Di-rect - This Is Who We Are (2010)

Label: EMI

1. Times Are Changing (3:25)
  2. Natural High (3:33)
  3. Forgiveness (5:54)
  4. This Is Who We Are (4:11)
  5. Hold On (4:11)
  6. Flies, Ants & Elephants (5:12)
  7. Walk with Me (7:06)
  8. Just a Face (3:27)
  9. All That We Ever Had (3:27)
  10. Veni Vidi Vici (3:49)
  11. Mr. Man (4:00)
  12. When You're Lost (6:06)
  13. You Don't Have to Be Scared (3:35)
Misterfool
walk with me is slechts een nummer.

avatar van guitarwally
Ha, eindelijk een zanger die kan zingen! Hoewel het beter kan is dit al zeker een stap een goede richting, ze proberen juist weg te komen van 3fm en meer de rock in te duiken. Voordat een cijfer geef wacht ik eerst tot ik ze live heb gezien; ik verheug mij nu al op Walk This Way!!

avatar van Bardt1980
guitarwally schreef:

Weg te komen van 3fm?? Ze zitten er juist meer vuist-diep in dan ooit tevoren! Mag ik je er aan helpen herinneren dat het een idee van 3fm was om een heel circus te bouwen rond de zoektocht naar een nieuwe zanger!

avatar van guitarwally
Bardt1980 schreef:

Ja, maar vergelijk dit album maar eens met hun werk met die andere zanger. Het verschil lijkt misschien niet zo heel erg groot, maar is toch groot genoeg om de fans te laten veranderen van 14 jarige meisjes tot wat normaler publiek. En wat 3fm daarbij te maken heeft scheelt mij niks, ik bedoel alleen te zeggen dat deze muziek wat anders klinkt dan de algemene uitproduceerde poptroep waar de helft van de nummers uit bestaat die je tegenwoordig op de radio hoort.

Rizz
I agree. Dit klinkt minder 3fm, hoewel het nog steeds 3fm klinkt. En nu kun je ook een discussie beginnen of de muziek op 3fm kut is. Nee, maar wel erg braaf, simpel en zonder enige vorm van uitdaging. Blijft dat Di-rect beter is geworden en minder simpel klinkt op dit album.

avatar van Bardt1980
Het zal dan een kwestie van smaak zijn, maar ik het is nog steeds uitgeproduceerde poptroep. Alleen verpakt in een ander jasje. Het nog steeds hartstikke 3fm minded. Ik geef toe dat ze er muzikaal wél op vooruit zijn gegaan. Maarrrr, ik vind Marcel technisch gezien geen betere zanger dan Tim Akkerman.

avatar van freakey
forevaaaaaahhhhh!!!!

avatar van swedishknulll
Zoals velen mij voorgegaan zijn hierin zeg ik ook dat Marcel de band volwassen heeft gemaakt. Een ruige bluesstem die flink kan uithalen. Zelfs live blijft zijn stem super klinken. Een eerlijke gozer die muziek wil maken.
De band is nu ook een geheel geworden. Spike heeft zijn gitaargeluid een flinke update gegeven.
Het klinkt allemaal wat meer een. De nieuwe bandleden voegen hier ook nog wat toe. Het is levende muziek geworden, omdat het gevoel juist is.
Mijn favoriet op dit moment: When you're lost.
Misschien een gejat gitaarschema, maar wel prachtig gejat. Een lang nummer met een goede opbouw. Uiteindelijk barst dit los in (voor mij persoonlijk) een emotionele rit, waarbij ik meegesleurd wordt door die stem die steeds rauwer en passievoller wordt.
Sommigen bestempelen dit als overgeproduceerde pop. Dit is iets waar ik ook slecht tegenkan. Bands als temper trap, kings of leon, on night only komen bij me op. Het verschil bij deze band is dat achter de productie een echte band zit, die veel meer samen spelen dan ooit tevoren. Ik hoop dat mensen dit album ook zo mogen ervaren als ik doe. Sowieso leuke materie om mee te spelen op de gitaar.

avatar van vdwaldennis
Ik heb ze live gezien en vind ze erg goed geworden.
Had er eerst een hard hoofd in toen Tim weg ging.
Maar qua muziek zijn ze gegroeid en klinkt het stoerder.
Ik heb het album inmiddels al 10 keer geluisterd en dat heb ik met de vorige albums van Di-ect nooit gehaald. Terwijl ik Tim juist een hele goede zanger vond, konden de nummers mij niet genoeg grijpen om te blijven luisteren.
Top cd!!

avatar van Germ
Germ (crew)
die cover lijkt wel een advertentie voor de WE.....

Di-Rect is zeker als band vooruit gegaan, maar ik vind die zanger echt helemaal niets. Beknepen stem, alsof hij zich constant aan het forceren is. Niet prettig om naar te luisteren.

avatar van Gründafjørdøhur
guitarwally schreef:

Haha, 3FM draait ook Arcade Fire, The National, Foals, LCD Soundsystem. En dan zou Di-rect met hun aftreksel van Kings Of Leon wegkomen van 3FM. Die jongens maken hun muziek voor 3fm zeg.

avatar van Thuurke
Ik vind de nieuwe zanger van het bandje nog het beste van alles. Hij denkt volgens mij dat hij een soort nieuwe Joe Cocker is.

Ik weet niet wie de teksten schrijft van The Times Are Changing en This Is Who We Are, maar het is 3 x niks, Het refrein is wel lekker om mee te brullen, maar er zit niks tussen, dus je hoort alleen maar hetzelfde. Een paar coupletjes erbij en een goede gitaar solo zal het beter maken.

Die Spike moet meer zijn mond houden tijdens de optredens of gauw mee gaan doen met Ooh Ooh Cherso.

avatar van ForgottenSon
Wat een ontzettend goede cd, meer meer!

Wat een geweldige zanger is die Marcel zeg. Vind de muziek echter niet zo heel spannend. Geen verrassende riffjes of spannende bass loopjes. Maakt het toch een aardige plaat met Natural High als absoluut hoogtepunt.

avatar van Mctijn
Best aardig album van een bandje dat ikzelf al lang had opgegeven. De vorige albums waren niet echt spannend te noemen (understatement). Dit album onderscheid zich enigszins van de 13-in-een-dozijn nationaleknuffelrockbandjes, zoals in elk land in grote getale te vinden zijn. Het "schokeffect" werkt blijkbaar ook als een band een nieuwe zanger krijgt.

Geen album om plat te draaien, maar wel eentje van Di-rect die voor het eerst dragelijk is in mijn oren. Alleen die "boy band" naam nog veranderen.....

avatar van Fieke_28
"Natural High" is stiekem toch wel een heel lekker nummer.
Misschien dit album maar eens een luisterbeurtje gaan geven.

avatar van dynamo d
Hold on, Natural High en Walk With Me zijn goede nummers van een prima album. Di-rect vond ik met die vorige zanger behoorlijk waardeloos maar dit album is gewoonweg goede rockmuziek. Dat komt vooral door stemgeluid en zang van Marcel Veenendaal.

avatar van Smeerklaas
Moet zeggen, dit album heeft een veel diepergaande muziek dan de vorige albums. Waarbij ze me met de vorige albums nog wel 's wat aan Green Day of The Offspring deden denken is dat hier niet meer te bekennen. Vindt dit een goeie keuze, heb meer met dit album dan hun vorige albums. Of dit nou door de zanger komt -geen idee, dat laat ik in 't midden. Wat ik wel vind is dat dit een ''best oke'' album is. 3 sterren van mij.

Sinds de nieuwe zanger "Marcel" ben ik ze echt gaan volgen!

Ze zijn met "This Is Who We Are" een totaal andere weg ingeslagen en die bevald mij prima!!
De vocalen van Marcel zijn steengoed en de band zit vol energie!

Volgende maand komt de nieuwe plaat "Time Will Heal Our Senses" uit waarvan de 1ste single "The Chase" al van uit is!!
Als die single de voorbode van het nieuwe album is ga ik ervan uit dat het een ijzersterk album is geworden!!

avatar van Gloeilamp
Nieuwe single The Chase is inderdaad wel goed.
Di-rect is er toch erg op vooruit gegaan met Marcel als zanger!

avatar van Snoeperd
Dit album vond ik voor Di-rect vrij sterk. Voor deze periode kon ik de meeste nummers niet aanhoren. Maar dit album luistert lekker weg. En Walk With Me vind ik een meesterlijk nummer. Nieuwe album ga ik wel even checken.

Germ schreef:
die cover lijkt wel een advertentie voor de WE.....

Hahaha ik dacht precies hetzelfde!
Lijkt wel een advertentie voor We Fashion

Maar de nieuwe zanger klinkt zeker niet beknepen hoor!
Misschien wat hees? Maar vind het juist perfect bij de nummers passen!!

Omdat hun nieuwe plaat er aanstaat te komen deze plaat herontdekt!
En ik zet hem naar 4 sterren!!

avatar van senseisyl
nieuwe plaat staat nu op luisterpaal. ik moet zeggen, ben bij nummertje 3, maar tot nu toe niet verkeerd.

avatar van Gloeilamp
oke, dan check die zo ook even. Ik heb er hogere verwachtingen van dan dat ik van deze had. The Chase klonk al goed!

Nieuwe plaat "Time Will Heal Our Senses is echt steengoed!!
Holiday ïs bijvoorbeeld weer zo'n geweldige track!!

Direct 2.0 want we moeten Di-rect sinds de komst van Marcel toch echt als een nieuwe band gaan zien!!

Raar dat de nieuwe plaat nog niet hier op musicmeter is te vinden!!
Zelfs niet onder verwacht!!
Slecht hoor..

Maar mensen!
Wat hebben we toch een fantastich muziekjaar tot nu toe

avatar van dynamo d
bossie20 schreef:
Nieuwe plaat "Time Will Heal Our Senses is echt steengoed!!
Holiday ïs bijvoorbeeld weer zo'n geweldige track!!

Raar dat de nieuwe plaat nog niet hier op musicmeter is te vinden!!
Zelfs niet onder verwacht!!
Slecht hoor..

Maar mensen!
Wat hebben we toch een fantastich muziekjaar tot nu toe

Voeg dit album dan toe in plaats van kritiek te uiten.

dynamo d schreef:

Voeg dit album dan toe in plaats van kritiek te uiten.

Zit net op deze site had geen idee dat dit ook kon!!

avatar van Jan Wessels
Als 50-tiger sta je soms wat stil qua muziek, alles uit de jaren '70 en '80 en daarna wordt het wat minder. Tijd voor een onderzoek door professor Stapel hoe dit kan?
In ieder geval zorgen mijn kinderen er weer voor dat er allerlei hedendaagse muziek naar binnen komt en dat is toch wel weer erg leuk. Ook deze band hoorde ik regelmatig langskomen en toen ik gisteren de cd bij Blokker zag liggen voor 2,99 maar eens meegenomen. Prima album, beetje zompig geproduceerd maar dat past er wel bij. 3,5*

avatar van FRNKY
1,0
Veel treuriger dan dit wordt het niet. Je hoort met name bij "This Is Who We Are" dat ze gewoon heel goedkoop en geforceerd op jacht zijn naar een stadionhitje zoals Use Somebody van KoL of Viva la Vida van Coldplay. Gaat ze uiteraard nooit lukken. Daarvoor zijn ze te saai, te weinig orgineel...over het algemeen gewoon (muzikaal) te beperkt.