LCD Soundsystem - This Is Happening (2010)

Dance / Rock
Label: DFA

1. Dance Yrself Clean (8:58)
  2. Drunk Girls (3:44)
  3. One Touch (7:48)
  4. All I Want (6:43)
  5. I Can Change (5:54)
  6. You Wanted a Hit (9:12)
  7. Pow Pow (8:25)
  8. Somebody's Calling Me (6:55)
  9. Home (7:53)
  10. Throw * (10:01)
  11. Oh You (Christmas Blues) * (3:51)
avatar van Marsvin
Hoera ! Een nieuwe van LCD

avatar van thelion
Buitengemeen benieuwd naar de nieuwe van LCD Soundsystem

avatar van Paalhaas
Leuke retrohoes.

avatar van De-noir
Drunk Girls is al te beluisteren.

Raymond.
Lekker nummertje. Doet me inderdaad denken aan White Light/White Heat maar dan wel met die dikke LCD Soundsystem knipoog waar ik van hou!

avatar van itchy
Sound Of Silver vind ik één van de klassiekers van de 00's dus hier ben ik heel benieuwd naar.

Hier kijk ik naar uit, een nieuwe van lcd!
Ik vond sound of silver geweldig, ook heel erg orgineel, hopelijk word deze net zo goed, want beter dan sos is vrijwel onmogelijk.

En de track drunk girls die al is vrijgegeven valt mij toch wat tegen, maar dat is nog maar 1 nummer, hopelijk is de rest van het album beter.

Wat ik verder heb gehoord vond ik een stuk beter, Drunk Girls zit een beetje in dezelfde hoek als North American Scum en dat vind ik niet de meeste interessante kant van LCDSS.

De hoes vind ik erg tof. Kwam trouwens al een track-by-track review tegen ergens, dus het album zal een dezer dagen wel lekken.

Nihilisme
Hoera hoera hoera, één van de weinig écht boeiende bands uit de electro-wereld is terug! Ben echt zeer benieuwd, Sound of Silver was fantastisch.

rabbit
Dance Yrself Clean !!! ...fantastisch nummer! Het nummer doet me zelfs wat denken aan The Knife.

avatar van Bart
Op dit moment haal ik het album binnen. Eigenlijk ben ik geen liefhebber van de eerste twee albums, maar omdat er zoveel aandacht was voor dit album ging ik toch naar 'Drunk Girls' luisteren. En dat klonk niet slecht. Ben benieuwd wat de andere nummers bij mij gaan doen! Luisteren maar!

avatar van Koston
Ik ben aan nummer 4 en wat klinkt dit voorlopig lekker zeg.
Nog geen enkel teken van zwakte gehoord. Hopelijk kan de plaat het volhouden, ik ben benieuwd

avatar van KampF
Oh yes! Ik heb mijzelf voorgenomen om helemaal niets te luisteren (aan singles), maar dat gaat nu veranderen!

Hmm, niet bepaald overtuigend op het eerste gehoor, nogal wat nummers blijven aanslepen zonder ook maar te pretenderen ergens heen te kunnen gaan en het beste nummer (All I Want) is toch echt wel een schaamteloze rip off van Bowie's "Heroes" (en da's opnieuw niet de enige keer dat Murphy aan het jatten slaat).

avatar van barrett
Deze ziet er idd wel heel interessant uit

avatar van Yamato
Een gaatje in de dijk. Even wachten tot al het geluid binnen is gestroomd en het dan zorgvuldig verwerken. Ik hoop maar dat Murphy het rijtje van de voorgaande platen voort weet te zetten.

avatar van Yamato
Oké, normaal zou ik niet zo snel een 4,5 uitdelen na één luisterbeurt maar uit ervaring weet ik dat het werk van LCD Soundsystem na meer luisterbeurten alleen maar beter wordt dus ik durf het bij deze release wel aan. Het klinkt allemaal weer als het voorgaande werk maar het meeste ligt in tegenstelling tot voorgaande platen meteen wel makkelijk in het gehoor. Hopen dus maar dat het inderdaad een groeiplaat is want dan zou Sound of Silver misschien nog wel eens overtroffen kunnen worden.

Eerste luisterbeurt klinkt inderdaad weer erg lekker!

Waarom heb ik altijd gedacht dat LCD Soundsystem één of andere vage house act was? Ik ben 3 nummers onderweg na het op de gok te hebben gedownload en wat klinkt dit lekker zeg..

TvO
Ik vind het een rommelige plaat. Niet overtuigd na de eerste luisterbeurt, ik zal het later nog eens proberen

avatar van KampF
Aardig album na 1x luisteren Nog niet ondersteboven. All I Want sprong er wat mij betreft uit net als Dance Yrself Clean.

Maargoed, All I Want is dus zo'n heerlijke jam waar ik direct voor val. Net zo iets als Quick Canal van Atlas Sound.

Ik weet het niet zo goed met LCD Soundsystem: het debuut heb ik in het begin intensief gedraaid en was ik toen ineens zat. Sound of Silver deed het in het begin niet best wat later enigszins bijtrok maar ook dat album is geen blijvertje gebleken.
Heel groot was de interesse hierin dus ook weer niet maar ergens toch wel weer de hoop op net even meer dan de twee voorgangers.
Dat is niet het geval. Wel is het net als bij de vorige twee dat er nummers tussen staan die me gelijk pakken en dat er een aantal me volledig koud laten.
Ik hoop een volgende keer op korte puntige nummers i.p.v. die toch wat te lange die er nu te veel op staan. Ik denk dat mijn waardering dan misschien net even beter zou kunnen zijn.
Niet slecht; maar ik sta ook niet te juichen van blijdschap. Prima plaatje en meer niet.

rabbit
Ik ben bang dat dit het beste album van het jaar wordt...

Na 3 minuten Dance Yrself Clean dacht ik: "Is dit het nou?"

Volume ook maar even opgeschroefd.

En dan: boem

avatar van KampF
Ik had precies hetzelfde herman! Echt geweldig dans momentje door m'n kamer

Ohja, Pow Pow is ook heerlijk!

Grappig.

Al met al vind ik het wel een erg fijn album, maar de magie van Beat Connection, Losing My Edge, Yeah, etc. is nu toch wel grotendeels verdwenen.

Hoogtepunt vind ik vooralsnog One Touch (heerlijk vet geluid), maar wellicht verandert dat weer helemaal als ik het album beter leer kennen.

rabbit
Mijn voorlopige favorieten zijn Dance Yrself Clean en You Wanted a Hit (of: Hit?), maar eigenlijk is elk nummer een voltreffer! Alleen mis ik een nummer als New York I Love You... maarja, koebellen zijn ook gaaf!

avatar van KampF
Het laatste nummer heet dus What You Need en niet Home..

Maargoed, ook dat is een vet nummer!

Ik heb het album inmiddels 4x geluisterd en ik begin voorzichtig met een 4,0*

Je bent geweldig James Murphy.

dvk
Hmmm... Nog even een paar keer luisteren. Sound of Silver vond ik op het eerste gehoor ook geen wereldplaat en is sindsdien wel sterk gaan groeien.
Wat ik vaak heb met deze band is dat ik heel erg het gevoel heb dat het naar een climax opbouwt die maar uitblijft. Zo ook bij een nummer als All I Want, op het eerste gehoor, wat inderdaad wel heel erg aan "Heroes" doet denken maar daar bij lange na niet aan kan tippen, natuurlijk.
Maar toch kwam dit bij de vorige plaat ook goed als je een beetje door hebt hoe heerlijk al die ritmes over elkaar heen liggen, en bij de eerste luisterbeurt zitten er ook al genoeg nummers tussen die wel gelijk raak zijn, zoals de eerste 2 nummers.

avatar van itchy
Op het eerste gehoor een lichte tegenvaller. De nummers komen wat vlak over en er ontbreekt een échte knaller als All My Friends of Daft Punk Is Playing at My House. Wat niet wegneemt dat ik dan nog steeds op 3.5* uitkom. Murphy speelde altijd al leentjebuur bij allerlei artiesten wat ik helemaal niet erg vind, maar op All I Want gaat het wel érg ver.
Nog maar eens wat verder luisteren, het zou zomaar kunnen dat het kwartje nog valt.