MJ_DA_MAN schreef:
Ik wil heb eigenlijk niet meer gebruiken, maar nu kan het niet anders:

Wat je nu doet is verder ook erg hypocriet.

Tja...als je die smiley eigenlijk niet meer wilt gebruiken, doe het dan ook niet. Lijkt me een simpele keuze.

En over dat Xander-gebeuren: ik heb een paar weken terug pm's van je ontvangen waarin je claimt dat ik ene Xander ben, maargoed laten we het ontopic houden. Het werd net een zinnige discussie.

avatar van V.B.
Zoals als vaker gezegd, een vermakelijk zomeralbum die ik niet mocht missen als Nas liefhebber. Helaas heeft Damian Marley niet altijd positieve toevoegingen maar al met al een album wat je heerlijk in 1x af kunt luisteren waarbij een zomergevoel ontstaat zolang je ondertussen maar wel iets anders aan het doen bent. 3.5*

avatar van Bedorvenkebab
Toch een beetje wat ik ervan had verwacht dit album. De combinatie tussen reggae en Hip-Hop pakt op sommige momenten goed uit, maar er zat meer in.

Het grootste pluspunt aan het album zijn de beats, deze zijn een stuk beter dan die Nas de laatste jaren heeft uitgekozen. Zo knallen As We Enter en Nah Mean een stuk meer, zijn ook de rustigere producties bovengemiddeld. Het is dan ook jammer dat de boodschap die het album wilt brengen vaak wat cliché wordt. Vooral op de laatste track vind ik het allemaal wat "tam" klinken. De teksten zijn beter dan wat er normaal gesproken op de markt verschijnt, maar het is juist daarom jammer dat het er zo dik op wilt liggen met cliché refreintjes die tracks helaas erg naar beneden halen.

Wat je uiteindelijk krijgt is een album waar de goede en mindere nummers elkaar snel opvolgen. Overigens moet ik erbij zeggen dat Damain Marley wat wisselvalliger is dan Nas, die slechts op één track echt teleurstelt (Promised Land). Uitschieters voor mij in positieve zin zijn Tribal War, As We Enter, Yah Mean en Friends. Daartegenover staan -hoe cliché het ook is- de track met Lil'Wayne, ook nu kan ik zijn stemgeluid niet uitstaan, en Joss Stone levert een matig refreintje af terwijl ik haar stemgeluid normaal gesproken wel kan waarderen. En ook de afsluittrack en The Promised Land vallen wat tegen.

Al met al toch een degelijk album, een voldoende waard. Of het zal stijgen merk ik deze zomer wel, dan komt het misschien meer tot zijn recht. Voor nu een 3*.

avatar van GijsV
Outblasty schreef:

Ja, ik geef je helemaal gelijk. Nah Mean is wel het beste nummer. Nas is gewoon een van de beste rappers in de rapscene. Damian Marley heeft een 'eigenaardige' stem, en dat dan op een positieve manier. Road To Zion van beide heren was al een erg goed nummer. De nummers van dit album zijn wel een beetje te vergelijken met dit nummer, voor de rest is dit gewoon nieuw. Erg goede combinatie van HipHop, Reggae, een kleine beetje dancehall en veel Afrikaanse invloeden. Ook de gastasrtietsen zijn goed. Zang van Stephen Marley en Joss Stone is goed, zelfs de bijdrage van Lil Wayne, van wie ik ablsoluut geen fan ben, is goed. Dus kortom, dit album is zeker het checken waard, maar verwacht niet te veel HipHop

De Schaafkaas
Hmm ik weet het niet hoor, maar ik vind Nah Mean toch niet zo bijzonder als hier wordt beschreven. Voor mij is Count Your Blessings hét nummer op deze plaat.

avatar van Niek
Die vind ik juist zo vreselijk clichématig.

avatar van fabblwaps
Is ie ook, maar wel een heerlijk zomernummer.