Metallica - Metallica (1991)

Alternatieve titel: The Black Album

Metal / Rock
Label: Elektra

1. Enter Sandman (5:34)
  2. Sad But True (5:27)
  3. Holier Than Thou (3:50)
  4. The Unforgiven (6:29)
  5. Wherever I May Roam (6:46)
  6. Don't Tread on Me (4:02)
  7. Through the Never (4:07)
  8. Nothing Else Matters (6:31)
  9. Of Wolf and Man (4:19)
  10. The God That Failed (5:10)
  11. My Friend of Misery (6:52)
  12. The Struggle Within (3:56)
  13. So What * (3:08)
avatar van Nicholas123
Meningen verschillen. Maar nu ik 'm nog een keer luister is The God That Failed inderdaad best wel een aardig nummer. Je ziet 'm misschien alleen wat over het hoofd omdat ie vlak na het geweldige "Of Wolf and Man" komt.

DonDijk
Die vind ik dan weer wat minder..maar idd, meningen verschillen..

max en joep
hoewel er geen Battery's opstaan, blijft dit toch best een hele lekkere plaat hoor, zo af en toe.

avatar van Rickepick
Leuk album, maar als je al een paar minuutjes luistert dan zul je niks spannends en nieuws meer horen
ondanks dat een super album 4 * * * *

avatar van Roamers Code
Black is gewoon een rete goeie cd.

avatar van AGE-411
wie heeft het nummer FUCK METALLICA van Motörhead al gehoort?
(dat is een cover van Enter Sandman).

veegt gewoon heel dit boeltje van tafel.

Ik heb nooit Enter sanman gemogen, maar de versie van Lemmy is gewoon ... zoals het zou moeten zijn!

link

avatar van Klumpie
Wat een onzin Ik heb dat nummer ook weleens gehoord, maar op de stem van Lemmy na, is er toch weinig verschil. Misschien is het lichtelijk ruwer, maar meer ook niet

Wat een onzin

Echt niet hoor.
De cover van whiplash heeft trouwens de GRAMY AWARD voor BEST METAL PEFORMANCE gewonnen.

Motörhead kent er wel wat van...

whiplash

Echt niet hoor.

Motörhead kent er wel wat van...

whiplash

Dat is dan wel weer een goede cover

Het is allemaal te poeselig voor mij.

En bij Motörhead bijt het altijd (ook niet moeilijk als je een pitbullachtige als mascotte/logo hebt)

Het is allemaal te poeselig voor mij.

Dat klopt wel, het is iets agressiever. Maar dat is ook niet zo moeilijk als je weet hoe glad The Black Album is geproduceerd.
Heb net Fuck Metallica weer gehoord, maar ik blijf van mening dat er niet heel veel verschil in zit.

avatar van rusty nail
Ieder zijn meug.
En wat de titel Fuck Metallica betreft: De heren van Motorhead en Metallica kunnen samen goed door een deur. Ze respecteren elkaars muziek. En Hetfield word zelfs regelmatig met een Motorheadshirt gespot. Motorhead speelt het gewoon simpel hard met een paar acoorden en een gitarist minder. Ik ben zelf niet zo cover achtig .
Metallica en Motorhead hebben goed spul op de wereld gezet.
Van mij hoeven ze niet zonodig elkaars spul te spelen.

rusty nail schreef:
Ieder zijn meug.
Metallica en Motorhead hebben goed spul op de wereld gezet.
Van mij hoeven ze niet zonodig elkaars spul te spelen.

ik denk ook niet dat de titel echt bedoeld was zoals het lijkt te zijn. Gewoon voor de lol, wellicht op een dronken avond bedacht.

En zoals ge al zegde, Alle2 zeer goede bands, die het prima met elkaar kunnen vinden.
En de covers van mekaar zijn zeker de moeite waard. (Kijk maar naar de covers van op Garage inc., die ook wel zeer goed zijn).

Het is allemaal te poeselig voor mij.

Het is volgens mij het meest te wijten aan de gladde productie.
Maar inderdaad zijn de songs hier ook wat meer 'open'. Nummers als Struggle Within of Holier Than Thou zouden cooler klinken met een ruwere productie, maar door de structuur toch niet zo rauw als hun oudere nummers. Als ze een van die nummers op een van de vorige albums zouden zetten waren het gelijk de dieptepunten en hadden die albums minder aanzien.

En als frontman.

Nicholas123 schreef:

The God That Failed is met gemak het beste nummer op het hele album. Zou ook zonder problemen op Justice kunnen staan, denk ik.

Klumpie schreef:

My Friend of Misery is het beste nummer van de plaat. Geen discussie mogelijk.

Vind ik eigenlijk ook een hoogtepunt hierop.

3,5 van gemaakt, toch prachtig

geen slecht album, enter sandman blijft mijn favoriet!! kijk dan voornamelijk naar de sfeer die dit nummer creeert op concerten, niet te overtreffen!! alles gaat los. dan kun je muziek wel gaan ontleden maar het gaat uiteindelijk toch om het gevoel dat het bij je oproept?? metallica na deze cd vind ik minder maar hoor het nog steeds liever dan gerard joling, haha. trouwens, misschien pinkpop dit jaar???

Vandernagel
Samen met de white album is dit toch wel hun beste werk. Maar de betere en diepere teksten maakt dit album de beste van de twee.
Dit album is tegelijk de laatste die ik van ze heb aangeschaft want de rest is om van te . Op een paar nummers is alles wat na de black album kwam bagger.

5,0 sterren

max en joep
zullen we uit respect voor wat Metallica ooit was bij deze collectief afspreken dat we het meesterlijke ...and Justice for All nooit maar dan ook echt NOOIT "the white album" gaan noemen?

Vandernagel
Nee

avatar van Rinus
Haast een meesterwerk, dit album. En eindelijk een vette produktie. (het vorige album rammelde zowat uitelkaar kwa produktie). Dit album was gelijk de doorbraak naar het echt grote publiek.

0,5
Dit album is gewoon bagger, naar de dood van Clif Burton hebben ze niks meer fatsoenlijks gedaan. Geef mij maar Slayer die weet hoe het moet

DonDijk
weer zo'n reaktie van iemand die Cliff Burton waarschijnlijk nooit één slag aan zijn bas heeft horen slaan

Pas op!

het is een fan van Slipknot Die weten pas van aanpakken

avatar van ricardo
Nephilim schreef:
Heb je weer zo'n zaadje die Cliff Burton erbij haalt in zijn recentie.Kom eens met iets nuttigs waar iedereen wat aan heeft,of anders geef ik je wel een krijtje,kun je buiten mooi gaan hinkelen.

Nephilim schreef:

Dit riep ik ook. Maar je moet ze los van elkaar zien. Dan is het gewoon een leuk popalbum dit

avatar van Nicholas123
Dat gaat me toch ff te ver. Dit album is misschien een stuk meer mainstream georiënteerd voor Metallica's begrippen, maar om dit nu een popalbum te noemen gaat te ver. Dit is nog steeds een stuk ruiger en harder dan de meeste popmuziek.

avatar van rusty nail
The God That Failed, popnummer?

No Way !!!!!!!

Nephilim schreef:

Ik heb het even gecheckt, maar deze gebruiker heeft op 11 december niet alleen aan dit album de score van 0,5* gegeven, maar ook aan de cd 5 jaar K3...... Inderdaad: dit is dezelfde score waard.....

Blöf daarentegen mocht zich verheugen op maar liefst 2,0*: 4x zoveel als dit wanproduct.

Baltasound schreef:

Als dit een popalbum is, wat maakt Mika dan? Of dan the King of Pop uit 1991, Michael Jackson: daar lijkt het volgens jou dus op?

(Oftewel: wat een ongelooflijke onzin!)

Baltasound
Hehe, ik wist dat ik hier heilige huisjes mee in zou trappen But on a serious note, ooit Master of Puppets gehoord? Ooit Kill 'em All geluisterd? Dan heb ik (en de andere "cliff is dood metallica dood" zeikertjes eigenlijk gewoon een heel, heel klein beetje gelijk hebben. Rock on