Di-rect - This Is Who We Are (2010)

Label: EMI

1. Times Are Changing (3:25)
  2. Natural High (3:33)
  3. Forgiveness (5:54)
  4. This Is Who We Are (4:11)
  5. Hold On (4:11)
  6. Flies, Ants & Elephants (5:12)
  7. Walk with Me (7:06)
  8. Just a Face (3:27)
  9. All That We Ever Had (3:27)
  10. Veni Vidi Vici (3:49)
  11. Mr. Man (4:00)
  12. When You're Lost (6:06)
  13. You Don't Have to Be Scared (3:35)
avatar van blur8
''Times' is van uitzonderlijke klasse. Doeltrefende power-rock van onze Haagse Helden. Forever......

avatar van Matthijs89
this is who we are, walk with me en times are changing zijn iig al vet

avatar van nero410
heb hoge verwachtingen van de nieuwe di-rect. Eerste 2 singles zijn in ieder geval zeer goed.

Joy
afgegaan op de 2 singles is het niveau iig een stuk omhoog gegaan, volwassener

avatar van thelion
Eerste album met hun nieuwe zanger, het zal mij benieuwen.

avatar van Stalin
Het valt mij tegen van EMI, een platenmaatschapij met zo'n rijke historie van legendarische artiesten en albums, dat ze zich inlaten met het stelletje ge-prefabriceerde paupers dat Di-rect heet...

avatar van Editoor
Stalin schreef:

Met de nieuwe zanger klinken ze duidelijk anders dan voorheen. Ik ben nooit echt een liefhebber geweest van Di-rect, maar dit album zou wel is voor een verassing kunnen zorgen.

Editoor schreef:
...dit album zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.

Ik hoop het toch niet...

Joy
waarom niet?

als men een goeie plaat maakt dan is daar toch niks mis mee?

plaat nog niet beluisterd neem ik aan stalin?

avatar van Matthijs89
heb hem net geluisterd en hij is geweldig, rustige nummers en lekkere harde nummers, just a face is heel rustig maar marcel zingt er zo geweldig in. en flies, ants & elephants is gewoon meesterlijk, vooral de gitaar gecombineerd met de zang in het begin. in all that we ever had kan jamie lekker los gaan op de drum. veni vidi vici is voor mij de topper van het album. en de vooraf bekende times are changing, this is who we are en walk with me rocken natuurlijk ook heerlijk hard. mr man is de enige die ik wat minder vind.
al met al 4 sterren voor nu, worden er waarschijnlijk meer nadat ik hem gekocht heb

ik maak er 5 sterren van totdat die eikel die halve ster weg heeft gehaald

avatar van Edwynn
De twee singles worden in elk geval kapot gedraaid op de radio. Het klinkt mij met die verdwaalde gitaar en keyboardlijen als een Coldplay/Snow Patrol adaptatie in de oren. De tekst van This Is Who We Are had door Paul Stanley geschreven kunnen zijn. Die nieuwe zangert is overigens best goed. Dat dan weer wel.

Roerbakmie
Matthijs89 schreef:
ik maak er 5 sterren van totdat die eikel die halve ster weg heeft gehaald

Goeie reden man!

Ja. Absoluut niet kinderachtig ook.

avatar van Lexcoaster
De twee singels kinken tot nu toe wel aardig, maar niet bijzonder. Het nodigt tot nu toe niet uit om het album te kopen.

Joy schreef:

plaat nog niet beluisterd neem ik aan stalin?

Nee, dit soort muziek komt niet door de Russische censuur heen

Relax
Zo ik had het niet verwacht maar die singles zijn wel erg goed dankzij die zanger.
Een stuk hoger niveau, ik ben toch stiekem wel benieuwd.

avatar van Lexcoaster
De zanger is inderdaad een verbetering.

Ik heb zojuist even de twee singles geluisterd en ik herken Di-Rect niet meer terug. Geen tiener garage rock meer, geen zeikerige teksten meer als "webcamgirl" of "rollercoaster". De nieuwe zanger heeft een interessant stemgeluid en lijkt een brok inspiratie met zich mee te brengen die deze band voorheen niet had. Het rifje van This Is Who We Are doet me denken aan Coldplay ten tijden van Parachutes. Mijn interesse is bij deze gewekt!

avatar van Nicolage Rico
Dn!S schreef:

Komt voornamelijk door Vince van Reeken dat de teksten ed beter zijn.

avatar van Bardt1980
Ik dacht even bij this is who we are dat Bon Jovi een nieuwe plaat had gemaakt (en dat is geen compliment)... en bij times are changing hebben ze bij die koorzang aan het einde (whohohoohooohoo) wel erg goed naar Coldplay geluisterd.

Hopelijk klinkt de rest van het album origineler dan dit. Ik was al geen fan, maar wil ze graag met deze nieuwe zanger wel een kans geven.

Van de week maar eens helemaal gaan luisteren, wordt vervolgd...

Rizz
Het doet me helaas niet zoveel. Het klinkt een stuk volwassener, dat wel. Het klinkt alleen zo '3fm' niet uitdagend dus.

Marcel is toegegeven een erg goede zanger, alleen heeft niet mijn soort stem. Ik mis ook een beetje de 'rock n roll'. Maar misschien had ik gewoon de verkeerde verwachtingen.

avatar van musicman13
Nieuwe singles doen me erg aan coldplay denken, maar het is wel ok. Kijk iig niet echt uit naar dit. Blijft nederrock en die is al jaren bagger.

Nicolage Rico schreef:
Komt voornamelijk door Vince van Reeken dat de teksten ed beter zijn.

Ben ik het toch niet helemaal mee eens, naar wat ik gehoord heb.

avatar van blonde redhead
Stalin schreef:

EMI staat juist bekend met alles in zee te gaan zo lang het maar goed verkoopt. Ik denk dat ze met Di-rect weer een goede keuze hebben gemaakt want in Nederland zal deze cd weer op 1 binnen komen. Kijk maar eens naar de uitgebrachte cd's van de laatste tijd.

avatar van VanDeGriend
Troll bericht verwijderd

Jeetje mina wat een verassend lekker album !
Marcel is echt een aanwinst voor di-rect en de piano man ook ..
Een stuk volwassener klinken ze nu ..

Wat echt jammer is en dat is waarschijnlijk een probleem voor de meeste, dat zijn de afmix kunsten van ( waarschijnlijk ) Bas.

Het klinkt te gemaakt nu, te clean, zeg maar net niet rauw genoeg om de nummers over te laten komen ( sommige zullen het "het nederrock effect" noemen) .. Als je daar doorheen probeert te luisteren hoor je echt goeie muziek.

Heel netjes .. 3,5 ster krijgt dit album.

avatar van Luky12
Sinds Marcel erbij zit er veel energie in de band: Di-rect 2.0 maargoed,
Nieuw album en wat een lekkere ook. Times Are Changing was een goed nummer maar er staan zeker een paar pareltjes op dit album zoals: Natural High,Walk With Me,Flies, Ants & Elephants zijn voor mij echt de beste nummers.

Ik ben al een Di-rect fan van vanaf hun eerste album met Tim dus en ik moet heel eerlijk zeggen: Ik mis Tim eigenlijk wel een beetje! Als je de jongens zo ziet dan ben je gewend om Tim te zien en dat mis ik een beetje! Laat maar snel zijn soloalbum komen!

Dn!S schreef:
Geen tiener garage rock meer

Is het nooit geweest.